Přejít na výpis diskuzí
PC verze Dead Space 3 má být port z konzolí bez větších úprav
23.1.2013 | Petr Poláček
129 příspěvků
-
A ti pc piráti, ti zase budou zodpovědní za malé prodeje. Tfuj vy jedni zlobiví!
-
-
Dead Space se na konzolich prodal 3M na pc 0,5M.
Dead Space 2 se na konzolich prodal 2,5M na pc 0,25M.
Nedivim se, ze jdou do levneho portu. Drahy port je prilis velke riziko, s nejvetsi pravdepodobnosti by se nezaplatil. Jak vidis, kauzalita je opacna, nejprve predchazi nizke prodeje, teprve potom setreni. -
-
Na steamu se toho muselo prodat mraky. Z mých steamových přátel má jedničku asi 80% lidí.
Vypovídající hodnotu to nemá, ale já věřím, že toho budou prodané mraky, když už si to koupili i hráči naší kategorie. -
Předpokládám, že to je údaj z vgchartz, a tam jak jistě nevíš nejsou digitální prodeje, takže tvé čísla nemají žádnou vypovídající hodnotu :)
-
-
Vim ze tam nejsou digitalni prodeje a dokonce vim, jak ty nevis, ze ty retailove jsou jen odhadovane na zaklade jejich (zverejnene) metodiky. Presto to vypovidajici hodnotu ma, protoze mas srovnani s ostatnimi hrami. To mas stejne jako s volebnim pruzkumem, take se neptaji vsech a presto dokazi podat realite se blizici vysledky.
-
-
O tom jak kvalitní jsou předpolební průzkumy jsme mohli vidět teď nedavno.
Za druhé vývojaři,vydavatelé atd. nejsou slabomyslní jako ty a vědí, že poměr krabicovek a digitalních kopii není u každé hry stejný.Takže to vypovídající hodnotu nemá.
Ahoj
-
-
To by jsi chtěl po Jejdásovi až moc věcí najednou *1*
-
-
pokud vím tak Steam nezveřejňuje prodejní čísla ne? myslím že ve skutečnosti toho bude na PC více než půl mega atd.
-
-
Primarni neni pocet kusu, ale prijem. Na steamu jsou novinky desne drahe, takze se sfejne kupuje retail a pozdejsi prodeje diky obrim slevam jsou ekonomicky o dost mene vyznamne. A na druhou stranu Sony take nezverejnuje prodeje na PS Store a pritom zrovna Dead Space 2 na nem byl k dispozicí dokonce zdarma pro miliony clenu PS+.
-
No jelikož když byla akce na Dead Space I+II na Steamu, tak se Steam za první den askce pochlubil číslem 350 000:) No a reaguješ na Jejdáska, idiotisku konzololistu, pána konzolí. Za chvíli dá odkaz na svůj sranda web:)
-
-
kdyby byli stejné podmínky na pirátění na konzole jako pc, tak jsi takřka v prdeli se svými argumenty Jejdásku. Víš, co byl nejstahovanější torrent minulého roku? Halo 4;)
-
-
Jenze nejsou, takze mira piratstvi je nizka a konzolove verze se lepe prodavaji, proto se vydavatele na konzole vice orientuji a v prdeli jsi ty.
-
-
A to mi chceš povedať, že keby tá hra bola fakt kvalitná, tak by sa jej nepredalo viacej? Už len kvôli tomu aká je EA značka sa toho málo predá. Prečo CD projekt má milión predaných kopií zaklínača na PC? Prečo oni sa s tým prplú a dávajú peniaze na "drahý" port resp. ho rovno vyrábajú na pc only a potom only konzola? Podľa tvojho vzorca teda CD projekt na zaklínačovi prerába.
-
-
To asi prodalo, ale pokud prodas treba trikrat tolik a naklady ti stoupnou desetkrat tolik, tak se to nevyplati. Zvlast kdyz vyvojari jsou drahy a misto na nelukrativnim portu mohou makat na jine lukrativni hre. To je vec ekonomicke rozvahy. Treba THQ se snazilo o kvalitni hry, ale ekonomicky to neustalo. A EA je tu mnohem dele. Oni nesou investicni riziko a oni rozhoduji, jak se svymi prostredky nalozit. Lidem u piva, kteri do toho vubec nevidi, nenesou zadnou zodpovednost a riziko se snadno mluvi a nadava, ale kdyby se ocitli na druhe strane, velmi rychle by se jim otevrely oci.
-
-
Ja ti to skôr poviem inak. EA začala byť nenažraná. Vieš všetko ide, napr. tak ako nám to ukazuje CD project. EA zistila, ako ešte môžu viac a viac nahrabať. To už nieje teda ekonomická rozvaha ale ekonomická vychcanosť. A propo THQ nerobila len kvalitné hry, dosť veľakrát to boli zbytočnosti so zlou hratelnosťou(nemyslí si, že som nezabudol aj na kvalitné tituly). A to, že stagnovali neznamená, že krachli kvôli "kvalitným hrám". Poviem ti to ešte tak, že EA už nerobí hry len pre hráčov ale pre masy. Ak sa im prestane z ich "vychanosti" vynášať aj na konzoly nájdu sa zasa iné veci, ktoré im zarobia, ale to potom znamená, že už z ničoho nebude kvalitný zážitok. A v tom to je. Hoc ani ty by si nebol spokojný keby ti niekto predával pivo ktoré, zistíš že vôbec nieje z chmeľu ale stále chce zaňho nehorázne prachy. Ale pretože je žlté a má penu môžme ho za pivo považovať a dať mu takú cenu :). A keď sme u toho piva, nebudem remcať u nejakej spoločnosti, ktorá nato nemá! Ale čo taká EA, ktorá si môže dovoliť zobrať na seba aj väčšiu zodpovednosť???? Priateľu nie som žiadny výfuk, ktorý nevie o čo sa jedná a má len krátkozraký pohľad.
-
-
-
-
-
Další hřebík do rakve. K tomu mikrotransakce:)
-
Budeme kupovat dál a ještě více, koupíme si všechna DLC, budeme hrát jen s gamepadem (i Photoshop) a nebudeme dávat hry do bazarů. Ta starostlivá péče o zákazníka už vyžaduje odměnu.
-
Super! Hned je to rozhodování snažší.
Vlastně kecám, po pár gameplay videí by tohle u mně mělo problém uspět i zadarmo, a to bez pdele.
Jediný co s touhle hrou budu mít společného je tento příspěvek. *4* -
Shrneme si to raději ještě jednou. Už to nebude na lodi, povětšinou klaustrofóbní prostředí, noční můry už budu mít taky těžko (školka a škola z DS II mě málem zabila, když jsem to hrál se sluchátky o půlnoci ve tmě), pro chudáky dětičky, co jsou šílené lamy a střílí ala Cod po všem co se hýbe přibyli mikrotransakce, pro malé posery přibyl kamarád do party i když nechápu proč, horor pomalu vystřídává koridorní akční řezba (gameplay videa+prewiev). Proč se to ksakru jmenuje Dead Space, když se to nebude odehrávat ani ve vesmíru? Jo kurrvit značky umí EA dokonale. Sice se těším na Crysis 3, protože co jsem četl, tak je to taková jednička v novém kabátě a lepší hratelností, ale zabili Dragon Age, zabijí Dead Space, zabili NFS. Co zabijí příště? Obávám se, že to nejspíš bude Sim City.
Doufám, že i letos vyhrají titul nejhorší firma v rámci her. -
-
No už pěkně dlouho ty značky serrou a mě serrou trochu také. Ale Dead Space 3 si rád zahraji, protože je to má z mých oblíbených značek... EA byla kdysi firma co dělala opravdu kvalitní hry viz. Medal of Honor, NFS, Dead Space 1,2. Bohužel poslední díl MoH pod titulem Warfighter byl velice pod pás ale dal se dohrát... Bohužel - žádné firmě se nebude dařit navždy a nevydrží věčně. Jediné hry které drží EA nad vodou je BATTLEFILED, Crysis a možná se ještě něco najde. EA je mi líto, ale je to tak. Nechci aby krachly, ale mohli by se trochu hecnout na kvalitnější hry *9* ...
-
-
Bohuzel, dokud se nekvalita jejich her neprojevi v utrzenych penezich, coz se diky masivnim hypum tezko podari, nemaji potrebu se hecovat a delat kvalitnejsi hry.
Je to smutne, ale je to tak.
-
-
Upřímně, nerozumím tomu všemu hejtu (i ze strany redakce) vůči třetímu DS. Aby bylo rozuměno, první ani druhý díl nepokládám za kdovíjak nápadité a dokonalé hry, přesto byly zábavné a svůj primární účel splnily. Od trojky nečkám nic moc jiného. Dávaj lidem to, co chtějí. Že tam cpou kooperaci a kdejaké blbiny, mi žíly nikterak netrhá... Inu vítejte ve světě, kde jsou na prvním místě peníze a druhém pak zase peníze... A že to bude laciný port? Ty předchozí snad nebyly? Pokud vím, tak zrovna ovládání nešlo změnit nikdy (na gamepadu ano, na klávesnici nevim - nehrál jsem to s ní).
Proč by se to nemohlo jmenovat Dead Space? Protože je hra situována na nějaké planetě? Planeta Země je ve vesmíru. Já jsem na planetě Zemi. Ergo jsem ve vesmíru!
Navíc samotný výraz dead space může znameta cokoli... Ve hře se tento termín objevuje a nemá nic přímo společného s vesmírem (nehrejte to česky).
Mě se třeba myšlenka zamrzlé planety s pochybným továrním komplexem líbí. Obrovské příšery mi také nevadí. Ještě kdyby tam byl Kurt Russell... *15*
A k tý "koridorový řežbě", upoutávky na předešlé díly byly vesměs stejné: všude obludy, samý výbuch, hrdina lítal po obrazovce jako šílený... Kdoví jak dopadne těch 99 % hry, které ještě nikdo neviděl...
(Jinak moc to nesleduju, takže jestli něco někde tvrdili, že to má být takový a onaký, tak...) -
Jojo, CoD je spatnej, protoze se nevyviji a je porad stejny a DS je spatne, protoze se vyviji a uz se treba neodehrava na kosmicke lodi. To ze Dead Space je znacka a proto se to tak jmenuje je pro tebe asi prilis slozite na pochopeni.
-
-
Zase nepochopil......Raději si sedni do své imaginární pracovny a pracuj;)
-
-
Ja vim, ze jsi to nepochopil. Bavi me, jak te szira zavist :-).
-
-
-
Sorry vesko, ale tohle je jen snuska kecu.. Nic vic.
Nebude to na lodi, ani by to nedavalo zadnej smysl - jednicka byla znacne inspirovana horizontem udalosti, ale to je asi tak vsechno. Serie DS se naopak snazi trochu vyvijet. 3x to samy by bylo mnohem horsi nez to, ze to nebude na lodi.
Nevidim duvod, proc by tam nemohly bejt podobny lokace. Skolka byla fajn, ale jestli si z toho mel nocni mury, tak to strach o to, ze by trojka byla zcela nestrasidelna, mit vubec nemusis.
Mikrotransakce jsou hnus, to je pravda, ale holt je to dnesni uspesnej obchodni model. Navic to je jen klasicky urychlovani veci (mysleno upgrady atp), takze nic, co bys potreboval.
Co-op, coz do zajista vis, tam sice je, ale kdyz budes hrat sam, tak tam nikdo druhej nebude, takze to je taky argument jak noha.
Akcni rezba je, ac te asi zklamu, v DS uz od jednicky a podle gameplay videi 3 vypada dost podobne jak dvojka (co se tyce akcnosti/lekacich casti), takze slusna atmosfericka strilecka. DS nikdy nebyl zadnej velehoror..
A nazev Dead Space neznamena jen, ze ta hra je ve vesmiru a nekdo tam umrel.. Chapu, ze to je s nadsazkou, ale je to velka hovadina, to ani nebudu rozebirat.
A zbytek uz je dost subjektivni.. Ale pardon, cekal bych od tebe trochu rozumnejsi komentare... -
-
"cekal bych od tebe trochu rozumnejsi komentare..."
To by ses teda načekal. -
No tak v prvni rade vsichni zapominate ze se jedna o hru na motivy komiksu...sledujte komiks a pochopite...
-
-
akorat ze to je presne naopak :)..
Dead Space jako takovej sice vysel az par mesicu po komixu a komix je prequel k DS hre, ale to nic nemeni na tom, ze to je nova IP ovlivnena predevsim filmem Event Horizon. -
-
To není pravda:) Dead Space komiks vyšel už v březnu a hra je kombinací toho komiksu, Event Horizont, pak je tam od Vetřelce trocha. Zkusím ti dohledat ten rozhovor s tvůrci. Docela zajímavé čtení.
-
-
Ne uplne.. Jak jsem rikal, DS komix sice vysel v breznu, ale na hre se delalo uz v 07 (wiki, abych nekecal).. Komix delal stejnej typek, co psal scenar pro hru (nebo neco takovyho), takze hra nevychazi z komixu. To je blbost.
Co se tyce vetrelcu apod., tak to je jasny no.. Tohle jsem cetl, jestli to mas na mysli :D.. Kazdej se koukal na hororovy filmy, aby vykoukali nejakou inspiraci, kazdopadne Event Horizon je nejvetsi inspiraci a na DS 1 to jde znat.. Hodne.
-
-
-
-
-
Zapomněl si zmínit ještě Command and Conquer.
-
-
No zatím nevím jak dopadne poslední Generals:) Uvidíme pak.
-
-
-
EA je studio, kterému bych krach i přál, dělaj totální sra*ky a ještě na tom ždímou nehorázný prachy !! Ještě vzpomínám na časy, kdy v jejich reklamních intrech byl slogan: "Challenge everything"... ach jo
-
-
EA je ukážkový príklad perfektného podnikania v hernom priemysle...a povedzme si, herný priemysel je momentálne o podnikaní. Dead Space doslúžil, trojku si zahrám, nech je akákoľvek a dúfam, že značka je už pochovaná a nebude z toho ďalších x dielov.
-
-
A Ty mi rekni, ze si hry nestahujes :D Kdyz jsi schopen napsat, ze za to zaplatis a je Ti jedno, jaka hra to bude :D To jsi se trochu podrekl :D
-
-
keby som ju nedostal na recenzovanie, plnú cenu by som za to nedal ani náhodou, ale napr za 10-5 euro by som ju do zbierky kúpil ;) Ale už som na jednom fóre nadával, že sú to pekné svine, keď dostaneme hnusné textúry, bez nastavení a stane sa z toho gears of war. Preto dúfam, že značka skončí.
opak platí napr. pri Zaklínačovi. Ten si kúpim za plnú cenu, aj bez dema, alebo vyskúšania vopred, lebo tomu verím -
-
Tak za 5-10 Euro si to koupí spousta lidí a nikdo jim to ani nemůže mít za zlé. A náhodou první GoW na pc šel vyladit a vypadal pěkně:)
-
Ok.. Diky za odpoved, uz chapu :)
-
-
-
-
-
Dead Space 3, to už snad ani nikoho nezajímá, ne? *15*
-
-
Mne osobně už moc nezajímala ani dvojka ... kvůli přílišnému důrazu na akci, ale jednička byla fajn :). Snad jediný survival na této generaci konzolí ... možná tedy ještě Sirens Blood Curse se dalo :)
-
-
HAHAHHA EA zas nesklamala
-
-
Tva cestinarka ano :D
-
-
si sa zabil
-
-
Jo no:D Sakra kdo ma vedet, ze jsi slovak ?? :D:D:D
-
-
-
-
... spíš důvod to nehrát, nekupovat, upirátit není argument
-
Určite nepodporím takýto flák ..... BLACK EDITION to istí :-)