Přejít na výpis diskuzí
Piráti se zmocnili kompletní verze Crysis 2 a dali ji do oběhu
11.2.2011 | Petr Poláček
552 příspěvků
-
Treba dať veci na správnu mieru!
Pri sťahovaní tzv. "pirátskych" verzií nedochádza a to zdôrazňujem k žiadnej škode vydavateľského štúdia alebo vývojárov!
Už by si to niektorí lobisti mohli zapamätať. O škode by bolo možné hovoriť vtedy, ak by bolo jednoznačne a stopercentne preukázateľné, že osoba, ktorá si hru stiahne, by si ju v prípade neexistencie warez verzie zakúpila. Takáto súvislosť však neexistuje a pri všetkých výskumoch, ktoré prebehli bola vyvrátená.
Naopak. Ak je hra kvalitná, pomôže to jej predaju. Spomeniem Crysis 1, ktorý som najskôr stiahol, prešiel do úrovne s mimozemskou loďou a modifikovanou gravitáciou a celý nadšený som si utekal hru kúpiť do obchodu za plnú cenu.
Takýto únik je vhodné považovať za demo (žiaľ neodladené, vzhľadom na betu). -
-
presne tak to je, je to nekdy az k smichu sledovat jak se nekdo ohani tim, ze hru si stahlo 1000 lidi a proto firma prisla o milion....
piratsvi je spolecensky efektivni, vice uzitku bez dodatecnych nakladu. Dobre hry ocividne sve tvurce dobre zivi (blizzard, bioware) a holt spatni vyvojari zkrachuji. A jako ohanet se tim ze skrachovali protoze vyvoj hry je stal spoustu penez a hodne lidi si to stahlo je proste mimo. Piratsvi je proste prirozenou soucast herniho prumyslu a pomaha znicit spatna vyvojova studia, jejichz zdroje pak mohou byt rozdeleny tam, kde budou mit vice uzitku. Jesli o tom nevite, tak sme v trznim hospodarstvi, pokud se to nekomu nelibi, muze volit komunisty. -
-
Starcraft II je ideálnym príkladom. Bol jednou z najsťahovanejších hier a napriek tomu mal astronomické zisky. GTA IV? Detto.
Black Ops žiaľ tiež...
-
-
To, že neexistuje nikdo, kdo si hru stáhne, a proto si ji pak nekoupí, je naprostý nesmysl. Škoda samozřejmě vzniká, vyvrácen je pouze opačný extrém, tj. že každý, kdo si hru stáhne, už si ji nekoupí.
-
-
jednou vetou, kto stahuje a podiela sa na rozsirovani/stahovani takehoto poloproduktu na PC len zabija hranie na PC. Len tak dalej chuji! Za 10 rokov si stiahnete len gate...
-
-
Nebrec konZOLLINO *2*
-
-
Podle toho jak je to napsané bych spíše řekl že to je PCčkář. A osobně by mě taky štvalo kdyby někdo dal na net hru od studia, které se jako jedno z mála posledních zaměřuje hlavně na PC. Vůbec bych se nedivil, kdyby se EA rozhodlo že další projekt od Cryteku bude čistě konzolová záležitost. Tak jen aby jsi nakonec nebrečel ty.
Díkybohu jde Crysis 2 úplně mimo mě a jsem konzolista! *2*
-
-
-
nechapu proc se furt rika ze jen pc pirati co takovy Gears of war 2 ten byl na netu skoro 2.5 mesice pred vydanim ve full verzi a ted Killzone 3 to je uz taky na netu
-
Pokud vím, tak se všude objevila jen beta Crysis 2, která obsahuje mnoho chyb, nekompletní textury a celkově jde o "nehotový produkt", takže mám dojem, že někdo tady zase zveličuje fakta...
-
Zkusil sem build a rozhodně si hru koupim těšim se na finalní verzy.... (na to že to běželo jen na DX9 tak sem sral magi v kostkach ja hra pekne vypadala)
-
Jedná sa len o reklamu keď že je to len beta.Na každom portály o hrách na celom svete je táto informácia.
-
-
Taky mám ten dojem, dnes už vydavatelská studia nedělají obyčejnou reklamní kampaň, protože tu si může zaplatit každý(tudíž potřebují konkurenční výhodu,pokud chtějí prodat více). Oni chtějí hodně muziky za málo peněz *3* Takže co udělají?Vypustí do světa beta verzi a vydají prohlášení o tom, jak je to znechutilo a jak budou pronásledovat vyníky, přitom se o tom píše na každém webu o hrách po celém světě=tomu říkám reklama k nezaplacení *4* Nemuseli do toho vrazit ani korunu (nebo dolar) a už se o hře mluví.Přesně takto to bylo s Call of Duty Modern Warfare 2,hra sice předčasně neunikla,ale zase udělali kontroverzní obsah v jedné misi(střílení civilistů na letišti) a už z toho byl skandál a zase se o hře mluvilo.Takže v obou případech jde podle mě o marketingový tah *1* Ani bych se nedivil,kdyby se zjistilo,že na P2P sítě to nahrál člověk,který se jmenuje Cevat Yerli *1*
-
-
az nato ze pri MW2 to cloveka lakalo vyskusat a pri crysis 2 si hru prejdes a nelaka ta..
-
-
V obou případech se o hrách hodně mluví a to je zřejmě to, čeho chtěli vydavatelé a tvůrci her dosáhnout *4*
-
-
-
-
Je mi líto vývojářů *7* I když jsem odsoudil postoj kdy PC demo nevyšlo nehodlám podporovat piráty, ale vývojáře a hru si rozhodně koupím hned co výjde. Ten kdo nechce aby PC scéna kvůli takovým aférám vymírala, nechť zaujme stejný postoj a nevráží kudlu do zad týmu co PC scénu obohacuje. Bez nich by byl svět o něco smutnější. *10*
-
Jsem jedinej, kdo si myslí, že když ta hra bude dobrá, prodávat se bude beta nebeta?
-
-
Nejsi, ono je to spíš tak, že těch udajně 10 000 pirátů co si ji stáhlo, by si ji stáhlo TAK JAKO TAK! je jedno jestli ted nebo až vyjde finalni verze. Většina z nich si ji stahne stejně znova. Ten kdo si ji chtěl koupit si hru koupí.
-
-
mě to přijde jako bojkot na pc scénu nějaka svině to vypustila schválně aby se prostě pc scena celá zbořila a dělali se už jen xbox hry.jinak bych si nedokázal vysvětlit proč to uniklo ale doufám že ředitel EA se sním mazlit nebude !
-
-
To je kravina. Konzole umí jen stárnout, ale PC se dá pořád vylepšovat. Hry na konzole nemohou svou grafikou a mechanismy překonat ty na PC (pokud by ovšem někdo konečně pro PC taky něco vyrobil)
-
-
No a? Rozhodují peníze a těch je na PC málo.
-
-
zas tak málo ne nebo by pC už neexistovalo....dokonce i Bungie (Halo) utekla na Pc a multiplatform k Activisionu...tento tvůj názor ukazuje jak se neorijentuš v herné scéně
Tenhle "leak" je promišleným tahem EA důvody:
1...nemožnost nastavyt vyšší graf roz.
2...nemožnost hrabních pozdějěích levelů(záhadně rozbité)
3...na všech jejich strákách postlé informace o leaku
takže pochybuju že by leak verze13/1 byla takováto neplecha -
-
Orientuji se velice dobře takže vim že hodně původně PC only firem se přesunulo i na konzole kvůli nízkým ziskům. Ten tvůj příklad který jako měl vyvrátit můj názor je dost slabý. Takže si nejdřív zjisti fakta než zase budeš někoho poučovat.
-
-
-
-
-
No když si vzpomenu na to vyjádření Cryteku po vydání jedničky, že kvůli pirátství už nikdy nebudou dělat PC exkluzivní titul, tak tohle tomu nasadilo korunu (bohužel pro nás PCčkáře). Na druhou stranu, když už k tomu došlo, mohli by toho využít jako open beta test, pročíst si reakce hráčů a do března doladit/upravit co se jim nezdálo.
-
-
tohle pirátsví je jejich neschopnost uhlídat si zaměstnance a jak se dívam tak se dívám nikde nevidím leaky Dragon AGE , hommefront, Shogun žeby dalši kontrovezní tah EA?
-