-
Ještě před chvílí jsem ME sérii miloval, teď ji považuju za téměř ztracený čas. Multiplayer nutný pro nejlepší ending, který je i tak opravdový odpad?
Bioware mi dokázali, že tu někteří kritici mají pravdu - nemají na to, aby vytvořili něco na úrovni seriózní sci-fi ba co hůř, ani na úrovni kvalitnější space-opery (třeba od Lukjaněnka).
Opravdu špatné endingy, žádný snesitelný - a ty filmečky na závěr? No to snad ne... tak odfláknuté? Od útoku na cerberus base už bylo VŠECHNO špatně.
ME 1- nejlepší závěr
ME 2- nejlepší hratelnost
ME 3- vrcholí v půlce (invaze Cerberusu na Citadel) a jediné, co má opravdu kvalitní, je získávání war assests, které vám jsou stejně k ničemu, když nehrajete multiplayer. Směšné a lituju cca 130 hodin, které jsem u série strávil. -
-
já těch hodin nelituju, protože jsem se skvěle bavil, s kritikou konce ale souhlasím...
celkově to jednak nezodpoví spousto otázek, nové to otevře a především se mi to zdá fakt odfláknutý...
osobně to beru tak, že na nic je závěr, tzn. posledních 10 minut .-)
bitvy v Londýně nejsou vůbec špatný a hned úvodní výsadek je extrémně intenzivní zážitek a to mě bavilo...nejvíc mi na konci vadí to, že tam v podstatě není uvěřitelná možnost jak pokračovat (což vylučuje moji chuť pořizovat následně DLC)... štve mě, že tam není možnost hezkýho konce, protože jsem hrál od prvního dílu jako paragon a všechno to šlo nějak do kytek... + mi extrémně vadí, že nevím, co se stalo se zbytkem týmu - já měl na Zemi v akci Garruse (i při posledním útoku na Harbingera, že jo) a nechápu, jaktože pak vylezl z Normandy...
celkově posledních 10 minut = WTF a aaaach jo... -
-
však mě Londýn taky bavil, ale podle mě to nebylo důstojný zakončení série, ba ani jednoho dílu. Ravager a Banshee jsou sice silní, ale není tam žádný boss fight (harvester, který je kilometry od tebe a stačí ho zničit pomocí warpu a podobných schopností je prostě směšný). Nejsilnější momenty hry jako Kalros proti Reaperovi, nebo Kai Leng proti Thaneovi...prostě celá ta hra je super, protkaná skvělými příběhy a graduje při osvobozování Citadel od Cerberusu. Pak už je to buď nedomyšlené, nebo odfláknuté a celá série tím v mých očích utrpěla hrozně moc. Proto ta pachuť a pocit promarněného času. Ztotožňuju se s koncem v petici, ten by to zakončil ideálně - tedy pokud bych nemusel hrát MP, abych ho dosáhl - získal jsem nějakých 7 tisíc bodů, ale kvůli 50 % efektivitě jsem na nejlepší konec nemohl dosáhnout, prostě fraška...
-
-
A jak je ten konec v petici navržený?
-
-
-
-
Chtěl bych se všech co už to dohráli, zeptat na to, jak se jim líbil multiplayer a jaká tam mají skore. Děkuji.
-
-
Jaký mám skore nevim, par hodin jsem tomu dal, je to celkem zábavný, určitě si to jednou za čas zahraju.
-
-
zdravim vsechny fandy.Mass 3 je super hra s promyslenym pribehem jen ten konec osobne me nejvice vadi ze jsem od prvnio dilu az do konce splnil vsechny mise hral jsem to na hodneho a na konci se mi obevi jen moznosti ktere se mi otevrou i kdybich hraj jen 3ku je to docela podpasovka a ti co to hrali opravdu poctive si zaslouzi slusny konec nemusi to byt zrovna happy and ale neco paradniho.takhle mi to pripada jako bych lizal zmrzlinu bez kornoutku a vsechna snaha mi protekla mezi prsty a ja z toho nic nemel
-
U mě je to teda pěkná pitomina..dělal petici pro "lepší" konec v oblíbené hře. *15*
-
-
Aspon v Mass Effect 3 mate "nakej" konec. Co sem hral Rage, tam mi prislo, ze snad ani nebyl vubec zadnej konec :)
-
-
Eště ze jsem to nakonec nekoupil, ja si rikal ze v tom cejtim nejakej podraz. PostApo hry mám rád ale tohle mi nějak nesedlo už od obrázků...
-
-
Kup to. Hra je to skvela - na par dni. Jen poslednich par minut (konec) je slabsich.
-
Ona to neni spatna hra, jen je tam strasne videt, ze tam melo byt mnohem vic obsahu a ta hra je vlastne nedokoncena. Ale to co tam je (hlavne akce) funguje hodne dobre a je to zabava (hlavne hazeni a sekani hlav bumerangem :)
-
-
Nekupujto je to blbost (rage)
-
-
-
Konec Rage byl v podstate lepsi nez kdyz vezmu konec ME3 jako zaver trilogie.
-
-
-
ty tři konce nejsou špatné..přece jenom souhlasím s Ilusivemanem
(jak mě konec přesvědčil) Reapery je třebe ovládat! Bez nich by byl chaos!
Btw už v šepardové době existovali 2 UI (geth,EDI) válka je nevyhnutelné a možnost dalšich ras které se teprve klubou k tomu správnemu momentu žít v miru a prosperitě muže být navždy zničena. Buď ovládat nebo být zničen ale chtělo by to trochu míň vsázet na všemocnou fantasii a poodkrýt důsledky oněch a oněch rozhodnutí co se stane se zničenymy mass relayi ? Co bude se zbytky spojenecké armady uvězněnými v soustavě Sol? Podaří se opravit Citadelu? Vyvine nějaka rasa mass relayi? chmm -
-
PRECO ? preco by bol bez nich chaos ? to su ty tam natolko sprosty alebo sa ti zdal ten cely vesmir obklopeny chaosom ? mne nie vsetko malo logiku okrem reaperov, ty absolutne logiku nemaju, nema logiku to preco by bolo bez nich chaos ? rasy nevedia uvazovat spravne, poucit sa zvlastnych chyb, treba ktomu niekoho silneho aby im prikazal UMRITE ? a preco maju prezit ony ty reapery aj ked samozrejme vieme ze kto vlastne su, ale preco, ake pravo ma catalyst zasahovat do prirodzeneho vyvoja svetov ? preco zasahuju vobec, ochranit mladsie rasy pred vyspelejsimi tym ze vyspele rasy zlykvyduju vyvrazdia, to je genocida na galactickej urovni, ano je to len hra, ale ked sa nad tym zamyslis, nema to logiku, hlavne to akym pravom rozhoduje o tom niekto ze kto bude zit a kto nie, nemyslim ze tebe by sa pacilo skapat len preto, ze si si dal vytetovat lastovicku na ucho, ale ja neviem a niekomu sa to nepaci tak umry, a no nic, skratka ma ten koniec kus rozculil, rozumiem tym koncom, ale nesuhlasim snimi
-
-
několik přikladů.. Lidé X Turiani,
Rachni X "Citadela",
Krogani X "Citadela"
Geth X Quariani
Geth X Heretici
UI(EDI je to jen teorie ale kdo je inteligentní ovladá emoce jako hněv) X neopovažuju se určit..
PS:mohl bych pokračovat dál ... Je třeba reaperů k tomu aby začal novej cyklus nebo v připadě ilusivemana k ovládnutí absolutně všeho aby nastal řád... je to jen teorie dle mě ale správná..
PS2: REAPEŘI jsou vlastně všichni kdo byli sklizeni a povzneseni dle uryvků usuzuji že odsud pramení jejich inteligence vlastně se skládají z živých bytostí z nás(viz ME2 collector base,ME3 zaklady citadely..) vlastně stále existují jako reapeři (viz Shepyho poznámka na Rannoch k umirajicimu reaperovi) dle toho je vlastně blbost aby ochranovali slabých byli taky jednou sklizeni a povzneseni (podle toho počet reaperů) jsou aby mohli ostatní křehké civilizace ne tolik vyspěle taky zažít svuj zlatý věk..jak to dopadlo u nás u méně vyspělých zemí...? Přijeli jsmě vytěžili co se dalo zotročili nebo vyhladili... jak to bylo s američany? jak to bylo s válkou v iraku.. mysliš že by někdo nechal naše žabí přátelé salariany rozvinout se v co jsou "teď" ? Stačilo poslouchat protheanovy reakce na kdysi nevyvynuté civilizace.. budu ho parafrázovat: jsou tu aby ti lepší zesílili...
-
-
Dobře, ale v celý dvojce a trojce je ukázaný, že AI chtějí žít v míru, bez jakéhokoliv náznaku o nějaké vzpouře/vyhlazení organických forem života. Proč se to teda najednou před tebe předhodí v posledních 5 min? Kdyby třeba byli nějaký náznaky toho v průběhu celý hry (nevim třeba že Gethové stejně zničí Quariany a přidají se k Reaprům i když jim pomůžeš) tak by to mělo logiku, ale takhle je to prostě divný... -
-
Gethove sice nemeli duvod bojovat proti svym stvoritelum, ale Quariani porad chteli bojovat proti nim (bohuzel vetsina). Porad hledali nove zpusoby jak je znicit a Gethove timpadem museli nalezite odpovedet => valka a chaos.
Nebyt Sheparda a Reaperu, tak by to tak mohlo byt naveky dokud jedna strana nevyhladi druhou (aspon podle Catalysta). -
-
Co se týče Gethů a Quarianů, tak...
Ve skutečnosti je tu třetí možnost a to ta že uzavřou mír a oba půjdou do boje se Shepardem. Tzn ne jen možnost,že jedna strana zůstane a volba gethi nebo quariani přežijí.
Tak tu zřejmě nějaká možnost na fungování organiků a syntetiků je.
Ostatně to naznačil již legion ve dvojce.
Ale to ne, prostě reapeři musí vše zabít aby se zachoval řád a organici nežili se syntetiky. wtf? -
-
Dat dohromady Gethy a Quariany byl muj cil od ME1 a v ME3 se mi to i podarilo. Stejne jako jsem naverboval Rachnii a vsechny ostatni rasy. Sila kombinovanych vojenskych sil se blizila 8k (nebyt toho horniho limitu, nejspis by armada dokazala porazit reapery konvencnim zpusobem).
Ale musis pochopit, ze Catalyst a Reaperi to vidi jinak. To mas to same jako rada citadely a parlament: take neverili na reapery dokud je nezacali systematicky vyhlazovat. A kdyby ses zeptal Catalysta na mir mechanickych a organickych forem, nejspis bys dostal stejnou odpoved jako od rady na reapery: Ah yes, peace between Geth and Quarians?! We've dismissed that claim. A i kdyz by to videl, neveril by, ze to pretrva.
-
-
Myslím že se shodneme že konce mají logiku ale myslím si že míra informací zjevná ze Shepardova rozhodnutí je nedostačující ...plus mohlo by být více alternativ konců zavysející na velikosti,složení armádí a provedení poslední mise..
-
-
pod to bych se podepsal, ano presne tak..... jako meli nejak ukázat dusledek toho co jsem behem tech vsech 3 her udelal, ano v prubehu 3ky se rozhodnuti 2 a 1 projevovala tak jak bych ocekaval, cili vyznamně a dobře, jen na tom konci ne...skoda ale zas až tak me to netrapi ja po tom co mi caalyst vse odhalil bych tak jako tak volil control....
-
-
Byl jsi indoktrinován. Reapeři zvítězili.
Samotná hra píše, že se máme připravit na DLC a vrací nás před útok na Cerberus, takže to vše nakonec může a pravděpodobně také skončí jinak. ME2 mělo cca 5 příběhových DLC a 3ka jistě nebude výjimkou. Vzpomeňte na Fallout 3, kde až třetí DLC zakončovalo "řádně" příběh.
-
-
-
No i Legion to vysvětloval, že ne všichni "tvůrci" byli proti životu s Ghety, ale radikální křídlo Quarianů je buď vyvraždilo nebo vyhnalo ještě před válkou.
-
-
nemyslím si že byla až tak chyba s gethy (nauč se to už prosímtě psát pořádně..) jak tu furt předhazujete spiš přirozená neslučitelnost pokud nepočítáme ty společné cíle ....společný nepřitel potom se nachazejí jejich cile poněkud odlišnymi směry
-
-
-
-
-
http://www.youtube.com/watch?v=6HBM11sWmVY
-
Nechť. Sejdeme se všichni v MP:-D:)
-
POZOR NA SPOILERY
Jezis proc tu hru nenechaji uz spat musim rict ze s koncema sem byl ze zacatku mirne nespokojen ale kdyz sem nad tim tak premyslel zacalo mi to davat smysl a proste sem se s tim smiril a myslim si ze kazdej by mel.Ano Paragon ending a Syntesis jsou temer stejne a vubec vsechny 3 dost podobne taky bych chtel strasne moc vedet co bylo dal s celou galaxii s flotilou vsech moznych ras s postavou s kterou ste meli romanci (u me Tali) ale kdyz si to tak vemete nemusi to byt konec tahle znacka vynasi muzou se vratit pred konec a udelat to tak ze Shepard mel vizi budoucnosti bo co ja vim.Kazdopadne po konci titulek Astronom rika ze povi jeste jeden pribeh...takze neco po tom byt muselo a rekl ze bude vypravet pribeh o Shepardovi ne o tom co bylo dal s galaxii takze Shepard jeste nejakym zpusobem existoval? mohla se jen jeho mysl prenest na Paragon endingu? nebo se nekde pretvoril zas pri Syntesis? jako dokonalej syntetik? (nebo prezit pri Renegade?) at je to jak je myslim si ze prosit Bioware at dela novej konec je zbytecny meli by to nechat tak jak to je ja vim ze snad prohlasily ze s Shepardem se vidime naposled ale kdo vi je moc popularni a ME3 vyvolalo spousty otazek takze dobra sance delat na dalsim dile a co nejvic otazek zodpovedet.Prislo mi ze hra bylo kratsi jak ME2 to em trochu mrzelo ale i tak sem si to naramne uzil a rozhodne doporucuju.
PS:pardon za gramatiku -
-
Tohle řekl Mike Gamble:
"Whether you're happy or angry at the ending, know this: it is an ending. BioWare will not do a "Lost" and leave fans with more questions than answers after finishing the game.."Mě prostě přijde, že lidi chtějí to co jim bylo slíbený, ne nějakej Disney ending protože maj depresi z toho že Shepard umřel.
Já bych si třeba tu hru nepředobjednal ve sběratelský edici kdyby nelhali o těch koncích.. -
-
kaslem na to ze shepard umrel, ci nie ci co, tvoja main postava je shepard, ale su stebou pocas troch casti aj mnohy iny ludia o ktorych sa nic na konci nedozvies, hlavne ide o to a ano koniec ma zaskocil, tzn ja som cakal nejake masovo likvidacne orgie a ono tam je nieco ine, ako som spominal to nevadi ze hlavny hrdina umrie, ved moze vadi my prave to, ze koniec to nie je poriadny, je to taky nijaky koniec, mohli to skratka ukoncit kusok obsirnejsie, aby si kazdy prisiel na svoje aj ten co ma rad viac info a aj ten komu je to jedno, hlavne ze si zastrielal
-
-
Ja nechci novy konec, ja chci rozsireny konec. Minimalne videt co se stalo s celou posadkou (se vsemi) a kolik flotily prezilo atd. Alespon ekvivalent konce ME2, ne neco slabsiho.
Tohle by mohl byt spoiler i pro ty, co hru dohrali:
Slysel jsem, ze tohle je definitivni konec pribehu Sheparda, ale do universa ME by mohly byt zasazeny dalsi hry.
-
-
Já jsem s konci spokojen :)
Shepard může umřít a nemusí. Země může nebo nemusí být zničena. Reapery může Shepard ovládnout, nebo zničit veškerý umělý život i technologie a nebo je prostě sloučí
A dostanete jednoh z toho jednoduše podle toho, co jste dělali ve trojce (koho jste nabrali, jaké jste dělali mise, MP atd) a jaký jste zvolili konec ve dvojce.
Chápu, že někomu vadí, že ne úplně všechny volby hrály roli (a třeba by některé ani nehrály, třeba ten council, vzhledem k tomu, že se opět na Sheperda vykašlali) a že konec byl smontovaný z podobných filmečků a nebo že se člověk nedozvěděl, co bylo s kým dál :) -
-
Mimochodem, hodně se spekuluje nad možností, že
na konci, kde Shepard nezemře tak je obklopen ne troskami, ale kamením - nemůže být na citadele ale musí být na Zemi a pád po zničení citadely by nepřežil. Tím pádem se vše po laseru od Reapera nestalo a zde to dává možnost vložit eventuelně jiný konec, který by si někteří od EA/Bioware vyřvali... -
-
Jo, spekulace o halucinaci jsem cetl. Ale uprimne, i kdyby to byla pravda a pak vydali DLC s opravdovym koncem za pouhych 4.99 USD, tak mi to neprijde normalni.
-
-
-
nechapem co sa komu nepaci an tom konci. je to originalne zakoncenie. snad ste si nemysleli ze takyto vojnovy konflikt skonci tak ze shepard na konci bude chlastat s garretom pifko na plazi v objati ashley a okolo budu behat mali sheparikovia a kricat s lodickou normany dady dady we love you :D iny ako destruktivny koniec som ani necakal a je to celkom logicke zakoncenie - namiesto znicenie vyspelich civilizacii ich odrezali od seba - tym sa zarucilo ze ked jedna civilizacia to prezenie z robotmi - gheti a podobne - tak druha ostane ako tak chranena - pretoze cesta ku dalsej civilizacii je bez relay nemozna-zdlhava. podla mna super koniec.
-
-
oto nam ale nejde tady nejde o to ze chceme videt jak shepard o par let pozdeji chlasta s garrem nebo jacobem nekde a ama deti s ash tady de o to ze nevime co se stalo chapes s ostatnima rasama atd ani nevime jestly prezil shepard jasne tak si vydech a co mozna byl nekde uveznenej a chcip v troskach atd nam de spis o ty osudy co se stema lidma co prezily stalo atd (joker a spol) aspon muj nazor teda
-
-
přesně tak,spousta událostí z příběhu zůstalo nevysvětleno,a co v dobu poslední bitvy na zemi dělala posádka Normandie někde ve vesmíru sem taky nepochopil...?pro mě osobně nejde o to kdo přežil a kdo ne ale o to vysvětlení a taky o to jak dopadli ti ostatní(třeba i ty jednotky který bojovali na zemi). Zkrátka spousta věcí zůstala ,,zahalena" a nevysvětlena-takle nemá vypadat konec trilogie jedné z nejlepších her co kdy vůbec vyšly.
-
Ale chceme...nebo alespoň já ano... U jedničky a dvojky jsem strávila kolem dvě stě hodin....takže pardon, ale opravdu bych ráda viděla, co se stalo s mojí posádkou... A pokud osoba, se kterou mám romanci přežila, chci i shot, kde mám malý prcky ... Přece jsem nehrála tolik hodin jenom proto, abych potom někde chcípla v troskách nebo byla indoktrinována!
Nebo alespoň stejně velkolepý konec jako měla dvojka *9*
-
-