Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Osobně jsem rád, že konce nemění, ale pouze vysvětlí co a jak...konce nebyly podle mě faily, ale záměr autorů, přičemž sami stejně asi dopředu vědí, jak s tím pracovat příště (a tím nemám na myslis ME4 v čele se stejným shepym)

Jo a taky se trošku zamyslete nad tím, že hra má sice vícero konců, ale příběh vaší postavy končí jedním koncem....nikdo by nepeskoval, kdyby si dal celou sérii a ukončil jí jedním koncem, byl by spokojen :)
    Jo každého zajímají všechny ostatní, ale dát si během hodiny tři konce a pak peskovat, to je holt cena za vaši zvědavost :D Dát si to za rok za dva c elou sérii znovu s jiným koncem, tolik by vám to nikomu nevadilo :)

Ale co, uvidíme s čím autoři přijdou a jestli ortodoxní geekovskou fan komunitu potěší....no podle mě by je nepotěšilo nic co by sami nevymysleli....ale to jen hádám :)
    • Veskoslav
      Jak jedním koncem? Mě Shepard přežil.
      • Konců je tuším 6:
        1) Země a všichni syntetici (včetně Reaperů) jsou zničeni. Shepard zemře.
        2) Veškerý život na zemi je zničen, ale planeta přežije. Všichni syntetici jsou zničeni. Shepard zemře.
        3) Všichni syntetici jsou zničeni a Shepard zemře.
        4) Všichni syntetici jsou zničeni a Shepard přežije.
        5) Z Sheparda se stane Reaper a bude kontrolovat ostatní Reapery.
        6) Proběhne syntéza a v galaxii zavládne mír.

To jsou konce s oficiální Mass Effect 3 guide. Zájemcům můžu napsat i kolik potřebují bodů War Assets pro jednotlivé konce :-)
        • !!!!SPOILER!!!! tech koncu je tusim dokonce snad 24 :-)
          Zakladni varianta je:
          - Synteze stroju a lidi
          - Ovladnuti stroju
          - zniceni stroju
          Tyto jsou hlavni konce, nasleduji pak dilci casti jako:
          - Zeme je znicena / Zeme neni znicena
          - Shepard prezije / Shepard neprezije (v jednom jedinem muze prezit)
          - Normandy je vyplivnuta ze skoku na puste planete s Jokerem a posadkou/EDI (synteza)
          - jeste neco beztak :-) http://www.ign.com/wikis/mass-effect-3/Endings
        • Veskoslav
          Já ty konce znám. Už jsme je s "komunitou" na hofylandu projeli všechny.
        • čím víc tím líp, ale podle mě k těm nejfatálnějším se dostane člověk jen když to hraje s prominutím jako prase :D úmyslně se nedostaneš k tomu, že všichni všude umřou :D většina se to snaží hrát tak, aby se dostali k happy endu a nakoneci si všichni podají ruce a poplácají se po ramenou a já osobně jsem rád, že to tak není :)
      • jedním, slovy jedním, číslem 1....konec může být ve finále jen jeden, ano je to ten, který si vybereš, ale nemůžeš skončit příběh dvěma či třema variantama najednou, no ne? ;)
        Každopádně kdyby vymysleli víc konců, a byl by vybrán automaticky dle tvého rozhodování v průběhu celé série, ušetřili by si autoři otravování ze strany....těch dalších :)
    • Ano, vicero koncu lisicich se barvou exploze. Joo, artistic integrity hadr.
      • Líbí se mi tvůj extrémismus :) někdo vymyslel chytrou teorii budu se jí držet jako klíště :) Miloval jsem herní sérii x let, ale nepochopil jsem konec....co to jé? proč to tak jé? to není normální, na to nejsem zvyklý....nesnáším celou herní sérii a všechny, kteří nejsou se mnou :)
        Chápeš, že ty konce jsou takhle schválně, že jo
        • Tak znovu po stopadesáté. Nejde o nepochopení konce ale o to že tam podle spousty lidí absolutně nesedí, je v něm spousta plot holes a celý ten koncept je vycucaný z prstu a představený v posledních 10 min hry.
  • Podle článku to zatím vypadá nadějně. Největší strach jsem měl z toho, že by doopravdy změnili konce které jsou dobře vymyšlené a do hry perfektně zapadají (a pokud vám někdo tvrdí opak, tak celou Mass Effect sérii zjevně nepochopil - viz Fight Club speciál o Mass Effect). Konce typu "Happy ending" a "Indoktrinace" bych asi fakt nerozchodil. *1* A už pomalu asi můžu čekat mínuska, ale tohle je prostě můj názor :-)
    • Vrook
      Broecz tady asi jedinej celou serii pochopil.. +1 *3*
      • To bych neřekl. Znám takových lidí víc, jenom nemají chuť a sílu se dohadovat s notorickými stěžovači. Nemluvě o záplavě mínusek, kterou dostane každá rekace zastávající se konce. Mrkni se třeba na Fight Club speciál k ME (http://games.tiscali.cz/video/fight-club-special-o-serii-mass-effect-59028). S většinou názorů o konci se tam můžu ztotožnit... konec se mi nelíbil na 100%, určitě mohl být úžasnější, bombastičtější, ale jeho myšlenka je správná.
        • Vrook
          Jasný, taky jsem psal "tady", protože asi všichni ostatní, co maj potřebu se tady vyjadřovat jenom nadávaj na konec, případně i na celou hru. Ten Fight Club sem viděl a super.
          Osobně mi příjde konec jako povedený zakončení celý série. Takže mě zaráží drzost "fanoušků" (ty uvozovky by měly bejt tak osmimetrový), když nepochopěj, že možnost volby v ME sérii neznamená jenom rozdílnost konců, ale hlavně naprosto odlišnej herní zážitek během celý hry podle voleb, který během hraní uděláš. A pak naběhnou a sepíšou nějakou petici, dožadujou se vrácení peněz atd. Nikdy jsem neviděl, že by si někdo koupil špatnou hru a chtěl vrátit peníze. Ale protože je v Mass Effectu špatnej konec (což je jenom zlomek celýho produktu), tak by za to BW ukamenovali.
          BW má super hry, ale ta komunita, která se kolem nich rojí je hrozná. Půlka jsou haters, který nadávaj na všechno co má s BW něco společnýho a druhá polovina jsou zase brainwashed fanboyové. No a pár vyjímek samozřejmě jenom potvrzuje pravidlo.
          • Aha, takze kdyz si v restauraci objednas rizek a pak ti prinesou palacinky s tim, ze nic jineho stejne nemaji, tak budes spokojeny, protoze sis prece mohl vybrat, ze? Ale uprimne, od tve obhajoby SWTOR uz se tve nazory opravdu nedaji brat vazne. Biodron holt zustane biodronem.
            • Ano, predstav si, ze dostal, protoze mi rekli, ze tam rozhodne nebude toto

http://fc09.deviantart.net/fs71/f/2012/076/d/3/mass_effect_fail_by_akael-d4t0nrx.png
            • Vrook
              Aha, takže tys dostal úplně jinou hru s jinym názvem a jinym obsahem? Tak to je potom jiná. To by sis ale měl stěžovat na dodavatele, možná něco po*rali při expedici.
              K SWTOR.. jediný co, tak jsem se snažil vyvracet nesmysly, který jste tady plni vzteku blili. To, že hra klesá po jinejch stránkách, vim, taky jsem jí zkusil a nevyhovovala mně, ale psaní lží, nebo názorů založenejch na falešnejch informacích mě prostě sralo, sorry.
              A whatever tyvole, vážně mě nesere, jestli si nějaká banda lidí, který v RL (naštěstí) vživotě nepotkám, myslí, že sem biodron nebo cokoli jinýho. Lepší než bejt k*kotdron víšco..
              A teď valte házet mínuska, klidně si na to pozvěte kámoše haha..
          • Veskoslav
            Skvělou hrou myslíš třeba DA2?:-D
            • Veskoslav
              Tak hry, které si spojuji s Bioware je série KOTOR, ME a DA. DA2 byla naprosto nedodělaná, herní, dojná kr*va na prachy, která nedosáhla ani 50% DA. A kdybych zanevřel na toto studio, tak si asi nepořídím ME3, ne? A když jsme u Těch studií, tak EA ignoruji od koupi ME3 kvůli jejich přístupu k platícím hráčům (a pokud už nějakou hru koupím, tak jedině v EA Classic). Uvidím, co mi nabídnou u Sim City, ale pokud to bude tak, že Origin=bez připojení a koupě jinde=připojení, tak taky ignoruji. Ubisoft ignoruji od dob MRDa, tudíž i Anno 2070 jsem si nekoupil, naposledy posledního Raymena, protože nemá MRDa. IdSoftware nemám rád kvůli zpracování Dooma, Quake 4 jsem si pak koupil až v akci za směšnou cenu. Rage to samé. navíc jejich přístup k zákazníkovi a nefunkční hra na pc v začátku, to o něčem vypovídá. Naopak třeba Blizzard mám všechny hry kromě WoW originál, povětšinou koupené jako novinku, to samé Valve či CD projekt.

P.S: Děláte si kurvadrát prdel, že slovo KR*VA JE ZAKÁZANÉ?
            • Vrook
              Myslim tim třeba všechny ostatní? Jestli hejtuješ i jiný herní studia kvůli jedný nepovedený hře z kvanta ostatních kvalitních, tak to máš asi dost úzkej herní výběr. *3*
        • Veskoslav
          Myšlenka správná? Prosím Tě, nic nebylo vysvětleno. Nikdo nevysvětlil, proč Katalyzátor je pitomý fracek. Nikdo nevysvětlil, proč lidstvo a ostatní rasy nevyhladili jako Protheany zničením Mass Relay (Za ně to udělal Shepard, čímž zlikvidoval rychlé přesuny v galaxii a odsoudil galaxii k úpadku. To fakt sedí k ME......)
          • 1) Válka s Protheany trvala víc jak 200 let, v ME3 se odehrává v řádů týdnů až měsíců. Na vyhlazení ras neměli Reapeři v průběhu ME3 dost času.
            2) Protheani nebyli vyhlazeni zničením Mass Rellays protože k žádnému zničení Mass Rellays v minulém cyklu nedošlo. Protheanům se nepodařilo včas postavit Crucible.
            3) Ano, zničení Mass Rellays je problém, ale Asari mají technologii i znalosti na postavení nových. Nemluvě o tom, že byly dle všeho zničeny pouze aktivní Mass Relasy a je k dispozci spousta vypnutých které vedou na neprozkoumané světy, které nejsou zničeny válkou s Reapery.
            • Veskoslav
              Kdyby šli tak "lehce" vypnout. proč by Shepard vyhazoval celou soustavu do vzduchu výbuchem? Prostě by ho vypli, ne? (Počítejme s tím, že by ho nemohli Reapeři zapnout)
            • 1) Na každém dílu jsem strávil +- 100 hodin, takže bych to letem světem nenazval. To jestli válka trvala 200 nebo 300 let je irelevantní, protože jsem reagoval na něčí dotaz, který kritizoval že lidstvo nebylo vyhlazeno během pár týdnů. O výzkumnících na té planetě i odhadu Liary vím (i když si nepamatuju přesný počet let), ale reagoval jsem na námitku, se kterou výše zmíněné nesouvisí.
              2) Slova o zničení MR z jedničky si nevybavuju, ale možné to je. Rozhodně to ale neprobíhalo v masivním měřítku. Zničení MR by totiž znamenalo zničení všech planet v dosahu.
              3) Mass Effect Wikipedia: "Many mass relays are currently dormant for unknown reasons, though they can be easily reactivated." Dokonce je na to v ME3 i fórem mezi Garrusem a Jokerem.
            • Veskoslav
              1. Je vidět, že jsi to hrál letem svěem tuto sérii. Zaprvé Protheany vyhladili za 300 let. Ale ne všechny, přežili výzkumníci na "uzavřené" planetě, kde pokračovali ve výzkumu Reaperů. Liara odhaduje vyhlazení současných ras na nějakých 107 let.

2. Ne sám AI v ME 1 říká, že Reapeři zničili či obsadili MR, tudíž znemožnili útěku, formování flotil Protheanů atd.

3. Tuto technologii popsala Liara jako "nedodělanou". A jinak MR bylo X desítek, jak dlouho asi potrvá stavba dalších? Desítky let, stovky? A neprozkoumané? Proboha, u mě byly ve všech částech Galaxie. A pokud vím, MR nemá žádné tlačítko ON a OFF:-D Buď je zničíš nebo fungují dále (proč by jinak nechali Repaeři funkční MR pro skoky flotil)
            • Tim znicenim mass relays mysli to, ze Reapri maji moznost vsechny relays vypnout a v zasade tak absolutne rozdrtit jakykoliv odpor. Neni sebemensi duvod proc si pred tou zaverecnou bitvu nechali otevreny vratka do Sol systemu.
              Asari maji znalosti a technologii na postaveni novych? To je receno kde? Thessia je absolutne znicena a nejlepsi vedci a zastupci rasy jsou vsichni v posledni bitve v Solu. A i kdyby ty znalosti meli rozhodne nemaji dost surovin, cela galaxie je oddelena.
        • Veskoslav
          Myšlenka správná? Prosím Tě, nic nebylo vysvětleno. Nikdo nevysvětlil, proč Katalyzátor je pitomý fracek. Nikdo nevysvětlil, proč lidstvo a ostatní rasy nevyhladili jako Protheany zničením Mass Relay (Za ně to udělal Shepard, čímž zlikvidoval rychlé přesuny v galaxii a odsoudil galaxii k úpadku. To fakt sedí k ME.....)
    • Veskoslav
      Skvěle zapadá? Ano konec člověk nemůže ovlivnit. Je jedno jak obrovskou flotilu přivede, je jedno, co celé 4 roky člověk dělal v sérii ME, je jedno, kdo mu přežil. KOnce měli být minimálně tři rozdílné podle síly flotily, žádnou zasranou duhu. A většina sci-fi má i "happyend". Tudíž konce měli být podle síly flotily (nějaký náznak tam je, ale furt je to pitomá barevná duha a ani jedna kombinace není to, co bych si 100% vybral. Povětšinou jsem vybral zelenou kvůli své posádce (EDi) a Gethům). Tudíž zdá se, že ty jsi vůbec nepochopil sérii ME, kdy člověk přímo ovlivňoval děj hry a to dokonce i ve třetím dílu, kde jsem potkal spoustu postav z ME1 a ME2, které jsem zachránil, zatknul atd. Ale konec? Konec totiž dělal někdo naprosto jiný, co nedělal na sérii ME celé 4 roky. Tudíž jde jasně vidět, že to dělal někdo jako ty..... *11*
      • Jj, presne. Muj dalsi oblibeny http://fc09.deviantart.net/fs71/f/2012/076/d/3/mass_effect_fail_by_akael-d4t0nrx.png
      • 1) Flotilu můžeš mít silnou i když jsi hrál jenom třetí díl (protože v 1 a 2 stejně nikdo neposlouchal varování před Reapery). Osobně jsem měl sílu flotily 7060 x 100% (obtížnost Hardcore + jsme hrál předchozí díly).

2) Happy end nezapadá do celého vyznění hry. Většina filmů konční happy endem a ME je díky tomu příjemným osvěžením. Což neznamená že končí špatně, jenom to není 100% happy (ale na to tě připravuje celý průběh ME3).

3) To co jsi celé 4 roky dělal vliv mělo, ale ne v globálním měřítku. Když to uvedu do extrému: To že potkáš kámoše a půjdete spolu na pivko nezmění mezinárodní politiku. Tvoje rozhodnutí v průběhu hry tak nemusejí mít přímý vliv na konec, ale ovlivňují ten svět a co se v něm bude dít po konci ME3 (genophage, přežití Rachni apod.). Ano, do mise v Londýně mohli vložit animace s konkrétní pomocí od War Assets co jsi získal, ty mi tam chyběly... ale na tolik, abych si tím nechal pokazit zážitek.

4) Zvracecím smajlíkem mě nijak nenamíchneš :-)
        • Veskoslav
          1. Rozdíly tam jsou. Pokud minimálně hraješ tak, aby ti nikdo během jedničkya dvojky neumíral, už to ti dává základ 215 bodů. Potom když dohraješ všechny DLC z ME 2 dalších 200 bodů atd. Chtělo by si o tom něco zjistit.

2. Nezapadá? A dvojka pro mě záchranou celého týmu, posádky Normandie SR2 a zničení KOlektorů končí špatně? Jednička záchranou Rady a zabitím Serena a zničením Vladce končí špatně? Jde vidět, že ME jsi viděl akorát z rychlíku.

3. Co to kecáš za nesmysli? Příkladem je záchrana Rachni, smazání Heretiků, záchrana Wrexe, když ti přežije Thane, máš udérné salarianské komando i po útoku na Citadelu, jednotliví členové ti přidávají body do útoku. Smazání dta genophage.

4. Namíchnout? Ne to jenom znamená, že kecáš blbě jako oddělení EA.
          • 1) Viz odpověd Killerovi výše.
            2) Celý ME3 je protknutý atmosférou deprese a zmaru. Čistý happy end by byl obrácením o 180° Neříkám že to nejde, ale tento konec je více působivý a odpovídající realitě (ve válce takových rozměrů jsou prostě ztráty velké).
            3) Měl jsem na mysli že toto nemá přímý vliv na konec, pouze na zdroje které jsi získal. Ano součtem jednotlivých zdrojů se ti "odemknou" různé konce, ale to jestli přežije Thane sebevražednou misi nemám vliv na dlouhodobý mír mezi organiky a syntetiky (apod.).
            4) Máš právo na svůj názor :)
            • Atmosféra deprese a zmaru... mluvíš o Válce světů, kde celou dobu jsou všichni v háji a na konci najednou "hele chcípli, jdem tancovat"
              Tady je ta atmosféra taky, ale ty se už od začátku s nějakou nadějí o něco snažíš. Takže dobrej konec by nebyl náhlej a zničehonic. *5*
        • Prosim upresni bod 3. Jaky vliv melo, ze Vrex nezemrel? Aha, zadny. Jaky vliv melo, ze jsem nepostrilel vsechny infikovane kolonisty na Ferosu? Aha, zadny. Jaky vliv melo ze jsem nechal zit radu? Aha, zadny. Jaky vliv melo, ze mi vsichni prezili sebevrazednou misi? Aha, zadny.
          A ty jsi opravdu jasnovidec, kdyz vis, jak me rozhodnuti ovlivni svet po konci. Ja to teda nevim. Ale tusim, ze polovina galaxie chcipne hlady, zejmena Krogani, ktere jsem vylecil z genophage a ted se budou mnozit na radioaktivni skale az nakonec pozerou sami sebe, protoze nic jineho k jidlu tam nemaji.
          • Vliv to mělo v průběhu hry. Např. pokud jsi nechal/nenechal postřílet radu se projevovalo v druhém dílu ve vztahu různých ras vůči tobě. Zabítí/nezabití Wrexe má vliv na přežití Modruna Soluse a celkové řešení genophage v ME3, pokud někdo nepřežil sebevražednou misi, ovlivnilo to průběh misí v ME3 nebo některé mise úplně chybí (případně kvůli tomu zemřou některé vedlejší postavy). Část odpovědí k alternativní rozhodnutím ti taky poskytne oficiální průvodce hrou. Takže vliv to mělo, jenom o tom nevíš.
            • Celý ME3 je konec série. Od začátku se uzavírají jednotlivé dějové linky. Ano, vznikají tím otázky nové (jak se zachovají Krogani apod.), ale to už je na vyprávění další Mass Effect her. Berte to tak, že končí pouze příběh Sheparda, ale Mass Effect universe (a hry v něm) budou pokračovat.
            • Tak polopate, abys to i ty pochopil. JAKY TO MELO VLIV NA KONEC???
            • Řeč je o vlivu na konec hry ne její průběh. Hra je skvělá až na posledních 20 minut.
            • Pořád dokola... Ano v průbehu hry to vliv mělo, scena s Geth/quarian a vyleceni genophage jsou absolutne top. Tim se krasne ukazalo ze to jde udelat a jde to udelat dobre. Nicmene na konci nejen ze se nezohledni nic z toho, ale dokonce se ukaze ze nic z toho nemelo smysl.
              Jak psal killer, Tuchanka je radioaktivni poust a Krogany jsem prave vylecil, sam Wrex rikal ze budou potrebovat spoustu novejch planet. Ted vsichni pochcipaj nebo zase upadnou do valceni jen aby jich par zustalo nazivu.
    • Takze celym cilem vsech tri her bylo zavit vic lidi nez Reaperi? Super. Ze ja blb nenechal na Eden Prime Ashley, at ji ten obelisk usmazi mozek, usetril bych cas i penize.
      • Jádrem těch her byl konflikt mezi syntetiky a organiky. Klade si to otázku, jestli mohou mezi sebou žít v míru. Reapeři si myslí že ne a proto zachovávají rovnováhu pomocí cyklů (tj. vyhladí vyvinutý organický život = život schopný vytvořit vlastní syntetiky). Pokud půjdeš slepě jenom po zničení Reaperů a budeš ignorovat všechno okolo, nemusí se ti konec líbit. Pokud začneš přemýšlet proč se to děje a jak z toho ven, máš našlápnuto k dobrému pocitu z konce. Reapeři jsou jako zbraně hromadného ničení (WMD) - samy o sobě nejsou dobré ani špatné, záleží na tom jak je použiješ - je to vlastně ekvivalent současného světa (proto jsou tam 3 volby - zničíš WMD a organici se časem sami zahubí v konfliktu se snytetiky (červený konec), ponecháš si WMD a můžeš je použít jako hrozbu (modrý konec - v podstatě současný stav na zemi počátkem 21. století) nebo provedeš syntézu a tím odstraníš hlavní důvod proč mezi sebou syntetici a organici po miliony let válčí (zelený konec).
        • A kdyz uz by k tomu nahodou melo dojit, proc nepriletet a neodstranit ty syntetiky? Ale chapu, to je lepsi vyvrazdit celou galaxii. Fakt logika hadr.
          • moja teoria je a vychadzam z toho ze ak organik stvori syntetika da mu nejake zakladne pravidla: ochranuj organikov. nikdy neubliz organikom. no a v urcitom stadiu syntetici zistia ze organici su hrozba sama sebe :D tieto pravidla si odporuju a vysvetlia si to po svojom. a reaperi sa proste vyvinuli a zvolili taktiku ze ak chcu globalne zachranit/ochranit organikov v galaxii, musia par miliard aj vyvrazdit :D dobra analogia je film "I robot". kazdopadne koniec je dobry, co mi vadi je par momentov na konci: ako sa dostala normandy do relay, ked bola na zemi? V arrivale ked vybuchlo relay znicil oto celu sustavu. No achybalo mi nieco take ako: Garret umrel v sutinach londyna, Tali umrela v lodi na orbite Zeme, Liara a ostatny prezili zvysok zivota na Zemi - kedze bez relay je navrat na domovske planety nemozny. Flotala Quatianov vymrela, kedze pozemska atmosfera a jedlo bolo pre nich toxicke. Gheti pomohli s obnovou zeme a vybudovali vesmirne stanice pre zvusok orezivsich z flotili a mesta na marse. atd :D
          • Když vyhladí syntetiky, organici vytvoří nové. Ale ano, bylo by to jedno z řešení, ale Reapeři resp jejich velitel zvolil jinou variantu. Tím netvrdím že postup Reaperů byl správný...
        • Co okolo? Ze mi nejaky deus ex machina rekne, ze takhle to je, aniz by uvedl JEDINY priklad ci dukaz, totalne ignorujic fakt, ze jsem uzavrel mir mezi Quariany a Gethy? Ze jedini synetici, kteri celou dobu ohrozuji organiky jsou prave Reaperi? A pises, ze organici se zahubi v konfliktu se syntetiky? Proc? Protoze ti to Casper rekl?! Presne to vystihuje tento obrazek http://cdn2.gamefront.com/wp-content/uploads/2012/03/ME3yodawg.jpg
          • Ono je to komplikovanejsi:
            Javik sam rekl, ze meli problem se syntetikama.
            Na druhou stranu ta protheanska UI rekla, ze se problemy objevuji stejne, jen na jinych mistech, a predpokladala jednu kontrolni bytost, ktera tyto problemy neustale vytvari.
            Paklize mame totozny retezec udalosti, daji se s nejvetsi pravdepodobnosti predpokladat stejne budouci vysledky, s mirnymi odchylkami (odchylka Shepard je prvni, co se dostal k decku-AI). Proto muze byt krize Syntetik/Organik jen problem nucene opakujicich se udalosti. Proste to decko-AI je jednoduse do tohoto problemu (?ne?)vedome vmanipuluje.
          • Tak to jsi to fakt nehrál důkladně! Protože minimálně v průběhu trojky je několik narážek na války se syntetiky z období předchozího cyklu... a tyto narážky nepocházejí od Reaperů! To že se Quariani a Gethové usmířili je z velké části Shepardova zásluha. A myslíš si že Gethové jsou poslední syntetická rasa která vznikne? Třeba za 5000 let Asari vytvoří vlastní syntetiky se kterými začnou vést válku. Vezmi si jak natěsno jsi ten mír vyjednal... co když se příště neobjeví žádný Shepard, který by je usmířil a syntetici nebudou tak mírumilovní jako Gethové... . Takže ne, Catalyst mě nepřesvědčil o tom co mám udělat, byl jenom jedním z dílů skládačky. Zahrej si ten Mass Effect pořádně, poslechni si všechny dialogy a pak něco povídej....
            • Aha, s Javikem. Ale vis, ne kazdy vyplaznul dalsich deset dolacu za DLC, ktere ani nechce. Jako sorry, ale kdyz je nekdo 50000 let vyhlazenej, tak je vyhlazenej.
              Zajimava myslenka? To neni myslenka, to je fakt. A rada vyzaduje docela striktni dodrzovani pravidel. Ale hlavne je to o tom, o cem mluvim. Co kdyby nahodou nekdo nekdy neco udelal? Takze vlastne schvalujes zabiti vsech africanu starsich peti let, protoze co kdyby nekdy z nektereho vyrostl terorista, ze? Aneb nez aby nejaci hypoteticti syntetici vyvrazdili organiky, tak je radsi vyvrazdiem preventivne sami. Fakt logika hadr.
            • 2 Killer: Javik (ten Prothean) mimo jine rikal, ze kdyz k nim vpadli Reaperi, byli prave Protheane ve valce (Nebo tesne po valce? Uz si presne nevzpominam.) se svymi syntetiky a byli tim oslabeni. Takze vztah syntetiku s organiky je dlouhodoby problem a da se predpokladat, ze se vyskytuje pravidelne v kazdem cyklu. Vyvinuti syntetickeho zivota se da pokladat za logicke vyusteni technickeho pokroku kazde civilizace. My se dnes o to samozrejme pokousime take, ale jsme jeste hooodne daleko od cehokoliv, co by se dalo oznacit za umelou inteligenci.
              A zadne zakazy tomu nepomuzou. Vzdy se najde nekdo, kdo to zkusi (vid. Cerberus). A pak uz je podle mne jenom otazkou casu, kdy syntetici nakonec dojdou k zaveru, ze organici je jenom obtezuji, omezuji, ci dokonce primo ohrozuji jejich existenci a rozhodnou se je zlikvidovat, nehlede na par jedincu, kteri s nimi treba i sympatizuji.
            • x_ander: Třeba tak byly před milionem let naprogramováni nějakými organiky. Jenom si "ochranu organického života" vysvětlili po svém. Podobně zcestnou logiku měla třeba umělá inteligence ve filmu "Já, robot".
            • Mě na tomhle všem vadí fakt, že mi nedává smysl, proč syntetikové (Reapeři) vyhladí organiky, proto, aby nesvotřili jiné syntetiky, kteří je vyhladí následně (viz. ten obrázek). Argument, že takhle uvažuje stroj (zachování života obecně, bez ohledu na ztráty) je hodně chatrný, ale budiž. Co je však nejdůležitější... PROČ to Reapeři (potažmo Catalyst) vůbec dělají? Jaký k tomu mají důvod? Co jim je do toho, že organici (možná) budou někdy zničení nějakými jinými syntetiky? Proč chtějí "zachovat život" organiků? Jaký je důvod toho, že cykly vůbec zavedli?
            • Vzpomínám si že jeden z rozhovorů o válkách se syntetiky byl s Javikem. U ME3 mi zabralo dohrání kolem 50 hodin a velkou část z toho jsem věnoval právě poslouchání rozhovorů. Moje argumenty platí, protože netvrdím že Gethové jsou zlí, ale jiná syntetická rasa která v budoucnu vznikne by zlá být mohla. Zákaz výzkumu AI je zajímavá myšlenka, ale jak dlouho bude platit? 1000, 5000 nebo 10 000 let? Potom si všichni řeknou: "jsme mnohem chytřejší než ti primitivové před lety" a pustí se stejnou cestou.

A s tím NATO jsi nějak ulít. Nikdy jsem nehájil co Reapeři udělali a ani jeden z konců k tomu co popisuješ nesměřuje....
            • Jo, a kde presne? Ja za celou dobu hrani ME3 na zadnou narazku nenarazil, dokud se neobjevil Casper s tim, ze takhle to je. A ano, mir byl tesny, ale Gethove vzdy jednali v SEBEOBRANE. Nikdy na nikoho nezautocili. Takze opet tvuj argument neplati.
              A pokud ja vim, tak vyzkum AI je v cele galaxii zakazny, takze pochybuju, ze by Asari sestrojili dalsi syntetiky.
              A nebo jinak. Predstav si, ze by NATO jednou rekneme za 10 let vyhladilo vsechny obyvatele Afriky starsi 5ti s tim, ze z nich jednou mohou vyrust teroriste. Kolik by si usetrili namahy s jejich chytanim, co?
  • Už sem to tadyněkde psal, ale: Konec ME3 neni vůbec špatnej jen se nehodí do hry. Takovejhle konec by byl super pro nějakej film, knihu (vlastně mi dost připomíná ten stil jakym končívaly některý starší scifi povídky), nebo lineární hru kde nemůžeš nic ovlivnit. třeba CoD nebo BF. Ale pro hru kde sem ve třech epizodách činil více či měně důležitá a náročná rozhodnutí, chci konec kterej mi přesně řekne co sem udělal dobře, co sem pod*lal, jak sem tim ovlivnil budoucnost galaxie, atd. Nechci Happy end pokud sem si ho svim stilem hraní nezasloužil, klidně ať Sheppard na konci chcípne, a reapeři zničej život v galaxii pokud sem to celou dobu hrál blbě, ale pokud sem všechny rozhodnutí udělal správně, a zachránil všechny parťáky, atd atd. Tak chci k*rva svůj dort a poplácáni po rameni.
    • Pro film? Knihu? Treba takhle? http://i0.kym-cdn.com/photos/images/original/000/270/606/13a.jpg

Promin, ale ten konec neni jen spatny, je priserny. Navic zkopirovat konec s Deus Ex 3 a pak kvakat neco o artistic integrity mne jen presvedcilo o tom, ze Bioware jsou uz totalne mimo.
  • Na internetu se dá dohledat spousta článků od fanoušků, kteří konec rozebírají ze všech úhlů pohledu a valná většina jen krotí hlavou co za paskvil to vlastně je. Většina říká, že ten konec není špatný a ani dobrý, ale prostě nedává smysl. Fanouškům se není třeba divit, když musí přihlížet jak závěr trilogie ME nerespektuje nic ze stvořeného univerza, ketré ty fanoušky tak uchvátilo. Pořád čekám na nějaký článek, který by nás všechny přesvědčil o opaku, že daný konec je adekvátní, třeba autor tohoto článku by se mohl rozpovídat.... Biower můžou být rádi, že tolik lidí zajímá konec ME, ale že se z těchto lidí dělá banda ubrečenců....FUJ!
  • Hrám ME 1 a trojku som ešte nehral, takže je to tak:
    Casper nám vysvetlí, že organici skôr či neskôr vynájdu AI, ktorá ich zničí, preto stvoril Smrťákov, čo je vlastne syntetická pamäť organického druhu, každý Smrťák je jeden druh organického života a všetci Smrťáci sú vlastne kolektívna bytosť, skôr však civilizácie uschované v čase a priestore. Keď sa organické civilizácie dostanú na hranu vytvorenia tej nebezpečnej AI, prídu Smrťáci a z federácie org. civilizáci vznikne za každý org. druh Smrťák a zostanú len nízko technicky vyvinuté civilizácie. Mno podĺa tochto by som Smr´tákov na konci nezničil.
    • Aha, takze kdyz uvidis male dite, jak si hraje se sirkami u stohu slamy, tak ho zastrelis misto abys mu ty sirky vzal? Fakt logika.
      A navic, kde je JEDINY dukaz toho, ze syntetici znici organiky? Eh, v cele hre jedini syntetici, co nici organiky jsou prave Reaperi. A proc nemuzu Caspera poslat doprdele s tim, ze jsem prave uzavrel mir mezi Gethy a Quariany, coz totalne popira ty jeho kecy?
    • http://cdn2.gamefront.com/wp-content/uploads/2012/03/ME3yodawg.jpg
    • Samo o sebe to nieje uplne zly napad, aj ked je tak spravne pragmaticky zly. Problem je v tom ze nepripusta evoluciu ci zmenu priebehu, tym padom vsetko konci na jednom mieste, v jednom historickom momente. Takze pokial "Smrtaci" nemaju neomylne precognitivne schopnosti, tak je to velka chyba. Lepsia alternativa by bola keby sa originalny Reaperi staly dozivotnymi ochrancami organickeho zivota - tym ze by ich chranili pred vlastnou blbostou a nie tym ze by organicky zivot znicli skor ako tu blbost spravi.
  • Hehe,cist tyhle diskuze o ME3 jsou pomalu zabavnejsi,nez ty pod clanky o CoD a BF *1*
  • Náhodou mě se to mega líbí, tohle je revoluce v herní historii. Procházíme Shepardem od ME 1 a jak je vidět styk s Repaery sebou přinaší i vedlejší účinky (indoktrinace). Závěr ME 3 je vlastně závěr onoho snažení nás hráče indoktrinovat abychom vybrali dvě špatné varianty řešení situace. Jediné správné řešení je zničení reaperů - právě a jenom tehdy se Shepard probere v Londýně. Za mě palec nahoru, hold na závěr Reapeři vs Vesmír si musíme počkat do jiný hry. Ten kdo říká opak ohledně konců, že jsou skutečná a jak jsou vymyšlená, tak nedával při hraní 3jky pozor a byl biowarem indoktrován a prohrál :D *8*
    • Ja se obavam,jestli to neni jen zbozne prani komunity *1* .
      Kazdopadne,pokud bioware vyrukuje s tim,ze tomu tak opravdu je,tak se stejne uz asi nikdy nedovime,jestli to byl opravdu jejich zamer a nebo az na zaklade te teorie tomu uzpusobili ten novy konec.
      • this http://www.youtube.com/watch?v=ZZOyeFvnhiI&list=FL1pWp1E_Y9ubc1bJqZIFESA&index=2&feature=plpp_video

Nikdo mě nepřesvědčí o tom, že tohle bioware fakt myslel vážně :D :D Leda že by čuchali toulen celý dva roky co tu hru dělali a ztratili pojem o realitě :D
        • V tehle situaci je mozne asi vse *1* .
          • http://www.youtube.com/watch?v=467pmIX-oZo&list=FL1pWp1E_Y9ubc1bJqZIFESA&index=1&feature=plpp_video
            • Nejvetsi boss v hernich dejinach *1* .
  • tak panici sa dočkali :D
  • pokud nehrál Arrival v ME2, tak ten rozhovor na začátku v ME3 má jiný ;-)
  • pokud nehrál Arrival, tak ten rozhovor na začátku v ME3 má jiný ;-)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit