Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ellendway
    Na steamu mám dobrých 100 her a to díky akcím, které tam věčně probíhají. Sám Valve dával nedávno (pár měsíců to bude) celý pack svých her za necelých tisíc korun, takže jsem neváhal. Před pár týdny zase dávali Garry's Mode s CSS za 5€, tak proč ne? Koupil jsem to známému, který hrál na Non-Steamu.

Nikdo se ale nemůže zlobit, když řeknu, že 50€ nebo 60€ za hru, která má maximálně 8 hodin čistého herního času nedám. Takových her mám opravdu málo - Call of Duty, Battlefield nebo Starcraft a přeobjednané Diablo. I když jsem byl v zahraničí, měl jsem přístup k pěkným penězům, tak bych si tak drahé hry nekoupil, protože nemají co nabídnout.

Pokud hra vyjde plná bugů a studio je nechce opravit, je to opravdu smutné a osobně mám dost pochyb o tom, zda budu investovat svůj čas a své peníze do dalších her od stejného studia.

Někdo tady zmínil, že AC není špatná hra a že hra za ty prachy stojí. Nezlobte se na mě, ale při prvním díle jsem utratil 50€ za hru, kterou v podstatě nikdy nedohraji, protože mě opravdu nebaví stereotyp ve smyslu běž tam, zabij tamtoho a vrať se, abych to mohl nařídit zabít dalšího v jiném městě, se stejnou architekturou, ale drobnou změnou v uličce.

Až se budou hry prodávat za přijatelnou cenu, mohou studia čekat nárůst prodejů, stejně jako to bylo v Rusku, kde se krade dodnes a krade se ještě víc, ale díky Steamu si lidé zahrají Battlefielda 3 standard edici za 450,-, limitovanou za 650,- a my v Česku za českou verzi, která je úplně stejná, akorát tam jsou titulky dáme 990,- za standardní a 1290,- za kolektorskou edici bez krabic. Což je hrozně kůl a budu si připadat jako pán.
  • smejki
    Nepokradeš. hotovo, tečka.
    • Hairy_Ass
      Prakticky všech deset přikázání se porušuje, tak to osmé už tolik nevytrhne, no ne? *15*
      • Ty krades, smilnis, nectis otce a matku svou, pomlouvas a zabijis?
        • Hairy_Ass
          A ty si snad nikdy nic neukradl (ani jako dítě), nesmilnil, nikdy sis o rodičích nemyslel něco špatného? Jestli ne, tak klobouk dolů, Mirku Dušíne. *1*
        • Ellendway
          V Česku se krade i kdybys to nechtěl. Šuká kde kdo... dnešní mládež nectí ani sama sebe, pomlouvalo se, pomlouvá se a bude se pomlouvat a zabíjí se ve hrách.
        • Ty znas nekoho kdo nesmilnil? Ja 1 a je to zrovna mnich.
          Vetsina nactiletych necti otce ani matku a pomlouvani je pomerne bezna vec.
          Zabijeni nastesti (vetsinou) jen virtualne.
        • No on konkrétne to delat nemusí že jo, ale nájdu sa ľudia čo to robia.
    • Tohle rikat v diskusi plny piratu, je minuskova sebevrazda ;)
    • Pomodli sa, pomrdaj sa a chcípni, pobožný! *1*
  • Gaben, moudrý to člověk !
  • ma pravdu a hlavne - kdyby se hry orientovaly vice na propracovany multiplayer (celkove by mely byt sakra propracovane ;)), kde si hraci proste musi poridit original kvuli klici, dost problemu by to vyresilo. jinak ceny na pc jsou urcite lepsi jak driv, to chvalim
    • kazdy MP potrebuje zakladni vec aby byl dobrej a to hromadu hracu na podobnem skillu takze nejak komunita "profiku" ho fakt neuzivi i to wow nejhranejsi mmo a kdyz dnes chce nekdo s tou hrou zacit ma smulu nesezene partaky na plneni Q na nizkych lvl jako v encontent neni problem ale ne kazdy ma cas hrat jednu hru nonstop, a tak je to u kazde MP hry vsechny casem vyhnijou vpodstate jsou MP hratelne pro sirokou verejnost jen kratkou dobu po vydani hry pak uz jen pro hardcore fanousky co u toho sedi denodenne a ostatni se uz nechytaji
    • Ellendway
      Problém je, že pokud hra nebude umět nabídnout něco nového, převratného tak umře do pár měsíců. Pokud vydáváš hru s Multi-Playerem, musíš se o ní dále starat. A to nemluvím o serverech, které mnohdy musí mít společnost spuštěné.

Multi-Player je sám o sobě velké svinstvo a závazek na dobrý 2 roky, ne-li více.
  • Ja kupujem až časom overené hry, 2 verzie Outcastu, 3 verzie Baldurs Gate, 2 verzie X3, 3 verzie Morrowindu, 2 verzie Gothicu ... Čo to je Crysis? Ahá, nejaká blbosť zo samopalom, ale to som hral iba demo, boli tam modré obludy sa mi marí... :P
    • PS: Teraz zháňam full NWN2 s datáčmi, hru mám, ale chcem verziu komplet, nejaký sk obchod, v Sectore nemajú :/
      • RavenHolm
        http://store.steampowered.com/app/2760/?snr=1_4_4__13
        • JA CHCEéééM AJ KRABICúúúú. Na stíme si kúpim tak ....
          Neviem, čomu si nerozumel, keď je niečo preložené tak to je Slovenské? *7*
  • hra pri ktorej nevydrzim aspon polroka nema pre mna hodnotu ani 300 kč, nedam 1000 korun za nejaky Crysis a podobne ktory prejdem za 10 hodin a multiplayer ma bavi maximalne mesiac
  • Nechápu jednu věc. Když si pirát hru stáhne a hraje ji, tak se to obecně bere jako ZTRÁTA pro tvůrce. Přemýšlel někdo nad tím, že ten pirát by o tu hru jinak ani nezavadil,ani si ji nekoupil? na tenhle konzumní styl života si nás naučili sami ;) jo a... když si něco stáhnu a nedohraju to do konce (protože to dnešní náročný, po kvalitě prahnoucí hráč vetšinou vzdá),tak to není plnohodnotné využití (neplnohdnotného) produktu,tudíž můžu říct,že zkouším demo. my lidi taky nejsem idioti,aby sme vyplázli desetihodinový plat za zajíce v pytli (recenze neřeším, ty nejsou objektivní). stáhnu, zabiju dvě odpoledne po práci a smažu. nikdo tím neutrpí, protože o hře bych mimo warez nevěděl a pravděpodobně si ji nikdy nekoupil. po druhé to už hrát nikdy nebudu,tak na co nesmyslnou placku na poličce aby mi sbírala prach? chápete ? ... stejně jako s filmama, 90% těch,co čumí denně na filmy (i ve formě relaxu atd) si je stoprocentně nekupuje na DVD jako originály, to je už naprostá šílenost...
    • SkillJam
      K těm filmům bych to zrovna moc nepřirovnával. Pokud si stáhneš audiovizuální soubor např. z rapidshare (prostě aby jsi to nesdílel třeba na torrentech), tak to je u nás legální. To už se tu řešilo mockrát.
    • kupuju převážně tituly s MP... i tak vše kupuju až když ceny padnou pod 500..
    • edit: chápu že tvůrci chtějí být oceněni za své "umění" /mnohdy mají velké oči/ ... ale v dnešní době, kde je umění i černý čtverec na bilém pozadí je třeba si odměnu zasloužit ...
  • Ze svého pohledu má celkem pravdu. Řekne si - průměrný američan nebo západoevropan si na jednu novinku vydělá za 2-3 hodiny, v nejhorším případě za 1 den práce a výjde jej tedy jako film ve 3D v kině pro dvě osoby nebo večeře s přítelkyní v restauraci.
    Za ty 3 hodiny pak dostane 5-20 (nebo i více hodin zábavy a interaktivního zážitku). V kině za stejné finance má 2 hodiny pasivního sledování. A co je z večeře druhý den není třeba rozebírat :).
    Problém je, že u nás takový AAA herní titul nevyjde na 2 hodinový plat pracujícího, ale často na dvoudenní. U studentů často dvoutýdenní brigáda. Novinky za 300 by si většina pracujících koupila. A 2 hodinový plat za novou hru fakt není moc a přijde mi adekvátní.
    Hry na steamu nakupuju ve chvíli, kdy je to něco, co už je opatchované a v nějaké GOTY edici a s cenou do 500,-. Jednou ročně si dovolím nějakou srdcovku na kterou se těším třeba pár let a nechci čekat a věřím že mi vydrží na desítky hodin zábavy. A u takových občas sáhnu po krabici.
  • Newell se zapomněl zmínit, že v rusku ty hry prodává o cca 50% levněji než na západním steamu. Viz nabídky klíčů na G2play.
  • myslim ze pirati nekupia ani keby to stalo 5 euro ako teraz na steam e. Proste naco to kupovat ked je to zadarmo,ze? Proste neni blb. Musia daco vymysliet. Napriklad tieto nedodelky su dobre na nich. Trosku skodoradosti :).
    • proč si kupovat pořád dokola remake jednoho a toho samého filmu za pokaždé stejnou cenu? ... nabízí se otázka,jestli naopak tvůrci neokrádají hráče .)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit