Přejít na výpis diskuzí
Pirátství nevzniká kvůli vysoké ceně her, tvrdí Valve
26.10.2011 | levis
169 příspěvků
-
lol http://r3dux.org/wp-content/uploads/2011/08/why-gabe-newell-invented-steam.jpg
-
-
You just made my day :D:D:D
-
lol *1* *1* *1*
-
*1* *1* *1*
-
-
Na steamu mám dobrých 100 her a to díky akcím, které tam věčně probíhají. Sám Valve dával nedávno (pár měsíců to bude) celý pack svých her za necelých tisíc korun, takže jsem neváhal. Před pár týdny zase dávali Garry's Mode s CSS za 5€, tak proč ne? Koupil jsem to známému, který hrál na Non-Steamu.
Nikdo se ale nemůže zlobit, když řeknu, že 50€ nebo 60€ za hru, která má maximálně 8 hodin čistého herního času nedám. Takových her mám opravdu málo - Call of Duty, Battlefield nebo Starcraft a přeobjednané Diablo. I když jsem byl v zahraničí, měl jsem přístup k pěkným penězům, tak bych si tak drahé hry nekoupil, protože nemají co nabídnout.
Pokud hra vyjde plná bugů a studio je nechce opravit, je to opravdu smutné a osobně mám dost pochyb o tom, zda budu investovat svůj čas a své peníze do dalších her od stejného studia.
Někdo tady zmínil, že AC není špatná hra a že hra za ty prachy stojí. Nezlobte se na mě, ale při prvním díle jsem utratil 50€ za hru, kterou v podstatě nikdy nedohraji, protože mě opravdu nebaví stereotyp ve smyslu běž tam, zabij tamtoho a vrať se, abych to mohl nařídit zabít dalšího v jiném městě, se stejnou architekturou, ale drobnou změnou v uličce.
Až se budou hry prodávat za přijatelnou cenu, mohou studia čekat nárůst prodejů, stejně jako to bylo v Rusku, kde se krade dodnes a krade se ještě víc, ale díky Steamu si lidé zahrají Battlefielda 3 standard edici za 450,-, limitovanou za 650,- a my v Česku za českou verzi, která je úplně stejná, akorát tam jsou titulky dáme 990,- za standardní a 1290,- za kolektorskou edici bez krabic. Což je hrozně kůl a budu si připadat jako pán. -
No tak at se pak vydavatele jako Bethesda nedivi, ze kdyz zakazi prodej Skyrimu pres Steam v CR, SR, PL, HU a GB, ze lide opravdu hromadne nepobezi nakupovat media, ale proste si to stahnou. A zase budou kricet, ze zli pirati neco ukradli misto aby se zamysleli proc.
-
-
Mylis se. V cesku digitalne nakupuje kolem 5 % hracu. Jsme v tomto velmi zaostali a vyhody krabic (moznost hru prodat, pujcit, koupit si spolecne s kamosem) tu prevazuji.
-
Tak ono 60euro na Steamu je hodně. Mnohem více, než bude v ČR stát krabicovka:
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:1qfkXgXuUuQJ:store.steampowered.com/app/72850+skyrim+steam&cd=1&hl=cs&ct=clnk&gl=cz&client=firefox-a
(musel jsem použít google cache, na Steamu z českých IP Skyrim není). -
-
Neplest si eura a USD *3*
-
zkus ?cc=us
http://store.steampowered.com/app/72850?cc=us
-
-
Moznost prvni ktera mozna bude nebo mozna nebude fungovat - koupit si to na steamu pod uctem normalniho statu a ne Ceskeho Kocourkova a poslat si to na svuj ucet jako gift.
Moznost druha, zalozit si na steamu ucet, ktery neni CZ ale treba RUS nebo UK a koupit si a hrat Skyrim tam.
Uz jen pro tuhle nesmyslnou pokryteckou politiku si v CR proste Skyrim nekoupim a sezenu si ho z civilizace.
Od doby Realms Of Arkania uz do RPG cesky preklad NIKDY VIC. Ten priserny zensky hlas co tam v alkoholovem deliriu nadaboval zacatek "Chtela bych k vam promluvit, statecni rekove...." nezapomenu do smrti... -
A proc by si to meli stahovat, kdyz to nebude na steamu? Fyzicky krabicky jsou stejne stokrat lepsi nez nejaky virtualni Steam ;)
-
-
A proc bych si mel kupovat krabicku, ktera stejne bude vyzadovat Steam? Proc bych mel platit statni moloch typu Ceska posta, ze mi milostive hodi listek do kasliku, i kdyz je cely den nekdo doma?
-
Jak pro koho. Pro mě jakékoliv médium představuje zbytečný krám, na který se akorát práší, a otravu se strkáním CD/DVD do mechaniky.
-
-
no ja uz pres dva roky nemam dvd mechaniku a vubec mi nechybi
-
Presne tak, ja uz je take nemam kam davat a proto nechapu, ze hru, ktera Steam stejne vyzaduje, si na nem nemuzu koupit.
-
Pro me je spis otrava stahovat nakejch tech 10GB a krome toho nemit v ruce nic :)
-
-
Jojo, kup si tu tvoju kouzelnou krabičku a nech si na ňu prášit, wp.
-
Ale tak za to, ze mas pripojeni z doby krale klacka opravdu neni problem Steamu. Navic tam ten Steam stejne musis mit, tak nejak nechapu tvou logiku.
-
-
-
-
-
...predevsim kvuli vysoke cene - 90 % Steam her mam ve sleve -75 % takze...
-
Podle mě je to rozhodně lepší postoj(zdokonalování sebe a nabízení lepšího produktu) než plošně trestat(různé ochrany co občas zabraňují vůbec hru spustit natož hrát nebo vybírat preventivní poplatky z medií apod.).
-
Musím se přiznat, že vlastním taky několik her získaných nelegálně. Naprostá většina pochází z dob kdy jsem neměl zdroj vlastních financí (brigády). Paradoxem je, že jsem jich hrál jen zlomek a ostatním jsem měl v šuplíku a nikdy je ani nenainstaloval.
Druhá etapa byla formou přiložených her u herních časopisů. Z počátku jsem kupoval jen co jsem chtěl, pak jsem přešel na pravidelné odebírání a skončil opět náhodnou koupí "must have" titulů.
Třetí etapou bylo kupování krabiček. Postupně jsem nahrazoval své oblíbené "piráty" originály a kupoval si i novinky, které mě zaujaly.
Čtvrtá (současná) etapa je nákup v akcích na Steamu a krabicovek her, které si to dle mého zaslouží (Zaklínač 1 a 2, Mass Effect 1, 2 a 3...). Většinou se jedná o sběratelské edice.
Dle mého si někteří projdou podobným vývojem, ale znám minimálně dva lidi, kterým jsou i vánoční slevy na steamu malým důvodem ke koupi originálu. Jinak pro jistotu jsem student, který si vydělává jen během brigád o prázdninách a současně živým i jiné koníčky. Takže ano cena rozhoduje, ale ne o "stáhnu/koupím", ale o "musím mít/počkám si". -
Ono na to jak každej druhej na warezáky a warez obecně nadává jak kradou tak je IMHO warez paradoxně nejvíce fér věc na herním trhu.
Podívejme se co dneska za hry vychází? Vše to jsou naleštěné prdy s dokonalými trailery a grafikou a slibují hory doly. Pak to člověk koupí a nestačí se divit co to je za slátaninu. A když k tomu všemu připočítáme ještě módu nevydávat dema, ale za to vydávat kdejaké sociální klienty co potřebují připojení k netu, či ochrany typu SECUROM atp, tak člověk nemá důvod si hru kupovat, když si může hru stáhnout a bude to mít zadarmo a bez těchto "fičur" co obtěžují život.
Proč například herní vývojáři utopí milióny dolarů na ochranu proti zcrackování, místo toho aby ty prachy vložili do hry nebo dema? Neznám nikoho kdo by si hru, která se mu líbí nekoupil (to neznamená, že takoví lidé neexistují). Problém není warez, ale to, že her, které za něco stojí a nějakou dobu vydrží je pořád méně a méně. *12* -
-
Ano, tak se podivejme co za hry vychazi v posledni dobe. Serie Assassins Creed, jedna z nejlepsich akcnich adventur vsech dob dokonce se vzdelavacim historickym pozadim. Na konzolich nejlepsi autaky, co kdy vysly, Gran Turismo 5 a Forza 4. Na PS3 Uncharted 3, paradni dobrodruzna akcni adventura, ktera by v hrach z minulosti tezko hledala konkurenci. Vychazi Heroes VI, ktere jsou stale skelou parbou. Na PC tu za chvili mame nove Anno, coz je jedna z nejlepsich strategickych serii co kdy vznikly. V ramci RPG jsme tu meli prvotridniho Zaklinace 2 a takhle bych moch opracovat do aleluja. Jo, mas pravdu, vychazi same nalestene prdy.
-
-
No...řeknu to asi takhle...100 lidí, 100 chutí. Pokud mi některý výrobce nabídne hru, která bude úplně stejná jako například ze závodních Need for Speed 4, nebo ze strategií AoEII nebo JA2, Fallout 1,2, Plancape Torment nebo Arcanum....to vše pokud bude !úplně stejné! jen v hezčím kabátku, zcela určitě mi nebude dělat problém dát za každou z těchto her 2000,- na dřevo.
Jinak k tomu cos vyjmenoval se já musím smát....tak za prvé nemám konzoli - tímpádem ani nevím a ani mě nezajímá co na konzole vychází. Za druhé, závodní hru, která by mě bavila už postrádám 12let, poslední strategie co mě bavila byl CaC Generals od té doby pusto, včetně titulů AoE. Heroes VI...ehm...zkus si zahrát III a pozne co to je orpavdu Heroes. Assassins Creed? Ok, pěnkě udělané město, ale znovuhratelnost? Nulová...nicméně plánuju si koupit balíček všech čtyř dílů...jestli bude...Witcher 1 - origo mám, Witcher 2? No řekněme, že až udu mít lepší PC pak možná koupím.
Problém je, že to co ty vidíš jako špičky já vidím jako průměr a hry, které si podle mě ani nehrál já vidím jako top. Ale chápu, že když něco nemá HD grafiku tak to je pro někoho nezajímavé...Ale takový člověk ať mi nedělá pednášku o tom co bych měl a neměl hrát.
btw.: Ne, ani Driver SF se mi nelíbí, a to jsem měl jedničku hodně rád... -
já to řeknu na plnou hubu - větší břečky,než které vychází za posledních cca 5 let jsem za svou herni historii nezažil. a stavte se třeba na hlavu ...
-
AC bych tak do nebes nevychvaloval, a ta zmínka o vzdělávacím historickém pozadí je spíš k pláči, když se mnozí dostanou k dějepisu jen přes hru. Obecně nevím, kde bereš tu jistotu, že zrovna současné hry jsou těmi nejlepšími?
-
Samozrejme ze i dnes se najde spousty kvalitnich her,ale ty tady delas,jako kdyby hry za posledni 3 roky byly uplne ty nejlepsi hry v historii.
Bud dlouho hry nehrajes a nebo nevim. -
-
Napadlo vas ze to dost mozna nemysli vazne? *3*
-
-
Me to prijde,ze to bohuzel vazne mysli. *3*
-
-
-
No jo dneska jsou hry jednoznačně lepší. Nechápu jak někdo může hrát staré hry. Zasraní retrogameři.
-
-
U Moppeda je ten sarkasmus cítit u Robotrona3 nie.
-
Grafika neni vše chlapče. Až najdeš strategii podobných kvalit jako je M.A.X tak dej vědět.
-
-
Tak už podle avatara můžeš poznat, že to byla asi ironie, ale co hloupého nakopni...
-
No nekecej :) On si někdo vzpomněl na mojí milovanou strategii :) Chválím. Dodnes nevyšla lepší tahová strategie...
-
-
-
-
-
Nechápu jednu věc. Když si pirát hru stáhne a hraje ji, tak se to obecně bere jako ZTRÁTA pro tvůrce. Přemýšlel někdo nad tím, že ten pirát by o tu hru jinak ani nezavadil,ani si ji nekoupil? na tenhle konzumní styl života si nás naučili sami ;) jo a... když si něco stáhnu a nedohraju to do konce (protože to dnešní náročný, po kvalitě prahnoucí hráč vetšinou vzdá),tak to není plnohodnotné využití (neplnohdnotného) produktu,tudíž můžu říct,že zkouším demo. my lidi taky nejsem idioti,aby sme vyplázli desetihodinový plat za zajíce v pytli (recenze neřeším, ty nejsou objektivní). stáhnu, zabiju dvě odpoledne po práci a smažu. nikdo tím neutrpí, protože o hře bych mimo warez nevěděl a pravděpodobně si ji nikdy nekoupil. po druhé to už hrát nikdy nebudu,tak na co nesmyslnou placku na poličce aby mi sbírala prach? chápete ? ... stejně jako s filmama, 90% těch,co čumí denně na filmy (i ve formě relaxu atd) si je stoprocentně nekupuje na DVD jako originály, to je už naprostá šílenost...
-
-
K těm filmům bych to zrovna moc nepřirovnával. Pokud si stáhneš audiovizuální soubor např. z rapidshare (prostě aby jsi to nesdílel třeba na torrentech), tak to je u nás legální. To už se tu řešilo mockrát.
-
kupuju převážně tituly s MP... i tak vše kupuju až když ceny padnou pod 500..
-
edit: chápu že tvůrci chtějí být oceněni za své "umění" /mnohdy mají velké oči/ ... ale v dnešní době, kde je umění i černý čtverec na bilém pozadí je třeba si odměnu zasloužit ...
-
-
Má pravdu Pirátství nevzniká kvůli vysoké ceně her ale kvuli tomu že lidi nemaj penize *11*
-
-
No, pirátí se i hry za pár euro…
-
-
Jj, jsem videl linky na hru do mobilu, zo jsem si koupil za 36 kacek.
-
-
-
zasadne si hry prve stahuju protoze 90% stoji za prd, po hodine hrani vymazavam, a jen hry ktere se mi fakt libi a vim ze je budu hrat hooooodne dlouho tak si kupuji, za koupi mi napriklad stalo SC2 ktere hraji jiz prez rok, Mass Effect 1+2 ktere sem dohral minimalne 6x a pokazde jsem se vyborne bavil...
-
-
@text komentáře smazán uživatelem FiCTive-MAN@
-
-
SC2 = Starcraft 2 :)
-
-