Přejít na výpis diskuzí
Piráti se zmocnili kompletní verze Crysis 2 a dali ji do oběhu
11.2.2011 | Petr Poláček
552 příspěvků
-
ja na hru cekam jen z duvodu multiplayeru. pokud se povede koupim, nato ale musim cekat na recenze.
pokud se nepovede rikam to nerad a stahnu si final verzi z netu. u her jako tahle mi par hodin zabavy jen u singleplayeru nestoji.. hry za litr si sakra dobre vybiram. z tech co maji prijit uvazuju jeste o zaklinacovi, novy elder scroll a snad se vyplati koupe i dragon age 2. naopak treba diablo 3 bude jasna koupe, ptz tam se mi ty penize jako velkymu fandovi urcite neztrati -
-
Diablo fan taky :) a taky Starcraft II tam se mi koupe nehorazne vyplatila.
-
-
Starcraft II mam taky XD
pak Two Worlds 2 taky
A jiné hry které jsem chtěl hlavně kůli multaku
-
-
-
a je to v .... *1* ...Ale pokud člověk není k***a, tak si originalku koupí...bohužel, někteří jedinci to vidí jinak;)
-
Hmmm. Tak to je pěkně v ****. jedna věc je pirátit už vydanou hru a druhá to co se stalo teď. Já se hry snažím nepirátit, ale jak všichni víme, tak češi jsou buď líní platit nebo nemaj na to prachy. Znám jen málo didí, co naj takové rodiče, že si každý měsíc mohou dovolit nakoupit pytel nejnovějších her legálné a a v rodinách ve kterých se hry považují jako luxus (z pohledu rodičů k dětem) se rači utratí za chlast v hospodě... (můj případ). Tohle sice nemá nic společného k tématu, ale chtěl jsem se trochu vyjádřit proč si myslím, že to s pirátstvím u nás takhle je.
Zpět k věci. Pirátění v tomto směru je už jen čistý zločin a ospravedlňovat to tím že neudělali demo... No do ****! i když to je hra, tak pořád to je něco, čím se lidi živí a ten kdo upirátí hru před jejím vydánímn emá špetku slušnosti.
Bylo by fakt moc pěkný, kdyby se všichni (co pirátí) zaujali alespoň morální postoj a hru si nestáhli, nej kvůli tomuto, aby bylo vidět, že na pc nejsou jen pirádi a že to nejsou vždy jen hovada co kradou. -
-
Rad bych reagoval na to jak jsi napsal ze cesi jsou lini platit a nebo nemaj prachy. V tom mas pravdu, ale podivej se do sousednich zemi, kolik zde stoji original hry..... Stoji tam tak malo, ze jsou tam lidi lenosni hry vypalovat a piratit, jenze v CR stoji hry 4x vic nez jinde a tak muze kazdyho vojebat, davat za hru 1499,- kdyz vi ze panove v sousednich zemich maj stejnou hru za stezi 500.
-
-
Ono hra bude stažitelná ze steamu, takže s tou cenou pr.
-
Blbost
Byl jsem na Floridě 2 měsíce a hry tam stojej skoro stejně.
okolo 40-60 Dolaru
Ty nejnovější těch 50-70 Dolaru
nvm 60 dolaru cca 1200Kč -
-
jo jenže na Floridě asi nemají výplatu 750$ měsíčně
-
-
-
-
Nejhorší je že mnoho hráčů nebude chápat rozdíl měsíce ve vydání bety od finální verze, apod.. Prostě to budou hrát a řeknou si proboha co to je za sra*ku, Crysis 1 byl lepší a hru hodí pod kytky.
Prostě je mnohem lepší počkat na finální produkt, než si zkazit zážitek s betou. -
Jen tak dal ... dekujeme ! *4*
-
No mně ten "leak" nechal naprosto klidným. Hru si koupím/nekoupím minimálně až podle ohlasů na finální verzi a pokud bude dvojka opravdu moc zjednodušená a nebude to kulervoucí pecka, koupím si hru někdy časem ve slevněné edici, protože vyloženě na "nezahrání" to zase tak úplně nebude :) Podotýkám, že by pro mně bylo otázkou asi 30 minut si to sosnout (v mém případě na vyzkoušení), ale to dělám spíše vyjímečně, pokud demo chybí úplně, titul je nečitelný, nebo není jasné ani z videí a recenzí, jak se to nakonec hraje. Např. TDU2, kde až po vyzkoušení hra zapadla do propadliště zapomění a těch "rovnou" utracených dost pár peněz bych krutě litoval. Naopak třeba Duka si koupím rovnou, i když demo nebude, neboť patří ke hrám u kterých už je tak nějak dopředu jasné, že to je moje krevní skupina. Hry jako MassEfect2, nebo DeadSpace2 (pc verze) šly do košíku rovnou a dle předpokladu taky nezklamaly. U některých her ale hold člověk zkusit musí, do čeho jde (pokud to demo chybí úplně a recenze jsou až moc okatě hype). Pak záleží opravdu na kvalitě hry, jestli si ji člověk koupí, nebo po 20 minutách trápení či nudy smaže. Kdyby měl ale takový přístup každý, warez by byla docela prospěšná věc. Bohužel pohled na věc ve smyslu "proč za to platit, když to můžu mít zadarmo" je rozšířený tak nějak nejvíce a člověk z toho až časem vyroste (nebo taky nevyroste) a v tomto měřítku je pak bohužel warez bolístkou, kterou nejvíce trpí právě PC scéna, kde je celé pirátění nejjednodužší.
-
-
Taky mně teď v té souvislosti napadlo, že v dnešní době si vlastně člověk hry kupuje pomalu jen ze svého morálního přesvědčení (mám na mysli PC a v podstatě hlavně ty chudší státy) Takovému jedinci taky docvakne, že za kvalitní hru si vývojář zaslouží zaplatit a kvalitní produkt si zaslouží podpořit další vývoj. V případě krabice je to upirátit mnohem jednodužší a v případě třeba Steamu to vyjde nastejno, jen vám z kreditky ubyde nějaká ta sumička. Piráti se jen maximálně většinou připraví o multiplayer.
Kdyby se hry dávaly na net ve formě trial, klidně i s minimem omezení a pak by si člověk jen koupil licenci a jako bonus by mu přišla i krabička s DVD a přívěskem, asi by na tom vydavatelé trhli více. Určitě lepší, než ten nekonečný boj ochran a prolomení, kdy nakonec víceméně trpíme jen my co platíme. Takový model by se ale vydavatelům nelíbil, neboť by mnohdy neprodali i hromadu balastu, kde v hlavní roli hraje absence dema a marketingová masáž nákladnější než vývoj samotné hry :)
-
-
vubec to nemeli nikde ve svete zverejnovat,ze se jim to vubec stalo,takhle to zverejny vsechny pc portaly a myslim si ze ztrata bude o dost vetsi...viz. games.tiscali
-
No nevím, kde berou ty ztráty. Pokud se Crysis 2 vyvedl, udělají si výbornou reklamu. A poctiví kupující(=potenciální zákazníci v článku) si hru stejně koupí až vyjde, zatímco zapřísáhlí piráti si si to stejně stáhnou, ať teď, nebo po vydání.
-
-
Jak už tady někdo řekl tak ono jde hlavně o nedočkavce, kterých je docela dost. Pokud by pirátská verze vyšla až 14dní po vydání tak většina už má nakoupeno a ti co si to stáhnou potom už si tu hru většinou nekoupí. ( tohle platí hlavně u her s masivním marketingem, hry co nejsou tak vidět tak se prodávají průběžně )
-
-
Pa pa PC crysis 3? No nedivil bych se tomu,i kdyz za to pc hraci nemuzou,ale jejich vlastni neopatrnost.
Jak moc velky ztraty jim to zpusobi se da jen tezko odhadovat.Jsou lide co by si to nekoupili tak ci tak,najdou se lidi ,kteri by byli nedockavi a radsi si hru koupili nez cekat na crack,dale jsou lide ,kteri si to vyzkousi pripadne cele dohrajou a nasledne si to koupi at uz za plnou cenu ,nebo pockaji az trochu slevni.
Ted bude zalezet vic nez za normalnich podminek ,jak dobra samotna hra bude a jak dobry a zabavny bude MP
Nicmene ocekavam dramaticke prohlaseni od vydavatele,jak obrovske ztraty timhle maji....pocet stahnuti hry=ztrata *1* *1* i kdyz je to naprosty nesmysl -
Ono tých únikov je už v poslednej dobe toľko,že len ťažko uveriť na nešťastné zhody
okolností. Deje sa to naschval. Sú iba tri možnosti.
1: Snaha konkurencie poškodiť .
2: Šikovný reklamný ťah (beta-demo)
3: Alebo je to naschval, aby mali dôvod buď zaviesť nejakú šialenú ochranu ako nemenovaný Buzer- soft, alebo aby zdôvodnili svoju nechuť vyvíjať dalej hry na Pc.
(Predsa len na konzoly to výjde za menej.
Osobne za seba: Videl som tú Betu a ak takto vyzerá beta a jej dej je aspoň taký ako tých
prvých dvadsať minút, už teraz stojím v rade na originálnú plnú hru. Pre mňa jasný kandidát
na pecku roka. Hry typu COD môžu rovno spáchať harakiri.