Přejít na výpis diskuzí
Pirátství nevzniká kvůli vysoké ceně her, tvrdí Valve
26.10.2011 | levis
169 příspěvků
-
Presne tak, ja uz je take nemam kam davat a proto nechapu, ze hru, ktera Steam stejne vyzaduje, si na nem nemuzu koupit.
-
ale zivi, akorat je to v dolarech ;]
-
Ale tak za to, ze mas pripojeni z doby krale klacka opravdu neni problem Steamu. Navic tam ten Steam stejne musis mit, tak nejak nechapu tvou logiku.
-
Nemá je od nikud, cucá si to z prstu :P
-
A proc bych si mel kupovat krabicku, ktera stejne bude vyzadovat Steam? Proc bych mel platit statni moloch typu Ceska posta, ze mi milostive hodi listek do kasliku, i kdyz je cely den nekdo doma?
-
já jsem třeba zas proti online službám - třeba u ubi vytrhávaj ze singlu věci a násilně je cpou do uplne zbytecne online funkce (viz dynasty mod u herousů)
-
Gabe Newell evidetně neživí tříčlenou rodinu z 20tis.
-
Ty informace mas odkud?
-
Castecne se s tim da souhlasit. Piratstvi opravdu nezpusobuje vysoka cena her. Hry se totiz budou krast i kdyz budou levny. A ucinnou ochranou nejsou prolomitelne protipiratske ochrany, ktere z práncipu nejsou neprolomitelne. Ucinny zpusob je hru propojit s online sluzbami, ktere z principu nejsou upiratitelne a bez kterych ty hry za moc nestoji.
-
Tak ono 60euro na Steamu je hodně. Mnohem více, než bude v ČR stát krabicovka:
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:1qfkXgXuUuQJ:store.steampowered.com/app/72850+skyrim+steam&cd=1&hl=cs&ct=clnk&gl=cz&client=firefox-a
(musel jsem použít google cache, na Steamu z českých IP Skyrim není). -
(pamatuje si někdo na originální krabici Ultimy Online? to bylo něco, i moje máma, která normálně hry vůbec nezná a nehraje, se v obchodě rozplývala).
-
Chtěl bych hry ve velkých, hezky zdobených krabicích, jako to bylo dřív. Takhle mě to nebaví.
-
*1* *1* *1*
-
Ať žije sebemrskačství :)
-
No, pirátí se i hry za pár euro…
-
Pro me je spis otrava stahovat nakejch tech 10GB a krome toho nemit v ruce nic :)
-
Jak pro koho. Pro mě jakékoliv médium představuje zbytečný krám, na který se akorát práší, a otravu se strkáním CD/DVD do mechaniky.
-
To neni tak docela pravda. Ceny jsou obecně ok. Jeden příklad za všechny, řekl jsem třeba spolužákům, že na Steamu je celá kolekce GTA 4 za nějaký 200 kila. "Odpověď byla, kdybych to chtěl, tak to mám zadarmo". Toto se opakovalo několikrát, u různých lidí.
Cena neni to, o co tu běží. Lidi musejí mít motivaci k tomu si to koupit a nabídnout právě něco, co jim nenabídne nelegální verze. Když lidi můžou mít něco zdarma, nevidí důvod, proč platit byť třeba 200 kila... -
Moznost prvni ktera mozna bude nebo mozna nebude fungovat - koupit si to na steamu pod uctem normalniho statu a ne Ceskeho Kocourkova a poslat si to na svuj ucet jako gift.
Moznost druha, zalozit si na steamu ucet, ktery neni CZ ale treba RUS nebo UK a koupit si a hrat Skyrim tam.
Uz jen pro tuhle nesmyslnou pokryteckou politiku si v CR proste Skyrim nekoupim a sezenu si ho z civilizace.
Od doby Realms Of Arkania uz do RPG cesky preklad NIKDY VIC. Ten priserny zensky hlas co tam v alkoholovem deliriu nadaboval zacatek "Chtela bych k vam promluvit, statecni rekove...." nezapomenu do smrti... -
lol http://r3dux.org/wp-content/uploads/2011/08/why-gabe-newell-invented-steam.jpg