Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Krása jak si socky stěžují.. když vám to nevoní zadarmo takhle, tak táhněte zpátky na free server do wowka :)
    • Ty socka, ja si platím wowko už viac ako dva roky. tak kto je tu socka ha ?
      • Tak si hrej svoje wow, a neremcej do lotra, boze muj ti wowkari museji rozsirovat svoje moudra vsude... i kdyz to ostatni nezajima :D
  • Nedavno som zacal a nemam sa na co stazovat... svet je pekne spraveny, obcas je lokacia bez npc ale to sa da prezit na to ze to je free... potrebne skilly ako riding ci aukcia sa daju kupit za tikety na Store a tie sa ziskavaju tiez dost lahko... za achievementy alebo special Q. Profesie su tiez velmi dobre spravene a lahko sa skilluju
  • K f2p asi toliko, ze to vyjde znacne draz nez si hru platit, nehlede na to, ze neustale zdrazujou, neexistuje neco jako objemova sleva (predplatit lze na N mesicu, ale stale za stejnou cenu) ...

Jinak nez kupovat Qsty v shopu vyjde vyhodnejs koupit hru + datadisk. To vyjde na +- 400 a odemkne to vse.
    • Odekmne to vše ale jen na omezenou dobu. Pak si buď zaplatíš VIP a nebo zůstaneš PREMIUM. *3*
    • To záleží pouze na tom, jak hodně hraješ. LOTRO ti nakonec nabízí obě varianty. Pokud hraješ hodně, třeba 4hod denně a víc, určitě smysl má klasicky platit měsíční paušál, jestliže ovšem hraješ nepravidelně a příležitostně jako já, nebo nevíš, zdali tě to bude bavit atd ... můžeš si platit průběžně pouze obsah, který zrovna potřebuješ.
      Navíc při "pomalém hraní" můžeš využívat zmíněné akce/slevy, které se zatím objevovali poměrně často. Například -75% na riding skill, nebo vyšší bonus při nákupu bodů.
  • Přínos vidím zatím jen pro Turbine. Pro hráče na maximálním levelu prakticky nic nepřidali. Nový instance a raidy jsou tak lehký, že to ani nemá cenu chodit. Pro začínající hráče je F2P spíš free to pay. Zadarmo je to jen trial, pokud chcete trochu normálně hrát, tak je nejlepší platit měsíčně, jinak se nedoplatíte za jednotlivé quest packy atd. Imho možná že LOTRO ožilo, ale herní kvalita rapidně upadla.
    • Které nové instance a raidy máš na mysli? Já jsem si teda od F2P žádných nových nevšiml...
      • Je pravda že vlastně ani žádné nové nejsou, ale pouze starý raid rozdělěný na víc částí a upravený na skirmish. Přičemž obtížnost na úrovni prvního levelu tetrisu. A starý nejtěžší raid ve hře z Mirkwoodu, Barad Guldur, zjednodušili aby to začal dávat i pug. Na "starší" hráče kašlou. Nejspíš proto, že mají většinou lifetime a už z nich těžko dostávaj nějaký prachy *5*.
        • To je bohužel pravda. Ty rozdělené instance mi vůbec nesedí. Doufám, že se aspoň Fornost zachová stejný. A jednoduché jsou, až to bolí. A BG už bohužel taky naprostá hračka, jak píšeš.
          • Ono je to trošku jinak, totiž každý raid je vždycky hračka, když všichni dělají přesně to, co mají *3*

No a co se týče BG, myslím, že je ještě mraky kinshipů, které LT HM nedaly *1*
    • Zdravím, opravdu jste čekal, že dostanete áčkovou hru zadarmo? ;-) Jasně, že se vývojáři snaží, aby hráči platili. To jsem psal i v článku. A pokud je to trial, tak tedy zřejmě největší, jaký jsem u hry kdy viděl :-)
      • Tak dneska jep ravdou ze ja osobne necekam nic, nekde vidim zdarma, 50% sleva atp., tak je mi jasne ze v 99% pripadu je reklamni trik. Ale porad tu j to jedno procento, takze obcas muze clovek doufat. Ovsem tady ten styl hrajte zadarmo, nemusite nic platit (ikdyz pritom platite jako mourovati abyste meli plnou hru) mi zavani klamavou reklamou...
        • Tak to zkuste - opravdu NEMUSÍTE zaplatit ani ň a můžete LOTRO hrát desítky hodin (to je víc než dostanete v lecjaké placené "offline" hře). A pokud jdete po příběhu a ne po co nejvyšších statech a equipu, dobře si ji užijete. Ten "fór" je v tom, že si můžete (ale nemusíte) koupit různá vylepšení, která hraní samozřejmě povyšují o řád jinam.
          • Ano desitky hodin, kterenakonec stejne prijdou vnivec, protoze pak budu postaven pred volbu "platit jim za kdejakou vec abych mel plnohodnotnou hru". Ne, to me proste nelaka ale jo, je to krasny figl a z casti, jak sem rekl, klamava reklama.
            • Zdenda666
              Ty teda moc naroku na hru nemas janchore kdyz ti staci jen tak behat po svete a nic v nem nedelat.Sice je to zadarmo ale rekl bych ze tohle nestaci :)
            • Jednoduse vnivec - kdyz odmitnu pristoupit na jejich system mikrotransakci. Ano, nezatajuji ti, za co kdy a proc budes hezky cvakat, ale taky ti to necpou pred nos. A ver ze spousta lidi se po tom nebude nebude hned pidit. Pak bude ale, jak sem uz psal, postavena pred tu volbu, jestli zahodit X hodin nebo platit za X veci aby meli plnohodnotne moznosti hry.
              Moje nazory jsou mozna rozdilne s hraci tohoto mmorpg, ale ja si za nema stojim a rozhodne bych nerekl ze jsou hystericke...
            • janchor
              Proč vniveč? Proč klamavá? Oni někde tají, za co (a kolik) si musíš připlatit? Tu volbu máš před čumákem od začátku a hrát, tedy být součástí toho světa, můžeš skutečně zadarmo. Nic víc, nic míň. Že tě to neláká je zcela fér, ale ty další závěry, co z toho rozvíjíš, jsou poněkud hysterický.
          • Preed
            takze klasicke F2P,ked to chces normalne hrat,tak musis platit ale tu si mozes zaplatit kazdy mesiac aby si mal plnohodnotnu hru a cele F2P je pre casualov,ktori z nejakeho dovodu nechcu platit kazdy mesiac ale asi ich je tak vela,ze ich mikrotransakcie vytrhnu firmu zo sraciek,len mi je divne,ze takyto hraci si radsej nezapnu nejaky single player,mali by z toho asi lepsi zazitok ako z polovicneho MMOcka..
            • Bohužel tak to není. Je to jen pro low level casual hráče. S f2p se dá rozumně hrát odhaduju do 20-30 levelu. Výš možná může grindit nějaký deedy. A zapomentě na to, že třeba na 65 levelu si řeknete, že přepnu na f2p a budu se logovat jen na raidy.
            • No, v jedné věci se asi úplně neshodneme: pro mě jsou hlavním kladem MMO živí spoluhráči, komunita. A ti jsou stejní v F2P i v placené hře :-) Ale jinak souhlas - F2P je výhodné hlavně pro casual hráče. Změny ve prospěch casual hraní ale najdete skoro ve všech hrách - i v těch singleplayerových.
    • Zdenda666
      Je to bohuzel tak.Hral jsem F2P ale protoze me to bavilo tak jsem si to radeji koupil a hral to jako "VIP".Ve vysledku si ti co hrajou F2P a rikaji si ze "usetri" tim ze si koupi Turbine body nakonec zaplati vice nez nez ti co bezne plati mesicni poplatky.
    • No jo, presne to si myslim ja. Ale pockej jak te za tento nazor pohani jisty hrac (asi velky fanousek) "Frame" a jak dostanes minimalne dvacet minusu. holt krast lidem iluze se nevyplaci... *1*
  • Cele Lotro sa da zhrnut do jednej vety. Pani z Turbine krachovali tak vymysleli tento cinsky hybrid. Hral som, prstal som, grafika pekna ale to bolo asi tak vsetko. WoW je WoW. radsej si zaplatim za lvalitu ako toto. WoW - 11 milionov aktivnych uctov. Kolko malo Lotro ?
    • wowko - omalovanky pro deti , slozitost hrani , pro deti .
      Lotro je pro dospelejsi hracske publikum -
      Co znam kamarady tak to hrajeme vsichni 25-30+ sem tam je vyjimka, ne jako wowko 10+ *1*
      • Zdenda666
        To je spíš vaše IQ než věk
        Tolik ke tvému "dospělému" příspěvku
      • kotty
        Jasne, z tvyho nazoru fakt vyzaruje dospelost... (sarkasmus)
      • wowko je slozite jak pro deti ? ty si asi z inej galaxie chlapec, si to niekedy skusal nejaky 25man raid na hc ????
      • Preed
        No ak ma to vase Lotro hracsku zakladnu zlozenu z ludi ako si ty tak gratulujem,BEGONE TROLL!
    • Hrál jsem LOTRO i WOW. A oboje je klasická levelovací itemovačka. Herní rozdíl jsem v tom neviděl.
      • "itemovačka" - tak to je opravdu silné kafe, hanba mě fackuje když takový výraz čtu.
    • a povec mi kolko ludi ma Bad Company 2 :)
    • Tenhle přístup "mně se to nelíbí, takže je to na nic" mě opravdu fascinuje. Taky jsem hrál WoW a i když mě nakonec moc nebavilo, nikdy bych neřekl, že to není kvalitní hra. Prostě mi jen víc vyhovuje příběhový styl LOTRO, navíc v Tolkienovském světě. Dokážete připustit, že se jiným lidem může líbit něco jiného než vám?
      • Tolkienovskym světem *1* *1* ... Seš zábavnej.. Hybrid možná... Ale s Tolkienem to má málo společnýho
        • No mně moc nepříjde, že bych cestoval po neznámých lokací. Mapa Středozemě je dosti podrobná, jen Morie mě přivádí do stavu šílenství :-) Opradu se v ní dá lehce ztratit.
          Hra tě zavede na dost známých a důležitých míst. Budeš mluvit s členy Společenstva, Erlondem, Celebornem a Galadriel, můžeš najít úlomek Můstku, na kterém se zřítil Barlog s Gandalfem, na dně Morie. Budeš u rozloučení Společenstva v Roklince. Každý si tu může přijít na své, pokud má rád příběh Prstenu.
          Samozřejmě je tu i X úkolů, nalov, nasbírej, prozkoumej, ale to má každá ONLINE hra. Ale každý musí vyrůst a zesílit i na banálních úkolech. Návíc je oznámen další datadisk a budeme moct bojovat se samotným Sarumanem.
          • Hele Tolkienovský svět stojí uplně na něčem jinym než jsou lokace... Prostě Mmo se do tolkienovskýho světa nehodí a níčí tomu atmosféru... A všechny kouzla barvený , vymyšlení drakové nový, spousty elfů a hobitů běhajících po světě to jenom ničí.... Považuju to prostě jen za marketinogvý tah tu hru... Nvm jestli si Četl knihy, jestli jo měl bys pochopit...
            • kotty
              Ja to nemohu uplne potvrdit ani vyvratit. Jen jsem se pokouzel zjednodusene formulovat, co mel na mysli Amaroun. LoTR Online jsem zkousel pouze jako 10-denni trial - nevypadalo to spatne, ale z nejakeho duvodu me to nesedlo, nedokazu presne rict proc. Ale to jsem velky fanousek Tolkiena, vsechny jeho knihy mam prakticky nastudovane od A-Z. :)
            • S tím nelze souhlasit. Jistě, LOTRO využívá dobré značky Pána prstěnů, o tom není pochyb. Avšak myslím si, že hra vcelku dobře převádí Tolkienův svět do herní podoby. Je tu samozřejmě velké zjednodušování apod., ale to je u her prostě nutné, stejně jako u filmů. Já herní svět a jeho principy srovnávám téměř denně s knížkou a vše mi příjde víceméně v pořádku. Je totiž nutné si uvědomit, že hra nesleduje až tak osudy Společenstva jako spíše událostí vedle toho, co se dělo se Společenstvem. Dějová linie LOTRO je jakousi jistou variací toho, co se mohlo dít v době cesty Společenstva. Je to variace, o které pochopitelně Tolkien nepsal. Člověk u LOTRO musí trochu přemýšlet a zapojit vlastní fantazii a hlavně si číst, o čem ten který quest je! *4*
            • kotty
              Souhlasim, nezalezi na tom kolik znamych postav lokaci nebo odkazu pri svych cestach objevis, spis jde o to, ze se to tak uplne nenese v tolkienovskem duchu.
            • Podle mě to má s Tolkienovským světem hodně. Po celém světě narazíš na různé odkazy, o kterých ses mohl dočíst v knihách. Ať už to byl Pán Prstenů, Hobbit nebo Silmarillion. Celý ten příběh ve hře je provázán s knihami.
      • vůbec na něj nereaguj, je to blbej provokatér
  • Ja sem nekde cetl, ze zcela zdarma je hra do +- 25 lvl a pak si chte nechte musite zaplatit pristup do dalsich lokaci a odemknout dalsi questy. Je to pravda?
    • (POZOR: Hraju na US serverech a info se váže k těmto serverům!)
      Po novém updatu nejsi vůbec levelově omezený, což znamená, že můžeš levelovat i přes level 50. Reálně to vypadá tak, že v základních lokacích to dotáhneš v pohodě na 35 a to jen díky úkolům (v US verzi jsou zdarma questy v Ered Luin, Shiru, Bree-land a v Lone Lands). Díky killování pak můžeš dát bez větších problémů 35-40 a snad i víc. Jinak všechny lokace jsou přístupné a jen chybí questy, pokud sis je nekoupil. Tzn., že si v klidu můžeš projet téměř celý svět (třeba já byl na level 15 v Angmaru a v Roklince :D).

Vedle toho, když se člověk trochu snaží, dá se jen hraním vydělat na nejméně jeden další quest pack region. Když člověk natrefí slevy a ty jsou docela časté, lze hrát zdarma opravdu hodně dlouho.
    • Ja jsem si zaplatil už o trochu dříve. Rozdíl je v tom, že do lvl cca 25 jsem utratil řekněme tak 300kč za všechny potřebné mechanismy, které tě budou provázet celou hrou - možnost prodávat na aukci, možnost směnného obchodu (mezi postavami, výměna peněz, věcí), dvojnásobný inventář (původně 2 ze 4 batohů k dispozici, další 2 musíš koupit) a riding skill, na který snadno naspoříš z odměn z questů. Dále jsem hrál bez poplatků do levelu 29, kde jsem s onou postavou prozatím skončil a momentálně uvažuji se zase vrátit (nové PC - reinstal, málo času). Je ale fakt, že po levelu cca 25 už přejdeš do dalších lokací (FREE), kde jsou questy často přístupné pouze přes questpacky, které je třeba koupit. To neplatí o EPIC linii, ta je stále zdarma - po ní jsem postupoval do lvl 29. Levelovat můžeš nadále free, ale znamená to kromě EPIC questů grindovat moby, což nemusí každého bavit (nadruhou stranu pokud jedeš CRAFT jako třeba Forester, získáváš z grindování např. medvědů kůže, takže místy nemusíš mít zájem questit navíc).
      Jak už jsem psal dříve, LOTRO není pro ty, co nechtějí platit vůbec, ale pro příležitostné hráče, co hrají jen někdy a chtěji platit pouze za to, co se jim dostane (výhoda proti WoW). Základ hry je skutečně zdarma, pouze vás nebude asi bavit zdarma hrát - brdit vývoj, ochudit se o možnosti.
    • Zdenda666
      Do toho lvlu +-25 ty omezeni nepoznas.Pak uz ano , musis platit za quest packy atd. atd.
  • Poricanor, Poricador zdraví Anaruth Order. Hned bych šel hrát znovu. Škola,práce,přílekyně a zkouškové je však všechen čas beroucí živobytí. snad to zas nevydržím a zaplatíme si VIP.
  • Na tento system by mohli prejsť všetky MMORPG lebo ja ked si chcem zahrat a hram napr. len tyzden a potom si chcem dat pauzu tak je pre mna nevyhodne platit na cely mesiac. Neviem ale do akej miery by bol tento system vyhodny napr. pre Blizzard ktory ma dostatocne prijmy aj bez toho aby musel nieco davat free. Asi sa to oplati len v pripade ked pocet hracov ktorí chcu pravidelne platit nie je dostatocne velky nato aby pokryl naklady na hru. Preto sa toho u ostatnych uspesnych MMORPG asi tak skoro nedockame *11*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit