Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Trol.diskuzni
    Očekávám shitstorm v podání Veskoslava na téma "Diablo 3 je best, Path of Exile je sra*ka".

Bitch, please...
    • Sakra, scrolluju po Games.cz a co to nevidím. Nejlepší komentář pod touto recenzí - Trol.diskuzní!

Rád tě vidím!
    • Jelikož Tě má většina v detrolleru, tak se asi hodně načekáš. A vidím, že debilemm jsi zůstal, aspoň některé věci se v chaotickém světě nemění.
      • Trol.diskuzni
        No ty jsi mi teda filozof... *3*
        • Magister_Peditum
          Drsné, když už se i filosofie bere jako urážka. *15* Připomíná mi to chabé pokusy o nadávky na základní škole. *1*
        • A ty hlupák. A? Mění to něco na tom? *7*
          • Trol.diskuzni
            Že jsi zkrátka filozof - čili je dobré tvá tvrzení brát s rezervou.
            • Slabé. Upadáš na úroveň svých trolích spratků. Snaž se více. Fakt jsi pouhý stín své "vznešenosti". Vyschlá mrtvola, co spoléhá, že si ji ještě někdo pamatuje. Dneska Tě nakrmím vydatně. Stejně Tě zase půl roku neuvidíme na tomto nicku. Vlastně neuvidíme ani tvé děti, pochcípají jako potkani. A to je jenom dobře *14*
            • Trol.diskuzni
              Vypadá to, že jsi pravdu stále ještě nenašel, filozofe... Přeji ti mnoho zdaru na tvé cestě. *4*
            • Já jsem tu poněkud delší dobu než ty, takže mě nemůžeš vytočit. Éra tvých zvratků skončila. Tvé trolí děti stojí za naprosté hovvno v čele s Doktorem, tvůj rod vymírá a detroll to jenom uspíší. Raději zalez zpátky do černočerné smrduté díry, odkud Tě peklo vyplivlo. Vlastně ještě jednu věc tady šikovně provozuješ. U té klobouk dolů. Ten klikbot je fakt skvělý, ale pořád to není ono. *3*
            • Trol.diskuzni
              Raději si ho zase zapni, abys nemarnil čas a nesnižovala se ti karma, filozofe... Možná by i bodnula výměna kardiostimulátoru - nějak tě to tady rozvášnilo, takže předpokládám, že se bude jednat o jeho defekt. *4*
            • Což u tebe prakticky platí pořád. Jaké to je být pronásledován? Asi nuda co? Proto sis založil další jako Triska, Šipečka a spol? Zločinci v tvém případě trolové přece mají rádi obdiv a krmimo. To musí být hodně frustrující, když ti na tvé nicky udělali detroll. Ten mám vypnutý jenom proteď, protože mě zaujalo, že šedá eminence trolí debility vylezla z odpadní stoky na světlo boží. Snad Tě ban opět nemine *3*
    • walltar
      Jak to je? .... Co je mrtvé nemůže zemřít? *1*
    • Zrovna dnes jsem přemýšlel nad tim, že si tu dlouho nebyl :D
    • Tak Diablo 3 je opravdu best *5* A az prijde RoS, no to nechci ani videt snad...
    • Inquisitor
      Ty ještě žiješ? :)
      • Trol.diskuzni
        Mé příspěvky žijí tak dlouho, dokud si jich nevšimnou interní autoři Games.cz. *3*
        • Inquisitor
          Tak to budou žít dlouho, ty se tady moc neukazujou.
          • Trol.diskuzni
            Dej tomu pár desítek minut a uvidíš... Respektive už neuvidíš. *3*
  • já nevím, ale asi tady nikdo z vás neobjevil kouzlo propojených soketů, gemů a kouzel, které se automaticky sepnou za hit, za kill za stun a pod. Propracovanost skill stromu je neuvěřitelná a každá postava může být, kouzlit a útočit čím chce, no limit. Je pravda, že PoE je pro chytřejší hráče. Hráčský adrenalin stoupá i při samotném skládání itemů a radost z dobře složeného itemu, kde kouzla a efekty správně fungují během boje, je nepopsatelná. takže haters běžte se bodnout, když se vám to nelíbí, tak to nehrajte, nikdo na vaše commenty není zvědav. hau domluvil jsem
    • Definuj prosimte pojem "chytrejsi hrac".
      • Pro ty hloupejsi bych to popsal takhle. Diablo = hezka hracka ktera je hezka porad stejne od chvile co ji rozbalis do doby nez te omrzi. PoE = stavebnice merkur s tisice dilky u kterych pro vytvoreni zabavy musis vedet kam ktery patri.
        Kazdyho bavi jine hracky, proto se Diablista s PoEarem nikdy neshodne.
        • Diablisti i poeari budou stejne debilni sorta jako ty (jako xbox vs ps komunita) Ja tu mluvim o lidech co uznavaji, ze kazda vec ma to svoje a ani by je nenapadlo myslet si, ze hrani jednoho nebo druheho vykazuje zvysenou miru chytrosti. Pro me je kazdy kdo pouzije v souvislosti s hrami nebo hernimi platformami vyrazy tykajici se chytrosti atd. automaticky blbec, protoze normalne uvazujiciho cloveka, tohle nemuze napadnout.
        • přesně jsi to vystihl, děkuji
      • myslí sebe to je snad jasný *1*
    • a k čemu ti to všechno je, když pocit z boje nakonec stejně připomíná mlácení pytlů slámy a hra je záživná asi jako talíř štěrku
      • tak horší než diablo 3 to snad nebude, to si ani neumim predstavit
  • nightborne
    Ocekavam, ze se v brzku od me hlavy bude odrazet prival kameni, ale...

...s recenzi se v tomto pripade nemuzu uplne ztotoznit. A ano, mozna pisu nazor malinko zaujate, ale co, subjektivni jsme tu vsichni.

Prave ona vychvalovana hratelnost bylo neco, co me prinutilo hru po asi tydennim zkouseni jednoduse smazat. Ze sveho hrdiny jsem mel pocit, ze ovladam panaka v testovaci mistnosti, kde se ma chodit teprv naucit, boj byl tak odosobneny, ze kdyby nevyskakovaly damage v cislech, netusil bych, jestli vubec neco trefuju - pocit z krvave reze a praskajicich kosti naprosto nulovy. Pardon, ale od ARPG proste cekam, ze budu bezprostredne, syrove citit kazdy naraz obourucni palice na nebohou demonovu lebku, ze mi temer krev vystrikne na ksicht, kdyz mu pod nezastavitelnou silou uderu praskaji kosti, pred tim, nez se s krev mrazicim zavytim propadne zpet do pekel. Onen boj, podobny mlaceni mokrym rucnikem, ktery jsem mel tu cest okusit v PoE, toto ocekavani nenaplnil.

O stromu skillu se podrobneji rozepisovat nebudu, protoze bych se zcela nutne pak musel s nekym pohadat...ale preci, od pohledu strasne ohromujici vec, parada, akorat ze smysluplnych skillu tam clovek po podrobnejsim prohledani najde asi tak sedm, a k tomu prehrsel pasivu, ktere, misto toho, aby byly prehledne, jsou pro efekt rozdrobeny na mensi hromadky. Hrozne pompezni, zbytecne prefouknute.

Kdybych se mel nechat svazat nevdecnymi retezy ciselneho hodnoceni, dostala by ode me PoE tak sestku, a to za misty celkem povedenou atmosferu. Nyni jsem pripraven byt roznesen na kopytech.
    • Tak ja neviem, ale hratelnost a animacie mi nejak zvlast nevadili. Asi v polovici druhej obtiaznosti, ked prisli nejake nove skily som prisiel na to, ze na zabavu je treba attack speed. Potom je ten boj celkom svizny. Posledna moja postava bola Witch s ktorou som vyvolaval zombikov ktori tankovali a do toho som supoval z neba padajuce horiace meteority. Musim povedat, ze ten pocit z hrania sa niekedy skoro blizil k D3.
      Potom prisli problemy s instanciami, sem tam disconnect a potom znova prechadzanie lokacii a hladanie waypointov. A bolo po zabave. Akoze behat s postavou lvl.38 po obrovskej lokacii lvl.34 po tom co sa mi zresetovala, lebo som si dovolil ist zapalit cigu na balkon - to nepovazujem za zabavu.
    • ode mě máš plus...vtip je v tom, že je tu skupina lidí, kteří si moc přejí, aby Path of Exile byl tím oním, kdo sesadí Diablo z trůnu, přejí si to tak moc, že budou vyzdvihovat do nebes nepřhledný strom skillů, nezajímavý příběh atd.
      • Vtip je v tom,ze 95% hracu je uplne jedno,ktera hra sedi na pomyslnem trunu(nehlede na to,ze pocet hrajicich lidi vubec nevypovida o nejake kvalite). Jenom pr kecy a par trolu na diskuzich nam to porad dokola predhazuji
      • Diablo nesesadi z trunu nikdy nic. Ty ostatni arpg exisruji jen diky Diablu...
  • oktavius66
    Přiznávám že na Free2Play hru je fakt pecka. Mám hry tohoto typu velmi rád. Jenomže v tomhle žánru u mě stále zůstává králem Titan Quest. Ani Diablo mě tak nebavilo, ale co už každý má rád něco jiného *3* .

PS: Přeji vám šťastné a veselé svátky a šťastný nový rok a ať vám Ježíšek naježí spousty dobrých her.*3*
  • Nic proti Karlovi, ale recenze je trochu odfláknutá, jako by bylo potřeba ji spíchnout za 10 minut. Což mě celkem mrzí, protože tohle jsem od Karla nečekal. Spousta důležitých věcí o hře tam vůbec není, plno dalších věcí jen strašně okrajově, některé dokonce dost nepřesně nebo i špatně. Což je pro tu hru strašná škoda, protože v úplné podobě by ta recenze nalákala nebo zaujala mnohem více lidí, (zaslouženě podotýkám) kteří by ji poté vyzkoušeli.
  • Podpořil jsem už během vývoje, takže jsem rád, že se to povedlo. *4*
    • vojtaruzek
      Kolik jsi dal?
  • Ještě v betě jsem se setkal s názorem, že PoE je Diablo pro dospělé. A tak bych to taky viděl.
    • Tenhle slint určitě vyplodil dospělý člověk. Je to pro toho, koho bavi prodirat se tunama skilu. D3 pro lidi co na tohle kadi a chteji bez zdrzovani liskat nepratele. Tyhle kecy o dospelosti se rodi akorat v dementnich hlavach. Neni to o veku, ale o vkusu.
      • A právě proto že k postavě potřebuješ jistou rozvahu a že ji nemůže hráč jen tak splácat onebutton sekáním je ta hra pro dospělé. Rozvaha + přemýšlení dopředu, budování krok za krokem --> dospělé jednání. Jestli má mozek dospělé chování v 16ti letech a nebo ve 30ti, to už je jedno. To neurčuje věk. Proto je to pro dospělé, neznamená to že hra není pro 16ti leté hráče a nebo že se zaručeně bude líbit 30tníkům z indie scény.
        • Slova "dospele,dospelejsi" se daji maximalne tak nadnesene. At uz pro grafiku, nebo pro to, co rikas. Ale urcite ne tak aby skatulkovala pro koho je hra urcena a vypovidala neco o hraci. Je to ciste o tom co koho bavi. Pokud to nekdo vidi jinak, tak si muze podat ruku s dementy z klanu "xbox vs ps vs pc", protoze presne tam spada.
          • Nazvals D3 tunelovkou pro deti...nevim, ale tohle moc nadnesene nepusobi, vlastne je to dost vymluvne, jinak bych nemel duvod takhle reagovat. Trosku si to prber.
            • Bez do politiky, vykecal by ses i z vrazdy jak tak koukam.
            • Tunelovka pro děti, oproti systému budování postavy a volbě itemů / skillů v PoE. Thats it, 2 funkční buildy na postavu vs skutečně propracovaný systém skillů/itemů/abilit.
          • *daji pouzit*
            • Vždyť je to myšleno nadneseně, věk a demenci si do toho taháš sám.
    • A kupodivu to je presne naopak, D3 hrajou většinou dospely a PoE deti..PoE je hra zdarma, Diablo 3 hra za 1300..asi tak
      • Srandovní že nevím o žádné studii a nebo seriózní statistice věkového průměru u obou her. Asi máš nějaké informace které jsem nečetl. No a nebo jen blbě kecáš. Link na článek? Link na statistiky?

Dospělejší je to, že u PoE člověk musí přesně rozvrhnout postavu, talenty, kouzla, aby se někam dostal. Musí s postavou přemýšlet a věnovat se jí. U Diabla máš v podstatě u každé class efektivní 2-3 buildy, s lehkou obměnou jednotlivých run / pasivek. A kolikrát ani to ne. No a i equip si v PoE musíš vytvořit, vyrollovat staty, barvy socketů, linky mezi něma - v Diablu prostě jen čekáš na náhodu rollu.
        Upřímně, Diablo 3 je dětská omalovánka s minimální možnou mírou seberealizace hráče. Tunelovka pro děti.
        • Seberealizace a hack and slash RPG, hmm, tady by si měl někdo zajít na čerstvý vzduch...
        • Přemýšlet a věnovat se postavě? No tak, jsem lvl 29 a jediný nad čím jsem v PoE přemýšlel bylo, který tlačítko zmáčknout dřív. Naštěstí už to nehraju, ta hra je repetitivní a nudná.
          • PoE je pro ty, co holt ten mozek u hry nevypínají. Kdyby jsi se věnoval buildu, skillům a plánoval postavu, nejspíš by jsi svůj herní zážitek vylepšil.
  • "Jsou tu dva ostrovy, na jednom vládne jakási temná síla, která udržuje mezi lidmi řád. Na druhém ostrově je trestanecká kolonie, na který míříte s lodí a ztroskotáte. Takhle už nějaká hra začínala, nevzpomínáte?"

možná budu za ignoranta ale o čem je řeč? z mojich herních zkušeností se mi vybavil jenom Gothic 1 (trestanecká kolonie) .. což asi nebude ono :X
    • jonatan.hanzlik
      Spíš Risen :-) (stejně to není daleko :-) )
  • Recenze absolutne o nicem, psana hracem amaterem, spousta omacky okolo a veci ktery sou dulezity, byly popsany zcestne a nesmyslne.
    • Navíc to tak trochu vypadá, že autor hrál hru už nějakou dobu nazpět....To že je po posledním velkém patchi postav 7 mu asi uniklo...A souhlasím s tím, že recenze je velmi povrchní...prakticky vůbec se nevěnuje funkci předmětů, barev socketů, linkování, používání skill gemů a supportů.

A jedna věc na obhajobu PoE...autoři z GGG sami od začátku tvrdí, že se jedná o hadrcore ARPG a v tomto smyslu je taky hra postavená...každý neuvážený krok při výběru skillu z passive tree se výrazně projeví na postavě...a na vyšších lvl pak nemáte skoro šanci s postavou řádně něco uhrát. Plný reset stromu neexistuje a sehnat orby na vrácení skill pointu není jednoduché. Proto je potřeba vývoj postavy opravdu velice dobře naplánovat a pamatovat i na kombinaci s předměty...např. vzhledem k resistance.

Další věc, na kterou autor trochu zapomněl pak jsou postihy za umrtí...a když na největší obtížnost je to 10% z experience, tak si třeba na 80 lvl hodně rozmyslíte jestli půjdete do soubojů po hlavě a zemřete nebo začnete taktizovat, lépe se pohybovat, zkusíte změnit vybavení, aktivní skilly, atd.

Ale každá hra má nějaké pro a proti a najde si své fanoušky.
      By the way....u D3 jsem měl možnost zkusit jenom demo a neříkám, že mě to nebavilo...co se týká grafiky PoE a D3, tak každá vypadá jinak a jestli je některá lepší/horší...těžko říct, každému vyhovuje jiný styl. Snad jen u D3 mi v interiérech vadilo jakési opakování bloků, ze kterých byl dungeon poskládaný...u PoE se samozřejmě používá obdobný systém, ale nezdá se mi to tak okaté jako u D3.

...rád bych vyzkoušel D3 po novém datadisku....ale 2000,- za D3+datadisk jsou dle mého názoru možná trochu nadsazené...Snad se objeví D3+datadick za příznivější cenu...
    • naprosty souhlas uplne mi tam chybi ten nejvetsi tahak cely hry a tou jsou skilly/gemy jejich vylepsovani/linkovani ze support gemama atd....
  • Upřímně mě PoE baví od samého začátku (začínal jsem s plnou verzí) a nemůžu si stěžovat. Grafika se mi líbí , propracovanost vývoje postav (vč. zbraní a schopností), hudba a zvuky ve hře a mohl bych dál pokračovat. Co bych vypíchnul je určitě výhoda znovuhratelnosti a modifikace postav - tedy že vám classa striktně neurčuje, jaké spelly (a jejich kombinace) se naučíte a budete používat ale záleží čistě na Vás co se Vám bude líbit a vyhovovat Vám.
    Rozhodně bych však hru nedoporučoval dvěma skupinám lidí - fanouškům (hráčům) Diabla 3, kteří nikomu nepřiznají, že existuje lepší když za ní dali takový prachy :D, druhá skupina lidí je smýšlející tak, že jakákoliv hra co nestojí pár set korun, je pí*ovina, takovým lidem se hrou co je zadarmo nezavděčíte i kdyby byla sebelepší, kdo si přečte pár negativních komentářů pod tímto článkem je určitě rozezná :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit