Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • líbi se mi, jak se tady trapne deti hadaji *1*
    • Co přesně se ti na tom líbí?
  • Ja si z jediny vyplaty muzu koupit high end pc, takze tohle by nebyl problem. Otazka je jestli na tom bude co hrat a o nejakych exkluzivitach zatim nevim. Ale pro nekoho to muze byt dobra alternativa k pc hrani.
    • Výplata je táty nebo mámy?
    • Radši si kup kamarády, které to bude zajímat.
    • gesto
      Ty musíš čekat na high end pc do výplaty ? omg kde žiješ já si na high end pc vydělám do svačiny a místo svačiny běžím do alzy a na stůl jim tam hodím 50 papírů :))))
      • Mastnejch papírů od sekaný?
        • Alze? Těm tak maximálně záchodové a použité.
  • Santo01
    Cena příjemně překvapila, ale velký fail je absence nové Blu-ray mechaniky s podporou 4K UHD disků. Papírově slabší Xbox One S v tomhle ohledu zaválel - je levnější než většina stolních 4K Blu-ray přehrávačů a ještě na něm jdou hrát hry. *3*
    • Evidentne bylo pro Sony prioritni co nejvicnzvednout vykon pri udrzeni stejne/nizke ceny. Mechanika 4K by to citelne prodrazila a pritom je to pro masove publikum neprosta zbytecnost.
      • ringmancz
        Aneb představujeme 4k zařízení, na kterém se nepodíváte na 4k filmy
        • Vypadlo ti slovo, je to 4K _herni_ zarizeni. Kdyz pominu, ze 4K je zbytecna marketingova tlacenka, tak na 4K filmy se podivas. Omezeni je pouze na 4K BD media, coz dnes nejen ze neni jediny zdroj 4K filmu, ale dokonce ani ten dominantni. Naopak pochybuji, ze by se tu nasel nekdo, kdo neco takoveho ma. A konzole je zarizeni urcene pro masy. Zdrazovat masam konzoli kvuli technologii o kterou nemaji zajem je imho ekonomicky nerozum. Ostatne podivej se na PC, to ustrnulo dokonce uz u DVD, neprosadilo se tam ani obycejne BD. Svet se posunul a Sony se tomu prizpusobuje. Ja treba dam za hry cca 20 litru rocne, za BD filmy tak desetinu a 4K neplanuju vubec. A kdyz se podivam kolem sebe, kolik lidi nakupuje alespon obycejne BD, tak je to bida a zoufalstvi, neznam nikoho, kdo by je kupoval pravidelne a mel je za svuj hkavni distribucni kanal. Jestli se nepletu, tak co se tyce optickych nosicu, stale se nejvic prodavaji filmy na DVD a celkove opticke nosice klesaji ve prospech digitalni distribuce. A ty bys chtel do levneho zarizeni pro masy montovat 4K mechaniku :-). Nesmysl. Sony si vybralo jiny smer, co nejlepsi pomer vykon/cena a imho to je presne to, co bude realne nejvic tahnout a prodavat konzoli masam.
  • Kozy
    Beru hned jak uvidim jak moc je hlasitá, moje PS4 už docela řve.
    • jestli máš po záruce tak tam stačí vyměnit ten levný větrák. nic jiného tam nemá co hučet. ještě HDD...Ten ale když hučí hodně, tak je většinou poškozen.
      • To není větrákem. Většinou odejde teplotní čidlo na desce.
        • Ale houby teplotni cidlo, bohate staci oddelat spodni kryt a ten vetrak profouknout. Ty zebra za nim se casem zasvini prachem a nefouka uz pres ne temer zadny vzduch. Je to problem uplne kazde PS4 v trosku prasnem prostredi a po profouknuti je to opet tiche jako nove.
          • ne problem je ze lidij sou cunata, hodi konzoli pod televizi, dva roky tam lezi a nikdy je nenapdne ze by ji a okoli mohli zbavit prachu. prakticky denne mi projde rukama nekolik pouzitych konzoli a nekdy to je takovej humus ze bych zvracel.
            • tak někde v bazáči
            • Ne nepracuju a ty budes urcite cune, ze ses ozval..
            • Nepracuješ náhodou ve sběrně odpadu? Občas tam vozim nějaký starý krámy, možná jsme se potkali
    • Tak to máme podobné mě teď začala vydávat zvuky i když je off
  • PS4, PS4 PRO a este sa chysta buduci rok PS4 NEO. Akosi sa nam ten 8 rocny cyklus kedy treba menit konzolu skracuje *1*
    Neni to hate ale realita, takze peace... Najvacsie plus konzol, kedy clovek mohol hrat roky na jednom HW su davno prec. To uz kupa 1070 karty vydrzi dlhsie ako tieto "upgrady" konzol....
    • PRO = NEO a co ti brani hrat roky ne jednom hw? Sony garantuje, ze vsechny tituly budou chodit na obou konzolich.
    • Jsem moc nepochopil o jakem PS4 NEO na pristi rok je rec? PS4 Pro je PS4 NEO! :-)
    • Zrzzek
      Nevím jak na tom bude NEO, ale PRO je se základem "kompatibilní". Pár vylepšení tam je, ale žádné terno to zase není...
  • prodávám PC a kupuji tohle, na tenhle impuls jsem čekal...
    • Paulcz
      Správně, hurá kupředu! Zpátky ni krok!

Snad to stihneš koupit dřív, než se zjistí, že to 4k je jen upscale z 720p :)
      • kvůli 4K to nekupuji ty ymbecile...
        • Na toho "ymbecila" sis hodil korunou? Nebo jsi to vzal takříkajíc "citem"? *1*
          • tak nějak jsem nechtěl ban, víš, ymbecil zní navíc dost důrazně i pro PC retardéra...
            • ee: Jo, to si jako myslím. *4*
            • Druhá možnost je, že jsi prostě jen ydiot
            • to si jako myslíš, že to byla gramatická chyba?
            • Jako že když zaměníš i/y, tak cenzor nepozná, co to je za slovo a nebude tě chtít ztrestat? No nevím, člověče, jestli je to dobrá taktika.
          • *1*
  • A neni to slabej dost vykon? Pisou ze konzole bude mit 4,2 TFLOPS?
    Procak PC je daleko vykonnejsi, grafika ma treba 6,5 TFLOPS tudiz je to uplne jinde.
    Navic tam uz muzou lidi hrat i ve skutecnym 4K! *1*
    • Konzole jsou delane jinak nez PC, nezatezuji je windows, prosesor a grafika jsou primo na desce, nejsou v zadnych slotech a diky tomu ze jsou jsou vsechny stejne je mozne na ne lip otimalizovat. Takze muzou dosahnout vykonu ktere ma mnohem vykonejsi PC. Staci se podivat treba na zaklinace kterej bezel 30 fps a pritom grafika v PS4 je pod urovni Nvidie 750Ti.
      • To je zajímavé, že se na nich při té úžasné propustnosti většina her seká i přes ořezanou grafiku a nízké rozlišení, můžeš mít optimalizaci jakou chceš, ale k čemu to je, když hra ve výsledku vypadá jako rozšláplé psí lejno *7*
        • Tak to mas asi neco z ocima, Zaklinace jsem na PS4 hral a ze by se sekal jsem si nevsimnul a vypadal vic nez dobre. Na ps4 jsem videl bezet desitky her a jedina o ktere muzu rict ze bezela skutecne mizerne byl Homefront, jo a taky fallout 4 by urcite mohl bezet lip. Navic sekani a padani a spatna optimalizace je spis domena PC diky ruznorodosti hardwaru a zasvinenym systemum ktere lide maji.
          Cely tohle sracickovani kolem novy PS4 je jen kvuli tomu ze plno lidi proste nesnese ze by toastovac za 10k zvladal zhruba to same co jejich PC za ktery daly pomalu 30k. Obrovskej funici kram pod stolem co zere proudu jak zarovky na velky svatbe. Ja na PC hraju taky, ale vyhody konzole jsou zcela zrejme a nebudu si namlouvat opak.
          • Jediná výhoda konzole je cena - zaplatíš míň, hraješ v horší kvalitě, to je fér, ve všem ostatnim je PC lepší, jinak argument, že by měl někdo závidět hraní v low kvalitě na podprůměrmém hw je absurdní.

Videa se sekajícim se zaklínačem na PS4 si najdi sám, je jich plný internet
            • Zijes v nejake PC 60 fps bubline, realita je uplne jina. Ne vetsina lidi co hraje na konzolich rozdil mezi 30 a 60 fps nepozna a ani nevedi ze nejake fps existuje .hry se daji v pohode hrat uz pri 25fps (napriklad Wii verze Xenoblade chronicles, a to je hra na vic jak 100 hodin a neslysel jsem ze by si nekdo stezoval na sekani) vytvorene PC standarty nezere zdaleka tolik lidi jako si myslis. Jo taky radsi hraju pri 60, ale proste tvrdit ze Zaklinac 3 se na konzolich seka a neda se to hrat je kravina za kterou by kazdy zaslouzil vyplachnout pusu savem.

PS: a vsadim se ze videii kde se zaklinac seka najdes daleko vic z PC verze nez z te konzolove, mimochodem..
            • Draken69CZ
              Zas jen tvůj názor a domněnky, mě se to trhá už při 25 fps a když hraji na PC přejdu na konzole tak i na těch 30 si musím chvilku zvykat. "hra je na ps3 z valne vetsiny plynula" asi si myslel PS4, ale to je nepodstatné píšeš z valné většiny to znamená že se chvilkami trhá a to jsi výše popíral nehledě že pochybuji že jsi ji hrál s ukazatelem fps takže zase domněnka nehledě že trhání bereš od 15 fps takže ti to mohlo "frčet" hodně času ve 20 fps aniž by jsi to registroval jako sekání. Nechápu když poznáš rozdíl jak můžeš hrát tak sekanou hru? To nepochopím, chápu lidi co prostě jinde nehrají a nemají srovnání a pak tu konzoli obhajují do krve, ale když někdo má srovnání a pozná rozdíl a pak tu slovíčkuje co trhání je a co není no zajímavé. Jinak rozdíl mezi slideshow 20 fps a plynulými 60 fps pozná každý, možná neřekne konkrétně proč, ale 60 fps mu přijde lepší.

Tady máš DLC Krev a víno kde je krásný propad a dokonce i to tvoje sekání https://youtu.be/LHtnktoPLAo?t=1m55s

Jinak už bych to uzavřel okecávání bylo až až, takže spapej botky a věnuj se zas někomu jinému :)
            • Kdysi se hrali hry pri 15-20 fps a nikdo si nestezoval. navic mist kde W3 jede tech 20 je minimum..skutecne trhani obrazu diky nizkym fps dochazi az pod 15fps a tak malo W3 nejede snad nikde..proste ta hra je na ps3 z valne vetsiny plynula, o to mi slo, navic jsme ji na te PS4 hral. A aby bylo jasno, rozdil mezi 30 a 60 fps nebo 10-30 fps poznam perfektne (jen aby zase nedoslo k nejakym recim kolem toho ze nic nepoznam) To video je navic natocene v dobe kdy W3 vysel, tedy pred tim nez polaci tu hru xkrat optimalizovaly, GOTY edice si drzi tech 30 fps prakticky porad..

PS:normalni a nenarocni lide nepoznaji rozdil mezi 20fps a 60fps ani kdyby jsi jim nasilim drzel hlavu centimetr u obrazovky, docela jim to zavidim.
            • Draken69CZ
              Tak je rozdíl když klesne fps o 10 fps z 60 na 50 nebo ze 30 na 20 kde se hra začne sekat/trhat, tady ti žádné studování nepomůže. Nevím proč to sem taháš natož nějaké anglické pojmi, trochu mimo. Ale abych tedy držel tvou terminologii tak W3 se na PS4 neseká jen často dochází k PROPADU fps pod hodnoty zaručující (pro normální/nenáročné lidi) plynulí obraz. Jinými slovy řečeno to samé.
            • No jo, holt si pod pojmem sekani kazdy predstavuje krapet neco jinyho, propady fps za sekani nepovazuju..za sekani povazuju kdyz se treba otacim s postavou a obraz se zastavuje protoze treba neni dost pameti a to rozhodne W3 na PS4 nedela..pokud za sekani nekdo povazuje propady fps tak by si spis mel upresnit anglicky pojmy a co je zpusobubuje. je to treba nastudovat, protoze co vas tak ctu tak nevite ani prd. A obvykle vkladani nesmyslu ktery jsem nerekl o 1fps radsi nebudu komentovat..
            • jak zaplatíš míň??? na začátku možná ale pokud sis ji nekoupil jen pro dvě hry tak zaplatíš MNOHEM víc! protože ty hry na kozole v horší grafice jsou vždy dražší a to o 500-800 na jednom kousku *11*
            • Draken69CZ
              OK pokud máš "flash" takové nároky na plynulost tak ok proti tomu se nedá nic říct, pokud se ti tohle zdá plynulé a neseká se to. Hlavně nezkoušej nikdy hrát na víc fps než si zvyklí pak až by ses vrátil k tomuhle hraní mohl by jsi se docela zděsit.
            • takze dokud to frci aspon 1fps, je to porad krasne plynuly *1*

u made my day
            • Sekani je kdyz se hra zastavuje a ma v tu chvili 0 fps.

LOL
            • Ty rikas tomu kdyz spadnou fps na vterinu niz sekani? Sekani je kdyz se hra zastavuje a ma v tu chvili 0 fps. To bys pak mohl rikat kdyz hra bezi 60 fps a obcas spadne na 55 ze se seka..ted uz se nedivim ze lidi melou takovy nesmysly kdyz ani nevedi jako rozdil mezi fps a sekanim.
            • Notebok za 10 tisíc co si mohu tahat sebou a baterka vydrží 5 hodin a PS4 za 10 tisíc si na něm zapařím, jsem na 20 tisících, co s herní bednou za 30 tisíc, když za 2 roky musím zase něco měnit, aby to šlapalo. Asi tak, z herních PC jsem už vyrostl. Už nevyhazuju peníze, vše šlape a nemusím se o nic starat.
            • Draken69CZ
              Tak třeba hned ve 4.s to na PS4 padne na 21 fps, od 52.s do 58.s to jede 20 fps atd. to je pořád plynulé? Ono je fajn hrát na všem, ale je taky dobrý přiznat si že někde je to hraní celkem na hraně a netvrdit já to hrál mě se to neseká, tady je důkaz že se to seká sám si ho postnul takže dobrou chuť *3*
            • Chces mi podsouvat nejaky nic nerikajici videa kdyz sem toho Zaklinace na PS4 hral a mam s tim osobni zkusenost, na rozdil od tebe?
              Jinak to je dal zbytecna diskuze, je to porad dokola a dost nuda..jen rikam ti chytrejsi hraji na obojim, ti hloupejsi se chovaji jak fanaticky fanousek fotbaloveho klubu..
              PS: tady mas framerate test obou konzolovych verzi zaklinace, jestli se to nekde seka tak snim svoje backory.
              https://www.youtube.com/watch?v=tkB8gpPzMkw
    • Na PC za 10 tisic muzou lidi hrat ve skutecnym 4K?
      • To ne, mysleno to je ze sice do PC da nekdo daleko vic penez, ale ma ho treba i na praci a ne jen na hry. Konzole je proste spis jen na hry. Navic mladej clovek nebude jen sedet u konzole a hrat hry. To jsme delali jako mali ve 12ti, kdy byla jeste Sega 16bit a casem PS1 *1*
        • Jasne, ze nebude jen sedet u her, hry budou jen vedlejsak kdyz zbyde cas pri cumeni na Facebook...
          • Je to tak, PC má oproti konzoli nespočet možností...
            • Třeba rozject hry ve 4k :)
  • ringmancz
    4K možná tak na Netflix apod. a to je teda drahá krabička za 10 tisíc
    • Nenene, například nový Mass Effect Andromeda obsahuje podporu 4k HDR na PS4 Pro. Je to i natočené jako první gameplay kde poprvé vidíme male protagonistu ;)
      • ringmancz
        Taky jsem býval naivní, ale takhle moc snad nikdy. Ty tomu vážně věříš? Když na současných konzolích hry často neběží stabilně 30fps? A o něco výkonnější hardware zvládne 4k? Navíc udělat celou hru a jednu lokaci do tech dema je rozdíl. Nakonec z toho vyleze, že to běželo v nějakým upscalu, jak to Frostbite umí.
  • Největším překvapením celé konference pro mě byla cena. Nečekal jsem nějak závratně drahý systém ale 399 eur je parádní cena. V čem jsem ale velice skeptický je proklamované hraní ve 4K. Všichni víme jak nadupaný/drahý potřebuje člověk stroj aby byl schopen hry rozběhat alespoň na 30 fps. Myslím že se jedná o klasický marketing kde nakonec ve 4K pojedou akorát nejaké jednoduché indi hříčky.
  • Kašlat na to. Důležitý je, jaký hry na tom budou. Nejlepší hra co jsem zatím hrál, bylo The Last of Us a hrál jsem to na slabý PS3, ale hru jsem si užil víc než dost.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit