Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A ze si stezuje zrovna Bohemka ktera neumi dotahnout hru ani po obsahovy ani po kvalitativni strance. Obsah dela komunita a to co vydavaj hru se da prirovnat pri nejlepsim na uroven UDKcka... to ale aspon u Epicu nevydavaj za hru a je to kompletni nastroj. Testing sice v bohemce maj, ale na testery se tam z vysoka sere (zazil sem si)... vetsina bugu je dle vyvojaru (zalezi komu to nalezi) "as designed", "engine limitation" nebo "new feature" ... ackoliv jak se dalo cekat pak komunita nadavala na stejne veci a z pulky si poresila vlastnim resenim a z druhe pulky to nakoneci u bohemky opravit slo... osobne sem nebyl spokojen poradne ani s tim ze mi za to hrani plati... natoz za ty nedodelky platit jim!
    At se na mne pan Spanel nezlobi, ale neni se cemu divit... prodeje se mozna trochu zvednou az padne cena a pridaj se tak 3 - 4 patche. Do te doby lidi zkousi jestli to ma mimo jine vubec vyznam kupovat.
    O tom ze pocitat pocet pokusu o pripojeni piratske verze a legalni verze a vydavat je za pomer koupenych a kradenych her to uz tady padlo taky ze je blabol.
    Engine v ToH je navic takovej nedodelek kdy vychazi z treti verze engine pr o A2 a a arrowhead ale zaroven sou tam zakomponovany prvky 4 verze pro A3 ... navic se mi nejak porad nelibi rikat tomu "nova verze engine" protoze je to jen jedna nastavba na druhou uz od flashpointu... ostatne uz od flashpointu tam pretrvavaji nektere bugy nebo na dnesni dobu zasadni omezeni.
  • piratil jsem jak o zivot, ale od doby kdy vydelavam, tak hrykupuju a rad podporim vyvojare kteri za to stoji. v posledni dobe jsem kupoval pouze simulatory, protoze je to tak okrajovy zanr, ze si podporu zaslouzi. doufam, ze se k tomu stejne postavi i vetsina odrostliku, kteri maji ted bedary a piratej o sto sest :-)
    • Já pirátím jak o život a až začnu vydělávat tak budu stejně podporovat jen hry které si to zaslouží (tento rok si pamatuji tak maximálně Portal 2, Skyrim a Terraria).
    • Neboj až vyrostou, tak většina z nich začne platit (teda pokud bude mít z čeho) *4* .
  • Dost casto si za to mozu bohuzial sami.. popripade im pomoze vydavatel. Napr. na spominanu Take on Helicopter som sa tesil, ale ked som zbadal cenovku (cca 38e) tak som im len zamaval.. takmer taka ista cena ako napr. Skyrim ci Witcher 2? Keby to bolo za cenu ako Hard Reset(20e) , alebo skveleho bastionu(14e).. uz mam nakupene ;-).
    • To je bohužel pravda. Na PC a konzolich u takových tech tradicnejsich her stale prevlada ten konzervativni model, ze hra co vyjde, stoji kolem te tisicovky. Coz je podle me i adekvatni cena u takových velkych her jako Skyrim, ale uz ne u vetsiny ostatnich. V tomhle se bude muset udelat poradek a bude se to muset zmenit. Signaly uz jsou z iTunes a mobilove a tabletove sfery, kde soft a hry jsou naopak velice levne, ale nedosahuji samozrejme kvalit AAA produkce velkych her (ani v takových podmínkách a za tu cenu nemohou). Ale mohlo by to aspoň nabourat ten model, co hra, to cena pri vydani 40e. Pritom všichni vime, ze kvalitou, obsahem i praci, co za temi hrami je, je v tom obrovsky rozdil, hry od hry.
      • Jenze to je nesmysl. Uzkoprofiovy hry proste vzdycky budou drahy, proste proto, ze relativne malej okruh hracu musi nest pomerne velky naklady na vyvoj. Plnej MS FS ve svy dobe taky stal dva litry, coz by dneska bylo spis dva a pul. POkud by se to bralo tak ze vsechny hry maj stat 30 korun, tak hry urceny pro specificky publikum vubec nebudou vznikat.
        • Ne třicet korun, ale treba polovinu ceny, jako je tomu dnes, tedy 20e pri vydani. Nemusíme byt genialni, abychom si spocitali, ze za takovou cenu se musi prodat dvakrát tolik her, co za 40e. Pokud by to udelal nekdo ted (u AAA her), tak neuspeje, prodela a proto by do toho nikdo nesel. Jenze zase kdyz jsou hry drahy, jak dame najevo tem lidem, co si hry stahuji, ze neni tak spatny napad si je koupit? A tady prave vidim moznou paku cenove politiky v tech mobilech a tabletech, ktere by dlouhodobe mohly i s cenami AAA her zamavat. Ale to je jen takovej muj subjektivni nazor, nebo mozna prani. Rozhodne bych radsi, aby byly hry levnejsi a koupilo si je tedy o tolik vic lidi. Doufam, ze to tak jednou budu, i kdyz ted asi vypadam naivne...
      • zdeeneek
        Bych teda rekl, ze velky hry na konzole ze zacatku nestoji kolem tisicovky. Na PC jo, ale konzolovy verze jsou drazsi - vetsinou stoji mezi 1399-1499. Na novy hry uz nemam kompl, kterej by mne je utahl a kupuju je obcas na PS3 (Skyrim 1399, Deus ex HR 1399)
        • To co uvadis jsou spis prehnany ceny, clovek si musi najit obchod, kde to maji zkratka levnejsi. Z my zkusenosti jsou konzolovy hry oproti PC drazsi tak o 200Kc. Jakoze PS3 a X360 hry pri vydani treba 1999Kc. Za coz mame treba ten Skyrim na PS3 (v nejmenovanym obchode, kde pracuju :) Ale i tady plati to samy. U nekterych her je ta cena jeste trochu obhajitelna, ale u jinych ne. Vidim problém v tom, ze se cena ustálila na urcite hranici pri vydani a všichni to dodrzuji, at se jedna o velky RPG, nebo o linearni strilecku, s uplne odlisnym rozsahem obsahu a narocnosti vyvoje. Coz sice pravda normalni lidi ani nezajima, ale ja v tom rozdily vidim. A prave jak rika Slavo...
          • Ja se i po druhy prepsal, mame to za 1199kc :) Sorry. Obchod psat nebudu, myslim, ze to ani neni tak dulezite. Libi se mi, jak pises tu hranici 500Kc po zlevneni. Podle me tohle uz hodne lidi bere jako přijatelnou cenu, koupim si to az to bude do 500IKc. Pricemz do 500Kc bych chtěl videt hry jako normalni cenovou relaci pri vydani. Coz jasne ted to neni mozny, ale do budoucna v to doufam...
            • zdeeneek
              No kdyby hry staly to petikilco tak bych se nezlobil. Ja vetsinou v obchode necham zhruba 1500,- . Bud za nejakou novou hru, na kterou nevydrzim cekat (1-2x za rok) nebo koupim 2-3 nejaky starsi. Porad cekam az slevni prodlouzenou verzi Mafie2 na PS3 na nejakou prijatelnou cenu, vsak ja se dockam, nekdy to slevnit musi :)
          • zdeeneek
            No nazvy obchodu kde nakupuju zde psat nebudu abych nedelal reklamu, ale jsou to takovy 3 nejvetsi v CR. Co jsem sledoval ceny treba u toho Skyrimu nebo Deus Ex HR tak se cena lisila minimalne (bylo to +- o 100 Kc, ale za 1099 na konzole jsem nevidel nikde) . Nechat si to poslat ze zahranici by bylo mozna vyhodnejsi, ale s tim nemam zkusenosti.
            Ja za hru, o ktere vim, ze me bude bavit tech 13-14 stovek dam. Takovych co chci hrat hned po vydani stejne moc neni, zhruba 1-2 za rok. Na ostatni co chci zahrat si klidne rok pockam az cena klesne treba na 500,-
            V jakym nejmenovanym obchode delas? 1099,- za Skyrim na konzole je hezka cena - o tom kdybych vedel tak vam udelam kseft :)
          • Jej, sorry 1099kc :))
            • Sem se lek ,že Pracuješ Pro Permanentně Předražené Pavlíčkovo JRC ;D
  • Zayl
    Já teda nevím co kluci z BI čekali. Take on helicopters je tak neskutečně niche, že výdělky budou minimální i kdybychom žili v tom vlhkém snu- světě kde je pirátství nemožné.

A tady to naříkání jak se jim pomalu ani nezaplatí faktura za elektriku... nevím, zajímavé je, že ten průmysl furt roste. Kdyby v něm peníze nebyly, asi by to dopadlo jinak.
  • aneb jak to píší razor 1911 na konci všech svých ripů - pokud se vám hra líbí a užili jste si její hraní, nezapomeňte si jí koupit a ocenit tak vývojáře.....pánové asi neumí udělat kvalitní hru, což? *12*
    • Phillios191
      Razor1911 dělají ripy?? odkdy ty dělají scene rlsy, ripy nevydáváj žádný crackerský grupy...
      • Jenom takovej technickej dotaz, jakej je mezitim rozdíl?

p. s.
        A ne, opravdu to nevim, kdyby některé z místních děcek chtělo mít rádobychytré připomínky, ale když něco nevim, tak se zeptám :)
        • bez se vysrat
          • Přesně tyhle děcka jsem měl na mysli :D
  • IsimonI
    A tolik o té slavné a dokonalé protipirátské ochraně Bohemia... jak se tady minule všichni rozplývali. Říkám narovinu - hru s multi si koupím. Hru čistě o singlu si stáhnu(pokuď mě jinak neosloví její koupě - úcta k tvůrcům) - a s přirovnáním, že je to jako krádež v obchodě,, už děte taky do -------. takže Bf3 jsem si slušně koupil X MW3 jsem slušně stáhl(mult. mě nezajimá).. Vzdávám hold Razor1911, vzdávám hold skydrow. bez nich by byl svět o něco chudší..xDD
    • Mam rovnaky nazor za hru s poriadnym MP si pokojne priplatim ale singleplayer hry podla mna nemaju taku cenu ako si za nu pozaduju :) Vacsinou SP=par hodin zabavy a MP=nekocne vela zabavy :)
    • Ještě se nauč rozeznávat Holt od Hold a dám ti i plus.
      • ješdě se nauč trolovat
        http://www.mojecestina.cz/gramatika/c2009072305-hold-x-holt.html *2*
        • IsimonI
          On mě bude opravovat někdo kdo napíše ˇješděˇ??xDD.. trolovat?? - co to meleš?xDD myslíš můj komentář k Bf3 ty stěrko?xDD hrát jako trol, trolovat, trlové v Bf3 - já vim,, tohle ve slovníčku nemáš tak jak by si to mohl vědět..xDD
      • IsimonI
        qwer..xD aaa!! - zase jeden z těch zdejších ichtylů - kteří jen buzerují a hledají chyby v cizích komentářích... omlouvám se.. dám si pro příště pozor, jsem opravdu negramot. Holt - Hold, holduji,, ooo je mi to fakt líto.
    • To tě chválim že jsi MW3 stáhnul nic jiného si ani nezaslouží.
  • BoB.2
    Tolik let už pláčou že nebudou mít vývojáři co do huby a pořád (DOBRÝ) hry vychází asi se to teda ještě vyplatí z nás tahat prachy. *3*
    Jinak si myslím že až u nas bude skutečně pruměrnej plat 25000Kč a hry budou stát jak v zahraníčí bude s piratěním konec do té doby SRY.
    • Hm takže do té doby si pirát co krade. A tim se chlub.
      • BoB.2
        Nic takovího jsem nenapsal, aneb podle sebe soudím tebe.
      • hmm otazka je taka... ked okradne zlodej zlodeja, kde je moralne právo ? Môžeš si sam odpovedať.
  • Já se přiznám, že jsem semipirát. Hru si nejprve stáhnu, vyzkouším (nepopírám, že mnohdy déle než by bylo dlouhé jakékoliv demo) a když se mi ta hra líbí tak si jí koupím, i když zpravidla v nějakém výprodeji. A stává se mi občas, že si vzpomenu na nějakou hru mého mládí, a z nostalgie a úcty k vývojářům si jí koupím a zahraju znova(miluju steam, dá se tam sehnat témeř jakákoliv hra na kterou si vzpomenete - snad až jen na ty nové od EA).
  • no ja 99% her kupuju.. kdyz jsem si nevidelaval tak jsem stahoval naopak 99,5% :) ale musim rict ze BI ma tu smulu, ze zrovna jejich hry jdou mimo me.. cim to asi bude ;)
    • splash
      Ja si nevydělávám a je težký si naspořit na nějakou hru, ale už jsem rok žádnou nestáhl! *1*
      • Si super.
    • Nejednou mi na to bylo odpovezeno, ze takovy clovek neni jejich zajmova skupina. *1*
  • Njn jenze co na to rict. Uvedu priklad. TES V Skyrim. Jsem vlastnikem origosky a takovich starosti. Zaclo to tim ze jsem si nemohl naistalovat hru nebot Steam byl priliz busy. Pak jsem byl bez netu dva dny a take jsem nemohl hrat, nebot steam odmitl pracovat offline. Takze jsem opravdu neskutecne nastavanej. Kdybych mel piratskou verzi, tak nic z toho me netrapi.
    Doufam ze vidite kam tim mirim. Proc ja, ktery chce ocenit dobrou praci (hra samotna je paradni) mam byt trestany za to ze jsem chtel mit originalku. Priste, pokud by me meli cekat podobne problemy, tak si to radeji ukradnu......
    • Steam není ochrana, chlapci, ale forma distribuce...Tím, že je nutné Steam mít nainstalován k hraní hry, vás nutí do vytvoření účtu. Posléze zjistíte, že se na Steamu objevují i slevněné hry a různé akce a je pro vás třeba příjemnější hru stáhnout, z čehož oni mají provizi (něco se na tom prostě najde). Steam mě taky sere, je to určitá psychologická forma "vězení", ale není to protipirátská ochrana. Stoprocentní enexistuje. Ode mě za Take on helicopters nedostanou ani korunu, hru jsem stáhnul z torrentů, nainstaloval, pár minut hrál...zjistil, že mě nebaví a odinstaloval. Jo a taky ty vysoký hardwareový nároky, s tim ať se jdou bodnout.
    • já mám Skyrim orig a kvůli těmto problémům jsem stáhl crack, se kterým fungoval i nový patch. nyní se tedy nemusím připojovat do hry přes steam, nemusím být online atd. a prostě jen hraju. bohužel je to fakt, že autoři si idiockými ochranami jen horší reputaci a otevírají dvěře warezu. stačí se podívat na youtube, kde je spousta videí upozorňujících na tento stav.
    • Jj jenze o tomhle problemu se napise par clanecku a lidi si napisou na blogisek a pak ticho po pesine ale jak se na PC krade tak je to velke HALO i kdyz v tomhle pripade bych nerad krivdil BI. Pokud si dobre vzpominam tak jejich OFP fungoval i s piratskyma CD keyema, jen to vsem psalo hlasky o tom, ze se originaly nevytraceji nebo tak neco...
    • zdeeneek
      Tak to by me taky dokazalo poradne nastvat, nastesti na PS3 nic takovyho u Skyrimu neni a uzivam si jen samotnou hru.
      Ale tohle je fakt docela problem - protipiratsky ochrany vzdycky nejvic odskacou ti, kteri si hru koupi
    • To byl jeden z duvodu, proc jsem kdysi presel z PC na hrani na PS3.
      • njn jenze ted jsou konzole opravdu zaostale:[
        • Ale hry jsou na nich pořád pěkný.
        • Jsou, ale neni to tak hrozny :) Ono na PC oproti tomu ta grafika tak nahoru zase nejde, kdyz se hry zaroven delaji na konzole. Me spis vyhovuje, ze mam ted s hrami oproti PC problemu naprosty minimum.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit