Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ja PhysX využívám v 3ds max, tam je to bez debat naprosto vynikající věc s použitím Rayfire plug-inu. Což tady lidem asi moc neřekne. Ve hrách je mi PhysX celkem jedno, nicméně by se jistě našli tituly, kde je využití dobré. Ve většině případů prostě například k pohybu rozpadajících se trosek/kamenů nebo k pohybu látky, která je také přes PhysX a vypadá realisticky.
    • Já tvrdim jedno co zvládne PhysX od nVidie zvládá levou zadní i Physics v CryEnginu, zde je video http://www.youtube.com/watch?v=j0G8IgJxLRE . Nic převratnýho v nVidiáckým PhysXu nevidím a nikdy jsem neviděl, a když vezmu ještě v úvahu tu exclusivitu jen pro karty od nVidie, tak mi z toho vyplívá jen dost těžká marketingová trapnost. Tady ještě jedno destrukční video cryphysics http://youtu.be/hmaHj6mpT0k . A v neposlední ředě jsem nedávno četl, že Intel dělá další generaci Havoku a tyhle fyzikální enginy pojedou každýmu bez problémů přes CPU, který má v compu každej a bez problémů.
      • První video je Lagoa Multiphysics Engine a ne Cryengine, něco takového ve hrách ještě nějaký ten pátek neuvidíme, tento engine je například implementován v Softimage od Autodesku, použití v renderovaných sekvencích atd., ne real-time ve hrách. Kromě toho že je to tam napsané už je v samotném videu vidět že jde v některých případech o renderované pasáže s použitím GI a obrovského množství částic.

Druhé video je od pohledu úplně jiná liga než první, nic extra.
      • V komentářích u toho prvního videa "Crytek CryEngine 3 Physics Demonstration" píšou že to není žádnej CryEngine ale Lagoa Physics Engine.
        Za tím druhym videem "CryEngine 3 - Soft Body Physics" stojí vývojáři Rigs of Rods, což je taková sandbox-hra, která tento model poškození vozidel obsahuje. Graficky moc dobře nevypadá a myslím si, že výkonu žere moc na to, aby tohle šlo použít v nějaké velké hře
      • Gonzi
        první vidko není crysis (kdo nevěří, viz komenty). Jinak Havok apod. je pro hry fajn, každopádně PhysX je něco, co umí simulovat kapaliny - reálné peřeje, reálný vítr atd. což pak umožňuje trochu jiný zážitek... viz:
        http://www.youtube.com/watch?v=g5LkSYQG7o4
        http://www.youtube.com/watch?v=Jl54WZtm0QE
  • Magister_Peditum
    Když udělají, aby se látky hýbaly atd, tak je to pěkný, ale smysl tohohle ohňostroje nějak nechápu. *15*
  • Pane Poláčku, příště si po sobě článek alespoň jednou (ve vašem případě raději vícekrát) přečtěte. Nebo se jedná o nějaký novodobý umělecký směr?
  • Jako velký fanda PhysXu už mi tohle přijde moc přehnané až zbytečné. Takový Borderlands 2 měl aspoň nějaký smysluplný PhysX (tam ta přehnanost docela podporovala komickou stránku hry, alespoň pro mě), ale tohle už není ani pěkné, tenhle particle efekt se mi líbí jen v PS2 a trochu i v Hawken (u štítu, zbytek je fakt samoúčelný), je to škoda, že je PhysX tak propagováno a přitom jsou používány takové zbytečnosti, jsem zvědavý jak to dopadne s novou armou (ta má používat CPU PhysX na chování vozidel, nebo tak nějak)
  • "O 3D technologii platí to samé, a to říkám jako člověk, co doma má 3D grafickou kartu, 3D monitor i dostatečně silný počítat na to, aby všechny podporované hry ve 3D hrál. Kolikrát jsem to využil? Raději se ani neptejte..."

Ale drahej HW jsi koupil, takze ucel to splnilo :):):) Osobne si myslim ze komplet celej herni prumyslu uz je jen o tom, jak z hracu vytahnout prachy a dat za to co nejmin. Zvlast vsechny ty super placeny bety nebety a podobne, jako Neverwinter, kde za to ze muzes do bety f2p hry, das 50 dolacu abys mel jistotu ze se tam dostanes. Jindy zas hry vychazej nedokonceny a je to oznaceny jako beta verze a pritom uz platis za ingame predmety a neplanuje se wipe. Shit, byla doba kdyz kdyz hra vysla, tak byla proste dokoncena a hraci dostali poradnou davku narezu za kterek si zaplatili. Stejne tak je na prdel, ze hra ma vyjit za roka a nez se tak stane tak uz sem vsechen obsach videl v podelanejch videich a recenzich. Dopr... a co vzruseni z prekvapeni jak za starejch casu???

A nepiste sem zadny drysty, protoze me to nezajima, jelikoz JA mam vzdycky pravdu a spravnej nazor a nikdo me nemuze presvedcit o opaku.
    • ageed *5*
  • Ehm, kdybych chtěl, aby mi z těch divných blikajících hovadin shořely oči, tak proč ne... *6* Vůbec obecně nechápu, proč do multiplayerových her (je to multiplayer, že jo? *15*) cpou takhle šílené efekty. Důvodem, proč jsem onehdá ničil ve FEARu většinu lidí, bylo schválně snížení kvality grafiky na minimum, což vypnulo téměř všechen bordel na obrazovce!

A když už jsou k dispozici takový technologie, proč neudělaj nějakou válečnou hru, kde po výbuchu budou všude lítat prach, dým, šutry a hlína (ty věčný ohnivý koule mi přijdou k smíchu), kouř se bude plazit podél terénu a baráky z cihel by se rozpadávaly na cihličky a trámy a kdejaký bordel (žádná předskriptovaná battlefield destrukce)?
  • Efekt hezkej, ale šíleně přeplácaný. Všeho moc škodí *3*
  • Keyz
    PhysX = Více hovadin.
    Doufám jsem, že možnosti PhysX budou lépe využiti jako ničení překážek betonu atd...

Ale tohle? Je to hnusné, nepřehledné a na nic.
    - Dobrý nástroj který je blbě použit.

- Anebo se to zase moc přežene: http://www.geek.com/articles/games/rope-physics-is-killing-the-framerate-in-crysis-3-20130226/
  • Ten efekt vypadá v obou zmíněných hrách stejně, usuzuji, že to bude nějaký nástroj, který to tam prostě šoupne a mají grafiku hotovou, tohle mi nepřijde pokročilé, ale spíše amatérské po stránce vývojářské
  • ludia vy ste tak strasne hlupi ze to az mozne neni :)

ked niekto da idiotovi do ruky stetec a ten namaluje otrasny obraz tak budete nadavat na stetec a nie na idiota co to namaloval? havoc je lepsi? sudite na zaklade coho? viete co dokaze havoc a co physx? neviete? tak naco so seba robite hlupakov a vyjadrujete sa k veciam o ktorych neviete vobec nic.

toto je len dalsia idiotska tuctova strielacka kde nejaky gyciarsky artdesigner dostal do ruk physx a chcel aby sa to "lesklo". ano dajte tam co najviac particlov. ale ano, za to moze physx

vy hlupaci. kto chce videt skutocny potencial physx tak si ho vyskusajte napriklad v 3ds max.
    • command42
      hmm nechcem nic vraviet ale HAVOC je v 3ds max :) a tam dokazal roky robit divy ked clovek vedel s parametrami pracovat :)
    • sirWallace
      Vis... tohle funguje ponekud jinak... Kdyby dal pri predvadecce napriklad Enzo Ferrari svy auto do ruky idiotovi, ktery by ho v prvni zatacce poslal pres boudu pri predvadecce, nikdo by hodne dlouhou dobu Ferrari neuveril, ze je to super ovladatelne auto .) Pokud da autor stetce ten stetec do ruky kretenovi, aby celymu svetu ukazal, jak stetec funguje.... Je to nase vina, ze se nam zda stetec na h-vno ?? !!!
      • nehledě na to že nikdo nepředved nic lepšího než zbytečné efektíčky ono PhysX také nic jiného neumí, představa že díky PhysX dostaen budova zásah a realisticky spadne a vytvoří kopeček z hromady šutrů a prachu je víc než naivní to PhysX neumí max. vám přidá efektíčky rozbíjejících oken a stěn, ale ty se jen rozplynou...
      • smejki
        ano?
      • sofisto *15*
    • to, že někdo preferuje HAVOC před tvojím miláčkem PhysX znamená, že je hlupák? Tím, jak si to napsal dokazuješ, že hlupák si ty a ne my.
      • tys ani nečetl, co napsal
        což dokazuje, jaký jsi hlupák
        • já ne rozdíl od některých čtu všechno, na co reaguju... mluvení do větru není můj styl.
          • Tak jak jsi mohl prehlednout, ze nepise o havocu, ale necem uplne jinem?
            • já Ti pomůžu... v mojí větě je slovíčko "JAK"... napsal sem ho velkým, protože toto slovíčko je pro větu, kterou sem napsal, zásadní.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit