Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • nasloucháme názorům našich fanoušků - zvlastni, ja slysel ze na ofic forech konci vetsina threadu lockem od EA boys. Stejne jak na BF3 forech.
    • To je mozne, ale na druhe strane si nedelam zadne iluze o tom, ze u tech locknutych threadu probihala diskuze ve vsi slusnosti a byla to sama konstruktivni kritika. Ne ze bych se chtel zastavat zlateho lejna, ale na internetu se pohybuju uz moc dlouho na to, abych se zastaval diskuteru...
  • Je docela zarazejici, ze lidi fakt nechapou co sem tam opravdu stalo/nestalo.. Od 1. dilu se tam mluvi o ovladani mysli, dokonce naka random mise s lidskou kolonii tam je o tomhle.. ve 2 bojujete proti collectorum, coz sou protheani, mozna jen prazdny schranky, ale sou kontrolovany. Ve 3 mate sny (ve spanku je clovek asi nejslabsi, to je proste znamka toho, ze repeari se o neco snazi - temnota atd).. Na konci, rekneme, ze ta promluva s Ilussive man je reality (dokonce viditelna snaha o kontrolu od reaperu.. VELMI viditelna).. to, co se deje potom uz je totalne random, ze nikdo snad nemuze verit tomu, ze Shepard stoji a mluvi tam, kde neni atmosfera, kluk jen jako znama postava pro Sheparda.. ze tam sou 3 moznosti, ktery vlastne urcujou jak se Shepard (jako zastupce cele galaxie rozhodne - vsichni dou za nim) rozhodne.
    V ME 1 Protheani totalne prohrali, protoze na to nebyli pripraveni, reaperi dokonce pouzili Citadel Mass Relay a v sekunde se tam ocitla cela armada reaperu, pomlatila jejich radu a vsechny dulezity, obsadila vsechny Mass Relay a cestovani mezi svetama... V nasem pribehu se stanu pravej opak.. Cela galaxie, vsechny rasy sou u te bitvy (samozrejme "dobrej" konec). Reaperi dostali naprdel. To, ze bojujeme tak tak s reaperem na zemi je uplne 0 dulezitost, bitva se odehrava nahore.. Podle me, Sheparda ovladli, vytvorili Iluzi o tom, co by Shepard - zastupce galaxie a vsech ras s reaperama udelal: za jakoukoli cenu (coz je jeho povaha od 1.) by je znicil? - obraz Andersona, "odpustil" jim to, nebo by je chtel kontrolovat a vyuzit - obraz Ilussive Man
    Jeste jedna vec - "skrytej konec" o nadechu a odpocivani v sutinach je uz po bitve a skrytej konec se ukaze jen kdyz mate vsechny parametry.. ale to neznamena, ze ten konec je tam jen v te dobe.. jenom ho proste nevidite kdyz nemate ty statistiky, jinak tam proste je.
    Shepard upadne - zacina Iluze od repearu, zjistujou, co by udelal (to muze trvat i hodiny, jako spanek a sen, je jedno jak se dostal na zem) - Realita je az to, ze se probouzi.. Mozna o te Normandy jen snil, takovy prani toho, ze sou v poradku a neobetoval je timhle rozhodnutim.
    To je jediny mozny scenaristicky reseni, ktery dava smysl - to nejsou realny konce, jen iluze, pokud Bioware udela neco jinyho, tak to proste neni pravda, kvuli tomu jak to vystaveli.
    • Musim povedat ze v podstate so vsetkym suhlasim co si napisal, no stale by som rad na konci videl epilog (stacil by i textovy) o tom co sa dialo s ostatnymi rasami po vojne, so zemou alebo pripadne s partakmi, ktori prezili. Podobne ako tomu bolo na konci Falloutu 1,2 alebo v Baldurs gate. Pridalo by to mozno uspokojucejsi koniec.
  • Sérii Mass Effect znám jen tak z povzdálí, takže bych se rád zeptal - BioWare slíbili něco jako rozdílné konce třídílné série, ale ve skutečnosti vyrobili jenom colorswap jedné scény pokaždé s trochu jinou omáčku okolo?

Protože pokud je tahle domněnka správná, pak se fanouškům série vůbec nedivím. U Mafie II jsme taky dělali povyk protože se ze strany 2K jednalo o cílenou manipulaci a lehce klamavé jednání, ale naneštěstí nás nebylo dost na to, abychom přehlušili šustot $ bankovek.
    • Souhlasím s tím, že Mafie 2 byla rána pod pás. Pro mě kvůli sterilnímu příběhu bez nějakých emocí a pak také kvůli DLC. Naštvalo mě to, že dohrání hry mi zabralo 17 hod a dlc, která se objevila ve velmi krátkém čase po vydání, 20 hod.
      Serie ME jako Mafie 1 je postvená na silném příběhu, který vtáhne do děje a nakonec se dočkat tří barviček a stejného videa, to je prostě na h..... Někde jsem zaslechl, že za koncem stojí snaha vydat hru k stanovenému datu a díky tomu došlo k úpravám obsahu a tím pádem i konce. Ať si tvůrci nechají bránu na další hry, ale ať za koncí Shepardovu ságu pořádně.
    • Konce tam rozdilne jsou s ruznymi dusledky.
      Problem je,ze zaverecne animacky jsou temer identicke.
      A mnoha lidem take vadi fakt,ze hrac dostal na konci moznost volby nezavisle na tom,jak se rozhodoval v predchozich dilech.
      Osobne jako problem vidim jen ty odflakle animacky.
      To,ze hrac dostane na konci moznost vyberu na zaklade toho,ze je prezentovan s novymi fakty a novym pohledem na "motiv" reaperu,osobne nevidim jako az tak velky problem.
      • Rekl bych, ze nikdo z nas v tom vesmiru nezije, takze jim s*ru na ruzny "dusledky". Kdyz udelaji stejny zaverecny animace, tak jsou konce stejny.
        • Tak tomu rikam argument *1*
          • Ja nemam potrebu delat z koncu hry nejake filozoficke uvahy o tom, co vsechno !mozna! moje akce zpusobily. Tohle proste ocekavam od vaznych filmu a knih a ne od masove povrchni hry skrz na skrz prolezle klise.
    • Ano, presne tak. To je jedna z veci, co lidem vadi. Pak dale nova postava, o ktere neni v zadnem diel ani zminka, co se objevi na samem konci a da ti na vyber tyto tri barvy. A dalsi veci.
      • To ze se tam objevi nova postava,o ktere nebyla ve hre do te doby ani zminka je jako zapor? *1* *1* Kdyz tak ctu ty tvoje prispveky,tak to je jedna perla za druhou *1* .
        • Ano, predstav si, ze to je zapor a jde to proti vsem pravidlum psani pribehu. Pro lidi jako ty by tohle byl urcite skvely konec trilogie http://i0.kym-cdn.com/photos/images/original/000/270/606/13a.jpg
        • Pokud clovek hraje pribeh, ve kterym jde celou dobu za znicenim reaperu a 3 min. pred koncem mu zahadne entita nabidne ovladnitu nebo jeste podivnejsi syntezu, tak je v pribehu neco spatne.
          ME hlavni devizou je pribeh a celou trilogii ukonceji takovou slataninou.
          • Aha,takze napriklad vsechny filmy,ktere maji na konci plot twist jsou zakonite spatne,protoze celou dobu film nekam smeroval,jen aby v zaverecnych minutech postavil cely dosavadni dej vzuru nohama.
            Takze pokud pribeh neni primocary s jasne danou linii a predem jasnym konecm,tak je to brak?
            Parada *1*
            • Ac mas obecne pravdu,ne vzdy tomu tak musi byt.
              Jsou i pribehy,kdy plot twist stavi veskery dosavadni dej uplne na ruby a pusobi tak trochu jako z jineho sveta/zanru a presto to celkovy dojem nekazi ba naopak posouva cely koncept o level vyse.
              Tim nechcu tvrdit,ze ME3 je tetno pripad,ale na druhou stranu ten konec na me ani nepusobi jako pest na oko se snahou sokovat za kazdou cenu.
              Kazdopadne to je subjektivni zalezitost.
            • Plot twist stále musí dávat smysl a zapadat do celkovýho konceptu. Pokud má působit dobře, tak musí mít ten efekt, že si na konci řekneš: "aha, no to mě vůbec nenapadlo, ale ted kdyz se na to podivam tak je to uplne jasny!". Neco jako plot twist v Kotoru treba.
              Dát někam plot twist jen proto aby tam byl plot twist není dobrej nápad.
  • Zayl
    No to jsem opravdu zvědavý. Doufám že se hlavně podělí o to jak půlka Victory fleet pochcípá hlady.
    • Nepochcípaj,ti nejsilnější požerou ty slabší přeci. *3*
      • a chcípnou až pak
  • Ringwraith
    Takže asi půjde jen o nějaké animačky nebo obrázky s voiceoverem...

Jo a Bioware poslouchají fandy?
    A co ty stovky na SWtOR fórech, kterým hra padá na 10 FPS při více jak pěti postavách na obrazovce?
    http://www.swtor.com/community/showthread.php?t=227759
    http://www.swtor.com/community/showthread.php?t=317352
    Co ty stovky, kteří hrají na prázdných serverech?
    http://www.swtor.com/community/showthread.php?t=380340

Ale na papíře je to tak, že Bioware vyslyšeli své fandy a to je přece skvělý PR, že ano? A kdo by se dál hrabal v pravdě?
    • "To si vymysleli hateri aby mohli hatovat SWTOR. Ve skutecnosti tam nic takovyho neni." *15*
  • Problém je v tom že ten konec...prostě není nic moc.Když jsem to dohral nebyl jsem znechucenej nebo naštvanej pravda zklamanej (a ne tím že tam není hepáč) ale vyšlo ze mě takove to EH ??!! Jako když dostanete super předkrm (ME1) pak velmi dobrou polévku (ME2) a vynikající hlavní chod (ME3) a pak mi vrchni přinesl dortík (konec) vypdal pěkně a moc jsem se na něj těšil ale když jsem do něj kousnul po te super žranici byl průměrnej :/ a Bio byly a myslím si že stale jsou super kuchaří jedni z best RPG kuchyně ale co tak i mistrovi se někdy něco nepovede.Jestli to chtěj upravit hele do firmy nevidíme to jak jsou spokojení na venek nemusí byt to samé co uvnitř :) takže to nemusí bejt jen přaní fanoušků (jo jo tohle jsou jen a jen moje spekulace)
    Co mě v ME3 vyloženě na ..........byla ta fotka Tali *16*
    • Na konci se pravděpodobně podepsal hlavně uniklý scénář,který způsobil předělávání konce na poslední chvíli.
      • Měli ho nechat ja bych si nic nespiloval bych byl sam proti sobě ....... a nebyl jsem zdaleka jedinej prostě přečteš si to zkazíš si to ...tvůj boj aneb jak nějakej blbec zas něco zkazil.
        • Ja souhlasím,taky jsem ten scénář nečetl.Tvůrci ale asi chtěli prostě překvapit i ty,kteří si to přečetli.
          • vlastik.plaminek
            Nevím, proč dělat takové ústupky idiotům, kteří si to naspoilujou. Nové konce mi sice nevadí, ale zároveň nevidím důvod, proč ustupovat. Nebo tobě snad kupovali rodiče nové dárky, když se ti povedlo najít ty, co už měli?
            • Ja taky nepsal,že s tím souhlasím.Jen jsem napsal,jeden z možných důvodů,proč konec nakonec měnili. *3*
              Také mi to příjde zbytečné.Když je někdo natolik blbý,že si to přečte,tak je to jeho chyba.
            • Já je nehledal *2* Mám rád překvapení
          • povedlo se tohle nikdo nečekal *7*
  • No co z té zprávy víme?Jen to že to někdy vyjde v létě a že je to zadarmo co si na nás připravili je ve hvězdách zatim.
  • Veskoslav
    Konce měli být následovné podle síly flotily a podle rozhodnutí během celé série:

1. Zničení Země, zničení MR Reapery, zničení flotil u Země. Celkově vyhlazení během příštích 107 let (odhad Liary). Další cyklus 50 000. Smrt Sheparda a zničení Normandy SR2 Aliance
    2. Zničení Země, zničení MR Reapery, obrovské ztráty flotily, "vítězství" ve SLuneční soustavě, prohry v ostatních soustávach, postupné vyhlazení. Smrt Sheparda a zničení Normandy SR2 Aliance. Cyklus se opakuje.
    3. Zdevastování Země, zničení většiny MR, menší ztráty flotily, boje probíhají stovky dalších let bez převahy na jedné či druhé straně. Smrt většiny posádky a zničení Normandy SR2 Aliance (zbytek unikl v modulech). Sestřelena během bitvy o Zemi. Cyklus se nakonec opakuje.
    4. Zdevastování Země, prolomení kódu proti destrukci MR, "vynalezení" léku na indoksikaci, ztráty flotili u Země minimální, převaha v důležitých systémem Mléčné dráhy.
    5. Zachrana Země, vyhlazení Reaperů v daném sektoru, minimállní ztráty flotily. Rychlé přesuny flotily díky prolomení kódu pro ovládání MR (není pod vládou Reaperů). Totální vítězství během 20 let nad Reapery. Obnova Tuchanky po nukleární válce, domovský svět Asarijek obnovem, výzkum protheanského majáku, obnova světa Salarienů, Quarianů a Ghetů, obnova dalších důležitých světů. Cyklus se neopakuje.
    • Na poradny konce nezbyl cas. Muselo se hypovat o sto sest.
      • Veskoslav
        Bohužel. A přitom mě ME3 bavil jako dlouho žádná hra. Navíc propoejní mezi díly bylo naprosto skvěle udělané:(
        • A to je natom prave to nejhorsi. Kdyby to byla hovadina, jako DA2, tak jsme sice nastvany, ale nepiseme petice, at predelaj celou hru. Ale ta hra je fakt skvela! Do okamziku, nez vlezeme do toho paprsku v Londyne. Ja uz to delam tak, ze to dohraju sem a dal ne. Zadny konec je porad lepsi nez ten paskvil :-(
  • No tak aspon neco.
    Jinak jsem moc nepochopil, proc to decko-buh-nebocotoje tvorilo jakesi reapery, aby v galaxii udrzelo poradek. Urcite by to slo udelat jednoduseji. Musim se priznat, ze jsem od konce teto hry s jinak skvelym pribehem cekal vic. Rozhodne neco kreativnejsiho a uveritelnejsiho, nez jakesi polobozstvo, co to vse spiskalo.
    A vice ruznorodejsich koncu by to urcite chtelo, s tim, ze aspon jeden by byl pozitivni a Shepard by se setkal s prateli z Normandy a hezky by si uzil se svou holkou a poradne se ozral s Garrusem a Gruntem :)
    • SPOILER

to co stvorilo to decko = nejspis nejaka AI, kterou se Sheprdovi zjevila jako decko - viz. jeho nocni mury atd...dospelo ke 100% vysledku, ze kazda bioticka rasa jednou vytvori rasu syntetickou, ktera nasledne vyhubi veskery bioticky zivot v galaxii...jedinym resenim pro ne bylo stvorit reapery, kteri jednou za cas prileti do galaxie...vsechny bioticke rasy premeni na dalsi reapery a vzdycky nechaji 1 nejmladsi rasu existovat....a tak porad dokola......
      • nejhorsi zapletka vsech dob
      • Vyhladi veskere vyspele oraganicke formy a ty na nizsim stupni vyvoje nechaji byt.Takze ne jen jednu,ale vsechny mene vyspele formy organickeho zivota.
    • co nechapes na tom, ze je nevyhnutelne ze syntetici vyhubi bioticy, tak jako reseni vyrobim vlastni syntetiky, kteri vyhubi bioticy driv
    • Po tom co se tam objevilo to decko jsem jen čekal až se tam objeví jeho rodina v podobě božské rasy z assasins creed
    • Kde jsi prisel na to,ze ta entita je nejakeho bozskeho puvodu?Pravdepodobne slo o nejakou pokrocilou AI.
      Otazkou je spise odkud se vzal,kdo ho stvoril atd.
  • Veskoslav
    Brousím Liaru 4 roky a furt čekám na konec s malinkými Asarijkami:-P Fakt ji nebrousím pro srandu králíkům!:)
    • Ringwraith
      Fakt?

No, ne že bych se divil. *1*
      • Veskoslav
        Králíka nemám rád ani pečeného *1*
        • Ringwraith
          Ne?

Ty jo, to je chyba. Králík je asi moje nejoblíbenější maso.
          • Veskoslav
            Mě přijde takový, no suchý a moc tuhý. Neříkám, že není špatný, ale když si můžu vybrat maso, raději sáhnu po něčem jiném.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit