Přejít na výpis diskuzí
PC verze Tomb Raideru bude mít českou lokalizaci
12.12.2012 | Aleš Smutný
73 příspěvků
-
To je chyba. Angličtinu dnes budeš potřebovat všude (za předpokladu, že teda nejsi starší člověk, který už má to svoje zařízené a nic nemusí řešit). Pokud jsi mladý student, tak s nástupem do praxe bez angličtiny těžce narazíš. Víceméně v jakémkoliv oboru. A zrovna hry jsou na učení angličtiny naprosto skvělé. Sám jsem přestal hrát hry v češtině když mi bylo asi 15. Jo, člověk u toho musí sedět se slovníkem a je to občas nepříjemné, ale pár měsíců jsem to přežil, a teď, po 10 letech, umím anglicky dost obstojně a velkou zásluhu na tom mají právě hry. A ze zkušenosti vím, že bez angličtiny bych po skončení školy byl tak leda v háji...
-
Já má celkem dobrou angličtinu, ale ne všemu ve hrách rozumím. Nemám z toho takovej požitek, když si musím i třeba jen někerý věci překládat a mnohdy to přeložit ani neumím. Někde je angličtina jednoduchá, někde ani tak moc jednoduchá není. Určitě by hry co přichází na českej trh měly bejt překládaný do češtiny. Vím stojí to peníze, ale ty hry taky nejsou zrovna levný, teď už se pohybujou na PC kolem tisícovky a furt to roste. Chtěl jsem si pořídit nového Hitmana, ale nakonec si ho nepořídím, právě kvůli té angličtině i když je to kvalitní hra. Zajímá mě totiž i příběh. Hru chci hrát pro zábavu a relax, a nechci se u ni učit jazyk.
-
Byla. Uz je u nas vetsinou vyprodana.
-
Pokud nekdo chce hru v originale at si ji objedna na Steamu. Tim je problem vyresen. A mi ostatni jsme radi ze budeme vedet o co v te hre de.
A pro kecalky kteri opskuji vetu kdo neumi anglicky at se ji nauci bych vydal hru v rustine aby si vyskousely jaky to je. -
Skyrim není na Steamu dostupný nikoliv kvůli češtině, ale kvůli smlouvě, kterou má mateřská společnost Cenegy s Bethesdou. Zrovna u toho Skyrimu si při instalaci můžeš zvolit i další jazyky.
Souhlas s tím, že když je na disku pouze čeština a není možnost si zvolit angličtinu je na ho*no. U videoher jsem zvyklý na angličtinu a v češtině se mi hraje "divně". -
Otázkou je, kdy je CZ lokalizace benefit a kdy nutné zlo. Pokud je ve hře možnost si vybrat mezi CZ a originálními titulky, tak je to super, zahrajou si všichni. Bohužel spousta her z nepochopitelných důvodů obsahuje natvrdo CZ lokalizaci a v jiném jazyce si hru nezahraješ. Což třeba mě dost naštve a odradí mě to od koupě hry (resp. si ji snažím koupit jinde). Lokalizace her do CZ je určitě fajn, protože si je pak užijou i neangličtináři, ale je spousta lidí, kteří český překlad nevydýchají. Proč některé hry koupené u nás nemají možnost přepnout je do originálu jsem nikdy nepochopil a nikdo mi to zatím nevysvětlil...
Btw. pro příklad nemusím chodit daleko. Tomb raider Anniversary a Underworld do EN přepnout nešly. Na výběr byla pouze CZ a PL. Takže pecka. Proč to ještě u Legend šlo a pak už ne, nechápu... -
+1 s lukyz. Ja sa teda angličtinu učím, ale môj mozok to proste neberie. Mám strašný problém zapamätať si slovíčka a bez toho sa ďaleko nedostanem.
-
Bude dostupná Collector's Edition i pro PC?
-
Čeština v některých hrách je spíše pro zlost. Např. Skyrim, kdy nemohu použít Steam pro update ke stažení DLC a jako blb čekat, až to laskavě někdo v CZ přeloží a dá k prodeji DVD. proto jsem zcela proti CZ lokalizacím, když není nabídnuta alternativa originálu - diskriminuje to. To, že lidi neumí anglicky, že už jejich mínus.
-
až nás bude násobně víc, bude to možné.
-
To je zase názor *1* Už vidím jak pracující chlápek od rodiny přijde z práce a učí se dvě hodiny denně angličtinu aby si mohl pak 3x do týdne na 2 hoďky zahrát *1* Navíc když umíš anglicky tak proč ryješ do benefitu pro ostatní hráče? Tebe to navíc nic nestojí. Můj táta třeba rád hraje a ovládá max. ruštinu a je škoda když ho hra baví, ale nemá nejmenší tušení proč dělá to co dělá nebo proč na něj zrovna teď utočí postavy se kterýma předtím spolupracoval (příklad) *1* Prostě má z příběhu PRD
-
K čemu? naučte se anglicky a nebudete titulky potřebovat.
-
Tak by to ale mělo být se vším, co na český trh přijde.