Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Malleth
    Hrál sem to na konzoli a řekl bych že není moc o co stát. Je to prostě další předscriptovaná pitomost, která vás vede za ruku. Řek bych že je to horší než Dead Space.
    Samý levný lekačky vyvolaný zhasínám světel a hlasitýma zvukama.
    U toho se normální člověk nemůže bát a normální hráč ani pobavit. Jediný plus tam byly některý světelný efekty a krajina ve dne.
    • ty ses dotkl miho oblibenyho dead space.
      • Malleth
        Dead Space není špatný jako akční hra ve vesmíru, ale jako horor podle mě nefunguje ani trochu
    • Tak já byl v téhle hře na lekačky úplně imunní, ale spíš se mi líbila taková ta pochmurná a tíživá atmosféra. A na tom podle mě ta hra nejvíc stojí. A pokud je dobrá atmosféra, dokážu i spoustu věcí u hry překousnout, hlavně když me hra chytne a nepustí *3*
    • nevím, co jsi hrál za hru, ale Alan Wake to nebyl.
      Jsem ve tři čtvrtině, zatím tak 3 levný lekačky, jedna fakt dobrá - http://www.youtube.com/watch?v=LNZ2KF5X5oc

Horší než Dead Space to neni, protože je to úplně jiný. Je to něco mezi Max Paynem a Twin Peaks jak poznamenal kolega dole, ten Lynch je tam cejtit fakt dost i v tom, jak je ta hra napsaná. To, že je hra lineární je pochopitelný, je to příběhová hra. Každopádně na dnešní poměry hra těžká, rozhodně neodpouští, a to snad ani na easy. Opakoval jsem na normal dost. Jinak grafika fajn, sem tam low res textura, ale to se dá pochopit, je to port.
      • Malleth
        Ano, hrál sem Alana Waka a nepsal sem lineární, ale předscriptovaná.
        Je totiž rozdíl mezi lineární hrou a Call of Duty. Alan se blíží víc tomu druhýmu a to se k tomuhle typu hry nehodí ani trochu.
        Věřim že vývojáři s tou hrou měli původně dobrý plány a mohla z toho bejt opravdu zajímavá hra, ale nakonec je plná kompromisů aby ji strávili i kežl hráči. Podle mě za to může Mircosoft. Ten přeci nemůže financovat exklusivní titul, co by nebyl pro masy.
        • Prosim pouc nas jak se buduje strach a napeti v nelinearnich a nepredskriptovanych svetech a samozrejme taky bez lekacek...
          • Malleth
            Já tu nehodlám nikoho poučovat, jen sem napsal svůj názor na tuhle hru. Navíc nemám nic proti lineárním hrám.

Každopádně pokud chceš hráče vystrašit a udržet v napětí, tak jedna z posledních věcí, kterou bys měl udělat je vzít na chvíli hráči ovládání a najet kamerou na nepřítele.

To se tam stávalo hodně často.

Úplně dobrý není ani když se nepřátele objevujou až po protnutí triggeru.
      • Masa-san
        K tomu videu, co je tam strašidelného ? Zahlédl jsem akorát nějakého chlápka za oknem, ale kdybych si to nepustil 3x tak bych si býval myslel, že je to keř, či strom *1*
        • většinou chodí z druhý strany když stojíš hned u okna.) Takže mu čumíš přímo do ksichtu :D
          • Masa-san
            Jsem si vůbec nevšiml, musím na to kouknout znova *1*
  • na czshare je ta neofiko čeština taky....už to sní hraju:-) a funguje na 100% *5*
    • trolo
      funguje na steam verziu?
      • Funguje, ale podle me me je lepsi pockat si na ofigo verzi. Za prvy nejsou prelozeny ta 2 dlc, za druhy je to cista kopie z xbox verze tj. nejsou prelozeny nektery polozky v menu hry a i samotne poznamky se ve hre nezobrazuji pri snaze o precteni (f5) korektne.
    • a uložto
  • Jazz
    Dohrál už někdo ty DLC-čka ?

Zdá se mi to nebo je to, tak 2x těžší než "základní" hra ?
    • Souhlas, trochu obtížnější to je :) Jak již někdo řekl, hra neodpouští. Jinak ty DLC si nemůžu vynachválit. Nápady co obsahují jsou fakt super a perfektně hraní zpestřují. I když nevim jestli se u Alana dá mluvit o "zpestřování" *1*
  • No myslím, že UbiSoft už nikdo nebude s jejich politikou okolo PC scény brát vážně..
    • on nekdo bral jejich politiku nekdy vazne?? *1* ja myslel, ze to bylo vzdy jen chabe vymlouvani pro jejich nezkusenost s tvorbou na pc
  • konecne firma, ktera zavrela hubu vsem co si stezuji jak je PC verze zbytecne vydavat kvuli warez scene:-) z REMEDY by si vsichni meli brat priklad. Kdyz nekdo umi, tak proste umi a kdyz nekdo vyda kvalitni hru, kvalitne optimalizovanou a zabavnou za rozumnou cenu.....kazdy si to rad koupi. Kdyz ale nekdo vyda nehratelny a nezazivny humus, ktery potrebuje dalsich 5 patchu a jeste za cenu cca 1000,- s herni dobou sotva 5 hodin, tak moc lidi asi o koupi uvazovat nebude. Asi to bude chtit, aby vsichni vyvojari se snazili pri konvertu na PC stejne tak, jak kdyz tvori hru pro konzole a neflakat to, pak to PC hraci oceni. Takze asi priste min kecu a snazit se, jako to umi remedy a par dalsich
  • PC komunita tentokrát nenechala vývojáře na holičkách?? To mě přijde dost divné, kdy se stalo že by se pc titul nezaplatil?
  • Podle mě o koupi hodně přesvědčíla cena. Dát "novou" hru za €21 je prostě dobrej nápad a je vidět že se vyplatil.

Na rovinu řeknu že jsem se chystal stáhnout zkušebně z warezu, ale když jsem viděl tu cenu tak jsem to už neřešil.
    • taky jsem o tom uvazoval a takovych nas asi bylo dost, aby take ne.....vzdyt nas to dnesni vydavatele nuti takto delat. Dema her vydaji az po zahajeni prodeje, protoze vidi ze se hra nejak neprodava a nebo demo nevydaji vubec. Pak se najde v prvnim dni par smutnych, kteri si hru koupi a zaplavi forum problemama se spustenim atd.......nebo prijde recenze s hodnocenim 6:-D ale myslim, ze REMEDY je zaruka kvality a neco to znamena, stejne jako kdyz se rekne VALVE. Jooo kdyz se rekne UbiSoft, mam velmi znacne pochybnosti:-D Urcite AW pomohla nizsi (rozumna) cena a take to, ze na konzole byla velmi uspesna a nejaky ten rok je uz venku
  • Jako nadšení z toho, že se port z konzolí vyplatí snad nepovede k tomu, že teď budou každou chujovinu ledabyle portovat na PC. Spíš ať si mrkvosoft a jemu podobní uvědomí, že kvalitní produkt s kvalitní distribucí se na PC vyplatí vydat. Už aby tu byl Half-life 3.
  • tak to vypada ze alana dohraju driv jak noire. fanouskovska cestina sponzorovana xzone je v betaverzi plna chyb. sem tam je dabing cesky sem tam anglicky. a finalni cestina je v nedohlednu.
  • DarkHawk
    Výborná zpráva. Alan Wake je paradní.. má podobnou atmosféru jako u série Dead Space. Dvě nejlepší survival hry.
    • Malleth
      Jestli je Dead Space horor, tak Deus Ex je obyčejný FPS

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit