Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • "To bylo nářků, stížností, hrozeb a peticí, až se BioWare nechal zlomit" - Za prvé Aleši, si definitivně můj nejneoblíbenější herní pisálek na netu. Bioware něco slíbil a to nedodržel, pokud nedokážeš pochopit termín falešná reklama tak aspoň se snaž být trochu víc nestranný. Za druhé, lidé chtěli od Bioware to co jim sliboval, význam jejich rozhodnutí v třech dílech na konečný výsledek, to bioware nedodržel, takže se nezlomil, jen dál obechcává lidi.
    • Jo a to jsi měl ještě zmínit ten jeho rasistický závěr.
    • Nechci se nikoho zastávat. Falešná reklama - asi jsi myslel klamavá reklama a co se týče to, že něco slibuje Bioware a pak výsledný produkt (hra ME3) není podle představ všech fanoušků je zcela normální, tak to ve světě chodí. Závěr hry se mi také nelíbil, ale to je tak všechno co k tomu řeknu. Piece
      • No, myslím, že to není podle představ skoro žádného fanouška. Jo a pokud myslíš mír tak to je peace.
      • Ne, falešná reklama, klamavá reklama není dost silný výraz. Jedno věc je, když finální produkt není podle představ fanoušků. Druhá věc je, když vývojáři jasně lžou o tom co ve hře je a co není. Piece of what?
        • Cahir
          Wow, takže Lem už vymýšlí i nové zákony. *1* Celé tohle vlákno je RIDICILOUS!
          • Si hlupák, končím debatu.
          • Jaké zákony? Přemýšlej, než něco napíšeš, byla to reklama na něco co ve hře není, je to tedy falešná reklama.
            • Cahir
              A Whiskas zase není to nejlepší žrádlo pro tvojí kočku, přesto ti to tvrděj...
              V tomhle případě je diskutabilní, jestli se vůbec jedná o klamavou reklamu. A tvůj výtvor "falešná reklama" téhle frašce už jen nasazuje korunu.
          • Jedinej kdo je tady ridicUlous jsi ty. Tohle vlákno je úplně normální diskuze.
            • Ano, třeba kritizování produktu protože sliboval něco co nenabídl. Nemáš zač za opravu gramatiky.
            • Cahir
              Yep, "normální" je dneska kde co.

BTW, "dík" za opravu gramatiky, ale jednalo se o pouhé přemáčknutí - oni jsou
              ty potvory U a I hned vedle sebe.
      • Nejde o představy fanoušků... :-( Tohle je fakt pořád dokola. Je spousta věcí co řekli že v té hře bude/nebude a ty se absolutně nesplnily. U spousty z nich je to diskutabilní, ale u spousty ne. Pokud vím, že něco nejsem schopen dodržet tak bych to prostě neměl slibovat.
        • vlastik.plaminek
          Tak v tom případě napiš na Ukrajinu, ať se vyserou na Stalkera 2 (jestli už teda se vší definitivností nekrachli) a dodělají CoS, protože tam taky vypustili jenom jakýsi polotovar (moc dobrý polotovar).
          • Osobne dam prednost ukrajinskemu polotovaru zvany stalker pred vetsinou tech "vypulirovanych" zapadnich her *1* .
            • Ja sem te pochopil a souhlasim *3* .A na Stalkerovi 2 se porad pracuje,pokud se nic nezmenilo *3* .
            • vlastik.plaminek
              Doufám, žes mě nepochopil špatně, Stalker je moje oblíbená hra. Spíš mě udivuje, že až u ME si hráči byli schopní vydupat Extended (i když mě příjde naprosto zbytečný).
        • A u jinych her snad tvurci dodrzi to co na slibuji?Drtiva vetsina AAA her nedodrzi ani zlomek toho,co naslibuji.
          Tak nechapu,proc zrovna tvurci ME jsou vyjimkou a dluzi hracum omluvu a napravu?
          • Bioware je moje nejoblíbenější herní studio a myslím že nebudu sám. Zřejmě si fanoušci Bioware udělali milnou představu toho, že jsou seriozní a světové studio a tenhle jejich takzvanej "konec" je natolik zlomil, že chtěji sjednat nápravu, aby v jejich očích mohli Bioware zase být to staré dobré studio, tak to aspoň cítim já.
          • S tím, že se změnily plány a na něco nevyšel čas a finance se dokážu smířit. Ale tvrdit pár měcíců před vydáním (v době kdy už je vývoj hry ukončen) že něco ve hře je a ono přitom není je drzost.
          • Za prvé to nic nemění na tom že takovýhle chování neni v pořádku, lidi by si měli vždycky stěžovat když dostanou něco jinýho než bylo slíbený, nevidim na tom nic špatnýho.
            A za druhé je asi rozdíl když se ukončuje trilogie jako je Mass Effect. Očekávání jsou obrovská a PR oddělení by si mělo dávat o to větší pozor co řiká. Už jen to co se teď děje jim snad ukáže že to nebyl uplne dobrej nápad.
            • Ja se jich nechcu zastavat a ne, nemyslim si,ze to je v poradku.
              Ale vzhledem k tomu,ze se to deje ,nejen v hernim prumyslu, zcela bezne,me udivuje,proc zrovna BW dluzi svetu omluvu.
              Proc ne ostatni?
              A ze byly ocekavani obrovska?Ano byla,stejne tak jako u plno jinych velkych a znamych her.
          • 1. to jde pomerne levne a rychle napravit, 2. to ma negativni vliv na celou trilogii 3. kdyz chce nekdo dostavat 9-10 tkova hodnoceni, tak by se mel takovych pruseru vyvarovat
            • to seno ..no minimalne se vetsinou nejedna o hodne uspesnou trilogii = to ,,nasr...ni,, je proste 3x vetsi nez obvykle ;] A jeste je to proste konec, zaver, vyvrcholeni a to je o necem jinem nez ze ti hra naslibuje super AI a pritom se nepratele chovaji porad jako pitomci, jako v kazde jine hre ;]
            • Jenze tohle se deje snad u vsech Ackovych her.Naslibuji hory doly a ve finale tam je toho zlomek.
              A me zajima,proc by ME mela byt vyjimka?Proc jinym to projde relativne v klidu,ale zrovna tvurci ME se musi fanouskum omlouvat a napravovat?
              Takovych vyhypovanych her s nesplnenymi sliby tu prece byly stovky.A presto spousta z nich ty devitkova hodnoceni dostalo.
              To,ze 9/10 dostava temer kazda Ackova hra je zase na uplne jinou diskuzi *3* .
  • Skutečně nerozumím tomu posměšnému tónu, kterým je článek napsán. Co je špatného chtít to, co nám před vydáním BioWare naslibovali? Mj. to, že hra rozhodně nebude mít zakončení, které se dá kategorizovat jako "konec A)", "konec B" a "konec C". Jediný objektivní e-mag je v tomto ohledu překvapivě Forbes... *7*
    • Ringwraith
      Jo no, Forbes se poslední dobou pořádně rozjel. Jen víc takových. A tím takových myslím nezávislých na výdělku pomocí reklam od herních vydavatelů.
    • Hairy_Ass
      To jen redakci asi štve, že se sekla ve svých předpovědích, že se BioWare nebude řídit stížnostmi zákazníků, asi.
      • sleepless
        Jen bych upresnil, ze nikdo v redakci nerikal/nepredpovidal, ze nic nevydaji. Minimalne za sebe jsem jen zastaval stanovisko, ze by to nemeli delat. To, ze neco vydaji, bylo ohlaseno uz pred radou dni, takze jsme s tim naopak mohli pocitat. A ten lehce sarkasticky ton - to vychazi z toho, ze s Alesem sdilime hodne podobny pohled na vec. Ctenarska diskuse je tu proto, abyste mohli vyjadrit nazor opacny.

Jinak, jak uz tu ale nekdo psal, dokud to nevyjde a neuvidime, o cem to je, tak nema cenu vynaset soudy. Osobne si myslim, ze to bude ukazkovy priklad pro nikoho neprinosneho reseni: vlkovi zacpeme usta konskym salamem a kozu si nechame celou :)
        • tak keď máte podobný pohľad na vec, tak ho dajte do diskusie alebo pod čiaru, nie (hoci implicitne) do článku

nehovoriac o tom, že tento outburst fanúšikov je síce cielený na Bioware, ale ok...majú právo vydať šunt...v tomto s "artistic integrity" plne súhlasím, ani ja nechcem aby niečo menili (chystajú sa podľa tohto hlavne vysvetľovať, tak som zvedavý)...ale ešte som nečítal sebakritiku Games.cz či podobných portálov na dosť zavádzajúce recenzie...nejde len o čísla...to ste napr. napísali v recenzii

"Zároveň hra potvrzuje, že když autoři vědí, jak držet pero, tak mohou příběhově vodit hráče za ručičku, aniž by ho urazili.
          Odcházím naprosto spokojen. Mass Effect přinesla tolik žádaná rozuzlení, nezpronevěřila se sama sobě a dostali jsme v ní trilogii, jaká tu ještě nebyla – trilogii s velkým T. "
          hlavne to o nezpreverení sa samej sebe (snáď nemám linkovať tú tonu materiálov o popretí princípov a pod.)...máte pocit, že toto je hodnotná recenzia?...keď ani náznakom, že (aj keď som ju čítal pred pár týždňami) nepoviete, že pripravte sa na svojský koniec...prinajmenšom

doteraz boli recenzie profi magazínov a recenzie laikov hráčov viacmenej podobné, zrazu je tam obrovský rozdiel a nielen pri PC verzii kvôli Originu...veľa, dokonca väčšina ľudí zrejme nemá pocit, že dostali produkt kvality ako očakávali...a na to majú predsa slúžiť recenzie nie?...hra mi môže nesadnúť, môže mať obskúrnosti ale v nejakom aspoň 500 slovnom texte by som mal nájsť dosť informácií na infomovanú kúpu (hovorím vo všeobecnosti)...pýtam sa do značnej miery rečnícky, lebo stavím sa, že toto väčšinu reakcií ani nenapadlo...preto mám pocit ako som písal včera, že arogancia zrejme trochu vstupuje aj na toto pole (viď správanie IGN, ktoré je celé nadšené, pritom chápe niekto dôvod účasti Jessicy Chobot?..keby to bolo aspoň J. Alba..)
        • Sarkasticky ton je něco jinýho než absolutní výsměch tim stupidnim obrázkem. To, že vy máte utkvělou představu že všichni co se jim nelíbí konec chtějí "happily ever after" neznamená, že to tak je. Samozřejmě takový lidi jsou asi nejvíc slyšet ale nevidim důvod proč ještě ten problém podporovat.
          Nehledě na to že udělat rozšíření konce (zatím to vypadá že se nezmění nic) snad proboha neni nic špatnýho? Nebo to je taky nebezpečnej precedent?
          • Cahir
            Je asi spíš štvou egoisti, kteří si myslí, že svobodný tvůrce je tu od toho, aby je uspokojil a dělal, co mu řeknou *3* - kdo jaký konec chtěl, jim může bejt šumák.
            • Pokiaľ bude platiť, že hry sú už len o biznise tak bude platiť aj "náš zákazník, náš pán."
          • Ringwraith
            Ne, precedent tu už je v podobě Broken Steel DLC pro Fallout 3.

Tam se mi zdá byl konec taky vyloženě blbej - někdo musí zmáčnout nějaký tlačítko v komoře plné radiace, ale tvůj radiaci odolnej kámoš supermutant nechce a tak tam jdeš ty a umřeš (nebo tak nějak) - a taky vyšlo DLC, který na ten konec navazovalo.
        • Hairy_Ass
          OK, ruším obvinění. *3*
          Však to je jasné od začátku, že to DLC bude max. polovičaté řešení, to muselo být jasné všem. Zvlášť, když bude zadarmiko.
      • No, dyt to pro ne musi bejt hrozna predstava. To je treba jako kdyby ctenari v diskusich urcovali, co se na games.cz bude psat a jak, nebo chteli zmenit konec nejaky recenze *15*
        • Hairy_Ass
          To by byla hotová cesta do pekel, pane ministře. *15*
          • jo jestě by mně smazali muj članek o skyrimu
  • Manageři EA skřípají zuby a skáčí z okna. Něco zdarma :D
    • Ono by se vůbec nic nestalo, kdyby všichni z toho okna vyskákali ;)
  • Já nevím na co si všichni stěžujou. Bioware přece slíbili, že závěr ME3 bude naprosto epický a nezapomenutelný zážitek a s řadou variací. A to beze zbytku splnili.

Můžete si vybrat na konci barvu epického výbuchu (červená, modrá, zelená) a myslím, že ten konec jim opravdu asi nikdo z fanoušků ME3 nezapomene = nezapomenutelný zážitek to byl. Já si ho budu pamatovat opravdu dlouho.
    • OFF-TOPIC:
      Mimochodem - z druhého BW soudku. Co SW Tor? Zatím vidím, že výrazně zlevňuje a už se o něm moc nepíše.... Předpokládám, že všichni dohráli příběhovou linii a blíží se ten zlomový květen, jak jsem už při prvních oslavných recenzích nového wow-killera psal.

Bude tady na Tiscali nějaké ohlédnutí typu SW:TOR, půl roku poté, kdy už většina hráčů vystřízlivěla z euforie a neprodloužila předplatné? Včetně nějakých statistik, jak si stojí SWTOR s aktivními platícími účty po půl roce?
      • Ringwraith
        Jak si stojí zjistíš naoficiálních fórech, tedy zjistíš co si hráči přejí, aby bylo opraveno. Zatím to vypadá, že by to chtělo sloučit severy a nabídnout transfery, aby stávající hráči měli s kým hrát. Ale koluje po netu takový rumor, že Hero Engine v podání Bioware to neumožňuje... ale nejsou k tomu ověřené zdroje, takže to ber s rezervou.

Jinak samozřejmě je tu tORStatus: http://www.torstatus.net/shards/eu/trends
        Zjistíš, že většina serverů je "light".
        • Taková věc není záležitost enginu, ale databáze.
          • Keby si mal nahranych aspon 20 dni cisteho casu, tak by si kludne uveril, ze to, ze sa ti zrazilo mlieko v chladnicke, je chyba toho zkurve*eho enginu.
      • ales.smutny
        Stoprocentně bude :) No, 99,9% bude :)
  • Veskoslav
    On byl hlavně problém ten, že konec dělali lidí, co vlastně ani nepracovali na sérii ME....Ale co se divím. EA co koupí, to zprasí.
  • Proč je tam ten absolutně dementní obrázek, kterej nemá s většinou stížností nic společnýho?! Nejlepší, vyvolat dojem že všichni kdo si stežujou jsou absolutní idioti, fakt super.
    • osud kroganů je celkem zásadní věc už od prvního dílu...
    • MishKonn
      Většina herních webů dělá z lidí, kteří s koncem nejsou spokojení, idioty. Jedna z čestných vyjímek je GameFront, kde tento problém komplexně rozebrali: http://www.gamefront.com/mass-effect-3-ending-hatred-5-reasons-the-fans-are-right/
    • Cahir
      To je radující se Mordin, co ti vadí? Není třeba hledat hov*o i tam, kde nic nesmrdí...
      • podívej se prosím na celý ten článek, scrollni dolů a pak uprav svůj příspěvek pokud uznáš za vhodné, díky :-)
        • Cahir
          Tak jsem si to celý znova přečetl áááá... měnit ho nehodlám. *3*

Nejsi trochu moc vztahovačnej?
          • MishKonn
            Helooooooouuu, on myslel ten "vtip".
          • Jsem :-D Ale myslim, že tohle neni ten případ. Tohle neni objektivní zpráva když tam dáš takovejhle obrázek kterej absolutně znevažuje jednu stranu.
  • uz vidim jak tam sedi scenarista pred tema kravatakama a rika jim:,, Vidite ? mel jsem pravdu, kdyz jsem tvrdil, ze ten vas konec stoji za h..no. Ze je moc kratky, nikdo se z toho nic nedozvi a vsichni hraci, kteri tu hru hraji kvuli pribehu, budou akorat namichnuti.,,
  • Na internetu se dá dohledat spousta článků od fanoušků, kteří konec rozebírají ze všech úhlů pohledu a valná většina jen krotí hlavou co za paskvil to vlastně je. Většina říká, že ten konec není špatný a ani dobrý, ale prostě nedává smysl. Fanouškům se není třeba divit, když musí přihlížet jak závěr trilogie ME nerespektuje nic ze stvořeného univerza, ketré ty fanoušky tak uchvátilo. Pořád čekám na nějaký článek, který by nás všechny přesvědčil o opaku, že daný konec je adekvátní, třeba autor tohoto článku by se mohl rozpovídat.... Biower můžou být rádi, že tolik lidí zajímá konec ME, ale že se z těchto lidí dělá banda ubrečenců....FUJ!
  • "uměleckou vizi konce příběhu trilogie Mass Effect" Tim mysleji 3 identicke konce prolozene nelogickyma videama?
    • Konce nejsou identicke,zato zaverecne animacky jo *1* .
  • Veskoslav
    Potěšily mě dvě slova: ZDARMA a VYSVĚTLENÍ. Snad to bude udělané lépe než barevná duha.
    • http://www.youlaughyoulose.org/wp-content/uploads/2012/02/rainbow-vomit1.jpg

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit