Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hanzales
    Ten chlapík v tom má celkem jasno, myslím. Když už jsem přešel na cestu originálek, měl jsem více her krabicových, než těch na Steamu. Dneska už si koupím krabici jen když na Steamu je hra první týdny extra drahá a krabice vyjde levněji mnohdy i s něčím zajímavým, ale momentálně mám na Stemu těch her už mrtě a dohromady mě to stálo asi jako mainstream grafárna. I když pominu věci jako DCS-A10 nebo iRacing, tak pořád pomalu nevím co hrát dříve. Dobrých her za dobrou cenu je na Steamu hromada a ty akce jsou někdy úplně mazec. F1 2010 = 10 ojro-doháje sním, Metro2033, Mirror's Edge, Stalkery, Assasin Creed II, to vše doslova za babku a bez bu"s"erace. A pokud už nějaká third party hra na Steam nějakou tu dementní ochranu protlačí, tak je to tam alespoň celkem slušně vyřešeno. Jestli mně dneska od koupi hry něco odrazuje, tak cena je spíše na třetím místě. Ty první dvě odrazovadla jsou dementní ochrany a zabugovanost. Dříve patche i u méně komplikovaných her byly, ale dneska mám pocit se s tím už snad dopředu počítá a stává se pomalu pravidlem, že vydání hry uspěchají a k tomu ušetří na betatesterech. Někdy člověk žasne, co vše jsou schopni přehlédnout a taky jak někdy dokáže instalace originálky otrávit. No a Steam je právě asi tou jedinou vyjímkou, kdy je pořízení hry tam jednodužší, než stažení a drbání se s patchema a crackama a k tomu nabízí i komunitu, MP, support, achievementy a spoustu podobných blbin a je to vždy otázka dvou kliknutí myši a stažení hry. Pak jen PLAY...
    EDIT: no a s tím začarovaným kruhem je to tak. Lidi na PC nějak moc hry nekupujou, distributor tlačí vývoj na konzole a ta jedna konzole s prolomenou ochranou taky vynese, když se ta hra té platformě přizpůsobí. Následkem toho jsou hry na PC odfláklejší, nebo je celý herní mechanizmus přizpůsoben konzolové platformě a PC hráč pak co? Chybí mu specifika PC platformy a hry pak nekupuje, maximálně zpirátí. Docela by mně zajímal nějaký průzkum, jestli jsou multiplatformní hry na PC pirátěny třeba více, než ty PC exclusivní...
  • Piratstvi nevznika kvuli vysoke cene? Tak zdrazte veschny hry o 100% a uvidite jak cena neovlivnuje piratstvi :)
  • Castecne se s tim da souhlasit. Piratstvi opravdu nezpusobuje vysoka cena her. Hry se totiz budou krast i kdyz budou levny. A ucinnou ochranou nejsou prolomitelne protipiratske ochrany, ktere z práncipu nejsou neprolomitelne. Ucinny zpusob je hru propojit s online sluzbami, ktere z principu nejsou upiratitelne a bez kterych ty hry za moc nestoji.
    • Ne, ucinnou ochranou je delat dobre hry a ne vyhypovane s*ity, co dohrajeme za par hodin. Proc treba hry od Paradoxu nemaji zadnou ochranu a spolecnost vydava jednu za druhou? Proc byl Witcher 2 ke koupi pres gog naprosto bez ochrany a nevidim, ze by CDP Red zaviral kram. Jinak s online propojenim zasadne nesouhlasim. Rozhodne ne u SP her. To je take duvod, proc nemam zadnou z novejsich her od Ubi.
    • pouze castecne...myslim ze znam hodne lidi, kteri zmenili svuj pristup k nakupu her po tom, co zacali vydelavat
    • já jsem třeba zas proti online službám - třeba u ubi vytrhávaj ze singlu věci a násilně je cpou do uplne zbytecne online funkce (viz dynasty mod u herousů)
  • nedělá mi problém zaplatit za DOBROU hru, kterou dostanu v krabici a bez nutnosti online..jinak si to můžou napchat do díry..dnes jsou to jen párhodinové odpady, nebo kopie starých her s lepší grafikou a ktomu tě ještě nutí být při hře připojený k netu..kde jsou ty časy, když jsem si zahrál hru v klidu a bez nutnosti této buzerace..diablo 3 i SC2 mi ta online nutnost totálně zhnusila
  • bobsh
    Zdá se to jako blbost, ale částečně s ním musím souhlasit. Většina pirátů se obhajuje tou kouzelnou formulí "přece za to nebudu platit, když to můžu mít zadarmo", aby takový člověk změnil názor, musely by, podle mě, i nové AAA hry stát tolik, aby už se jednalo spíš o impulzivní nákup ("ty krávo, nový CoDko za dvě kila, to beru!"). Těžko ale říct, jestli by se při takové ceně hry prodalo tolik, aby se alespoň zaplatil vývoj.
    • skaven123
      Cod a vyvoj? oxymoron *12*
    • Ceskemu trhu by to asi pomohlo.

Problem je, ze 50 eur nema pro kazdeho stejnou hodnotu. Vyse platu a tedy i hodnota penez je bohuzel vazana na region. Napr. jako programator na morave dostanes 25k mesicne, v praze 50k a napr. v Londyne 200k. Pritom naklady na zivot jsou jen lehce vyssi.

Jak jsem kdysi pracoval v CR a jel do Prazske pobocky, bavili jsme se o platech a tamni uklizecka nam rikala, ze za ten nas plat by mela problem rano vubec vstavat do prace :). Nevim, jestli se nejak vyrazne zmenila, ale co jsem slysel tak ne.
  • FiCTive-MAN
    @text komentáře smazán uživatelem FiCTive-MAN@
  • Otázka pirátů byla zodpovězena. Teď je na pořadu dne jiné téma. Proč je Gabe Newell širší než delší?
    • HHH mal som zrovna v puse čaj a keď som si prečítal tento príspevok všetok išiel na stol predo mnou. Ďakujem Deeme neskutočne som sa po rane zarehotal. Paleček na horu.
    • protože papá krabice, aby lidi víc stahovali přes Steam
      • FiCTive-MAN
        @text komentáře smazán uživatelem FiCTive-MAN@
    • Pretože musí celé dni sedieť na prdeli, aby mali nímandi ako ty čo hrať *3*
      • Aha, to mě nenapadalo. Tak to už jsme si taky zodpověděli. Takže můžeme uzavřít diskuzi.
    • Proč tě to zajímá? Chceš se s ním vyspat?
      • Ne, jenom mu pomačkat tvářičky jako malému méďovi *1*
  • Teď jsem si koupil GTA4+LCS a měl jsem sto chtí to okamžitě cracnout. Nemám nejmenší problém zaplatit za hru, ale když po mě hra chce 4 registrace kdo ví kam a nutnost být připojený na dva účty pro Social Club a Games for windows, abych si zahrál single player kampaň, tak to je postavené na hlavu. Když si koupím originálku, tak fakt nemám nejmenší zájem na tom, abych zabil půl dne před spuštěním hry. Naprosto stejná situace byla u Zaklínače a Assassin's Creed 2.
  • Fallon
    Je nutno uznať ,že má pravdu ale len tak napoly. Je fakt ,že dobre poskytnutá služba k hre je dobrým motivačným prostriedkom, no to neznamená ,že zrazu niekto začne kupovať 40+ EU hry pretože k nim dostane pripojenie na facebook alebo achievment system.
    Dobré služby len vykompenzujú vysokú cenu a teda pirátov nikdy k kúpe nepresvedčia. Je to riešenie ale nie skutočné(na rozdiel od zníženia cien).
  • Je to teda velky odbornik...... Milionar hovori o tom o com nema ani paru...
    Keby nebolo game.co.uk tak som stale na torrentoch ale kedze sa da kupit aj za dobru cenu takze volba bola jasna. Cena rozhoduje!!
    • Jo a Gabe neni milionar :D on je na tom jeste trosku lip
    • No ja vyuzivam hlavne mmoboost. Odpada problem se skladovanim krabic a obcas maji super akce.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit