Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tento problém je velice jednoduchý! A vývojáři to moc dobře vědí, jen se jim do toho nechce. Dělejte hry, které stojí svým obsahem za tu cenu, za kterou je prodáváte! Tyhle breky vývojářů her opravdu zbožňuji.

Chcete potlačit pirátství? it's easy!:
    1. Vydávejte dema
    2. Dělejte kvalitní hry (nezabíjejte systém RPG tím, že z nich děláte FPS a nekraťte FPS do doby 1 celovečerního filmu)
    3. Vyserte se na Social kluby, STEAM a další fičury co jen otravují zákazníkům život! (Proč nemůžu z jedné originálky hrát na dvou PC zároveň? Proč musím čekat, než mi již zaplacenou hru "dovolí" naistalovat? Proč musím být online a proč si instalovat do PC něco co nechci a za co jsem platit nechtěl a jediný užitek co z toho mám je, že to zabíra ramku!
    4. Nedávejte do her reklamy! (Miluju, když před každým spuštěním hry musím absolvovat 30 log výrobců, distributorů a investorů bez možnsotí odkliknutí- především EA jsou na to odborníci)
    5. Hry pro konzole dělejte pro konzole a hry pro PC dělejte pro PC! Bodejď by se newarezilo, když hry pro PC už prakticky neexistují a všechno to jsou často nepovedené konverze.

Řeknu vám jeden příběh. Jednou si jeden člověk koupil originální hru. Když viděl co vše je potřeba před samotnou instalací hry nainstalovat a zaregistrovat. Hru hodil do šuplíku a stal se zněj warezák, hru mě rychleji, pohodlněji a bez bordelu okolo. Konec příběhu.
    • Blééé, bez steamu by bylo pirátů mnohemkrát víc. *10* *10* *10* *10*
    • Víc snad ani netřeba dodávat.
  • Game Developer, ten tvrdej chleba má. Co je hlavním problémem odvětví počítačových her? Ano, správně Pepíčku, hry jsou cílené na děti. A děti co? Děti nemají peníze.
    • Nj. Jsem rad, ze COD kupuji hlavne duchodci. *1*
    • No kdyby jen děti . On dneska pětkrát zašustí bankovkami i dospělý ,než je položí na pult za něco tak zbytečného ale návykového jako jsou hry . Ostatně , kde by byla Nvidie a další, kdyby nebylo pirátů ?
  • Podle mě jsou všechny protipirátské ochrany naprosto k ničemu a akorát buzerujou platící hráče... Dělal bych hry naprosto bez ochrany protože ochrana stejně nemá cenu, piráti jsou vždy napřed a neexistuje ochrana kterou by neprolomili... Většinou se hra objeví na warezu ještě dřív než je v prodeji...
  • 100:3? A ted prosim tu o Cervene Karkulce...
    • Ellendway
      Ne asi... poslední dobou vidím hodně přemrštěná čísla. Zajímalo by mě, jak to vypočítal. Chodil po domech a díval se do PC? A pokud to jsou nějaké "statistiky", tak je to nepřesná novinářská kachnolabuť.
  • Možná by pro začátek mohli někdy vydat něco hotového, nebylo by pak třeba stahovat "dema."
  • JohnyTheZik
    Docela by me zajimalo zeptat se na tyhle cisla treba Blizzardu.. Konkretne treba u Starcraftu II apod.
    Ja bych od BIS hned po vydani uz nikdy nic nekoupil, jednou jsem toho ctvrt roku litoval, nez jsem si to moh normalne zahrat -.- ..
    • SC2 se snad hrát po lance (bez battlenetu) hrát nedá a singleplayer neni zrovna to kůli čemu si tu hru všichni sháněli, takže tam můžou bejt ty čísla taky 100 : 3, ale těch sto si tu hru vlastně nezahraje. Lepší je to s F2P hrama, tam by mě zajímalo kolik % lidí v si něco koupilo za $$$.

Jak vlastně zjišťujou počet upirátěných her? to vezmou počty stáhnutí z torentů a rapidšérů? nebo to udělali jako ve WoG kde se do multiplayeru přihlašovali i piráti *4*
      • U her s f2p modelem a mikrotransakcemi (do toho se počítají i různé facebookovky) si pravidelně něco platí cca 2% hráčů, ti ovšem pak v průměru utratí kolem $20/měsíc. Mám dojem, že jsem to četl někde na games.cz a vyjadřoval se k tomu jeden z vývojářů většího studia (Zynga?), jinak ale odkaz nemám.
  • Osobne to delam tak, ze hru ktera me zaujala nejdriv stahnu, vyzkousim a kdyz se mi libi a hra za to stoji tak si ji koupim (mam jich nekolik desitek). Jiste, kdyz jsme byli decka tak jsme za hry neplatili, ale od te dobry co jsem pracujici tak mi nedela problem za kvalitni hry zaplatit. Ovsem pokud to bude mozne tak vzdy hru nejdriv zadarmo nekde stahnu na vyzkouseni, protoze ve vetsine pripadu stejne zjistim, ze se jedna o stokrat obehrany brak, jedno odpoledne ji vyzkousim a uz se k ni nevratim. To by byly jen vyhozene penize kdybych to zrovna kupoval. Navic si myslim, ze tim, ze nakoupim pouze kvalitni hry tim davam vyvojarum svou troskou z pozice zakaznika signal o tom za jake hry jsem ochotny zaplatit. Kazdopadne touto metodou se mi postupna rozrusta ma legalni sbirka kvalitnich titulu, ke kterym se muzu i po letech vratit a s chuti si je zahrat, protoze se zkratka jedna o kvalitni zabavne gamesky. Mnozi tvrdi jak by ubylo piratstvi kdyby hry staly petistovku a podobne. To je podle me nesmysl. Pirati se i utility za 50 korun. Cena ve skutecnosti nehraje prilis roli. Osobne klidne tu tisicovku za hru dam, ale musi to byt hra, ktera za to stoji. Musi mi kvalitni, dlouho a znovuhratelny gameplay, kvalitni podporu vyvojaru atd. Rozhodne napriklad odmitam kupovat tituly ala novy CoD, protoze je to brak bez spetky napadu, ktery uz temer kazdorocne Activision vyplivne s trosku obnenenyma levelama a trosku novejsi technologii, ale jinak se jedna uz x let stale o to same. Naposled jsem koupil Black Ops, ktery me jen utvrdil v tom, ze za tyto hry uz nejenze nema smysl utracet penize, dokonce uz se je neoplati ani stahovat na to vyzkouseni. To si pak vyvojari nemuzou stezovat ze se jejich tituly pirati. Zkratka se jedna o hry, za ktere se lidem nechce utracet, protoze za to v podstate nestoji a hrajou je jen se setrvacnosti. Co se BiS tyce tak od nich mam koupenou Armu2+datadisky. S odrenyma usima se jedna o hru, ktera me podminky pro koupi splnuje, ale BiS muze leda dekovat sve komunite modaru a map designeru, ze z toho sandboxu, ktery oni prodavaji (priznam se ze i kdyz to mam koupene tak jsem nikdy neodehral vic nez par uvodnich misi v kampani, protoze ty kampane tam fakt nestoji za nic) dotvorili zabavnou hru - mam ted na mysli hlavne multiplayer, ktery je v zakladu taky bida. Abych to shrnul - osobne nemam problem koupit hru za litr, ovsem musi se jednat o kvalitni, originalni a hratelny titul. Pokud vyvojari doufaji, ze okopci 10 let stare herni mechanismy, zabali je do novych kulis a daji na trh za 1200, ignoruji komunitu a kaslou na podporu, tak v takovem pripade ode me moje penize neuvidi.
    • S tým že cena nehrá rolu s tebou nesúhlasím. Bol som aj veľký odporca steamu, ale v poslednej dobe som mu nejak prišiel na chuť. Kúpil som si nedávno cez Steam Duke Nukem Forever, lebo to bolo za 10 ečok. A teda musím povedať že keby to nebolo za takú cenu a ja by som to kúpil, trhal by som si vlasy. Pre mňa hra absolútne o ničom, ale keď to bolo za takú cenu tak som nad tým moc nerozmýslal a kúpil.
      • No jiste, ale to uz jsme nekde jinde. Tady ta psychologie kolem slevovych akci ala Kaufland uz je uplne jina kapitola. Sam rikas, ze hra samotna je o nicem a koupils ji jen proto ze byla "v akci". Osobne bych to nekoupil ani za tech 10e, protoze jsem si ji stahl, vyzkousel asi 2 hodiny, zjistil jsem ze to je total propadak, smazal a hotovo. Kdybych ji koupil byly by to vyhozene penize. Jak rikam, kdyz je hra kvalitni tak si ji po vyzkouseni koupim, ovsem problem je, ze dnes tech kvalitnich her je skutecne malo. Je potreba hodne vybirat (a jinak nez stazenim a vyzkousenim to zkratka nejde), protoze kvalitni hry casto zapadaji v hromade lestenych prdu se kterymi clovek stravi maximalne jedno odpoledne, ktere studia vypousteji do sveta jen kvuli tomu aby z hracu vytahli nejake prachy.
  • z nějakého důvodu mám po přečteční článku chuť na španělského ptáčka *2*
    • To má dva významy. *1* *1* *1*
    • Phillios191
      omg *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1*
  • Já mám na Steamu cca 128 položek (je tam řada datadisků, nějaké hry mají multiplayery jako zvláštní položku, je tam řada indie titulů).

Nahrané časy u některých her za plnou cenu: CoD: MW2 (66 minut), BioShock 2 (2 hodiny), Metro 2033 (2 hodin), Just Cause 2 (60 minut), Mafia II (3 hodiny), Alpha Protocol (2 hodiny), Far Cry 2 (3 hodiny).

To je hned kolem 8 tisíc, které jsem spláchl do záchodu. Poslední rok ovšem platím vždy až po představení, pokud je to možné (stahuji pirátské verze). Veškeré tituly, co od té doby na Steamu mám, tam jsou zaslouženě. Peníze, které jsem ušetřil za odpad, který jsem nehrál, šel do her, které si to zasloužili, a které jsem neminul kvůli tomu, že jsem zrovna utratil prachy za Grygarem opěvovanou nudu Just Cause 2, aneb kdyby recenzenti stáli před rozhodnutím, kam svoje peníze vrazit, tak ty hodnocení jsou výrazně střídmější.
    • Psychotic
      Navrhuji hry, u kterých si nejste stoprocentně jistý, že vás budou bavit, kupovat až po roce, vyjdou vás na pár stovek (a zvlášť na PC). Samozřejmě když vím, že se mi líbil Oblivion a že jsem die hard fan série Metal Gear Solid, tak další díly kupuji automaticky hned po vydání, ale to že vy jste nedočkavý a kupujete za velké peníze hry, o kterých nevíte ani prd a pak vás nebaví, to rozhodně není omluva pro pirátství. Možná malinká polehčující okolnost, ale tou je blbost nebo zbrklost vždycky.
      • Já si ty hry koupím po dohrání, případně během hraní. A podpořím tak autory výrazně více než vy, který si to koupí za 200Kč po roce. Ve výsledku moje pirátění přinese hernímu byznysu více, než vaše hraní po více než roce za pár korun.
        • Psychotic
          Teď jste mě dostal. Vážně :-)
          Pokud tato předsevzetí skutečně dodržujete (a ne stylem "dohrál jsem to dvakrát, ale... nelíbí se mi to, takže nic), pak máte asi pravdu.
  • sonk
    jak tu někdo psal, ono piratit a piratit. Já se tu nebudu vytahovat, s piratenim mam zkusenosti a je pravda, ze hru co jsem si nekoupil, tak hraju pár hodin a uz me nebavi. Hru co jsem si koupil ale hraju o dost vice, bavi me vice a vic si ji vazim. Paradoxne i kdyz je mene kvalitni nez zpiratenej titul.

Nicmene, pokud tu hru chci, tak si ji koupim. Pár her koupenych mam a koupi jsem si je, protze jsem je chtel. Takze , pokud vyjde kvalitni hra, tak ji koupim, sracku stahnu , vyzkousim..smazu a jedu dal...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit