Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Na originu už mám BF3 takže by nebyl problém.. Snad jen v tom že mě ME brutálně nebaví...
  • sami si podrezavaji vetev, ale steam to je jeste mnohem horsi, origin je potreba jen na veci od EA, ale steam uz vyzaduji i hry, ktere s valve nemaji vubec nic spolecneho, napr skyrim, to je prasarna uplne jine dimenze... *11*
    • Buď rád, že Bethesda nemá Scrolls Network, nebo něco.
      • To jen proto že Bethesda jede v ruku v ruce s Microsoftem => GFWL. Což je naprosto jiná forma zla.
        • I kdyby, používali by něco už existujícího a pokud vím, ne tak hrozného. Aspoň jsem s GFWL zatím neměl žádné problémy.
          • Problémy? Třeba to že nainstaluji, pustím hru, objeví se hláška že GFWL chce update, tak dam stahnout, neuveřitelně dlouho čekám, pak mi to hru vypne, nainstaluje, pustím hru znova a chce to další update?!! Klidně 4x takovéhle kolečko. A druhou věcí je že význam té služby je celý pochybný protože mi nenabízí nic proč bych ji měl chtít.

Jo nepočítaje asi 3 služby které ve Win běží a pozadí jinak se GFWL ani nespustí.
            • Říkám, já s tím žádné problémy neměl a většinou ani nevím, že se něco děje, pokud zrovna nesosám nejaké nové free DLC.
        • smejki
          od GfWL upustili po Falloutu 3. Nyní jsou čistě steamoví
          • Díky za info, to mají k dobru. Teď ještě aby začali dělat hry.
    • Nemůžu než jen souhlasit, na Steam jsem si sice zvykl, ale to na mém názoru na něj nic nemění. Stále je mi proti srsti, že mi ho dneska tlačí do každého druhého herního titulu, ale když chci hrát, nemám holt jinou volbu, ale aby mě další firma nutila do něčeho podobného, to tedy ne, takže holt asi ME3 oželím.
      BTW na tom Bioware fóru se rozjela opravdu zajímavá diskuze.
      • Steamworks....

A diskuse se sice rozjela, ale dokud neodpoví někdo s Bioware, tak je imho úplně zbytečná a bude se točit pořád dokola. Jedna skupina lidí (v té diskusi ta větší) bude tvrdit, že si Origin nikdy nenainstaluje a tím pádem si nikdy nekoupí ME3 a ta menší bude tvrdit, že je jí to úplně jedno, že už Origin má a nic se nezmění. Pochybuju, že se někomu podaří někoho přesvědčit, aby změnil strany, ale je pravda, že jsem přečetl asi dvě stránky, odpověděl asi na dva příspěvky a pak mě to přestalo bavit.
        • Je zbytecna, protoze kdyz nekdo proste neco nechce a nepotrebuje tak je docela blby ho do toho nutit. Tohle je problem EA a Bioware, at si ho vyresi.
  • Hahaha, ich stupidnost nepozna hranice.
    Aspon nemusim setrit na ME3. Mozete mi povedat ze ved si kup krabicovu alebo cez ineho distributora a potom crackni (to ze sa taketo riesenia normalne deju je len dokaz toho co distributori robia s hrami a ako sa spravaju k hracom), ale viete co? Ja nemienim podporovat distributora s takymito praktikami, distributora co v jednom kuse banuje zakaznikov, distributora ktory dosral asi kazde herne studio ktore mal pod sebou.
    Kupite si ME3 cez cokolvek, aktivujete cez origin, na EA forach nieco napisete a dostanete ban? Nie dakujem.

Len som zvedavy ze ako to ovplyvni ich predaje. Kedze na steame je uz cez 40kk uctov tak prist o taky trh je dost odvazne. Samozrejme, vela ludi ani nevie co je origin zac, takze to normalne stiahnu ked si to instalacia bude pytat a nebudu riesit. Ale nie vsetci hraci su blbi.

To zas bude vyplakavanie z EA, ake su nizke predaje na PC. Nech idu do prd3le. A ak to tak bude aj s Kingdom of Amalur tak dalsie RPG na ktore nemusim setrit.

Dufam ze zbanktoruju, prasivci.
    • Pokud jsi hrál ME2, tak máš Origin účet. A Bioware si asi moc nestěžuje (to, že se jim asi moc nepovedlo DA2 je možná pravda, nemůžu posoudit). To opatření s krabicovýma verzema je imho hlavně kvůli omezení bazarovýho prodeje. Nevím, jestli by třeba nestačilo dát na DVD nějakou formu DRM a ne Origin a pro digitální distribuci Origin, ale EA chce očividně zvýšit počet uživatelů.

Ale jak jsem psal výše: jestli jsi hrál ME2, tak Origin účet už máš.
      • hral som ME1, ME2 mam dokonca CE, a origin ucet teda nemam. resp, ucet som si davno zakladal este na EA web, ale soft si teda do kompu davat nebudem.

A co sa Bioware nestazuje?
        • Pokud ses přihlašoval do cerberus network, tak by to měl být (nevím to na 100%, ale jsem si tím celkem jistý) Origin účet. Určitě máš Origin účet, pokud máš účet na Bioware social network.
          • Z EA acc se stal origin login, to ano. Sám mám EA acc ještě z dob když jsem hrával BC2, ale on mluví o tom programu jako takovém. To, že mnoho z nás se může na Origin přihlásit i bez zakládání nového účtu neznamená, že si ten program chceme cpát do PC.
  • KokyMetalGear
    to je hnus velebnosti. ME mám 1 i 2 originál koupený a jako na schvál ,že jsem si řekl, ta hra za to stojí, musej ME3 doj*bat jako s tou češtinou a originem...jako by se EA schovala za značku Mass Effect a zkoušela, co ten koncovej zákazník vydrží. to mám za to, že jsem si to taky nestáhnul z torrentů...hamba *16*
  • proc ten program spoustet, kdyz uz mam XY EA her z ruznych svatecnich slev na steamu? radsi si to stahnu a cracknu, nehodlam podporovat tenhle typ pristupu (to by si pak kazdy vydavatel udelal vlastni distribucni platformu). Staci ze uz tu je Steam, Games For Windows Live, Ubishop, v minulosti EA Download Manager...
    • EA Download Manager = Origin
    • pardon, byl reakce na Umarotha.
      • Umaroth
        co na to říci. Já si ME3 taky stáhnu a cracknu, protože se mi nelíbí design obalu....
        • to je trosku zlehcovani... design obalu ti neproliza PC a nemusis se kvuli nemu registrovat na dalsi uzasnou sluzbu. =) A vubec - ten obal muzes vyhodit, protoze si kupujes pouze CD klic - zbytek uz stahnes z originu nebo piratebay =P
        • A myslis ze to nekomu vadi? A myslis ze te bude nekdo premlouvat a snazit se ti rict ze on ma pravdu?
  • ... Němčouři se hlasitě ozývají proti Originu (3500 jednohvězdičkových hodnocení bf3 na amazon.de a řada analytických článků v médiích). Porušuje to řadu jejich zákonů, takže se tím jejich úřady intenzivně zabývají. Alespoň někde tedy otevřou hubu. Jinak origin mimo jiné sleduje cache cookies a historii prohlížečů a občas zavítá i do vašich dokumentů (proskenování daňového přiznání? Pro Origin žádný problém)
    • Zdroj informací o tom vrtání?
      • Někde zpočátku diskuze (asi 3. stránka od konce) byl screen z process monitoru a mimořádně zajímavý úryvek licenčního ujednání.
        • Ten screen je pěkně starý a slyšel jsem pár názorů, že i falešný. Ne od EA, ti se k tomu nijak nevyjadřují. Něco víc?
          • Zda je ten screen pravý opravdu nevím, ale ta licence je aktuální. Lépe řečeno - v EULA se pro jistotu vyjadřují extrémně nekonkrétně (co kdyby ji někdo opravdu četl) a odvolávají se na privacy policy EA (to už jistě téměř nikdo dohleávat a číst nebude - mimochodem kouzlený příklad toho jak dát někomu k odsouhlasení něco co nečetl), z nichž je citovaný úryvek.

EULA v češtině.
            Privacy policy v češtině.

Ve světle tohoto, mi pravděpodobnost pravosti toho screenu přijde celkem vysoká.
            • Ano, EULA stojí za prd, vím.

Ten screen je snad jen jeden se slavným koukáním do účetnictví. Někdo říkal celkem pádný důvod (který si žel bohu nepamatuji) a že se to může stát jen při instalaci.

Je to pořád jenom jeden (dva tři. Málo) screen. Až bude nějaká pořádná analýza, budu to brát víc než jako drby.
            • Tak odkazy zřejmě fungují nějak jinak než bych čekal, takže znovu a lépe:

EULA v češtině: http://eula.dm.origin.com/cs_CZ.html
              Privacy policy v češtině: http://tos.ea.com/legalapp/WEBPRIVACY/
  • Umaroth
    Uvádět jako důvod, proč hru pirátit , ze je to přez ORIGIN je hodně ubohé. Je to jenom program přez kterej to spustim, zabere to o cca 5 sekund déle, než hru spustím. S tou češtinou...všechny díly sem hrál v ENG. a je to dobře, protože když sem si zkusil dát 2ku do CZ, udělalo se mi zle. Ale na druhou stranu abych to řekl objektivně, když byla v Cz 1 i 2ka, tak neprelozit 3ku je proste hodně blbej nápad, nehlede nato, ze je to komplet, triologie....trochu si ťukam na čelo na co v té EA myslí ( *12* )
    • problem neni v tom ze sa ti dlhsie spusta hra. Problem je v tom co si ten software dovoluje robit v tvojom PC. ak ti taketo totalitne praktiky velkeho distributora nerobia problem tak nech sa ti paci
      • proste normalne zkousej jak moc si nechaj platici zakaznici s*at na hlavu, zatim to jde tak jeste trochu pritlacime... sem zvedav co vymyslej treba za 10 let :)
    • Hodně ubohé?
      Že nechci, aby se mi nějaký malware (čímž origin prokazatelně je, viz problémy a analýzy různě po světěna webech, tvá neznalost z tebe jenom dělá šaška) hrabal v počítači a důležitá data mohl kdykoliv odeslat do háje, aniž bych s tím já mohl efektivně něco udělat, je pro tebe ubohost?

Dej si facku.
      • Umaroth
        Pokud se ti toto neprekousnes tvuj problem, nehraj, ale je ubohe si to davat jak záminku pro pirátení a stánout si prez torrenty do PC opravdový vir.
        • celej tendle svet je ubohej, nemam jedinej problem tu hru ukrast, vsichni tady kradou, smelej dane, obiraj stat , hrat si na poctivce je k ho*nu, obvzlast v dnesni dobe. Nicmene good luck s poctivosti a dobrym pocitem :) ja si to v klidu ukradnu a "zaviruju" pocitac
          • Pravda. Stejně, poctivci jsou dneska denně zašlapáváný do země, takže to je naprd. A navíc, když si jeden (nebo dva *15* ) stáhnou hru, tak se svět nezboří, co udělaj ostatní, to už není moje věc, ale jejich. A skutečný viry už se na warezu nedaj najít.
            • A jelikoz takto zcestne jako Vy uvazuje pomerne nemale procento lidi, tak pak ty PC verze dnes vypadaji tak jak vypadaji a popravde se i dost divim, ze vubec jeste vychazi. Veskere konzolove neduhy na ktere opravnene tak casto nadavate, problemy s ochranami za ktere je buzerovan zase paradoxne jen a pouze poctivy kupujici , to vse ma svuj prvopocatek ve warezu. Kdo by se dnes delal primarne s PC verzi a lil do ni sve prostredky, kdyz vetsina hracu pak hru sproste a jednoduse upirati a za ni nezaplati? Neni potreba vymyslet zadne kvazi teorie k odhaleni podstaty a hlavne priciny dnesniho stavu PC her potazmo pc hrani...
        • Přesně tak, nás ve škole učili, že se škodlivý software dostane do počítače převážně tím, že uživatel stáhne něco z "nedůvěryhodných" stránek. Je teda mnohem pravděpodobnější, že se nějakej malware dostane do PC formou cracku made by RAZOR1911 než pomocí Originu.

A jak jsem tady už jednou psal, jestli někoho v EA zajímá, co hraju a chce k tomu použít obsah Program Files, Program Data..., tak hodně zdaru a ať se jim nezblázní moc zaměstnanců, kteří ta data budou zpracovávat.
    • Co to tady meles o cestine? jaka hruza? vzdyt ta hra byla porad ENG, cesky jsou jen tytulky. nebo co se nam snazis namluvit ze AJ umis dokonale tak ze si pribehove hry hrajes bez cestiny, ale pritom musis mit zapnute AJ tytulky abys tomu rozumel??? *1*
      • Umaroth
        ceské byly titulky o dubbingu nikdo nemluví. Stejne jako stoneboy z angličtiny mám certifikát a veškeré filmy a seriály jedu v originál znění bez titulků. Ale u 80% her si titulky (anglické) zapnu, protože když je vjem audiovizuální, tak mnohem více pochytíš a porozumíš...
        • Kdyby někdo chtěl dabovat Mass Effect, tak bych ho šel asi nevím co... Martin Sheen, Adam Baldwin, Tricia Helfer, Michael Dorn atd.... Minimálně 80 procent zážitků z rozhovorů by bylo v háji imho.
      • Řekl bych, že je celkem běžný umět anglicky tak, aby si člověk užil příběhovou hru, a zároveň si lehce vypomáhat anglickými titulky.

btw: Blbě přeložený titulky toho dokážou dost zkazit, a ME2 překlad byl příšernej.
        • CrocoRay
          U nějakých her snad bez ENG titulků ani nejde rozumět a to nemyslím kvůli náročnosti angličtiny. Třeba v takovém CoD, kdy se při výbuších mezi sebou vojáci o něčem baví, tak je dobré titulky furt sledovat, protože je někdy problém rozumět i takové stupidní větě jako např.: "What are you going to do?" A vypnutí některých zvuků je podle mě blbost, to si radši budu sledovat titulky.
          • +1 a Souhlasím
      • ENG titulky zlepšují porozumění, já mám certifikát znalosti angličtiny, pravděpodobně bych zvládl bez problémů hrát bez titulů, ale to co je potřeba (adventury, RPG) hraju zásadně s titulkama.
    • Kdyz origin a steam proste nechci tak ani kdyby se zapl za 0,000001s zvlastni logika hledat nekde nakou vyhodu nebo omluvu, pro me docela nepochopitelna. Koupit, cracknout, vlci se nazrali...
    • proc ten program spoustet, kdy uz mam steam? :)
      • Proč spouštět Steam, když mám krabici? Steam sice tak otravnej není a díky akcím jsem si tam i pár her koupil, ale mnohem radši bych se obešel bez něj.
        • nikto ta nenuti kupovat si tam hry v akciach. tak si ich kup inde za vyssiu cenu
          • Já to beru, že hry koupený na Steamu hraju přes Steam, to je logický. Ale ke hraní krabicovky ho teda fakt nechci zapínat.
            • A co to ma spolecnyho s tim, ze Ctibor nechce zapinat steam?
            • No těm xxxx miliónům majitelů skyrimu zapínání steamu asi nevadí. :) A bez steamu se nedá skyrim legálně vůbec hrát btw.
  • no škoda na ME3 som sa tešil, pritom stačilo by ak by sa to predávalo aj na Origine aj na Steame. A keď chce EA silou mocou Origin presadiť nech ponúkne dáky dodatočný obsah ako napr. postavu, levely, min 2h+ exkluzívnej Origin kampane a podobne..

Hráč si tu hru kúpi lebo má Steam / inak by aj tak nekúpil / a bude tam ME3 mať, / EA zarobí / a ten ktorému Origin nevadí bude rád za exkluzívny obsah a kúpi ju tak či tak. / EA zas zarobí /.
    a ošetriť to zmluvou že FEATURES ORIGIN ONLY nieje problém.

a tak by krásne zarobili, spropagovali Origin a podobne ....
    jj viem je to utópia ale...
    • Podle ofic. vyjádření Bioware je celkem dost dobře možný, že ME a ostatní hry od EA (asi kromě SWTOR) časem na steamu budou, v současné době se ale EA nelíbí nějaká část EULY steamu, která se týká distribuce DLC (podle vyjárření EA, ale to je tady řešilo už mockrát).

Ale je určitě škoda, že se nejsou schopní nějak normálně domluvit.
    • tak to je pekna blbost nemlich to same Origin = exkluzivni DLC??? HNUS stejny jako ted jen neni exkluzivni "jen DLC" ale cela hra. to je spatne
  • Origin sice mam kvuli BF3, ale prestava se mi to libit. Uz ted nenavidim steam (ne jako sluzbu, ta je super, ale jako program, to je neco otresneho - zlaty direct2drive na webu) a vypada to ze podobnych platforem bude jen pribyvat. Zachvili bude mit kazdy vetsi vydavatel vlastni platformu. Podle me to jen nahraje piratstvi.
  • Vitajte vo svete korporatívneho fašizmu, chlapci. A bude ešte lepšie.
    • Němčouři se hlasitě ozývají proti Originu (3500 jednohvězdičkových hodnocení bf3 na amazon.de a řada analytických článků v médiích). Porušuje to řadu jejich zákonů, takže se tím jejich úřady intenzivně zabývají. Alespoň někde tedy otevřou hubu. Jinak origin mimo jiné sleduje cache cookies a historii prohlížečů a občas zavítá i do vašich dokumentů (proskenování daňového přiznání? Pro Origin žádný problém)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit