Přejít na výpis diskuzí
PhysX efekty se chlubí i Warframe, a opět to vypadá divně
20.3.2013 | Petr Poláček
96 příspěvků
-
Hm tak nevím co se mi líbí víc...
-
Warframe - vypadá to příšerně, ty efekty jsou mnohem méně realistické než s vypnutým physX - to co vypadá jako normální oheň při vypnutym, z toho se stává jakási fraktáloidní podivnost, děs a hnus.
Na druhou stranu v některých hrách phisyX přináší docela zajímavé efekty: http://www.youtube.com/watch?v=-x9B_4qBAkk
http://www.youtube.com/watch?v=vcpEc6kC0HM
Takže je to možná o té implementaci, Petře. Každopádně ale není sporu o tom, že Nvidia PhysiX je dost přeceňovaná a zkostnatělá technologie. -
-
Zkostnatělá nebude, spíš trpí neschopností, nebo možná nechutí, vývojářů ji nějak smysluplně zakomponovat do hratelnosti. i kdybych tu nVidii měl, tak si tenhle cirkus okamžitě vypnu.
Ptžáte se, co mám na mysli tou smysluplností? Vzpomeňte si na hrátky s fyzikou v HL2, na tom by se dalo stavět.
-
-
Do všeho to serou, a kdo nemá nVidii, tak si to nemůže pomalu ani zapnout...
Navíc mi to nějak ohromný nepřijde, dělá tu hru nepřehlednou, a ne všude se to hodí... -
No, tenhle odpad nemají ani webu nVidie...tohle je vizuálně takovej xindl(a evidentně je to xindl i ze všech jiných, nevizuálních pohledů), že se o tom nemá ani cenu zmiňovat-teda pokud někdo nemá potřebu kopat od nVidie-ehm?
PhysX je technologie, je to skvělá technologie, mnohem dokonalejší než Havok, to je prostej fakt, ale díky tomu, že její plně akcelerovaná verze jede pouze na kartách nVidia ju producenti nepovolí použít tak, aby omezovala půlku potenciálních zákazníků(když budeme brát pokrytí trhu mezi nVidií a ATI 50:50, což sice není, ale pro ilustraci to stačí. Batman, nebo Mafia II dokázali s PhysX vykreslovat efekty velice dobře. Ale pořád je to o tom, že to musí slušně vypadat i u ATI a rozhodně je nemyslitelný, aby se to dotýkalo hratelnosti...
Představte si, že by "půlka" potenciálních zákazníků nemohla hru dohrát, protože nějaká činnost počítaná PhysX by šla prohnat pouze přes karty nVidie. Takže celý tyhle pseudo kopance do PhysX jsou naprostá zhovadilost. Ta technologie umí leccos a hlavně aplikaci řady efektů mnohonásobně zjednodušuje pro vývojáře, bohužel někteří z nich jsou nesvéprávní a potom vznikne takojhle maglajs, jako je na tom videu. Není to nic divného, nesvéprávných lidí je spousty, stačí se podívat do Parlamentu ČR, takže proč se podivovat nad pár vývojáři nějaké Pay2Win šaškárny. -
-
"protože nějaká činnost počítaná PhysX by šla prohnat pouze přes karty nVidie"
nikto nehovori ze Physx ma byt o tom,aby hra sla dohrat inak na Nvidii a na AMD.Physx ma byt o tom,aby fyzika v hrach (roztrhnute kusky tela atd...) presvedcila zakaznika,ze fyzika v hrach je na Nvidii uno tutto.Deje sa bohuzial to,ze namiesto realnej fyziky sa hra sustredi na akesi vcelie roje. -
Všechny uzavřené platformy dříve či později skončí v propadlišti dějin...
-
-
Hloupe socky zavidi PhysX a nadavaji jak je to trapne a zbytecne.. Jo jo zavist je tezka nemoc. nVidia = no.1 *5* AMD je pro socky nebo pro tupce kreri radi uvadeji hlasku pomer cena/vykon/spotreba :D :D :D LOOOOOL. Rakovina na vsechny AMD zavistivce!! DMFD *16*
-
-
a socky říkáš? SAPPHIRE HD 7970 VAPOR-X OC ...s DPH 14 719 Kč
-
-
S jeho názorem sice nesouhlasim, ale běž si mastit ego někam jinam. *7*
-
-
já má GF 9600 gt 512 ram ddr3 *1* *1* ..stím si toho moc mastit nemůžu chytračku *5*
-
-
-
2560 x 1600 zkus v tomhle rozlišení na 3 monitorech rozběhnout nákou hru na Nhnědii...že to nejde?...správně a to proto že Nhnědie nemá realnej výkon její výkony v hrách jsou dány protekcí s ovladačema (Nhnědia loby) *1* ...ano v testech a malých rozlišení bez vyhlazovaní v hrách jako by vedou, ale to je dáno tím psáno výše .. *5*
-
Máš pravdu závidíme... každý měsíc co nová hra to s PhysX(Warframe taková AAA pecka- nVidia se zas vytáhla) a navíc nVidia výborně optimalizuje,čili s kartou na úrovní 640SE není problém rozjet PhysX na max.
-
-
pobavilo :D
-
-
lol, ty si spad ze zidle na hlavu? physx se dapouzit i na amd kartach jen stim rozdilem ze se fyzika pocita prez cpu
-
-
OMG hm ale ne ve full parádě. radši nic nepis když tomu vůbec nerozumis. a pro své dobro si o tom vyhledej nejaký materiály ať příště nejsi za nooba.
-
-
no noob si ty, je jasný že pokuď chceš si užít veškerou parádu physx na amd musíš mít silný cpu, já jen konstatoval fakt že je to možné, a zajímalo by mě co tím myslíš ve full parádě, protože ve většině hrách které využívají physX je buď off, medium a nebo high.
-
-
-
Ty si komediant ! Běž do pořadu Nastojáka a přečti tam nahlas co jsi napsal. Zaručeně pobavíš .
-
-
ale pride martinnr a vam vysvetli ze tomu nerozumiete :)
-
Je to novinka, tak teraz to dávajú kam sa dá. Po istom čase ich to prestane baviť a budú to dávať len tam, kam to aj logicky patrí. To video je tým vyslovene preplnené a je to až hnusné.
-
-
Novinka? PhysX je novinka? To buď žiju v jiném vesmíru a nebo jste mimo. PhysX je tu s náma od roku 2004, nVidia ji vlastní od roku 2008. Opravdu je to novinka?
-
-
Pokročilé PhysX efekty, o ktorých pojednáva ten článok a aj to video, sú tu s nami od 2004? Tak ja potom neviem načo čakali tak dlho a implementovali ich až v 2013.
-
-
-
Co vám na tom přijde divného ? Je to přece efekt, je to PRO EFEKT *7*
-
cela ta stoji za exkrement jako neni tam pvp o cem se tu bavite :D...sem to videl prvne sem si pomyslel ju pecka budu mit naky skilly strielt a rubat katanou lidi misto toho tupej koridor walk ala hellgate nebo vindictus (obe hry podstatne lepsi).
-
Tak ono je to jednoduché, PhysX není všude, pročež si herní vývojář nemůže dovolit udělat hru jen pro to. Samozřejmě by mohl někdo udělat např. námořní simulátor, kde by byl skutečný vítr na skutečných plachtách a vytvářel by skutečné vlny - ale kolik lidí by si to pak potenciálně mohlo koupit?
PC jako takové umí mnohem víc, ale co se skutečně dělá je dáno staršíma konzolema... a ty physX neumí.
Mno a tady tohle přidávání particle efektů do hotových her samozřejmě nikdy nikoho nenadchne. -
-
dZase ta hloupa vymluva na konzole. Hřa zminena v clanku jč pc only, na konzole se nijak éhlizet nemusi, stejne za to mohou konzole?
-
Podle wiki i podle nVidie je SDK pro PhysX dostupné pro Windows, Linux, MacOS, PS3, X360, Wii. Z toho je přeci naprosto jasné, že PhysX konzole neumí. *7*
-
-
je ale rozdíl mezi během na CPU a na GPU. A pouze na GPU od nVidie se daj dělat ty největší kejkle.
-
-
A chápeme se dobře, že já oponuju tvrzení že "konzole PhysX neumí" a ne tomu vašemu že "pouze na nVidii se dají dělat největší kejkle"? Bohužel nejsem vývojář, takže tohle nemůžu zodpovědně říct. A obávám se že vy taky ne.
-
-
ano, ano, chápeme se dobře. jen tvé stanovisko upřesňuji. *3*
-
Tak to je tvrzení jak noha že... konzole to umí, sice je ti to k ničemu, protože na to nemáš výkon, a tak na tom žádný fyzikální gameplay nezaložíš na ničem jiném, než na několika posledních GF grafikách (a to ještě na úkor grafického výkonu) ale konzole to umí. Já mluvím o praktickém efektu, že jakákoli PhysX hra (dnes) s PhysX hratelností je reálná jen na PC a to ještě jen na nVidii, tudíž se to netýká AAA produkce, maximálně "budgetovek" které chtějí zaujmout. Všude jinde jsou to "noviny ve větru" a jiné podobné životně důležité efekty.
A btw já "vývojář" jsem a konkrétně PhysX bez nVidie byl jednu dobu obrovský problém v diplomce (c++,opengl,PhysX). Problém jsem vyřešil nVidií.
Samozřejmě mi můžeš ukázat nějakou hru, která má PhysX hratelnost a běží na xboxu 360, nebo PS3, nebo Atinách, ale teoretická podpora dle wiki je prostě mimo. -
-
A jak čtu co psal smejki, tak celou dobu mluvím o těch GPU fyzikálních simulacích ("pokročilý pičičárny, který si každej po physXem představí"), které bych např. na ten lodní simulátor s větrem a vlnami potřeboval.
-
Tak já psal hlavně o cílovce... že jsem tam neměl explicitně napsáno, že mluvím o PhysX v nějakém použitelném způsobu (a tedy generalizoval "PhysX tam není použitelný/chybí na něj výkon" na "PhysX tam není") je imho celkem irelevantní. Výsledek je totiž stejný: Hratelnost založenou na PhysX scéně bych mohl mít jen na PC s nVidií.
-
Není PhysX jako PhysX. Na CPU verzi PhysXu lze hratelnost založit a v mnoha hrách se tak děje (teď mě rychle napadá třeba Arma 3, kde PhysX pohání vozidla). Ale díky (ne)efektivitě se to výsledkem nijak neliší od ostatních fyzikálních enginů.
takže:
"As one of the handful of major physics engines, it is used in many games, such as Bulletstorm, Need for Speed: Shift, Castlevania: Lords of Shadow, Mafia II, Alice: Madness Returns, Batman: Arkham City etc. Most of these games use the CPU to process the physics simulations."
ale taky:
"Video games with optional support for hardware-accelerated PhysX often include additional effects such as tearable cloth, dynamic smoke or simulated particle debris."
Což jsou právě ty pokročilý pičičárny, který si každej po physXem představí. To jsou věci, který běhaj na GPU. Jenže PhysX není jen o tom. -
Nemáš pravdu, v původním příspěvku jsi o praktickém efektu nepsal ani slovo. Pouze obecné tvrzení, že to konzole není, což není pravda - viz weby nVidie, wikipedia a mnoho dalších dohledatelných zdrojů (Mafia 2 není na PS3? na PS3 nepoužívá PhysX?)
Pokud jsi tedy skutečně vývojář a najednou v reakci na mě píšeš něco zcela jiného, pak se nauč vyjadřovat své myšlenky jasně hned napoprvé, jinak ti nikdo nebude rozumět.
A ještě jednou - nereaguju na vlny apod. Reaguju na blud, že "konzole PhysX neumí". Na nic víc a na nic méně.
-
-
-
-
Jestli to chápu dobře, tak vzhledem k tomu že nová PS4 je postavena z AMD koponentů, tak PhysX nebudou umět ani nové konzole.
-
-
Sorry, ale nic takovýho z mé reakce nevyplývá, naopak, pokud použijeme hlavu a strýčka Googla, vypadne např toto:
http://techreport.com/news/24478/nvidia-physx-sdk-adds-playstation-4-support
http://geeks.broadwayworld.com/article/NVIDIA-Announces-PhysX-and-APEX-Support-for-Sony-Computer-Entertainments-PlayStation-4-20130315
http://gadgets.ndtv.com/games/news/sonys-playstation-4-to-get-nvidias-physx-and-apex-support-340963
Z toho vyplývá, že PS4 by to měla umět taky. -
-
naraz sa to da, ale skoro 5 rokov to nebolo mozne, pretoze... a este...a tiez... :)
-
-
http://kotaku.com/5172843/playstation-3-gets-free-physx-from-nvidia
konkrétně na PS3 je PhysX SDK k dispozici od března 2009. -
Co to plácáte?
-
-
-
-
-