Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • kdyby všechny hry byly vynikající a kvalitní ( jako SC2, Zaklínač apod ) tak tu pirátsví bude stejně, jelikož 1200 - 1400 za novou hru je prostě hodně a pokud by si člověk chtěl zahrát vše, tak by prostě na vše neměl. Takže je to jenom o ceně a o ničem jiném. Ano, občas se povede kvalitní titul který si i pirát koupí, ale neznamená to že všechny takové hry by pirát koupil. Koupí jenom to na co má a co opravdu chce...
  • Pirátství vzniká hlavně kvůli přemrštěné ceně her. Gabe se zase malinko plete. Nicméně služba pro zákazníka, která mu půjde takříkajíc až do obýváku, to je téma k realizaci, nikoli k diskuzi. Služba je rovněž důležitá.
    • suhlas!
      Ceny hier su premrstene.Distributori nevedia co pytat za sh*ty ako MW3 , alebo Black Ops atd...60 Euro je trosku vela za DLC!
      Takysto distributori si nechaju z tych penazi najviac , vyvojarom pojde len cast z predajnej ceny. Mozno 20% z ceny hry ide vyvojarom ale distributor si shltne 80% a to prave vytvara tu premrtenu cenu !
    • To neni tak docela pravda. Ceny jsou obecně ok. Jeden příklad za všechny, řekl jsem třeba spolužákům, že na Steamu je celá kolekce GTA 4 za nějaký 200 kila. "Odpověď byla, kdybych to chtěl, tak to mám zadarmo". Toto se opakovalo několikrát, u různých lidí.

Cena neni to, o co tu běží. Lidi musejí mít motivaci k tomu si to koupit a nabídnout právě něco, co jim nenabídne nelegální verze. Když lidi můžou mít něco zdarma, nevidí důvod, proč platit byť třeba 200 kila...
      • Lidi hlavně musí být plnoletí a vydělávat peníze, že...
  • A taky mají naprostou pravdu ,ale nevidím důvod si kupovat hru pro 6 hodinovou kampaň..
  • Chtěl bych hry ve velkých, hezky zdobených krabicích, jako to bylo dřív. Takhle mě to nebaví.
    • A to já ne. Líbí se mi ta pohodlnost mít všechny hry na jedný hromadě a (většinou) kdykoliv k dispozici. Hry kupuju, abych je hrál a ne čuměl na jejich krabice.
      • V tomhle jsem trochu fetišista, uznávám. Prostě si potrpím na hezké věci.
    • (pamatuje si někdo na originální krabici Ultimy Online? to bylo něco, i moje máma, která normálně hry vůbec nezná a nehraje, se v obchodě rozplývala).
  • Tak proč jsou na Steamu tak často slevy? A proč jsou slevněné hry vždy na prvních příčkách prodávanosti?
    • ucho
      protože řadu lidí to zlomí ke koupi jen proto, že je to ve slevě a přitom tu hru ani nemusí chtít. je to cílení na další potenciální zákazníky, kdy se prodá něco, co už by si za normální cenu koupilo málo lidí. pokud si někdo neuvědomí, co si chce opravdu koupit, utratí za hry ve slevách tolik co někdo za nové tituly...
    • to je skvela poznamka - urcite na ni neco bude ;)
  • Trochu popravím. Pirátství vzniká když cena není úměrná kvalitě(...ale taky i když nejsou peníze, nebo když je někdo skrblík, nebo když někdo kašle na morální zásadu toho, že hra by měla brána jako jakékoliv jiné zboží...). Každopádně jedna věc je jistá. Cena pod 4 kila dělá u tříáčkové hry divy v prodejích.
  • Amylee.Anderson
    Je to hodně cenami, ale něco na tom je, když to říká Valve. Říct to jiná společnost, tak to zkritizuju, ale koupit si hru od Valve je jedna radost - právě kvůli těm službám.
    • sluzby jsou mi fuk, kupuji hru kvuli hratelnosti. Paklize mam za gamesu dat 1300, tak at je to hra, ktera me zabavi na vic jak 5 hodin, a ke ktere se vratim... pirateni je pro me pouze verze demicka. Paklize jsem spokojen, porizuji si ji...
      • Ellendway
        Tak to si moc her nekoupíš ne? Za 5 hodin jsem proběhl většinu her...
  • Kdyby raději netlachal a Valve dokončilo HL Episodu 3.
    • Musím Vás zklamat, Episode 3 jen tak nebude. Spíše nebude vůbec. Primární je práce na novém enginu pro HL3. Jako zákusek byste ale měli dostat překopávku HL 1. Těšte se.
      • Ty informace mas odkud?
        • Nemá je od nikud, cucá si to z prstu :P
      • Nový engine nebude. Valve má samostatný tým (celkem nově vytvořený), který sice tvrdě pracuje na Source a jeho SDK, ale nový engine nebude. Jako zákusek dostaneme remake HL1, ale předělaný fanoušky...
      • ako bolo spomenute novy engine sa nechysta :D...len vylepsovanie tohoto co je celkom fajn lebo sa mozu zamerat viac na kvalitu pribehu a puzzle ktore sa obcas vyskytnu a podobne...podla mna source engine vypada dobre :)...no a ta prekopavka HL1 sa vola black mesa ale nepracuje na to valve...aspon podla mojich uz troska starsich informacii
      • GlaDOS
        *1* Kde si to vzal? Valve v nedávné době několikrát prohlásilo, že nebude dělat nový engine ale "pouze" vylepšovat Source. A nikdo neví, jestli to bude epizoda, nebo plnohodnotný díl. Kde jsi vzal tu překopávku HL 1?
        • zx_spektrum
          Já bych jen nadhodil možnou odpověď na poslední otázku... Žeby něco s modifikací Black Mesa původně známé jako Black Mesa: Source? Těm lidem to od posledního traileru trvá až podezřele moc dlouho, tak jestli je náhodou neasimilovali Valve a přihodí to do něčeho jako "Orange Box 2".
        • Tak to je snad jasný, ne? Je to přece magistr.
        • Black Mesa Source kterou muze vlave odkoupit
          • valve*
      • To je celkem zřejmé.Takže mluví o kvalitních službách a mají nepěkného kostlivce ve skříni.Nalákat lidi na episodický obsah a ono to vypadá jako Nekonečný příběh, smutné.
    • Kdybste pořád netlachali ať dokončej další HL a nechali jim čas, kterej potřebujou na to, aby ta hra za něco stála...
  • Gabe je bůh.
  • Ze svého pohledu má celkem pravdu. Řekne si - průměrný američan nebo západoevropan si na jednu novinku vydělá za 2-3 hodiny, v nejhorším případě za 1 den práce a výjde jej tedy jako film ve 3D v kině pro dvě osoby nebo večeře s přítelkyní v restauraci.
    Za ty 3 hodiny pak dostane 5-20 (nebo i více hodin zábavy a interaktivního zážitku). V kině za stejné finance má 2 hodiny pasivního sledování. A co je z večeře druhý den není třeba rozebírat :).
    Problém je, že u nás takový AAA herní titul nevyjde na 2 hodinový plat pracujícího, ale často na dvoudenní. U studentů často dvoutýdenní brigáda. Novinky za 300 by si většina pracujících koupila. A 2 hodinový plat za novou hru fakt není moc a přijde mi adekvátní.
    Hry na steamu nakupuju ve chvíli, kdy je to něco, co už je opatchované a v nějaké GOTY edici a s cenou do 500,-. Jednou ročně si dovolím nějakou srdcovku na kterou se těším třeba pár let a nechci čekat a věřím že mi vydrží na desítky hodin zábavy. A u takových občas sáhnu po krabici.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit