Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Katalyzátor to dítě všechno vysvětlilo a podle toho si vyberete. A jak říkal ten týpek s podcastu, 90% hry už bylo vysvětleno v pruběhu a těch 10%, co se stalo s ostatníma si musíte domyslet. Stejně jako u konce v Mafii II, kdy nevíte co se stalo s Joem.
    • A hlavne, kde se tam vzal? Sorry, ale uvedt do deje novou postavu, o ktere neni v trilogii ani zminka 5 minut pred koncem, je, no jak to rict slusne, picovina. A kdyz tam ten starchild Casper byl celou dobu, na co byl potreba Soveregn v ME1 aby prevzal kontrolu na Citadelou? Aha, chapu, vesmirna magie a umelecka integrita. No nic, dalsi firma na mem blacklistu.
    • Hairy_Ass
      Co vysvětlil? Že Reapeři trpí nějakou utkvělou představou, že když pomocí strojů vyhladí život, tak ho tím vlastně zachrání před vyhlazením jinými stroji? To i černobílý panák Voldemort měl lepší motivaci. *1*
      • Byli jste varovani a ne jednou...
        Pokazde, kdyz mel zrovna Shepard pokec s nejakym Reaperem, mu ten Reaper nezapomnel rict, ze je jenom organicka nula a ze proste nemuze pochopit o co tady bezi a jake jsou jejich pohnutky. Nevim jak pro ostatni, ale pro mne by bylo zklamanim, kdyby se ukazalo, ze se ridi nejakou snadno pochopitelnou logikou *4*
        • Hairy_Ass
          Myslím, že původně mělo jít o to, že se Reapeři snaží zastavit přibývání temné energie v nitru hvězd, což způsobovalo výrazné snížení délky jejich "života", a bez hvězd by se vesmír rychle změnil v temné studené místo bez jakéhokoliv života. V ME2 se tohle řešilo, bylo to původně ve scénáři, ale ve trojce to nakonec změnili na tohle. Sice ani to nebylo bůhvíjak originální, ale podle mě byli Reapeři zajímavější, když to všechno dělali za nějakým cílem, než když se z nich stali prostí policisté, kteří neumí nic jiného, než jen preventivně vystřílet celé město, než aby se obtěžovali s nějakým vyšetřováním.
          • Na ty zminky o temne energii si vzpominam. Mise s Tali v ME2 se kolem toho vlastne tocila a taky si vzpominam, ze Liara zminila, ze se v posledni dobe hodne lidi o tuto problematiku zajima. Ale pak v ME3 jakoby temna energie nikdy nebyla. Souhlasim, mohlo to byt zajimave...
        • ?! Co? :-D Vždyť přesně tak to je!! Nebo co je nesnadno pochopitelný na organic/synthetic konfliktu? Daleko lepší by bylo vůbec žádnej jejich záměr neprozrazovat když je "beyond our comprehension".
          • Co? Co treba to, ze jsem prave uzavrel mir mezi Quariany a Gethy? Kde je nejaky dukaz, ze se to stane. Predstav si, ze by zitra NATO vyhladilo vsechny obyvatele Afriky starsi 5ti let s tim, ze jednou z nich muzou vyrust teroriste. Uplne stejna logika.
            • Na koho reagujes prosim? Jestli na muj prispevek, v kazdem rikam z s tim nesouhlasim! Jen jsem popisoval to jak jsem to pochopil.
          • Tak pro tebe je jejich motivace snadno pochopitelna? Tak to gratuluju. Ja jsem to nepobral doted *1*
            • Noo ono to právě působí jako logika stroje. Je naznačeno že Catalyst je nějaká pradávná AI co se rozhodla zachovat organický život. Ale organický život nechápe, bere to jen ze strojového pohledu - tedy že moc nezáleží na tom jak ale jde jen o výsledek.
              Nechápe, že organické bytosti mají nějaké city nebo emoce, prostě je rozloží na tekutinu a udělá z nich Reapra aby byla alespon jejich cast na veky zachovana. Z pohledu stroje je tohle dobry reseni. :-)
              Samozrejme diky tomu vlastne ve vysledku Shepard zabijenim reaprů páchal genocidy na pradávných civilizacích. Ale když tohle zmíním tak se všichni začnou ohánět tím že o tom "až moc přemýšlím" :-D
            • S tim minusem ja nemam fakt nic spolecne. Na to jsem uz velky kluk, abych takhle "diskutoval" *3*
            • Ten konflikt organici versus syntetici chapu. Na tom opravdu neni nic sloziteho.
              Co uplne nechapu, je prave ten zpusob, jakym Reaperi tento problem resi. Zavrazdit miliardy organiku, aby je nakonec nevyvrazdili jejich vlastni syntetici? To uz za ty miliony let opravdu mohli prijit s necim lepsim... Proste mi to rozhodne neprijde jako ta "nase logika".
            • ocenil bych místo minusu spíš dialog o tom jak to teda je podle ostatních :-P Ale to bych asi chtěl moc
            • Tak mi schválně řekni co jsi nepochopil :-) Třeba to zjednodušuju.
              Je nám prostě řečeno, že každá organická civilizace v nějaké chvíli vytvoří syntetickou AI. Ta nebude chápat smysl života tak jako my a nevyhnutelně dospějě k závěru že veškerý organický živoat je podružný a absolutně ho vyhladí, na vždycky.
              A Catalyst tedy vymyslí "úžasné" řešení, každá civilizace se v době kdy se objeví první syntetické AI musí "sklidit". Tedy v zásadě zničit, ale zachovat v podobě Reapra.
              Takhle si myslím že je to podáváno, není to nijak složité. :-)
              Což nic nemění na tom že je to alespoň podle mne dost nesmyslné, ale už to nebudu znova rozepisovat, v minulém článku o ME jsem toho napsal dost.
  • Hrám ME 1 a trojku som ešte nehral, takže je to tak:
    Casper nám vysvetlí, že organici skôr či neskôr vynájdu AI, ktorá ich zničí, preto stvoril Smrťákov, čo je vlastne syntetická pamäť organického druhu, každý Smrťák je jeden druh organického života a všetci Smrťáci sú vlastne kolektívna bytosť, skôr však civilizácie uschované v čase a priestore. Keď sa organické civilizácie dostanú na hranu vytvorenia tej nebezpečnej AI, prídu Smrťáci a z federácie org. civilizáci vznikne za každý org. druh Smrťák a zostanú len nízko technicky vyvinuté civilizácie. Mno podĺa tochto by som Smr´tákov na konci nezničil.
    • Aha, takze kdyz uvidis male dite, jak si hraje se sirkami u stohu slamy, tak ho zastrelis misto abys mu ty sirky vzal? Fakt logika.
      A navic, kde je JEDINY dukaz toho, ze syntetici znici organiky? Eh, v cele hre jedini syntetici, co nici organiky jsou prave Reaperi. A proc nemuzu Caspera poslat doprdele s tim, ze jsem prave uzavrel mir mezi Gethy a Quariany, coz totalne popira ty jeho kecy?
    • http://cdn2.gamefront.com/wp-content/uploads/2012/03/ME3yodawg.jpg
    • Samo o sebe to nieje uplne zly napad, aj ked je tak spravne pragmaticky zly. Problem je v tom ze nepripusta evoluciu ci zmenu priebehu, tym padom vsetko konci na jednom mieste, v jednom historickom momente. Takze pokial "Smrtaci" nemaju neomylne precognitivne schopnosti, tak je to velka chyba. Lepsia alternativa by bola keby sa originalny Reaperi staly dozivotnymi ochrancami organickeho zivota - tym ze by ich chranili pred vlastnou blbostou a nie tym ze by organicky zivot znicli skor ako tu blbost spravi.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit