Přejít na výpis diskuzí
Pán prstenů zdarma - příběh o tom, jak LOTRO vstalo z popela
8.1.2011 | Redakce Games.cz
135 příspěvků
-
Promiň, ale moc to řešíš. A pokud je to LOTRO, kdo by tam asi podle tebe měl pobihat, když ne rasy, které ve Středozemi žili dříve či později a ve větších či menších počtech? Pak by to vůbec nebyl svět Středozemě. Tady je prostě možnost od vývojářů, zkusit si roli elfa, hobita, trpaslíka či člověka, výběr je na tobě. Pokud si říkáš, že čas elfů končí, zvol rasu lidí. Ale za tu já kopu i v reálu, takže vyzkoušet si Sličný lid byla pro mě jasná volba.
Je to samozřejmě tvůj názor a já mám svůj. Ale když nehledíš na úplné detaily, hra je příjemná oddychovka v mém reálném životě. Navíc jsem získal plno přátel, kteří hru samozřejmě dotváří. Na toto jsem měl z mého pohledu štěstí a proto je tato hra pro mě jasnou volbou už přes tři roky.
Ale jinak ti přeji také spokojenost v tvé oblíbené hře, ať je to jakákoliv. *3*
Jde přece hlavně o zábavu a každý jsme jiný. -
Abych to dokončil celou knihu a film v podstatě ti každej hlavní elf říka jak je Elfů málo že všichni odcházejí na západ a že nastáva čas lidí... Sam je v knižce uplně happy když vidí Elfi... To ani nemluvim že od dob Jednoho hrdiny je Bilbo a Frodo jedni z mála Pytlíku dobrodruhů.... Ne ne tady jich běha plná kopa a všichni do jednoho jsou velcí hrdinové.. fakt kýč.... Celýmu to kraluje nemrtví drak!!! a oznamení, že se budou Hráči v Datadisku moc utkat S Balrogem hmm super užasný takhle to Tolkien zamýšlel...
-
Elfů je prostě ve středozemí málo... Potkavat jo hmm tak to seš dost vedle....
-
Nejsi středobod vesmíru. Existuje dost lidí, kteří na brigádu jít nemohou a pro ně tento tip nemusí být vůbec špatný. Ostatně, člověk si prostě vydělává hraním a třeba mně vůbec nevadilo si pár deedů a questů zopakovat a to si jinak v pohodě ty turbin body mohu koupit... Člověk si aspoň vyzkouší různé classy. Kromě toho, udělat všechny úkoly třeba v Ered Luin (nepočítaje ty pro vyšší level) + všechny deedy je otázka max. jednoho dne hraní. Ale jistě, mnohem lepší je si trubin body koupit a ten můj tip je opravdu jen "zoufalé" řešení, jak jsem již psal. *2*
-
Zjevně si nečetl, co jsem psal. Každopádně, princip je stejný, ale jinak jsou mezi US a EU verzemi rozdíly. *3*
-
Poricanor, Poricador zdraví Anaruth Order. Hned bych šel hrát znovu. Škola,práce,přílekyně a zkouškové je však všechen čas beroucí živobytí. snad to zas nevydržím a zaplatíme si VIP.
-
No mě by zajímalo, jestli si to F2P vůbec zkoušel. Řekl bych že ne. EU a US servery se neliší ničím, na obou světadílech běží stejná verze hry s tím rozdílem, že v US jsou možná občas trochu napřed s updaty, jelikož F2P tam bylo spuštěno mnohem dříve. I slevy byly dříve na US výhodnější víe než na EU, ale to je prostě marketing, přeci nebudou v Evropě rozdávat quest packy zadarmo měsíc po spuštění F2P (to by málo vydělali a pak je tu samozřejmě přístup k hráčům - Turbine vs. CM)......v současné době už těch slevových akcí je samozřejmě mnohem víc. A rozdíl je samozřejmě v cenách ať kupujete body, nebo předplatné, ale to je dáno tím, že holt v Evropě se k ceně přičítá ještě daň.
Celkový herní mechanismus celé hry, ale i způsoby plateb jsou ale totožné. -
Já do toho nechci moc vstupovat, jen mě zaujala věta o kvalitnějších hráčích... Podle jaké metriky to měříte? To jste si prostě "spočítal", že LOTRO hraje méně hráčů -> je to náročnější -> proto kvalitnější hráči? Proč hráče WoW považujete za chásku? Nejsem ani puberťák, ani nevychované dítě, WoW hraju prostě pro to, že se mnou a za mnou stojí silné komunita lidí, které baví to samé. Máte pocit, že když mi předáte svůj charakter a postavíte mě do LOTRO raidu, že se tím projeví moje kvalita? Těžko, stejně tak i naopak, stejně jako já, ani vy byste ve Wow (pokud ho nehrajete opravdu často) nevydržel u jakéhokoliv bosse déle než 10s.
Srovnávat jestli jsou lepší omalovánky nebo jak tomu říkáte, nebo LOTRO je prostě mimo mísu. Pokud LOTRO pomůže F2P k větší základně, přeju mu to. Už jen pro to, že ať chceme nebo ne, MMORPG od sebe navzájem opisují a čím víc hráčů je bude hrát, tím lepší bude globální vývoj.
Co na tom, že WoW vede... Je to hra, která si, podobně jako Tolkien, vytvořila vlastní příběhy, vlastní zemi a jestli chce někdo vést žabomyší války o kvalitě těchto světů, ať si poslouží. Mě se třeba opravdu líbí příběh Arthase, je podobně detailní jako jakákoliv jiné fantasy záležitost, ale určitě to nebudu srovnávat s LOTR. Ne, že by to nešlo, ale proč bych to dělal. *3* -
Ten tvuj TIP je podle meho nazoru vice nez zoufaly vzhledem k tomu ze na brigade si vydelas za den daleko vice.
Docela by me zajimalo kolik hodin celkove jsi uz odehral.Ani by me neprekvapilo kdyby to cislo bylo trojciferne :)
Bez urazky -
ad 1 ) Mozna ano pokud by ta hra nebo cokoliv jineho nevypadala jak on by si vyslovne pral a uplne se nad tim vztekal ale to by nebyl ani tak fanousek jako spis nejaky fanatik avsak s odkazem na diskuzi pod timto clanek jsem si nevsiml nejake kritiky fanouska.
A rozhodne nepovazuji za kritiku kdyz nekdo napise "No herni svet LOTRA neni tak uplne dokonaly "
ad 2 ) Komercni neuspech a prechod na F2P nedela Lotro vyjmecnou MMO. -
Odekmne to vše ale jen na omezenou dobu. Pak si buď zaplatíš VIP a nebo zůstaneš PREMIUM. *3*
-
Oprava: v září 2010
-
NÁZOR F2P HRÁČE
-------------------------
(POZOR: Hraju na US serverech, které se liší od EU serverech i v mechanice F2P atd.!)
Začal jsem hru hrát v září 2009, tedy v době, kdy f2p model začal na us serverech. Pro vytvoření postavy a přihlášení do hry nebylo třeba cokoli platit. Objevil jsem jako elf v Ered Luin a hrál. Prošel jsem Shire, Ered Luin a Bree-Land. Bez větších obtíží to dotáhl někam na level 25+. Zatím nebylo nutné cokoli platit. Na 20. levelu jsem si koupil riding skill (nutný pro to, aby hráč mohl mít koně) v lotro store (vydělal jsem si na něj prostým hraním) a postupně jsem si otevřel traity (vlastnosti, za které je nutné dát turbine body) a to vše také zdarma (turbin body jsem si vydělal prostým hraním). Následně přišla akční sleva a já si koupil (poprvé jsem zaplatil peníze - 6,50 dolarů) Lone Lands. Nyní jsem získal možnost plnit další questy v novém regionu Lone Lands (tento region je ovšem nyní zcela zdarma na US serverech!!) a v pohodě to dotáhl někam k levelu 35+. Tím, že jsem zaplatil, stal jsem se PREMIUM hráčem, což znamená: Možnost mít více zlaťáků (dosud jsem stejně neměl moc peněz, protože jsem si koupil koně, dům atd.), více postav na server (3 tuším), aukci (5 slotů, což docela stačí) atd. Tyto výhody mi přitom zůstanou na účtu a nikdy mi nezmizí. Mohu tedy odjet na výpravu na Mars, vrátit se a znovu si zahrát, aniž bych o výhody přišel. Zahrál jsem si Lone Lands a následně přišla další akce: Evendim a North Downs za půlku (podobné slevy přitom nejsou nějak vzácné)! Zaplatil jsem dalších 6,50 dolarů a měl další dva regiony a později jsem přibral ještě Eregion (zdarma, na TP jsem si vydělal hraním sekundárními postavami). Tam jsem to dotáhl na level 55 a koupil si Mines of Moria (zaplatil jsem nějakách 12 dolarů). S Morií jsem získal další 2 postavy na účet. Na další regiony mám díky prostému hraní. Tzn., že nejméně Lorien a Mirkwood budu mít díky své herní píly *2* zdarma. Minul jsem sice regiony jako je Angmar či Forochel, ale dobrému hernímu zážitku to nějak moc nevadí a do zmíněných regionů jsem se podíval díky epic questům a zisku reputace. Později si ještě odstranil currency cap (6,50 dolarů cca).
ÚČET: Na dohrání na max. level jsem tedy potřeboval nějakých 30 - 40 dolarů (počítám tu možnost, že jsem na nějaké to utrácení zapomněl, předchozí částky jsem uváděl jen pro příklad), což dělá max. cca 30-40 x 20 Kč (prostě jsem se vešel do litru a to jsou cca 3 měsíce VIP ale s tím, že jednou VIP nezaplatím a nic nemám, zatímco tady mi vše zůstane).
TIP: Pokud se vám nechce utrácet a máte spoustu času, ale chcete si pořádně zahrát, existuje způsob. Stačí, když zaplatíte jednou, abyste měli aspoň 3 postavy (6,50 dolarů, což je nějakách max. 150 Kč). Založte si jednu hlavní postavu - do ní budete investovat. Pak mějte ještě další 2 postavy - tzv. výrobny turbin bodů. S těmito postavami si udělejte všechny deedy v základních regionech, což vám hodí cca 300 trubin bodů na postavu (snad i víc, ale raději se držím při zemi). Tj. 2 postavy x 300 turbin bodů = 600 turbin bodů jeden další region k odemknutí zcela zdarma (vyděláte si turbin body jen hraním). Udělat přitom všechny deedy ve 3 základních regionech (na US serverech 4 regionech, protože + Lone Lands) je otázka pár dnů hraní. Pak postavy zrušte, založte si nové a dejte si to ještě jednou a máte dalších pár stovek turbin bodů. Je to sice zoufalé řešení, ale takhle můžete hrát skoro zdarma - vhodné především pro mladší hráče, kteří si nemohou dovolit více investovat. *3*
ZÁVĚR: Zahrát si LOTRO zdarma lze max do 35. levelu a pak už začnete pociťovat omezení. Svět ovšem můžete objevovat zcela zdarma. Pokud se chcete jen potulovat po světě, zajezdit si na koníkovi a stačí vám to, je LOTRO absolutně ideální (graficky je např. mnohem dál než WOW). Pokud ovšem chcete hrát trochu vážněji, nějaké ty peníze budete muset dát, ale nepůjde o nějaké velké částky. -
Nesmysl. Duševně zdravý fanoušek je naopak extra kritický k jakékoliv interpretaci jeho oblíbeného světa.
Ale i když si ty komentáře převedeš, pořád ti vyjde, že v "jakýchkoli MMO" obvykle za to samé platíš. -
Tvuj komentar dokazu ale i janchoru prevest na jakokouliv MMO at uz jde o WoW,AoC atd.
Fanousek nejake herni serie nebo treba i filmove bude vzdy prezentovat svuj pohled na vec skrze ruzove bryle. -
Ja to nemohu uplne potvrdit ani vyvratit. Jen jsem se pokouzel zjednodusene formulovat, co mel na mysli Amaroun. LoTR Online jsem zkousel pouze jako 10-denni trial - nevypadalo to spatne, ale z nejakeho duvodu me to nesedlo, nedokazu presne rict proc. Ale to jsem velky fanousek Tolkiena, vsechny jeho knihy mam prakticky nastudovane od A-Z. :)
-
To je spíš vaše IQ než věk
Tolik ke tvému "dospělému" příspěvku -
Kde bylo elfů minimum? Pokud vím, šlo potkávat elfy od Ered Luin až po Temný hvozd. Tu a tam přešli elfové přes Shire a i v Hůrce se občas objevili. Vedle toho je potřeba myslet jaksi za knížku samotnou, neboť hra sleduje trochu jinou linii než samotná knížka od Tolkiena. LOTRO nerovná se Pán prstenů v herní podobě! LOTRO je pouze inspirován Pánem prstenů!
-
S tím nelze souhlasit. Jistě, LOTRO využívá dobré značky Pána prstěnů, o tom není pochyb. Avšak myslím si, že hra vcelku dobře převádí Tolkienův svět do herní podoby. Je tu samozřejmě velké zjednodušování apod., ale to je u her prostě nutné, stejně jako u filmů. Já herní svět a jeho principy srovnávám téměř denně s knížkou a vše mi příjde víceméně v pořádku. Je totiž nutné si uvědomit, že hra nesleduje až tak osudy Společenstva jako spíše událostí vedle toho, co se dělo se Společenstvem. Dějová linie LOTRO je jakousi jistou variací toho, co se mohlo dít v době cesty Společenstva. Je to variace, o které pochopitelně Tolkien nepsal. Člověk u LOTRO musí trochu přemýšlet a zapojit vlastní fantazii a hlavně si číst, o čem ten který quest je! *4*
-
A úplně nejlepší je si přečíst knížky Pána prstenů a další literaturu a jen tak se toulat místy, kde se to či ono stalo. Ač je totiž svět LOTRO velmi zjednodušený, má svou atmosféru a člověk se může vydat na výpravu po stopách Společenstva (zatím bohužel ne celou výpravu, ale i tak toho je dost). Ani nemluvě o tom, že je fajn si občas zajet do startovních lokací a pomáhat tam hráčům, kteří si řeknou.