Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To si teoreticky muzes jit zahrat RS2 nebo RTR, ale porad to neresi proc je v Rome 2 malo frakci :D Ja vam odpovim, co treba dlccka? :)
  • Magister_Peditum
    A k čemu mi bude Europa Barbarorum pro Medieval 2, když si (hypoteticky) stěžuju na málo frakcí v Rome 2? *15*
  • Musí zbýt něco pro DLC *7*
  • Jenže Europa Barbarorum 2 už nějakou dobu vzniká pro Medieval II, tohle měl asi na mysli
  • Magister_Peditum
    Od dob Empire TW se velký modifikace z dob Rome TW v sérii moc dělat nedají. Přinejlepším vznikají mody na vylepšení zvuků, modelů jednotek nebo AI. Novou Europa Barbarorum nebo Roma Surrectum bych spíš neočekával.
  • Raději 8 dostatečně roznůrodých frakcí než 20 podobných, který se líší jen speciální jednotkou a počátečním umístění.
  • Magister_Peditum
    Jenže kolik lidí si takový přístup mohlo dovolit? Armáda je jasná (vždyť pohltila většinu státního rozpočtu) a taky to byl odedávna jeden z důvodů, proč jít k armádě (pečovali o vás líp než se měl civil). Možná na tuhle péči dosáhli i někteří obyvatel měst, ale drtivá většina populace žila na venkově, a tam prostě většina z výdobytků civilizace k dispozici nebyla.
  • To je pravda, ale v Shogun 2 to bylo už přece jen o něčem jiném, hrál jsem za 3 různé klany a dohrál jsem to jen za jeden, samozdřejmě na nejtěžší obtížnost, protože mi přišla v předchozích dílech snadná, ale v Shogunovi to byl celkem masakr, když jsem dobyl asi tak třetinu Japonska, tak se proti mě ostatní 3 velké klany spojily a dali mi pěkně zabrat, jediná situace kde se AI chovala nepochopitelně byli bitvy kde jsem držel pevnost, ono stačilo rozbít první vlnu a bitvu jsem měl v kapse.
  • To mate jedno, kolik je frakci v originalni hre. Nedlouho po vydani urcite vyjde nova Europa Barbarorum.
  • V Shogunovi je taky strasne natvrdla. Nastesti to DarthMod spravi.
  • No tak to je otazka. Pro vice frakci by tam asi museli dat kazdy jednotlivy kmen, co v te dobe byl (nez jej Rim ovladl). napr. Latiny, Sabiny a tak dale. To by ale zase bylo tech frakci mraky. Navic jsem se nedocetl, nebo si nevsiml, v jakem roce bude hra zacinat.
  • No, něco mi na tom nesedí, asi ty domy za těma bojovníkama. Vypadají, jako by je někdo přinesl rovnou ze středověku. V laténu se asi komíny nepoužívaly, spíše zemnice s otevřeným ohněm nebo menší pecí... ale nejsem odborník na tuto dobu. A ti týpci vypadají, jako banda ožralů.
  • Egypt je viac menej istý...ešte tipujem nejaký národ z Turecka alebo východnejšie, napr.: Parthia, Perzia...a ešte nejaký germánsky kmeň z oblasti strednej Európy
  • Inquisitor
    Asi by jsme byly všichni pěkně překvapení co všechno už ovládali. A co se časem ztratilo a znovu muselo být objeveno.
  • Nechapu to minusko, AI v tehle serii je opravdu tristni. Nevim, jak v Shogunovi 2, ale v Empire je to hruza. Zejmena naprosto nefungujici diplomacie a i v boji to neni zadna slava. Takze ja bych take uvital funkcni AI vice nez meganadupanou grafiku.
  • Inquisitor
    Jo tu diplomacii by mohli konečně vylepšit, něco jako v Europe Universalis. Víc možností a hlavně adekvátní reakce AI na moje tahy. Třeba když vidí můj drtiví postup evropou, tak proti mě uzavírat aliance apod.
    Jinak taky doufám že příští pokračování bude Medieval, ale na druhou stranu ten už dva díly má. Ale stejně bych ho bral.
  • Viktor_H
    Škoda té alexandrijské knihovny...
  • Viktor_H
    To máš úplně stejné jako s aristokracií v Řecku, v Egyptě apod. Tam nebyl věk přes 60 let žádnou "jo vzácností" jak říká výše kolega, takže ne, není to pravda. Pod "jo vzácností" si představuju pár jedinů za jednu generaci a ne běžné dožití celé jedné třídy/kasty...

V době helenismu se vybudovala relativně silná "střední třída" (nevím, jak jinak to dnešní řečí nazvat), takže rozlišování na "bohaté", a pak hned "spodinu" také není úplně přesné.
  • O věku, které se dožívali lidé ve starověku bych raději moc nepsal :-) Každou chvíli se tato stupnice mění a většinou k větším hodnotám. Jako, když jsem četl knížku kde popisovali, jak léčili římané své vojáky to bylo něco nezkutečného. Dokázali, již v té době zašít tepnu, dokonce se mluví o tom, že byly schopní zašít i poraněná střeva. Bohžel v tomto bodě jsou to spekulace ptože chyby jasné důkazi. Jako, že již lékaři v Římě a v Řecku znali přírodní antibiotika, někteří historikové jsou tím jistí. Stejně, jako že Římané znail a používali beton. Historie je opravdu skvělá a pro nás poučná :)
  • ales.smutny
    Není dobré se odvolávat na průměrné dožití, tady hraje roli vysoká mortalita novorozenců, která to vždy sráží.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit