PlayStation 5 bude mít ray tracing, SSD a bude zpětně kompatibilní s PS4
-
To je divné, protože ty hry jsou udělané tak, aby většinou běželi stabilně. (mě osobně trošku lagoval jenom RDR2 v opravdu přeplněných městkých lokacích, ale jinak vždycky stabilní)
Z toho, co jsi popsal, se zdá, že máš konzoli zapranou prachem a přehřívá se. I u PC to musíš občas rozebrat a nějak vytáhnout ten prach. Jestli se na to montování/čištění sám necítíš, tak to dej do servisu a oni ti to udělají.
-
Jasně to je taky dobrej důvod proč čekat, prostě pokud to člověk nepotřebuje hned a má jak říkáš dohraný exkluzivity z PS4 tak kupovat hned PS5 se asi nevyplatí jenže problém je ten že Sony dost možná posune pár her co mělo vyjít ještě na PS4 a vyjdou jako launch tituly na PS5 a kvůli tomu už spousta lidí po tý PS5 skočí protože nebudou chtít čekat až se k těm jejich oblíbeným sériim přidají další 2 hry třeba :D
Např. Spidey byl můj důvod proč jsem PS4 kupoval a pak Bloodborne no a jsem si docela jistej že pokračování obou vyjde až na PS5 (Spidey na 100%)
-
bsod? to se mi stalo s w10 jen v jediny hre, ve spraseny forza horizon 3, ktera bezela pres uwp (de facto virtualni stroj)
-
Ale to já budu taky nějakých "7 roků" hrát všechny hry. Jenom s tím rozdílem, že už teď mám (dle dostupných informací) lepší HW, než bude mít "next gen" konzole, která má vyjít až někdy za rok. A v případě výraznějšího technologickýho posunu ty, na rozdíl ode mě, nebudeš moct upgradovat, budeš celou dobu omezenej uzavřenou platformou bez možnosti instalace čehokoliv, co vydavatel nepodpoří. Ale to jsou známý věci. Já jenom napsal, že to, co je zatim známý, mám už teď v PC (a tudíž to není pro "next gen" conzoli nic ohromujícího) a do nějakýho rozebírání detailů bych se ani nepouštěl nebýt tvýho dotazu zda "to všecko už mám v PC". Ale jinak souhlas, konzole jsou spotřební elektronika a mainstreamová záležitost. Už z nich trochu vyprchala ta jednoúčelovost (internet, různý aplikace atd.), pořád je tam ale řada omezení daná uzavřeností platformy. A, samozřejmě, tam jsou hry, který stojej za to si zahrát (viz. komentář níže) ale obecně, pokud si mám vybrat, jestli si hru pořídim na PC nebo konzoli, tak vždycky zuvolim PC, jedná-le se o multiplatformní titul. Nemluvě o tom, že podpora CZ je na konzolích naprosto zoufalá (a díky uzavřenosti platformy neni ani možný doinstalovat fan CZ).
-
No úplné zamrznutí jsem zažil jen 2x po updatu systému ale úplné zamrznutí hry to se stává i na konzolích např. Skyrim
-
No ono některé hry jeli 576p docela hrůza.
-
No už to mělo PS4 pochybuji že tam bude něco navíc...
-
Hehe tomu věřím jedu Division 2( ted sem dojel 50hodin) na pc střední detaily což je +- srovnatelné s PS4? ale zase si vem že nemáte takové chutovky jako BSOD, leda že úplně zamrzne systém.
-
Mě se to stává když se ve hře vyskytne moc světelných efektů spojení s kouřem. Division 2 to ma každou chvíli ale je možné že je to způsobeno enginem
-
i virtuální zvuk by občas stačil, na PC si to na Sondblasteru dokážu nastavit, pokud to dává smysl, u konzole bohužel ne. Doufám, že ten 3D zvuk nebude spojený jen s výstupem na optiku.
-
Zas tak strašné to na PS4 není, dosluhující generace PS3 byla mnohem tragičtější, kdy se sahalo i do snižování rozlišení pod 720p a to byl pěkný humáč. Mě snad jen štve, že RDR2 má v městech krapet horší framerate, ale u jiných her se mi to nějak nestává.
-
Takže až příští rok 😥. PS4/PS4-pro bohužel nestíhají už dnes jako ano pořád fungují ale systém je zasekaný i po návratu do továrního nastavení a reinstalaci. Grafika ujde ale fps lítají prakticky u každé nové hry jak se jim zlíbí o 30lock ani radši nemluvím. Na PS5 čekám jak na smilování 😫
-
Tohle je docela dobrej názor, opravdu to poslední čekat že ty Konzoly předhoní pc.
-
Tak jasně třeba GTAV( na X360 až jsem čuměl jak to bylo parádní a vykreselení) nebo The Last of US byli vlastně nakonec docela vyblité hry :D
Nicméně si nemyslím že PS5 nakonec nahradí pc což je ještě navíc nereálné a docela zbytečné, bude to vždy obýváková zábava.Ono to jde s dobou to ano ale nebude to výkonnější pc za "lidovou" cenu, technologicky nemožné a hlavně hodně nereálné.
-
Proč ne i moje rok stará 55" má subwoofer a nějaké dolby 5.1 či co, ale jasně pro pořádnej zvuk to bude chtít minimálně optiku, snad nikdo naivně nedoufá že dojde k nějaké emulace lul.
-
A kolik jsi za to dal? podle toho co popisuješ tak 70-80 000 Kč jen za bednu, která v době vydání PS5 za 499€ ty hry ve 4k rozjede na střední detaily, takže na úrovni te konzole.
Podle mě už dneska hardware předběhl vizuální dovednosti vývojářů. U minulé generace bylo znát že hry na PS3 byly už ke konci sr*čka proti PC, ale u PS4 to tentokrát není znát, vývojáři si nestěžují na málo RAM jako dřív, vše jede aspon 1080p. Jediná chyba je ted že je vetšina her 30 FPS, což ale na TV není takova tragedie jako u PC tam asi jinak funguje ta persistence obrazovky nebo co ja vim :D Ale vizualně třeba novej Doom odpovídá Mid nebo Mid-High nastavení když uvidíš HD screenshot tak nepoznáš z jaky to je platformy.
U PS5 prosakuje info, že bude vše minimalně 60 FPS, takže pokud někdo nepotřebuje onan*vat nad sestavou za 80k, tak konzole za 13 000 bude dávat smysl, protože dostane dotovanej HW takže realna cena třeba 16k, 2TB SSD disk, 24GB DDR6, možnost ty hry kupovat a prodávat a nejspíš 4k bluray přehrávač, protože kam se se*e netflix nebo nějakej warez RIP na original disk, z čeho ten RIP je udělanej..
-
Ten 3D zvuk je určitě myšleno i tzv. spatial audio, což jsou odrazy pomocí "paprsků" zvuku, na což možná využijou i ten raytracing, protože na tom se nemusí počítat jen svícení a shadery.
Dolby Atmos pro domaci kina už taky řeší prostorovy zvuk 360° snad jen ze sterea a Sony HT-Z9F soundbar to umí z jedný dlouhý bedýnky před TV, je to jen matematika s posuny zvuku, interferencí a rozmerem místnosti. Ale zas tomu tak nerozumím, jen věřím že nějakej efekt s pocitem že to jde ze stran to udělá i na bežný TV.
-
No... ano. A? Ved to tak je uz roky, ja osobne som s tym spokojny. Zaplatim par eur za krabicu, ktora mi bude najblizsich 7 rokov hrat vsetky hry a tym to hasne. O to ide, je to lacne (len ta tvoja grafika stoji pomaly 4 krat tolko ako cela konzola), pohodlne a uprednostnujem to odkedy som zamestnany. Denne sedim 8 hodin pred PC v praci, nemam chut pri nom sediet aj doma. Nikto predsa nemoze cakat od mainstreamovej, lacnej krabicky technologicke zazraky. Imho uz to co tam akoze ma byt je pomerne slusny hardver na tu cenovu hranicu. A teba moze tesit, ze aj na PC budu hry po uvedeni novych konzol na trh vyzerat lepsie, hybat sa lepsie a vseobecne pojde ten uplny standard zase o nieco vyssie. A ja osobne sa hlavne tesim na exkluzivity a JRPG, coz je dovod, preco vzdy PS a nie Xbox :)
-
Mozna se rozhoduj podle toho, jak pobezi Navi a Ryzen 3000, coz se dozvime snad behem pristich par mesicu. Pokud to pobezi dobre a treba mas v zaloze jeste par exkluzivit, tak by to diky te zpetne kompatibilite nemusela byt vubec spatna volba. Je ale pravda, ze pokud uz clovek tak nejak vsechno do launche dohral, tak na te nove konzoli toho zas tak moc nebude.
-
Mám CPU o vyšší frekvenci, než je v článku (5Ghz turbo), GPU podporující RT (2080Ti Xtreme, 1770 MHz), M.2 SSD ještě nedávno hodnocenej jako nejvýkonnější na trhu (viz. PC tuning). Troufám si tvrdit, že PS5 ani příští rok nenabídne nic, co bych v PC už teď neměl jde-li o výkon. A o tom je celej konzolovej trh. Jako next gen nabídne něco, co už je nějakou dobu dostupný a pak na tom jede několik let, zatímco HW na open platformách je už dávno někde jinde...