Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kdyby PS4P pro neumožnila 4K, tak se tubudou všichni smát a mluvit o failu, stejně jako to teď činí u nepodpory zbytečného BD4K. Takže PS4P 4K umožňuje a můžeje jen doufat, že vývojáři budou mít rozum a nebudou to používat. Ale když vidím, kolik her vyvojari na PS4 zbytečně tlačí do FHD i za cenu propadů na 15 fps, viz třeba zprasený Zaklínač 3, tak se na budoucnost divam s kehkymi obavami. Lidi jsou blbi a vysledkem jejich poptavky muze byt dalsi rada zprasenych her.
    • Zrovna teď hraju Witchera 3 na PS4 a propad na 15fps nikde není. Asi to bylo při vydání a už je to opravené patchema.
    • Sice hotentotsky řečeno, ale ano, snad bude 4K jen volitelnou volbou pro ty, kteří sedí jeden metr před 60 palcovou TV.
  • cože ani to nemá SSD??? *1* to se píše rok 2016 Ubohost! si užijte ten loading *1* *11*
    • 1TB SSD stoji skoro jak cela konzole a zaplatilo by za nej jen mizive promile hracu. A to promile si ho bez problemu muze tak jako tak koupit a do te konzole dat. A jak uz tu bylo receno, on to vskutku neni zadny markantni rozdil. Zadne brutalni oziveni tak jako po vymene normalniho HDD za SSD v PC se na konzolich nekona. Sam jsem si to do PS4 poridil a vetsinou jsou to jen parsekundove rozdily. Jestli loading trva 7 nebo 8 sekund nehraje az tak roli. Jsou i hry, kde to udela treba 30 sekund na kazdem loadingu ale ty lze spocitat na prstech jedne ruky.
      • a co GTX 1060 tu si take mohou dat do PS4? *1* a RAM ubohych 8GB jde to rozsirit aspon na 16? ale proc ze, kdyz to 4K zvladne pekne upscalingem z 740i a je to potom vic "filmovejsi" a 25fps staci *1* *1* *1*
        • Draken69CZ
          740i to si pleteš s baworákem tajtrdlíku :D
          • oh sry preklep, samozrejmne 704 je japonskej NTSC ty baworskej tajtrdliku...
            • Draken69CZ
              Nebo evropský PAL *15*
    • to chci vidět, jak složíš něco za 10K s SSD. Jinak si ho tam klidně pak můžeš dát debílku
      • no hlavne ze usetris na HW kdyz pak das za kazdou hru o petikylo navic DEBILKU
        • Konzole obecne maji vetsi propustnost celyho systemu, treba Dragon Age Inquisition se na PS4 nahraje priblizne stejne rychle jako na PC ktere ma SSD, a to ma jen mechanickej disk 5400 otacek. PS4 nahrava dostatecne rychle a SSD disk by ji jen prodrazil.
          Samozrejme jde jen o to za kazdou cenu neco PRO verzi neco vytknout, a prichazi to vzdy z tabora PC retarderu:)
          • Paulcz
            Nechápu ten tvůj příklad a architektura PS3 a PS4 je úplně jiná.
            • Paulcz
              Bohužel tu nejsou žádné testy a subjektivní pocity jsou docela o ničem pokud se bavíme o hardware.

https://www.reddit.com/r/gaming/comments/1qtxxn/ps4_vs_pc_innovative_architecture_vs_raw_power/
            • hardwarove urcite ale princip je stejny. A kdyz zabrousime jeste dal, do doby PS2 tak tam cela hra jela z DVD nebo CD-ROM a plno her melo bleskove loadingy, zkousel jsi nekdy na pc hrat nejakou treba i starsi hru primo z DVD? Je to otres, a to jen proto ze proste celej system PC je zahlcenej nesmyslama ktery hrani jen brzdej, windows pocinaje a socketama a sbernicema na desce konce.
          • TheGGG
            LoL, flashi, nějak sis to popletl, ty přece hatuješ konzole, ne obhajuješ...
            a nebo si to pletu s někým jiným... sorry, máte málo zapamatovatelný přezdívky a profilovky...
            • to ja envim co si pletes, ale ja jsem na oboji, takze hatuju a obhajuju PC a konzole zaroven...ale uprimne mam o fous radsi konzole..PC je takovej bordel bez ladu a skladu..
          • Paulcz
            Tady se trošku vytratila logika, pokud je disk pomalý, tak tě žádná "větší propustnost systému" nezachrání a přínos SSD se dá těžko popřít.

Co se týče rychlosti nahrávání, záleží na tom zda jsou datové soubory pro PS4 a PC shodné a jak se vývojáři poprali s optimalizací.
            • A tak to ja myslim ze rozhodne zachrani..staci si zkusit zkopirovat treba 1gb soubor z flashky do PC a pak ten samej soubor a stejnou flashku pouzit treba v PS3..na PS3 to jede asi jednou tak rychleji..
              Samozrejme ze rychlost toho disku je dana, ale jde spis o to jak rychle umi ty data pristroj pak pustit takzvane dal. Optimalizace na tom am taky svuj dil,ale nemyslim ze nejak zasadni.
  • ucho
    tak přijdu taky se svým názorem do mlýna, i když to zde za něj asi slíznu :)
    vyšší výkon vítám. škoda, že takto to nebylo od samého začátku už u PS4, ale na druhou stranu mi tohle nevadí, protože jde o poměrně levnou záležitost a již vlastněnou PS4 můžu někomu darovat případně bez problémů i za polovic udat, čímž jsou náklady na PS4 Pro stejně zanedbatelné.
    osobně do toho půjdu hned poté, co uvidím nějaké grafické změny u her.

současný výkon PS4 je pro mě dostačující. Uncharted 4 vypadalo parádně, Last of Us to samé. ale samozřejmě když tam bude trochu víc grafických detailů, nechám si to líbit. třeba Pro mód u GTA 5 by byl fajn, i když proti aktuální verzí nic nemám. na 4k kašlu a nezajímá mě, 4k televizi ještě dlouho neplánuji, bohatě mi stačí 1080p. a jsem takový barbar, že mi nevadí si pouštět filmy v 720p, protože žádné dramatické rozdíly nevidím (ty hlavně u animáčů).

takže já jsem hlavně zvědav na vizuální rozdíly v těch hrách. v podstatě jediného, čeho se tak trochu obávám, je to, že to žere o tolik víc... ale nárůst výkonu je slušný.
    • Ale jak to je? Zas sice je to levnejsi ta konzole, ale hry musis kupovat ne? Coz je blby, jelikoz dnes clovek vezme hru, zkusi tak 30% a potom uz ho ten balast nebavi. To je proto nekdy i duvod, proc je pro dost lidi lepsi PC. Maj ho na praci, stahnout tam hru, cracknou, zkusej zahrat a potom je to nudi tak to smazou *3* Navic co hry a CZ? U PC lze do hry nahrat Cestinu ale u konzole asi tezko.
      • ucho
        hry v češtině nepotřebuji. hrát mě baví ledacos, takže se mi málokdy stane, že bych hru odložil a nechtěl ji hrát. prostě si ji užiju takovou, jaká je. slevové akce mají na PS Storu taky slušné.
        jinak neříkám, že je PC špatné (nerozhuduji zde tedy mezi tím nebo tím), tam plánuji upgradovat asi za 2 roky, ale rád zahraju i na té PS4. ať už exkluzivní věci, tak věci, které si prostě rád vychutnám z gauče.
        • Me se treba ani moc nechce do original her investovat, to proto ze u PS4 clovek sice ma doma hezkou krabicku ale lezi mu tam celkove kram. Navic ty hry me bavej jen chvilku uz dnes. Presto se priznam, az pudu do duchodu tak uz me slozitosti jako PC zajmat moc nebudou a nejspis koupim Playstation 13 Hardcore, zapojim do normal TV, jelikoz to tresoucima rukama zvladnu. Koupim 1-2hry tezce z duchodu a mozna se slevou nekde a zahraju si *1*
          • No, chvíli jsem si řikal, že je ta nová konzole úplně nanic, ale jestli to zvládne aspoň těch stabilních 30 fps ve fullHD, i to bude pokrok a o to jim asi jde, 4k byl jen joke od Sony
  • 2 top inovacie poslednych 24h - zrusit konektor, resp. zaviest 3 rocny cyklus pre konzole.
  • Když spustíte na nové konzoli PlayStation 4 Pro chystaný Rise of the Tomb Raider, budete si v menu moct vybrat, jakou verzi hry budete chtít hrát.

Budou tyto možnosti:

- 4K mód, hra ve velkém rozlišení, ale grafika nebude mít tolik efektů a bude 30fps

- 1080p mód s velkým počtem framerate 45 - 60, stejná grafika jako v případě 4K

- 1080p mód s 30fps, ale všemi detaily na maximum
    Tak nějak sem doufal že full HD bude v 60fps se vším všudy. Tohle teda není žádná hitparáda. *6*
    • TheGGG
      za 10klacků je to naprosto luxusní...
  • KamilZm
    To by mě zajímalo, jak chtějí na současné PS4 dostat patchem HDR, protože přenos HDR je vyžadováno rozhraní HDMI 1.4a, což není věc firmware, ale hardware. Takže buď jsou v SONY kouzelníci, nebo jsou řeči o HDR na PS4/slim jen lživý marketing.
    • Proč kouzelníci, i hw byva programovatelny a muze stacit upgradovat firmware mikrokontroleru. Lze treba preprogramovat kazde usb zarizeni, vyborna vec pro sireni viru
      • KamilZm
        Věř, že HDMI 2.0a z HDMI 1.4 prostě nevyrobíš.
        • A ver ze vyrobis, uz se o tom po netu pise, ze to vskutku upgradnou na HDMI 2.0a. Proste uz s tim pri vyrobe pocitali a dali tomu vetsi propustnost. Nic vic neni potreba, piny jsou naprosto stejne. Dokonce to ma i upgradovatelny HDCP chip.
        • Víra není můj obor. Ale za to vím, že na PS3 sony upgradovala kvuli 3D BD softwarově hdmi 1.3 na 1.4. O tom na co jsou připraveni a jaké mají možnosti netušíš vůbec nic.
          • KamilZm
            No však právě, vím, jak ten jejich pokus dopadl. Bylo to kompatibilní jen samo se sebou :-)
            • Jak to myslis? Bezproblemu jsem na tom shledl nekolik 3D bluray filmu a to na plazmovem televizoru od samsungu. A 3D hry na tom funguji rovnez. To vsechno na beznem hdmi kabelu. Co na tom tedy neni kompatibilni. Imho jsi placnul blbost a noris se do toho cim dal hloubeji.
  • No výborně, tak uvidíme, jaké budou praktické zkušenosti - hlučnost atd.
  • Zagro
    Srr, ale nevěřím tomu, že nějaký novější hry pojedou ve 4K s alespoň 40fps. Na mé i5 4,2GHz + GTX970 mám např. v DOOMu při 4k max nastavení detailů, bez AA +-42fps a to je DOOM naprosto skvěle odladěnej. Ve většině nových her nebudu mít šanci 4K rozjet s rozumnýma fps. Pokud tedy nebude nová konzole extrémně dotovaná, protože 400 eur je cena např. jenom GTX980. No nechám se překvapit.
    • No nevím, mně přijde, že ME Andromeda jede ve 4K HDR na PS4 Pro docela dobře :)
    • Klíčové slovo je optimalizace. Na konzolích (konkretně jen od sony) budou prakticky jen dvě konfigurace (normal a slim x pro). Kdežto pc máš xyz a jejich množství rozdílných konfigurací xyzž. A protože je člověk tvor lenivý, líp se vývojářům optimalizuje hra na dva typy konfigurací než na xyzž typů konfigurací. Samozřejmě mám na mysli normální hry a ne šity typu homefront2
      • Zagro
        To správné slovo je spíš degradace. A to jak v rozlišení, tak kvalitě. Nyní, kdy tvrdí, že tomu už tak nebude a hry poběží skutečně ve 4k a 60fps už není co okecávat. Ikdyž o PS4 taky tvrdili, že dá 1080p se solidním framerate a skutek utek. A právě proto se mi tomu nechce moc věřit, ikdyž bych byl rád, kdyby i konzole měly dostatečnej výkon. Na PC si mohou vzít např. data ze Steamu a podle nejvíce používaných periferií zvolit optimalizaci. Nakonec kdo má PC dýl jak pár let, tak moc dobře ví, že to vždy bylo o kompromisu nebo častější obměně HW, abysme mohli hry rozchodit na nejvýšší detaily a rozlišení. Takže zas až tak se vývojáři nemusí zaobírat tím, co má kdo za HW. Jde o hrubej výkon, kterej v minimální podobě musí grafika v konzoli předvést, aby mohla 4K v 60fps utáhnout a ten je docela brutální. Ale nechci se dohadovat, třeba to mají nějak podchycený a všichni se budeme mít nakonec dobře *4*
      • Veskoslav
        A k tomu přibude 3. verze a to "Neo" nebo jaké to má krycí jméno. A optimalizace? Kolikrát hry na konzolích jely prostě blbě a měly mizernou optimalizaci? Taky jich není málo. A to měli vývojáři jenom jednu konfiguraci, příští rok budou mít 3 na Sony, 3 pro MS. To už máš 6 různých konfigurací.
      • Tak to se opakuje téměř od prvních konzolích. A neviděl jsem teda nějaky velký propad PC oproti konzolim. I když nějaké hry byli opravdu neoptimalizované což byla jen škoda. Máš svým smyslem pravdu, ale to se vždy doladilo patchema, fixama atd. A na PC to nakonec běželo přeci většinou jenom lépe než na konzoli. Pokud ovšem má člověk pc za 8tis tak si moc nezahraje. Je tam velký propad mezi cenou konzole a výkonného pc. To si člověk musí rozhodnout sám. Tak jsem sám zvědav jak to vše poběží.
  • Však je tu předčasná onanie, ono se uvidí až to začnou lidi používat jak opravdu ona konzole zvládá ono 4K nehledě na to mě spíše zajímá novej XBOX, ten má být ještě výkonnější.
  • Doufám že tu bylo řečený že tahle mašinka nebude mít 99% her v nativním 4K rozlišení.. ale nějakým 1600p upscalnutým do 4K.. to už rovnou můžou říkat jak je PS4 1080p mašina když je dost her co jsou 900p upscalnutý do 1080p.. stejnej případ.... stejně ale 1080p 60fps all day long.
    • nesmis verit vsemu co kdejakej trouba napise nekam na internet. V 900p bezi hodne her na XONE, na ps4 jich je vetsina v 1080p. PS4 PRO bude mit tri moznosti jak hru spustit. 4K 30fps minimalni detaily, 1080p 60 fps minimalni detaily, 1080p maximalni detaily 30fps. Downsamplingem bude umet spustit 4k obraz na 1080p televizi. Myslim ze pustit hru v nativu 4k pri 30fps z na kost orezezanejma detailama zvladne v pohode. Akorat to tak asi nikdo hrat nebude, takze to zustane na 1080p a full detail.
      • Draken69CZ
        Jo v ideálním případě, ale na konec bude záležet pouze na vývojářích jak to provedou.
        • tak kdo ocekava Zaklinace 3 na plne detaily ve 4k je idiott :)
          • Draken69CZ
            No já jsem myslel spíš jak tu uvádíš ty možnosti spuštění že to není daný a že se s tím vývojáři nemusí vůbec zabývat.
    • Aha, já tušil, že v tom bude nějakej podraz, k*rvy šikmooké

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit