Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • snorgrind
    No tak to vypada ze ta filmova trhanice 24 fps je jim malo a miri na uplne novej level cinematic experience nemyho filmu 16 fps *1*
  • Vyhodit 11 tisíc když už lidi mají doma PS4 nebude legrace no, ale počítám že narůst výkonu bude dostatečný, do doby než vyjde PS5, jestli se vyrovná i7 skylake a gtx 970 tak ji koupím, jinak ne :))
    • Femto
      Tak fyzickým výkonem se těžko tahle PS4 dorovná 970GTX, grafika by tam měla být na úrovni +- Radeonu RX 470, ale v reálu by to klidně mohlo jet lépe než na 970GTX. Uvidíme.
    • Veskoslav
      970? Venku je 1060, osekaná 1060 3 GB či R9 480 a uvidíme, co zvládne 1050, kdy by cena měla být okolo 150 dollarů a nemá mít osekaný čip z 1060, ale zcela nový a svůj vlastní.
      • Veskoslave a jakou kartu máš ty ?
        • Veskoslav
          R9 390X a R9 280X OC
          • 390x a tebe zajímá nějaká gtx 1050 nebo 1060 ? kamaráde to by sis nepolepšil, jestli chceš lepší než 390x tak koukej na gtx 1070 ale cenovka pořád vysoko, celkově mně nové karty neberou, 4k na vysoké nebo ultra detaily nedávají, takže pořád jde o full hd karty a proč bych měnil gtx 970 za 1070 ? ve full hd mi dá gtx 970 stabilně 60 fps na ultra a to že mi dá gtx 1070, třeba 150 fps mi je úplně jedno když mám 60hz monitor, stejně jako dalších 99% hráčů
            • Veskoslav
              Jako mě třeba u 280X občas dochází VRAM,a tak jsou 3 GB, tak možná časem když začne docházet, tak bych ve tvém případě měnil:) Jinak si myslím, že to nemá cenu ani u jednoho z nás teď měnit kartu.
            • Tak gtx 1060 je nová karta ale koukni na testy přesně to co sem říkal nic kromě toho že bych měl o 10-50 fps víc ta karta neudělá, ultra hraní zvládne jedna i druha a ta druhá dá víc fps což mi na 60 fps monitoru je k ničemu je to tak ?
            • Veskoslav
              Já neplánuji kupovat kartu minimálně další dva roky:) Ten výpis byla spíše narážka na 970 navíc s osekanou pamětí, kdy prohrává i s 1060, co má pouze 3 GB VRAM a ne falešné 4 GB jako 970.
    • No gtx 970 už taky není zrovna terno. :) *2*
      • Proč by nebyla terno ? všechny hry hraju na max nastavení, jak vyšla beta BF1 tak sem jednoduše naklikal vše na max + nejlepší vyhlazování a full hd a hra běžela nad 60 fps a ani jednou propad pod 60, všechny hry dává na ultra detaily, a i beta hry co teprv vyjdou, takže neřeším...
        • Jistě že nemusíš řešit. Neznám hru kterou by jsi si nezahrál pokud máš i7 a tuto grafiku tak si chvíli ještě zahraješ. Ale oni nedělají tisícové řady aby jsi si zahrál všechno na max ještě rok *1* . Což bude té konzoli asi trvat než vyjdou všechny pořádné hry. 970 se drží už teď dlouho a je opravdu dobrá sám sní mám zkušenosti, ale 4k 60 fps? Taky mám takové sny. :D
          • Zagro
            Nono, 4K 60fps = no chance pro 970, viz. můj starší příspěvek. U starších her OK, případně u výjmečně dobře odladěnejch her jako je novej Doom, ale jinak je to špatný. 1080 bych teď viděl jako minimum.
  • TheGGG
    slušný... 4K bych neriskoval ani se svou novou sestavou s gtx1070 a skylake i7... každopádně, zatímco se tu zdejší pc masters race mohou ukroutit vzteky, já už plánuji nákup nové ps4k, za 10 klacků je to jak zadarec, jak vyjde, levně střelím svou starou ps4 a koupím toto--- popravdě ani nemám doma 4k televizi, ale tak jeden nikdy neví... *1* *1* *1*
    • Odulin
      Jsem na tom do puntíku stejně. ;)
    • Zagro
      Beztak nemáš 4K monitor *3*
      • snorgrind
        Vis ze na PC nepotrebujes 4k monitor abys pustil veci ve 4k ? Rika se tomu downsampling a predtim nez bylo DSR a gedosato se to delalo prez custom rozliseni primo prez ovladace. Na konzoli ten 4k monitor/TV potrebovat budes, protoze te nepusti v tom vrtat :)
        • Zagro
          Jasně, takže si budu pouštět 2160p videa na 1080p monitoru a pak zde budu něco plkat o kvalitě. Nemluvě o tom, že 4K videa na YT atd. postrádají pořádnej datovej tok. Šlo mi v zásadě o to, že zde probíhá diskuse o něčem, co ve skutečnosti ti lidi ani neviděli. BTW pouštěl jsem si to na Samsung U28E590D a žádnej zázrak :)
        • tak kdyz je nativ monitoru 4k je na nem obraz urcite kvalitnejsi nez pri tehle gedosato pokusech neco jako sex se sprckou a bez ni:)
          • Spíše jako sex se ženou a sex s nafukovací panou. V tom druhém případě si můžeš představovat, že souložíš se ženou, ale pořád je to nafukovací pana, stejně tak jako si můžeš říkat, že hraješ ve 4k, ale stejně je to pořád Full HD :D
            • Zagro
              Tak tak, Chumbaba a Farnham_The_Drunk jsou krapet mimo, když si myslí, že se ta kvalita liší minimálně. Alespoň tak to z jejich příspěvků vyplývá a kupodivu si ještě myslí, jací že to nejsou koumáci :)
            • Vidím, že oba víte, o čem mluvíte *3*
          • Farnham_The_Drunk
            V tvém případě, jako rozdíl mezi pravou a levou Ančou Dlaňovou.
      • TheGGG
        ano nemám, a pointa?
        • Zagro
          Pointa je v tom, že zde komentuješ něco, co jsi ani neviděl a ještě si to chceš koupit a přitom to nemáš ani na čem provozovat...
  • tak trochu to bude možná zabiják PC i Xboxu, ono za 10K tohle těžko poskládáš, výkon to nabízí už opravdu slušný, hry jsou na tom krásné viz. Tomb Raider a Horizon. No, tohle se Sony povedlo.
    • Tak ako to bolo volakedy.
      • no, PS2 či PS3 vždy přícházelo za velké peníze. Původní PS4 zase přišlo levno ale zcela bez her + už v té době byl výkon na úrovní 7850 docela podprůměr. Tahle konzole se mi zdá dost podařená ve všech směrech, už slušná nabídka her, exkluzivity oznámené i vydané, výkon slušný.
        • Zagro
          Nikdo to ještě skutečně pořádně neozkoušel. Takových silných řečí už Sony mělo tolik a nakonec jste skončili u ušmudlanýho 720p a 30fps.
  • Určitě je dobře, že se vývojový cyklus konzolí zrychlí. Z toho budou těžit PC hráči. Já rád vzpomínám na dobu, kdy bylo nutno upgradovat často, protože nové a lepší hry prostě potřebovaly silnější stroje. Jen ať se ten závod zase rozjede. Hipsteři budou kňourat, že uměníčko jde dělat i třískáním dřívka o dřívko, ale já chci pokrok *4*
    • TheGGG
      ano jak všichni dobře víme, nejdůležitější a nejzábavnější věc na hraní her je nakupování HW, benchmarky, overclocking, slintání nad nic neříkajícím nastavením ve hře, které způsobí reálnou fyziku a rozmazání chlupů na zadku, což stejně nikdo nemůže vidět, ale sežere to 35 % výkonu a tak to musím zapnout....
      koho pak zajímaj takové blbosti jako hra samotná...
      PS: na grafice samozřejmě nezáleží... *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1*
      • Viz. tvuj minuly komentar v diskusi k clanku o Horizon, jak jsi si koupil komp za 45 litru... :DDD. Ty vole ty jsi fakt totalni komik... :DDD
    • Mne se stagnace libi protoze nerad vyhazuju prachy kanalem. To pochopis az dospejes ;)
      • A kolik ti je, staříku?
        • 39
          • Tak to je dost smutný. *4*
            • A proc?
          • Tak to je smutný příběh, mentálně působíš tak na 10
            • Jo, poznal, akorát že těch vět nebylo pár, ale tak 1000, vždyť sem píše blbosti pod každý článek už roky a se stěstim 1% z nich dává smysl *7*
            • Jsi poznal z pár vět? Naopak jako imbecil působíš ty.
  • Ilusiveman
    Beru, snad i novej 2TB hdd.
  • jsem zvedav s cim prijde PC master race ted, kdyz konzole za par supu bude zvladat hry ve 4k, za ty penize nekoupite ani grafickou kartu ktera by nejakou hru ve 4k rozjela pri stabilnich 30fps. na co se ted bude nadavat kdyz konzole uz brzdit PC nebude...no mozna lepsi pockat az na realny vysledky..me se to hrani ve 4k na konzoli za 10k moc nezda:)
    • koupíš lehce. Dáš si to na PC na low nebo medium a máš 4k jak nic ve 30 fps,

Tohle bude ještě horší a hnusnější. Nebo si opravdu myslíš, že něco za 9k je lepší jak něco za 20k ve stejném odvětví? *15* Jasně. Asi jako toyota Land Cruiser vs Dacia Logan.
    • Teď si nejsem moc jistý jestli je to jenom sranda, nebo si z toho nějaké slova myslel vážně :D PS4 nebude 4K zvládat v žádném případě. Resp. ano na nějaké medium třeba,.. K čemu je mi medium na 4K, když můžu mít ultra na FullHD? Za těch pár kaček co to bude stát, to bude zvládat tak prerendered video sekvence ve 4K... Navíc nevím kde žiješ a co si myslíš, že se do těch konzolí strká za karty, ale můžu tě uklidnit, že kdyby to bylo tak powerfull za tak málo peněz, tak společnosti co chrlí karty horem-dolem (AMD, Nvidia) by tu technologii už dávno měli :D
      • Just to add up - musel jsme si ověřit, ale sony má poslední 3 grafické karty od AMD, takže se ani nemůžeme bavit, že by pc kdy blokoval konzole,..
    • Femto
      moc tomu nevěř, je to jenom PR, 4K nedává pořádně ani karty za 15K a výš, pochybuji, že to bude zvládat konzole za 10K, navíc to ani není potřeba, 4K využiješ hlavně u monitoru, u TV je pro většinu lidí zbytečnost.
      • gesto
        Podle Mass Effect to lidi teď hodně řeší, snad na každým herním webu na světě, ale když se podíváš na zem a podrobněji na textury tak mi to jako 4k rozhodně nepřijde, nevím ale spíš to bude papírově 4k

https://www.youtube.com/watch?v=heZt-0_-mk8
        • Femto
          Takových prezentaček už jsem viděl, jak všichni slintali nad Deep Down, když to oznamovali s PS4, Deep Down nikde a grafika na podobné úrovni taky nikde na PS4. Až to vyjde, tak se to můžeme řešit, do té doby je to jenom PR.
          • Zagro
            Přesně, jenom spousta řečí.
        • No ja prave na to video koukal, 60 fps to nebezi urcite, ale ani nebyli videt nejaky viditelny fps propady..takze pokud nekecaj, ta nova PS4 by to zvladat mela..ale dneska se enda verit skoro nicemu..proste to chce pockat az ta PRO verze bude venku. Taky ta scena v tom videu nebude kdovijak narocna...
          • gesto
            Venkovní prostory, tráva, stromy, to je jiné kafe tam jsem zvědavý, třeba zaklínač 3 ve 4k má problém i gtx 1080 karta za 22 tisíc, prostě nova high end generace na 2 roky staré hře, ale dejme tomu že v té době se neřešilo 4k jako standart ale až se řešit bude kdo ví jak to poběží, není to tak dávno co i full hd byl jenom sen a najednou tady máme i full hd mobily
            • Femto
              Final Fantasy to potřebuje jako prase. Už to demo sotva jelo, tahle konzole je naprosto nutná, navíc za ty prachy jako zadarmo .)
            • No kazdopadne odklad Gran Turisma a Final Fantasy 15 ted dava vetsi smysl..proste to chtej upravit na PRO verzi..
    • gesto
      Víš za cenu nové konzole jsem v pc měl ''jenom'' desku a ramky :) pc nebo konzolové hraní není o tom co je levnější nebo výhodnější ale to co ti víc vyhovuje a co tě baví, to bys taky mohl říct všem šoférům že jedině Fiat uno proto že je levnější a na plnou nádrž jezdíš rok :)) je to jako se vším někdo má starou nokiu a někdo iphone, někdo bílou obyč ledničku a někdo kombinovanou za 50 litrů ...atd atd
    • Veskoslav
      Ne nebude zvládat hry ve 4k při stabilních FPS.....
  • Tak tohle mě přesvědčilo, abych místo upgradu/koupě nového PC ještě ty dva (velmi dlouhý) měsíce počkal na NEO, který koupím společně s PSVR. Za ty prachy to je skvělej kup.
    • Žádné NEO nebude.....NEO=Pro chápeš?
      • Ano, samozřejmě, viz odpověď výše.
    • Doufám že jsi si své hlouposti vědom
      • A to kvůli čemu, proboha?
        • No jelikož NEO je Pro což je naprostou logické
          • Ale jak koukám na vlákno tak reagují na někoho jiného sry
    • Nedokážu si prostě za mě přestavit abych konzolí nahradil PC to je opravdu nonsens. Kupříkladu mám oboje a opravdu nehodlám kupovat konzoli každý rok. Rovnou si počkám na opravdovou novou generaci.
      • Dyť ale já nic nenahrazuju. PCčko si samozřejmě nechám, protože ten výkon na vše, co od PC potřebuju má ještě na dalších 5 let. Jen hrat budu hlavně na PRO, ne na kompul.
    • Žádné NEO neexistuje, takže to budeš čekat asi déle než 2 měsíce. Kup si raději to PS4 Pro, který vychází za chvíli.
      • Ježiš, samozřejmě, že vím, že NEO=PRO. Prostě mám zažitej víc ten název NEO, kterej teda navíc zní o dost líp.
  • co dal? multiplatformni hrani porad nic? porad to neutahne ps3 tituly? sorry udelat upgrade nevykone konzole neni velkej posun spis pokus o dotazeni konkurence... kde je ten naskok co meli pri vydani? nikde... Sony proste nevi kam :(
  • Koukam ze strach PC master race je dost velky. Takovejch prispevku kde se snazi kazdyho presvedcit ze to urcite tak nebude. I kdyz hraju na PC i na konzolich pocural bych se smichy kdyz by toastovac za 11k zvladal to co nedava PC za 30k. Jsem opravdu zvedav jak to nakonec bude.
    PS: prosim vas hlavne zas nepiste analyzy jak to neni technicky mozny protoze na PC to stoji 50k..ono asi neni ale lepsi pockat az bude PRO na trhu.
    • Paulcz
      Strach z čeho? Marketing konzolí se vždycky snaží udělat dojem o jakou bombu se nejedná, ale žádný objektivní srovnání to už pak nesnese.. Takže si konzolisti užijí svou 4K hru, ve které bude o polovinu objektů méně a s nižším počtem polygonů a s osekanou fyzikou. Nemluvě o FPS. Z 90% to bude koridorovka, protože tam jde hnát přiškrcování do extrémů.
    • PC Master Race *15* Tenhle kult paniců ještě existuje?
      • Jj, občas sice vyleze nějaký žvást ve stylu "PC hraní je mrtvé" ale vždycky se tomu za dalších 15 let rádi zasmějem *3*
        • není no, barevných zrůdnosti typu Dota neustále přibývá...
          • Dota zas tak barevná neni, proti některým klonům, ale tak chápu ževsi chce každej ukousnout trochu koláče, i když z Moba koláče zbyly fakt jen nejmenší drobky, zbytek sežral Gaben *4*
    • Zapomínáš nebo schválně ignoruješ jeden fakt, tímhle krokem se téměř eliminuje cenový rozdíl, protože bude jedno, jestli si upgraduješ komponent nebo si koupíš jednou za 3 roky konzoli (s tímhle trendem možná i častěji), hnát se u konzolí za výkonem není cesta a úplně to popírá jejich smysl. Až za dva roky sony oznámí novou konzoli, která bude zvládat 4k při 60fps tak abys místo čůrání smíchy nebrečel. Playstation 2 tu byl 13 let, PS3 9 let, PS 4 3 roky a už vychází upgrade, Neříkej mi že se ti tenhle trend líbí a ještě mu budeš tleskat. Navíc i reakce na oznámení, kdybys to sledoval, tak takhle vlažné publikum jsem na sony eventu ještě neviděl
      • Takova je doba, bud na to pristoupis nebo odpadnes. Casy se meni a ja jen operuju s tim co je. Samozrejme kazdy rozumne smyslejici clovek vi ze SONY i MS by udelali lip kdyby za dva roky vydali uplne nove konzole, jenze hlas trhu a nenasytnych mainstream pubosu je tak silny ze nejak reagovat musi, tyhle upgrady si vyrvali lidi protoze je sralo ze na PC jedou v 60fps a 4k. Podekovat muzeme treba takovymu Totalbiscuitovi kterej se primarne zaslouzil o to ze i lidi kteri o existenci 60 fps nemeli ani tuseni to zacli resit. Stadecko neco chce tak SONY jim to da, vzdyt na tom jen vydelaj tak proc ne.
        • upřímně neznám nikoho kdo jede 4k v 60 fps, jo vlastně sebe - diablo 3 v DSR, ale to není zrovna příklad novinky, na hraní her ve 4k které bude mít smysl si budeme muset počkat na nvidie 11xx a amd 5xx a kdo ví jestli, jinak na současným kompu ve 4k na low můžu hrát všechno, ale to jaksi postrádá smysl. Na druhou stranu budu na 100% kupovat nintendo NX a je mi úplně jedno co to bude mít za vnitřnosti, protože a) zelda b) z letošní E3 mě nezaujala ani jedna ps4 hra
          • Ale chapes ze je jedno jestli to tak ve skutecnosti je nebo ne, jde o to ze to je trend a porad se o tom mluvi. To same virtualni realita, obrovskej hype, ale zdaleka se to neprodava tak jak by melo. Ale proste to je in, tak se dela ze to kazdej chce a musi mit. Ja si myslim ze prodeje |P|RO verze nebudou zdaleka takove jak to ted muze vypadat, plno lidi doma ps4 uz ma a kupovat dalsi nebudou, spsi to bude pro nedockavce a nadsence, ale pochybuju ze tata s mamou ktery mladymu koupily minuly vanoce PS4 pobezi hned pro novou.
            • spousta lidí si PS4pro koupí kvůli lepším fps ve VR až zjistí, že se jim z toho na klasické ps4 dělá blbě a kámošova pro tím netrpí, Sony to má vymyšlené fakt dobře, věřím tomu, že se Pro bude prodávat jako housky. A nebo se spousta lidí na tenhle trend nakrkne a ze zvědavosti koupí nintendo a bude vycházet více japonských her na západě a.... - to je můj sen, co se mi asi nesplní
    • Master race z toho bude těžit taky, když teď konzole nebudou tak moc brzdit vývoj her svou zastaralostí, tedy alespoň po stránce HW, koncepčne je ještě dost co zlepšovat
      • To se právě vždycky musím ale smát, když pak ta "master race" brečí, jak je hra neoptimalizovaná, když ji nerozjedou ve 4k na jejich 5 let starý integrovaný notebookový grafce.
      • TheGGG
        těžit z toho budeme my, co máme nadupaný děla, ale pořád je zde tuna majitelů pc, co nemá ani kartu na úrovni 970 a i to už je dneska šunt...
        • S GTX1070 se pasuješ mezi ty co mají nadupaný děla? *6*
        • spousta lidi ma sunty protoze nebylo potreba mit nic lepsiho
          • TheGGG
            a pak brečíte, když vám hry nejedou a svádíte to na špatnou optimalizaci... LoL... lidi pořád žijou ve snu, že s gtx 970 vše musí rozjet, jinak je to chyba vývojářů... ale dneska je tak karta už zastaralá... sorry pc mustardi...
            • TheGGG
              hry taky vypadaj líp jak na konzoli.... to přece pc master race tvrdí furt...
            • pokud ta hra vypada +- stejne jako na konzoli, tak ano 970 musi vse rozjet, jinak je to chyba vyvojaru
            • TheGGG
              kecy v kleci, např. o BOIII říkali jak je špatně optimalizovaný a gtx 1070 to dává na ultra s 60fps jak nic a jen to žere 7 GB paměti na grafice...
            • jenze na PC jsou ty hry hodnekrat skutecne blbe optimalizovany, viz treba no man sky, nebo skoro libovolnej port japonsky hry z konzoli.PC je takovej bordel bez pravidel a jistot, protoze nejaky pravidla ohledne QA tam neexistujou, konzole maji tohle aspon ve vetsine pripadu o dost lepsi.
            • TheGGG
              LoL, nedělej, že to není pravda flashko... lidi zkuhraj na neeoptimalizovaný hry a přitom maj doma jen starý šunt co je stál 3krát víc jak konzole... já si nestěžuji, gtx 1070 a i7 skylake jsou slušný a pořád mám taky xbone, ps4 a starou dobrou ps3, i když to pamatují jen starší, navíc brzy koupím i tuto ps4k a pak jen na čem dřív hrát, ale někteří lidi, co hrají jen p2w moba hry a utápí se ve vzteku, že si nic lepšího nezahrají, těch je mě fakt líto... *1* *1*
            • Prestan si tahat pindoura, nebo si natrhnes predkozku, dost to boli. *7*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit