Přejít na výpis diskuzí
Petičníci se dočkali, přijde Mass Effect 3 : Extended Cut
5.4.2012 | Aleš Smutný
379 příspěvků
-
Náhodou mě se to mega líbí, tohle je revoluce v herní historii. Procházíme Shepardem od ME 1 a jak je vidět styk s Repaery sebou přinaší i vedlejší účinky (indoktrinace). Závěr ME 3 je vlastně závěr onoho snažení nás hráče indoktrinovat abychom vybrali dvě špatné varianty řešení situace. Jediné správné řešení je zničení reaperů - právě a jenom tehdy se Shepard probere v Londýně. Za mě palec nahoru, hold na závěr Reapeři vs Vesmír si musíme počkat do jiný hry. Ten kdo říká opak ohledně konců, že jsou skutečná a jak jsou vymyšlená, tak nedával při hraní 3jky pozor a byl biowarem indoktrován a prohrál :D *8*
-
-
Ja se obavam,jestli to neni jen zbozne prani komunity *1* .
Kazdopadne,pokud bioware vyrukuje s tim,ze tomu tak opravdu je,tak se stejne uz asi nikdy nedovime,jestli to byl opravdu jejich zamer a nebo az na zaklade te teorie tomu uzpusobili ten novy konec. -
-
this http://www.youtube.com/watch?v=ZZOyeFvnhiI&list=FL1pWp1E_Y9ubc1bJqZIFESA&index=2&feature=plpp_video
Nikdo mě nepřesvědčí o tom, že tohle bioware fakt myslel vážně :D :D Leda že by čuchali toulen celý dva roky co tu hru dělali a ztratili pojem o realitě :D -
-
V tehle situaci je mozne asi vse *1* .
-
-
http://www.youtube.com/watch?v=467pmIX-oZo&list=FL1pWp1E_Y9ubc1bJqZIFESA&index=1&feature=plpp_video
-
-
Nejvetsi boss v hernich dejinach *1* .
-
-
-
-
-
-
Reakce na Broecz. už mi to nebralo vlákno:
To je právě to, co mi v konci chybí, aby mi dával smysl. Nějaký ten vyšší nebo prapůvodní důvod, proč Reapeři dělají to, co dělají. Prostě mi do vyznění hry nesedí spekulace "zcestné logiky umělé inteligence" - pak by snad žádný hráč neměl důvod zakončit hru modrým nebo zeleným způsobem. Mě napadlo například to (samozřejmě taky spekulace), že se Reapeři bojí, aby organici jednou nevytvořili tak promakanou AI, která by ve finále zničila i samotné Reapery. Jenže to zase nedává smysl - Reapeři by v tom případě přiletěli až tehdy, když by viděli, že se nějaká AI dostává ve svém vývoji na nebezpečnou úroveň. Z toho konce mi není jasné, proč mají Reapeři důvod zachovávat život, proč organiky "sklízejí", když by jim stačilo je prostě všechny zabít...
Btw. touhle konverzací rozhodně nezamýšlím žádny flame nebo hádku, jen jsi první v diskusi, který ten konec hájí nějak konstruktivně a já se tak snažím ho pochopit :) -
-
Super že se snažíš věci pochopit a rozberat, sám se pokouším o to samé. Tady je ale bohužel jakýkoliv jiný názor než odmítnutí konce brán automaticky jako snaha o flame.
Jinak máš pravdu v tom co píšeš, ale nikdo netvrdil že je to konec Mass Effect universa. To že se nedozvěděl Shepard všechno neznamená, že v budoucnu s jinou postavou neodhalíš víc. Na tom konci se mi naopak líbí relativní otevřenost, která podporuje naši představivost (viz moje idea se zvrácenou logikou AI, nebo tvůj nápad s bojem Reaperů s potenciální konkurencí). Věřím že se v budoucnu dozvíme víc... a budu rád za každého, kdo se k diskuzi postaví konstruktivně jako ty. -
-
Dik za odpovedi. To co pises ma logiku, me tam prave trosku vadi, ze ten konec je otevreny az moc a clovek musi pak vest uplne spekulace (treba ta zvracena logika AI). Samozrejme bych nechtel, aby vsechno bylo doslova vysvetlene. Dobre vymysleny konec je ten, nad kterym hrac musi trosku premyslet, ale tohle na me bylo zkratka moc.. nejaky hint to tam chtelo - to nejspis prinese ono oznamene DLCko.
Kazdopadne jde hodne videt, ze se ten zaver predelaval a delal dost na rychlo.
Za sebe ted muzu tvrdit, ze sice stale doufam v potvrzeni indoktrinace, ale s tim, ze principy problemu syntetici/organici, ktere byly nastineny v tehle domele indoktrinaci, by meli nasledne nejaky realny odraz a následky i v tom "opravdovem" konci. Byla by samozrejme blbost, aby Bioware prisli s indoktrinaci a veskerou filosofii vztahu mezi organiky a syntetiky smetli pod stul s tim, ze to byla reaperska halucinace. Spojit to vsecko nejak dohromady, tak budu naprosto nadseny :) -
-
Nemyslím že je to spojitelné :-) Buď jedno nebo druhé. Pokud by byla indoktrinace, v podstatě by to vymazalo naprosto vše co jsi od doby indoktrinování udělal. Veškeré dobrý pocit z míru s Gethy, vyléčená genophage apod by byly pryč. Spolu s tím by byla pryč i jakákoliv další svobodná volba kterou jsi ve hře udělal :-(
-
-
Já měl za to že shepard je plně indoktriován až po zásahu harbingerem ?
-
-
To Xander: Pokud nikdo neodpovídá na vysílačce a všude leží hromada mrtvol, vypadá to že nikdo nepřežil. Tohle s v boji stává běžně že se k velení dostávají nepřesné informace. Navíc ve videu se říká "...decimated" což není to samé co "...destroyed". Dále je tam zmíněn rozkaz aby se stáhli a přeskupili což je většinou příprava na další pokus o útok.
-
jo, teorie indoktrinace je myšlena tak, že ta "halucinace" začíná těsně před vstupem do citadely, když dostane shepard ránu při tom konečném běhu. Spíš by mě zajímalo, jak vyvrátit to, že když se Shepard belhá k tomu portálu do citadely, tak je vysílačkou slyšet, že to nikdo nepřežil a nikdo se do citadely nedostal. a přitom tam shep zrovna belhá. a krom něho se tam dostane ještě anderson. tak co si o tom myslet?
-
Mno nevím nevím :-) Na konspiračních teoriích je dokonalé to, že jsou většinou vystavěny tak, aby nešly vyvrátit :-) A pokud jde o to postřelení, ta se podívej že ještě než narazíš na Adersona, belháš se stejně jako potom co ho postřelíš. Černé šmouhy jsou tam proto, že se tě IM snaží ovládnout a částečně se mu to i podaří. Ve chvíli kdy zemře, šmouhy zmizí. To znamená že jsi se dostal z vlivu IM a ne že tě ovládli Reapeři :-) Ale klidně si to vykládej jak chceš, Bioware se vyjádřilo jasně že konce měnit nebude, jenom upraví jejich podání a dodá doplňující informace ;)
-
reakce na "Broecz": víš jistě že IM je indoktrinován? Protože až na tu dění v tom vnitřním boji Sheparda to není 100% jisté. Navíc Shepard procházel procesem indoktrinace celou trojkou, ale to neznamená že byl ovládán, takže celou dobu si se choval podle sebe. Až na konci hry přišel finální útok indoktrinace na tvou osobu a to je otázka, zda jsi přesvědčen skutečně reapery zničit. Pokud ne, byl jsi indoktrinován a game over, pokud ano tak jsi se nenechal oklamat a probíráš se v sutích londýna po zásahu HB. Malý dotaz, tobě skutečně nepřišlo divné proč ve scéně s IM a Andersonem jsou kolem tebe ty černý čmouhy a vysloveně záběr na obličej jak z nějakýho psycha?? Protože to psycho je !! děje se to v tvé hlavě....a pak jak vysvětlíš to krvácení v místě kde si postřelil Andersona?? Symbol že si to prostě ty. Prostě tohle jsem já osobně pochopil ihned jak jsem to hrál....až potom jsem spustil google a díval se na názory ostatních. Naštěstí většina lidi nad hraním i přemýšlí, takže si toho všimli. . . Jak jsem psal předtím Saren taky prozřel, tak doufej že se ti to taky poveden :)
-
Nemělo by to logiku. Sheparda v té chvíli už na nic nepotřebují. Kontrolují Illusion mana, takže i kdyby nemohli fyzicky něco zmáčknout, použijí někoho, koho už mají v moci.
-
-
-
-
-
Ja osobne bych se spokojil s puvodne planovanym koncem, kdy Reaperi vyhlazuji organiky, protoze dochazi k narustu temne hmoty, ktera znici vesmir. A na konci bylo na vyber souhlasit s Reapery a nechat je to dokoncit, nebo je znicit s tim, ze najdeme vlastni reseni tohoto problemu. Na rozdil od toho soucasneho paskvilu to ma hlavu i patu zvlast po tom, co je ME2 plny narazek na temnou hmotu (Gianna Parsini o ni mluvi a mise Tali na Haestromu je cela o tom).
-
-
Tenhle konec by byl samozrejme vyborny a k celkovemu deji hry by sedl vic nez cokoliv jineho. A Rozhodně by nešlo o žádný happy end - jeden konec hrace necha na pochybach, jestli zniceni reaperu nebude v budoucnu znamenat zniceni cele galaxie temnou hmotou, protoze reaperi byli to jedine co ji mohlo zastavit. A naopak souhlas s reapery a obetovani celeho lidstva - to je snad jasne. A nikdo netvrdi, ze by i tyto konce Shepard musel prezit. To jen poznamka pro ty, co porad rvou ze chceme Happy end... Ne, nechceme happy end, chceme konec, ktery vse uzavre (tak ci onak) a bude davat smysl..
-
-
Ale aktuálnímu konci o vztahu mezi organiky a syntetiky proste nerozumim (a odhlednu ted od nenavideneho provedni A, B, C, ze je to deus ex machina atd.). Prostě ikdyž bych se spokojil se záměrem tvůrců nám dát konec v tomto vyznění, chtěl jsem odpovědi na tyhle otázky:
Proč se Reapeři vůbec starají o to, jestli budou organici vyhlazeni nějakou AI?
Proč Reapeři organiky sklízejí a zpracovávají, když by k jejich účelu (vyhladit inteligentní organiky, aby nevytvářeli syntetiky), stačilo je pouze zabít?
Co Reapeři získají modrým koncem? - Shepard je ovládá, tím pádem nedojde k vyhlazení organiků - ti nejspíš v budoucnu stvoří syntetiky (a porad tu jsou gethi) a zacne valka - účel, kvuli kteremu existujou cykly, je tim padem vykolejeny. Proc tedy Catalyst dal Shepardovi vubec moznost zachranit organiky, kdyz je to proti jeho teorii?
Co Reapeři získají zeleným koncem? Organici a syntetici se spoji a co si z toho mam dovodit? ze nikdy nedojde ke stvoreni "cisteho" syntetika, se kterým by vznikla válka, a tím pádem zavládne mír na věky věků? Proč to teda Reapeři neudělali hned a místo toho doteď opakovali cykly?
To je jen par otazek, na ktere bych ocekaval od soucasneho konce odpovedi a ty jsem nedostal. Je tu třeba nekdo kdo by mi to vysvětlil? -
-
Očísloval jsem si tvé otázky a napíšu k nim svůj názor (nejde o pokus o flame):
1) Proč se starají: viz moje teorie že kdysi dávno byli naprogramováni k ochraně organiků
2) To samé jako předchozí bod, tím vlastně splní že konkrétní rasu nevyhladí úplně a obejdou tím zákon, který jim zakazuje zničit organiky. Opět zcestná logika.
3) Nebude rozdíl mezi syntetiky a organiky. Nebudou takové předsudky a strach z jiné formy života. Potlačení Xenofobie... . A proč to neudělali dřív? Catalyst zmínil že díky Crucible se objevila nová možnost, Reapeři dříve Crucible neměli a ani je nenapadlo ji vyvíjet. Jejich logika se jim zdála bezchybná.
-
-
-
-
-
Chtel jsem se zeptat,uz si moc nepamatuji ME2,ale nevspominam si ,ze bych tam udelal neco spatne a na zacatku trojky jsem degradovan a vsichni se divi ,ze mne vzali spatky.Co se stalo na konci dvojky?
-
-
Protože jsi "pracoval" pro Cerberus,což je vnímána jako teroristická organizace.
-
-
lol to neni ten hlavní důvod, suspendován a držen na Zemi jsi kvůli zničení Mass Realy v batarianském systému a zabití stovek tisíců batariánů kvůli hrozbě které nikdo nevěří.
-
To není pravda. Zahrej si DLC Arrial a tam je vysvětleno, proč jsi suspendován a držen v cele. To, že jsi pracoval pro Cerberus je jenom maličkost oproti tomu, co jsi provedl.
-
-
Pravda,na to dlc jsem nějak zapoměl.
Na druhou stranu,né každý dané DLC hrál a přesto bude ME3 začínat stejně ,proto je událost z toho DLC pravděpodobně jen jeden z důvodů. -
-
Není. Je řečeno i v ME3 na začátku, že kdyby bylo na Batarianské radě, sedí Shepard ve vězení a ne v domácím vězení. Navíc si žádali jeho hlavu. Sama Aliance přiznala, že přínos Cerbera byl bohužel příliš veliký, aby se dal přehlédnout. Ale přesto to není důvod tvojí suspendace a domácího vězení. Tím důvodem je právě ono zníčení Mass Relay v batariankém systému.
-
-
Aha. Tak to díky:)No zkusím pohledat save, kde nemám Arrial:)
-
pokud nehrál Arrival v ME2, tak ten rozhovor na začátku ME3 má jiný ;-)
-
Máš to během rozhovoru s Andersonem, když jdeš k Radě na Zemi, úplně na začátku to vysvětluje, co by s Tebou Batariané nejraději udělali.
-
Mno hádat se o tom nehodlám,zas tak moc si ten začátek nepamatuju,ale mám takový dojem,že ja jsem na začatku žádnou zmínku o batariánech neměl,protože savy,které jsem použil jsem měl bez toho DLC.
Ale je možné,že si to už nepamatuju.
-
-
-
Ta šlupa za to stala
-
Tak DLC jsem nehral.Neco takoveho jsem si myslel,ale je to blbe ,ze te tim prakticky nuti koupit DLC.Kdyz jsem ho nehral tak by to trojka mela poznat a tu degradaci tam nedat.
-
-
To nepozná a je to dané, že jsi suspendován. Stejně tak pokud jsi nehrál Shadow Broker, tak nevíš, jak se stala Liara Shadow Broker. Doporučuji český torrent, pokud si to nechceš kupovat, tam jsou všechny DLC ke stažení (já je kupoval v balíčku za výhodnou cenu)
-
-
Tady je seznam všech DLC k ME 2: Arrival(vysvětlí tvé "uvěznění), Lair of Shadow Broker(vysvětlení kdo byl Shadow Broker ve 2. díle a proč je jím ve 3. díle Liara), Overlord, Kasumi`s Stolen Memory(další verbovatelná členka týmu, její mise na loajalitu je zajímavá, její schopnosti také a taky ji máš pak ve 3. díle), Genesis, zbraňové a zbrojní packy: CerberusWpnArmor,AegisPack, EqualizerPack, FirepowerPack
Pak tu dále máme Zaeed (při koupi byl součástí sítě Cerberus, další člen posádky, pak se s ním setkáváš i v ME3, zakladatel Blue Suns) a pak různě doplňující od projektů Cerbera jako je DLC Vládce či Firewalker pack (Hammerfield vozidlo, těžce opevněné a vyzbrojené vznášedlo, nahradilo Makko), až po nalezení sestřelené Normandy SR1:AltAppearance1, BloodDragon, CerberusArc, Collectors, Incisor, Inferno, NormandyCrash, ReconHood, Sentry, Terminus, UmbraVisor -
http://social.bioware.com/page/me2-dlc
hodně -
Kolik je tech DLC k dvojce?
-
-
-
-
ok,dik
-
-
-
Nechapu proc neco takovyho delaj, protoze kdyz mas serial a zkonci v posledni serii nahovno tak taky nedotoci dalsi... Proste konec se nepovedl tecka vezmeme si poauceni a ne ze budu neco zachranova ... Hra neni spatna ale aby jsem takhle hrotil konec jen kvuli tomu ze ''Shepík'' padl to mi koule neutrhne ...
-
-
Můj Shepík tedy rozhodně nepadl. ;)
-
Další co nepochopil, že lidem nevadí smrt Sheparda, ale konec jako takový.....A mimoto srovnání seriál a hra je docela mimo. U seriálu nemůžeš dotvořit její celkový dojem DLC či datadisky. Můžeš to maximálně tak dovyprávět a dovysvětlit. Což se sane i v tomto případě. Takže příště lépe číst.
-
-
Ja som rad a spokojny. ME3 bol zakonceny excelentne, nepotrebujem vodit za rucicku doplnkovymi scenami pre tych menej chapavych. Kto nepochopil koniec a nezbadal v tom dielo, to je jeho problem, nie problem Bioware. A som rad ze nezvolili happy end. To by bolo faux pass jak oci. Na pochopenie staci DOKLADNE sledovat VSETKY dialogy a udalosti ME1, 2 a hlavne 3. Dalsia vec ze asi kazdy priemerny teenager to nema sancu pochopit, ale to nevadi, Bioware sa poistilo - hra je aj tak 18+ :) Potom to dopadne ako na forach Bioware kde trolluju americke deti ktore maju z ME3 v hlave omacku.
-
-
Ono nejde o pochopeni, jde o tak nějak nedostatečný konec, za ty desitky hodin si zaslouzim treba i 20 minut videa
-
-
Ubohost, ubohá. Vážně si EABiowhore mzslí, že tohle zabrání bazarovému prodeji?!? Právě kvůli döm*danýmu konci jsem hru okamžitě prodal!
-
Celá tahle kauza je naprosto absurdní a za svůj život si pamatuju jeden podobný případ: když svýho času nechali tvůrci zěmřít Bobbyho v seriálu Dallas, důchodkyně mysleli, že se zblázní, páč to přece nemohla být pravda. Nakonec se nad nimi tvůrci slitovali a Bobbyho do Dallasu vrátili. O pár let později tu máme Mass Effect 3 a já nevím, jestli brečet, nebo se smát...
-
-
*1* No jo, fakt! Moje babka na to vždycky čuměla. Pak to bylo tak, že to všechno byl jenom sen a Bobby ve skutečnosti neumřel *1*
-
-
A jelo to dalsich 1000 dilu ne? *1*
-
-
minimálně... ale jako taky si to pamatuju že se na to babička koukala :-D A že kolem toho byla hrozná aféra
-
-
-
10000 internetov autorovi
-
nejdřív si zjisti o čem mluvíš než napíšeš takovej blábol
-
-
Vzdyt ma v podstate pravdu *1* .
-
-
Ne. nemá v podstatě pravdu. Zjednodušuje celou věc na extrémní úrovni a vůbec se nezajímá o to proč lidem ten konec vadí. Něco jako kdybych řekl že všichni lidé co se jim ten konec líbí jsou Biodroni a bezmozci co přijmou všechno co se před ně předhodí s tim že to prostě musí dávat smysl.
-
-
Všem, co se líbí ME, musí být zákonitě biodroni... Všichni soudní fanoušci bývalých her od Bioware už dávno pochopili, že tady pšenka nepokvete.
-
Mozna ze to zene do extremu,ale pravdou je,ze to chovani komunity uz trochu hranici s absurdnosti. *3*
-
-
A co v tehle komedii subjektivni neni,ze *1*
-
abych te citoval: "to je subjektivni zalezitost" :-P
-
-
-
-
-
-
Tak hlavně že to přidalo volba konce kdy všichni umřou a cyklus se opakuje :). Pro průměrného hráče je to pochopitelně nestravitelné (kdo by se čekal že něco může skončit špatně) ale z pohledu příběhu :) je to originální a logické zakončení :)
-
luxus
-
Jako konec je nic moc to jo, ale že autoři se necháli ukočírovat takovouhle blbou peticí to mě překvapilo a klesli u mě teda
-
-
http://blog.bioware.com/2012/04/05/mass-effect-3-extended-cut/
Nic nezměněj, ničim se ukočírovat nedali. Fakt nechápu co je špatnýho na tom přidat na konec pár scen? Kvůli tomu u tebe někdo klesne?
Brr tenhle kompromis dost možná nebyl dobrej nápad... Většina lidí z RetakeME to považuje za výsměch a pro ostatní Bioware kleslo protože se podvolilo "křičícím harantům co neunesou smrt Sheparda"... Nikdo nevyhrál. -
-
Tohle ani není kompromis tohle je jen snaha o to aby se vlk (komunita) nažral, a koza (závěr) zůstala celá. No pokud tam rozumně vysvětlej tu hromadu nelogických věcí, co tam nasekali, tak proč ne. Ikdyž taky bych radši, aby ten konec mnohem víc naplňoval jejich sliby a měnil se v závislosti na tom, jak člověk hrál celou trilogii.
-
Ne, neunesou to, ze se z Sheparda stal vrah bilionu bytosti, ktere zahynuli pry vybuchu mass relays. A i kdyby nakrasne nechcipli pri vybuchu, tak chcipnou hlady. Skvelou budoucnost to ten Shepard zajistil, co? Ze ja blbec nenechal v jednicce Ashley at si usmazi mozek na Eden Prime, usetril bych cas a prachy,
-
-
Právě to, že se z něj stal vrah a všechno totálně posral se mi na tom líbí nejvíc. Žádný idiot, co se na konci za pobrukování hymny zabalí do americké vlajky a odjede kalit na Bora Bora, ale někdo, kdo si to prostě špatně vyložil a tím to celé podělal.
-
-
To se ti líbí? :-D Odehraješ stovky hodin za hrdinu který vyřeší všechno a nakonec všechno podělá?
Jen málo lidí chtělo konec ala SW, to že se Shepard obětuje tam podle me celkem patří. Ale zničení všech Mass Realys a v zásadě uvrhnutí galaxie do o stovky let zpátky, zahubení spousty ras a lidí na kterých ti do té doby záleželo, neukázaní žádných emocí u členů posádky v poslední scéně? To je jako co? Právě jsem se obětoval pro veškerý organický život a nikdo na to ani nezareaguje? -
-
@ vlastik.plaminek ukazuje to maximálně to, že se jim to opravdu nepovedlo. At už by byl konec jakýkoliv, měl by nabrat pozitivní ohlasy. Měl by se dát vyložit například takto: sakra to bych nečekal , ale dává to smysl, nebo .. jjj celá ty léta za paragona se vyplatila jsem spokojen, či snad Já neměl mačkat to červený tlačítko !! příště to musím udělat jinak, ale i tak super, nebo to je hrozně smutný sakra... ale krásný.. aj.
Ne nadarmo bývá klimax ke konci, aby si lidé pamatovali to super velké vyvrcholení, chtěli to prožívat znovu a znovu.. No tady to bylo naopak, klimaxů bylo více v průběhu trilogie, ale ten finální, co to měl zastřešit se nepovedl, nepřesvědčil a zklamal většinu. *2* -
Jo, líbí. Zaprvé to ukazuje, že autoři mají koule a udělají to tak, jak se to líbí jim a ne jak očekává většina stád... ehm, publika. Zadruhé je happyend naprosto trapný a ve většině případů i nelogický, protože pro navození pocitu bezmoci má záporák k dispozici takovou technologii, že by klaďase zadupal až do jádra planety bez nějakého většího snažení a s tím, že je dotyčný klaďas vyvolený by si leda vytřel řiť. Zatřetí ten hlavní El Bastardo bývá kolikrát zajímavější a sypatičtější, než hlavní hrdina.
-
-
A divíš se?Většina lidi je odkojena na holywoodských happy endech s americkou vlajkou vlající v pozadí. *2*
-
-
-
-