Přejít na výpis diskuzí
Ovlivňuje dětskou psychiku čas strávený před obrazovkou?
12.10.2010 | Karel Klein
85 příspěvků
-
myslim, ze tvoje chovani je naprotsto normalni :D podivej se treba na tomase rosickeho od malicka hraje fifu a fotbalove manazery kam to dotahl
-
Podle me je strasna blbost prirazovat agresivitu k PC/TV podle me je jedno jesli to dite kouka na tv/pc 2 hodiny denne nebo 8 hodin denne protoze kdyz to dite ma spatnou vychovu je to uplne jedno jesli 2 nebo 8 hodin stravi u PC/TV vsechno zalezi jen na rodicich jak si dite vychovaji a tim myslim i to ze u toho PC/TV sedet muze kdyz bude dobre vychovany nikdy problemy mit nebude tak vznika otazka jeli tahle studie vubec pravdiva a nemohou za to vse nakonec rodice ?
-
No já hraju hry asi od svejch 9 let (24) a nikdy jsem na sobě žádný problémy nepozoroval a ani na okolí. Je pravda, že jsem využívali každou volnou hodinu k tomu abychom mohli utíkat domů a pařit Street Fightera 2 nebo Stunts. Ale stejně tak jsme utíkali domů, abychom mohli jít hrát odpoledne fotbal, hokej, airsoft. Jednou za čas jsme pořádali Lanky, kde se pařili klasiky jako HL, Starcrat, NFS2SE. Jo propařili jsme třeba 12 hodin v kuse, ale pak jsme se večer vydali ven třeba bobovat. Teď už stejně na hraní moc času nemám. Jestli hraju 5 hodin týdně tak je to hodně. Takže problém bude asi trochu jinde. Po 15 letech hraní jsem já i všcihni moji známí úplně normální lidi, pracujeme, studujeme, platíme daně.
-
Podle mě je nadměrné hraní her spíš problém rodičů než dětí. Není nic vtipnějšího než maminka, která přijde za odborníkem, že to její dítě pořád jen sedí u počítače, a co s tím dělat, že má podezření, že by s tím jejím dítětem mohlo být něco v nepořádku. Protože proč tam to dítě sedí? Protože na něj maminka (i s tatínkem) se*e. Rodiče mají přece postavení rozhodovat o tom, co bude jejich dítě dělat a co ne, takže pokud na to kašlou a odmítají se dítěti věnovat, nemají mu nové PC/konzoli vůbec kupovat. Když jsem viděl, jaký plazmy byly v dětských pokojích v nechvalně známem dokumenátním seríálů Ta naše povaha česká, myslel jsem, že mě omejou. Oni (rodiče) mu nejdřív koupí nejmodernější hardware, aby mohlo pařit takový pecky jako God of War III, a pak se diví. A už vůbec nebudu mluvit o tom, že každá hra má nějaký věkový doporučení. Prostě jak se říká: jaký pán, takový pes. Takže jestli se dítě fláká u počítače, pak se v prvé řadě flákají jeho rodiče, protože se mu nevěnují.
-
"Co když pc nevyvolává psychické problémy, pouze psychicky problémové děti více vyhledávají pc. " za toto mas moj respekt
-
No, ja jsme spokojena, ačkoliv nemam kamrady, nebavim se s lidma...no a s tim ostatnim nemam problem.
-
Tak ty máš asi profesionalni degeneraci z anime :D:D:D
-
No, já mám 50% PC(to u me zahrnuje filmy a serialy a školní záležitosti), 35% škola a 15% nejaký ostatni veci(jako třeba když jdu do kramu a tak :D)
-
Já když jdu ze školy, tak páčidlem rozmlátim pár headcrabů, no a co?:D
-
Už si jen můžem počkat, až se tu zavede zákon proti krvi a násilí ve hrách =D
POkaď si dobře vzpomínám tak když vycházela jedna z 1 her na Ps3 - Darkness, tak v Německu to snad ani veyšlo kuli přílišné brutalitě se zbíječkou .
Za 2 roky tady budeme hrát třeba Gears of War, kde nebude ani kapka krve, po zabití nepřítele se nad ním zvedneo láček a odcestuje do nebe, a trocha násilí bude zacenzurována..Hrál by to někdo?
Ne.. my chceme krvavej nářez, odělování končetin, a Dead Space 2 =D
A fanitky to z nás neudělá.. -
Přesně jako já, taky trávím hodně času u PC a přitom mám kamarádů spousty. V pohodě stíhám sportovat a obezitě se vyhíbám obloukem *1*
-
Naprosto normalni reakce zdraveho cloveka :))
-
Rozdiel je vsak v tom ze tie cigarety nicia tebe aj tvoje okolie...
Pricom hranim hier si robis zle tak mozno iba sebe .
Cigarety potom vo velkom mnozstve zabijaju...a sposobuju tazke zdravotne problemy. -
Mnaaam :D
-
omg :D asi tak
-
Přesně :-D :-D
-
To je nebezpečné... Co kdyby si takhle při načítání uložené pozice zjistil že tě rajcuje tvuj učitel na matiku a chtěl by si se obléct do kostýmu králíčka mít s nim sex , čůrat na něj, mlátit ho ocelovou tyčí a pak sníst jeho penis...
-
Přesně takhle vzniká ta počítačová degenerace, člověk narazí na něco co nezná, neslyšel, nenapadlo a vyhodnocuje jestli se mu to líbí... A když je něco společensky špatnýho podanýho hezky a líbivě malejm dětem, který z toho ještě nemaj rozum tak tu pak máme ty nebezpečný společenský entity *7*
-
Celý život hraju hry a sem uplně normální jen po tom co sem hrál Postal tak sem párkrát veřejně někoho pomočil když sem šel na nákup a pár lidí umlátil lopatou a zapáli...
-
Jasný něco na ten způsob... No jo ale co když pak při hraní venku takovej klučina bude chtít zbalit holku... ta mu nebude chtít dát tak ji znásilní (ale použije kondom to se naučil z jak si najít holku a nechytit syfla) a pobodá zálesáckym nožem kterej si pořídil na skouta...