Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pěkná reklam Kinshipu. Ale jinak souhlasím až na malé výjimky. *2*
  • Nechapu. Jak nic nedelat? Questu je spousty. Nekteri lide jsou vazne divni.
  • janchor
    Zdenda666: "Ty teda moc naroku na hru nemas janchore kdyz ti staci jen tak behat po svete a nic v nem nedelat."

Tja, ono běhat po světě LOTRO je trochu jiná liga, než u ostatních MMO. To je právě ten zásadní omyl, že tam nejde "nic dělat", tedy zažít mimo questy, co si musíš zaplatit. LOTRO má zcela plnohodnotnou sociální rovinu (právě tady se zúročí ta vyzrálejší komunita) a především svět, kterej pokud je ti blízkej, je vel-ko-le-pý objevovat. Dávno před F2P jsem se zcela svobodně toulal tou krajinou, užíval si ty náhodný setkání a z nich pramenící dobrodružství, a o velký, dnes placený questy se nějak soustavnějc začal zajímat až kvůli spěchu do Morie, daným nutností o ní napsat článek. Díky F2P mě ta hra zase zajímá, protože v ní zůstalo spousta míst, který bych chtěl vidět, a hráčů, který bych chtěl potkat (ne, teď nemluvím o lidech z Anaruth Order *3*).
    • A úplně nejlepší je si přečíst knížky Pána prstenů a další literaturu a jen tak se toulat místy, kde se to či ono stalo. Ač je totiž svět LOTRO velmi zjednodušený, má svou atmosféru a člověk se může vydat na výpravu po stopách Společenstva (zatím bohužel ne celou výpravu, ale i tak toho je dost). Ani nemluvě o tom, že je fajn si občas zajet do startovních lokací a pomáhat tam hráčům, kteří si řeknou.
      • Zdenda666
        Tvuj komentar dokazu ale i janchoru prevest na jakokouliv MMO at uz jde o WoW,AoC atd.
        Fanousek nejake herni serie nebo treba i filmove bude vzdy prezentovat svuj pohled na vec skrze ruzove bryle.
        • janchor
          Nesmysl. Duševně zdravý fanoušek je naopak extra kritický k jakékoliv interpretaci jeho oblíbeného světa.

Ale i když si ty komentáře převedeš, pořád ti vyjde, že v "jakýchkoli MMO" obvykle za to samé platíš.
          • Zdenda666
            ad 1 ) Mozna ano pokud by ta hra nebo cokoliv jineho nevypadala jak on by si vyslovne pral a uplne se nad tim vztekal ale to by nebyl ani tak fanousek jako spis nejaky fanatik avsak s odkazem na diskuzi pod timto clanek jsem si nevsiml nejake kritiky fanouska.
            A rozhodne nepovazuji za kritiku kdyz nekdo napise "No herni svet LOTRA neni tak uplne dokonaly "

ad 2 ) Komercni neuspech a prechod na F2P nedela Lotro vyjmecnou MMO.
  • Promiň, ale moc to řešíš. A pokud je to LOTRO, kdo by tam asi podle tebe měl pobihat, když ne rasy, které ve Středozemi žili dříve či později a ve větších či menších počtech? Pak by to vůbec nebyl svět Středozemě. Tady je prostě možnost od vývojářů, zkusit si roli elfa, hobita, trpaslíka či člověka, výběr je na tobě. Pokud si říkáš, že čas elfů končí, zvol rasu lidí. Ale za tu já kopu i v reálu, takže vyzkoušet si Sličný lid byla pro mě jasná volba.
    Je to samozřejmě tvůj názor a já mám svůj. Ale když nehledíš na úplné detaily, hra je příjemná oddychovka v mém reálném životě. Navíc jsem získal plno přátel, kteří hru samozřejmě dotváří. Na toto jsem měl z mého pohledu štěstí a proto je tato hra pro mě jasnou volbou už přes tři roky.
    Ale jinak ti přeji také spokojenost v tvé oblíbené hře, ať je to jakákoliv. *3*
    Jde přece hlavně o zábavu a každý jsme jiný.
    • Omlouvám se, samozřejmě je to reakce na příspěvěk, ale nějak se mi ta reakce přapla na samostatný příspěvěk. Pokud to lze, tento smažte. Reaguji níže v diskuzi. Díky
  • Naborove zmineni jsem cekal. Ale hned cely odstavec o noobech z anaruthu..
  • Clanek pekne popisuje situaci v Lotro a FTP model. O tom zadna.

Ale co tam proboha delaji ty naborove texty skoro ve stylu Anaruth Order needs you? :)))
    To je na Laurelinu takova krize s lidma, ze je tahate na tento server a do tohoto prapodivneho kinshipu ?
    Jako 99% lidi je prece jedno, kolik AO nabiralo rekrutu, a koho nuti do RP ci ne atd.

Recenze na Shadow of Angmar a Mines of Moria psal pan Sladek a byly v toto ohledu profesionalni. Nikomu svuj kinship ani server necpal.
    Tohle mi prijde docela ubohe.
    • To AO, ktoré si svojim šaškovaním takmer priviedol ku krachu. Že sa nehanbíš *10*
    • Anaruth order je banda, proste RP blázni, trošku namyšlení jak jsou dobří, chytří a čestní, nic jiného jim nejde, v podstatě nedokáží nic než jen řeči... ta reklama je fakt pěkně trapná musím se tomu smát. :)
      • Ano, lebo to je strašne v živote dôležité, dokázať niečo v online hre. Chlapče, chlapče, keď vyrastieš, pochopíš...
  • sam hru hraju uz od doby, kdy byla v US free. z duvodu nemoznosti koupit tam turbine pointy pres paypal (mozna to uz dnes jde) hru jsem si vyzkousel asi na 20 lvl a pak pockal na otevreni f2p v evrope. od te doby hraju zde a jsem spokojen. ze zacatku jsem narazel na spoustu omezeni, ale stacilo na jeden mesic zaplatit VIP a vetsina vyhod (ktere bych jinak musel platit separe) zustala. a kdyz jsem ted (na 50 levelu) poridil morii tak jsem dostal i zbyvajici classy, vice postav a tak... ze zacatku jsem byl skeptik, ale funguje to. jinak k clanku - f2p hrac muze mit dve postavy a ne jednu a s uvolnenim lone lands neskonci s volnymi questy na levelu dvacet ale klidne az ke tricitce...
    • Díky za upřesnění! Článek vznikal z pohledu lifetime hráče (f2p jsem testoval hlavně v betě a krátce po startu), takže některé novější detaily f2p hraní nemusím znát.
  • kde to mam stahnout? jsem nasranej *10* *10* *10* *10* *10* *10* *10* *10* *10* *10* *10* *10* *10* *10* *10* *10* *10* *10*
  • Mno nevím, článek se mi zdá trošku naivní. Myslet si, že Lotro přešlo na F2P a hned vyšel Enedwaith a tvůrci začnou hráče zásobovat daleko častějšíma updatama a to je můj názor, je bláhové. Velká slabina Lotra, potažmo vyvojářů je právě absence častějšího a zásadnějšího obsahu než prakticky jeden update za 1/2 roku o jednom Booku. Potažmo vydat prakticky za 2 roky Mirkwood a Enedwaith, je prostě slabota. Mě osobně teda naprosto nevyhovovalo chodit jeden dung SG a raid jako momentální end content ve hře o třech bossech pořád dokola, kterej navíc dle mě, se jim moc nepovedl. Kolikrát bylo změněno PvMP, kolik map přidali nebo co nového a zásadního tam přinesli? Nic, ano za 3 roky prakticky nic. Mimo nějaké řekněme drobné úpravy. Ale to je prostě pořád plno keců. Máme spoustu skvělých nápady atd. Dev chaty naprosto o ničem, ale podstatné je, že se řeši jestli bude, už byla, přidána loďka do evendimu...atd. atd. Ano Lotro hra je, respektive pro mě, už bohužel byla skvělá hra, ale prostě od dob Riftu, Annu atd. se všechno změnilo a myslím, že k horšímu. *9*
    • Myslím si, že ta představa o častějších updatech zase tak moc naivní není. Vypadá to, že Turbine najede na čtvrtletní updaty, sice jejich součástí nebude vždycky nová lokace, ale přinesou třeba zásadnější obsahový změny. V nejbližší době - nejspíš kolem března - by měli odstranit radiance, navíc přibude raid a nový instance. Před vydáním datadisku by pak měl vyjít ještě další update. LOTRO náhodou mělo vždycky velice častý updaty, bohužel v minulým roce se trošku zasekli, ale pevně věřím, že "penězovod" z F2P to vrátí do starých kolejí.
    • Máš pravdu. Ovšem pokud člověk hraje s dalšími hráči, kteří jsou třeba i ve spojení prostřednictvím nějakého hlasového komunikátoru a hrají spolu často, je LOTRO zábavné prakticky neustále. Hrát to ovšem solo, nevím, nevím.
    • Co to může být za hráče když z lotra šel hrát omalovánky(wow) .
    • Ten tvůj příspěvěk je tedy hodně zmatený. Jediný dung SG? Vždyť je tam ještě SH, WP, Dungeons, poté raid BG. Ale na druhou stranu zase musím uznat, že BG je sice dobrý kvalitní raid, ale už tam je hodně dlouho. Aspoň, že bude v nějakém blízkém updatu by měly být nové instance a raid.
      A k tomu Riftu a Annuminas? My třeba Rift chodíme stále s kinem. A od toho velkého updatu chodíme taky Annuminas, GB, Eregion instance.
      Máš samozřejmě pravdu s tou pravidelností přidávání nového obsahu. S tím by se měli hodně zlepšit.
  • Tento styl "zdarma" at si strci nekam. Mikroplatby maji byt za neco navic - bonusovy pet, zdvojnasobeni expu na urcitou dobu, zvetseni inventare atp. - prostez a veci ktere donatora zvyhodni castecne. Rozhodne ne za podstatne funkce dotycne hry, za to plati jenom idiot.
    • Ale kulový. By jsi chtěl akorát něco zadarmo. Ano, LOTRO není zcela zdarma. Ale platíš si jen za to, co využiješ. Já osobně jsem LOTRO hrál zkusmo pouze do levelu asi 29 + druhá postava lvl 16 a utratil za to asi 400, přičemž mi ještě dost Turbine bodů zbylo. Ano, zaplatil jsem, ale narozdíl od paušálu u WOW není můj čas limitován ,nejsem ve stresu že zítra mi končí předplatné ani že jsem si zaplatil 2 měsíce a hrál pouze 2 hodiny, protože na víc nebyl čas. Neplatíš si pouze na bonusy, ale i celkem potřebné věci (lze se bez nich obejít, ale nebudete chtít se o to ochudit) - ano, protože to musí vydělávát. N
      emá to být systém pro socky, co nechtěji pustit korunu, ale jde vstříc příležitostným hráčům, tzv. Casual players. To jsem nyní už já též. Nemožnost takového hraní byla druhým důvodem proč nadobro před lety opustit WoW (druhým je přístup Blizzardu ke hře cca od druhého datadisku, ale to nebudu zde rozvádět).
      • Mimo to, znam cloveka co si hru platil mesicne, jeste kdyz byly klasicke poplatky a co ji taky hral po velkolepe zmene. Nu rikal mi neco jineho nez ty, avsak tobe stacili jen ctyri stovky, asi budes jedna z tech socek? - slovo ktere tu jak vidim rad pouzivas.
      • To je vsechno krasny, nema to vsak hlasat free-to-play, aneb i zde uvadeno pocestene, zdarma. *5*
        • FTP hlásá z marketingových důvodů, ale nemůžeš jim vyvrátit, že tomu tak není. Lze ji hrát zcela zdarma. Ale vzhledem k jistým omezením oproti platícím, ji hrát zcela zdarma chtít nebudeš.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit