-
Práve som si pozrel video
http://www.youtube.com/watch?v=3nqsOtw0UwI
a asi do toho pôjdem, za 15 euro sa to oplatí :) -
Řekl bych že velkou inspiraci našli vývojáři ve filmu Grave Encounters *4*
-
-
Já bych spíš řek že v REC třeba ten screen jak je tam ta pizizubá potvora v tý kameře to je přímo okopírovanej záběr z filmu :D
-
-
ta hra je asi nejhororovější na celim světě *3*
-
tak mam to zkusit, nebo se z toho po*?
-
-
zkusit to můžeš, co to s tebou udělá je jiná věc.
-
-
Jsem fanoušek žánru, mám odehráno AvP, obě Amnesie, trilogii Penumbry a nově Outlast.
Outlast je z výše jmenovaných nejslabší a je to proto, že nemá atmosféru.
Vcelku rychle pochopíte, že se nemá smysl moc schovávat. Kolem nepřítele se dá s klidem proběhnout za cenu rány klackem, rozmazaného obrazu a trochu udýchaného Milese. Hra vás k tomu občas i nutí, protože stalker vždy patroluje v části kolem vás a pokud se chcete posunout, musíte to buď udělat splinter cell stylem, nebo prostě běžet. Kamera, která vidí do tmy ale vás neprozradí atmosféře také moc nepřidá. Nepřátelé ale stejně nevidí a tak schovka za židlí klape docela s přehledem, ale to je fuk, protože i kdyby si Vás všimli, stačí prostě běžet pryč. A kdyby náhodou se to nepovedlo, tak vás buďto roztrhnou vejpůl, nebo umlátí klackem, jenže tak nějak nijak. Prostě jste mrtví, zkuste to znovu. U amnesie i Penumbry byla smrt něčím hrozným, strašlivý řev, krev, děsivá hudba. Nechtěli jste to zažít znovu. A to narážím na to co právě Outlast úplně vypustil. A to jsou to zvuky či eventy ve správnou chvíli. U amnesie trvalo dlouho potkat prvního nepřítele a přesto jsem měl srdce v kalhotách a žaludek se svíral tak, že mi bylo suveréně zle a to prostě proto, že všude něco skřípalo, bouchalo, krákalo, zem se třásla, měli jste halušky a další. To outlastu hrozně chybí, k tomu přidejte nefungující nepřátele, neprozrazující kameru, vcelku nezajímavý příběh a je po srandě.
Pro mě Outlast zklámáním, přitom stačilo nahrát ještě pár zvuků, dát je na správná místa, pak nechat monstra třeba ječet když vás honí a především, aby vás taky byly schopny zabít a když už zabít, tak ale tak ať je vám z toho zle. -
-
Musim bohuzel souhlasit. Na hru jsem se pomerne tesil a za sebe taktez zklamani. Atmosfera funguje snad tak do prvni pulhodiny, pak se jiz jen opakuje stale stejny koncept - utek, postel, skrin a hledani baterii do kamery, nebot jinak neni casto videt napric pruchodem hrou zhola nic...(priznam se, ze bez tweaku na dvojnasobnou vydrz baterie bych hru zabalil, caste bloudeni v naproste tme kde neni videt na krok za zabavu opravdu nepovazuji, a to mam temne hry v zasade rad). Obcas to nevyjde, tak nepritel hrace baci a jede se od checkpointu od znovu, ale opet, bez (alespon pro me) atmosfery. Zkratka prvoplanova lekacka a zdrhacka (byt pekne technicky zpracovana), kde forma vitezi nad obsahem, ale opravdovy atmosfericky horor, to bohuzel ani omylem. O neustalych scriptech a hloupe A.I nepratel nemluve.
-
-
suprrrrrrr dajte like ak hej !! *3* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1*
-
Prostredie vyzerá výborne a keby hra nebola postavená na skriptovaných lakačkách tak by som si ju milerád zahral. Ale nič proti, určite je to dobrá hra.
-
-
tiež myslím že skripty patria do minulého storočia
-
-
na skriptoch v princípe nie je nič zlé ak sa nimi šetrí a do hry sa zakomponujú tak, že vyslovene neudrú do očí ani pozornému hráčovi. Žial väčšinou sú nimi hry prešpikované a ich prvoplánovanosť sa autori ani nesnažia kamuflovať.
-
-
mě by se líbilo kdyby se skripty generovaly a vybíralo se třeba z 5 možností, příklad jdete chodbou, vybafne na vás zombík zpoza rohu a zabije vás, dáte load, opatrně nakouknete za roh, nikdo tam není, oddechnete si že tam není a on vám najednou místo toho skočí z větrací šachty za krk *4*
-
-
-
-
Souhlasím s recenzí. Ještě bych dodal, že kromě stupidního příběhu jsou i nepřátelé nezajímaví. Tedy, ti blázni ještě ujdou, ale většinu času hráče pronásleduje zmutovaný Chris Walker, co vypadá jako přerostlý ork z fantasy a ne strašidelně vypadající příšera jako třeba Servant Grunt nebo Brute z Amnesie. A navíc ho autoři ukáží skoro hned ze začátku hry. I nejnovější Amnesia ví, že největší strach je z neznámého.
Prostředí je zpracováno pěkně, ale doslova na každém kroku jsou kaluže krve, vnitřnosti a dekapitované mrtvoly. Vypadá to docela realisticky, ale jelikož se to válí na každém rohu, tak to nakonec na hráče tak nepůsobí. Ale jinak je to povedený horor. Jestli autoři udělají další, určitě tyhle chybky vyřeší a to pak budeme potřebovat ne troje, ale desatery hnědý bezpečnostní trenky. -
-
sorry ale Servant Grunt je podle mě jen směšný týpek s ksichtem rozjetým tankem. Celkově Amnesia je lekačka pro malé, už jsem něco zažil a hororů prošel hafo (je to můj genre) a podle mě nic nemá na Condemned: CO, tam se pos*** fakt každý.
-
-
Condemned je naprosto v klidu...zase tak moc bububu to nebylo...
-
-
neřekl bych, když si vzpomeneš na předposlední level... :)) a celkově ta hra už od první chvíle měla hlavně co se týče zvuků vyníkající atmosféru, co děsila. Osobně nemám rád horory, kde se bojí člověk jen nepřátel, ale událostí, nepřátelé tam jsou ke všemu podle mě zpracovány dokonale, jsou originální a pohyby nepředvídatelné. Nebo nákupní dům byl taky parádní, oživlé figuríny, to hned někdo nevymyslí :)
-
-
oživlé figuríny ... myslíš jedno z najstarších hororových cliché ?
-
-
ne...
-
-
-
-
-
-
Kdyz rikate ze to je kravina bez pribehu, tak asi neznate pribeh. Je to super hra se super pribehem. Kdyz neznate pribeh, tak radsi drzte hubu.
-
Outlast...aneb videokamera je nejlepší přítel a nalezená baterie má větší cenu, než všechny peníze světa. Pro milovníky hororů nutnost. Ovšem doporučuju hrát po tmě a s docela nahlas zvuky (ozvučení je celkově geniální) a můžu zaručit, že spodní prádlo už nebude tak vońavé. *1*