PlayStation 5 bude mít ray tracing, SSD a bude zpětně kompatibilní s PS4
-
Ona sice neni pulka specifikaci znama , ale to vsechno mas v kompu...
-
Hraju od dob Amigy (mel jsem i PS1, PS2) a nikdy nebylo PC jednodussi, nez posledni leta. Skoro bych se nebal prehanet, ze uz je to jako na konzoli.
Sestavim PC, instaluju Win, nahodim klienta na hry a muze clovek hrat (prace na max. par hodin i pro pomale). V podstate, pokud clovek nechce, nemusi nic nastavovat, ladit apod. A vse jede na 99%. Zadny problem. Neexistuje jako driv, ze clovek musel relativne casto upgradovat, vse vydrzi mnohem dele.
PC ma samozrejme neskonale vyhody (grafika, ovladani, vyuziti) a uz jsem si parkrat z legrace rikal, jestli bych vubec hral, kdyby PC zmizely a zustaly jen konzole apod. Mam to tak 50/50.
Ty pises, ze te uz nebavi menit komponenty apod. Me to zase bavi cim dal tim vic, co jsem starsi. Je to prijemny relax od kazdodenni prace. Nedavno jsem si treba pro radost koupil Thermaltake View 37. Nakonec proc ne :).
-
Hmm, pěkný. To všechno mám už teď na PC 😀. A vzhledem k tomu, že PS4 pilně zahálí v TV stolku, tak o pětce ani nebudu uvažovat. To už si víc srandy užiju s Shieldem, kterej aspoň funguje jako obstojný multimediální centrum.
-
Jakej trolling? Na pc hraju od malinka, ale uz me stve lezt po forem, co mam delat, aby mi hry jely tak, jak maji. Proc kdyz mam hw silnejsi, nez doporuceny pro max nastaveni, tak proc to jede sotva na stredni, co mam zmenit v ini souborech, aby to jelo lepe, atd. Mam si ve hrach stahnout spis tenhle detail a tohle zvysit a nebo to udelat naopak? Uz me to moc nebavi proto nejsem troll
-
neustale ladeni her a meneni komponentu, takze jasnej trolling
-
Raději počkám na PS5 Pro.
-
Drive ci pozdeji dojde k podobnemu zaveru vetsina hracu, a cim budou starsi tim to bude jasnejsi:)
-
aneb z kluka mužem🙂
-
Pro me bude ps5 okamzikem, kdy prejdu z pc na konzole a PC budu vyuzivat pouze na starsi hry. Vetsinu her uz hraju beztak na gamepadu, protoze jak si clovek navykne, tak je to proste super pohoda a hlavne uz me nebavi neustale ladeni her, meneni komponentu, atd. Proste cim jsem starsi, tim mene chci resit a vice hrat. A koupit si stroj a mit na pat let vystarano he proste super...
-
to bude stroj panecku! a cela pc komunita se muze zahrabat
-
Jo marketing je super, ale kdyz ma byt Playstation to nejlepsi misto pro hrani, tak herni featury chci, chci je vsechny a predevsim kdyz je sousedni platforma nabizi. 8k support chapu, ze mysli predevsim pro video, je v tom spis takova vyznamna informace, ze konzole bude mit HDMI 2.1, ale pro hry to je pomerne bezvyznamne, jestli je tam poslu s upscalem na 4k nebo 8k, ray tracing ve 4k ted nedava ani 2080ti. Co ovsem je vyznamne je, jestli na 1440p monitor poslu 1080p signal (jo chapu, jsem mensina, kdo hraje konzolovky na monitoru).
-
Nechcem kecat, ale 8K support sa mysli pre video filmy, nie ? Alebo to budu upscalovat z 1080p ako 4K na PS 4 Pro ? Pre marketing je dolezitejsie tam natlacit 8K, nez niekomu hovorit o 60fps, alebo 120hz mode. Ved doteraz nam tvrdili ze 30fps staci vsade.
-
8k support je nice, ale taky pomerne nedulezity, protoze diky perfektnimu skalovani z 4k to ani na te TV nepujde poznat. Mohli by se u panu z Microsoftu inpirovat a pridat ale takove lehce dulezitejsi veci jako 1440p support, 120hz mod pro nizsi input lag a freesync pro vyrovnani nestability frameratu, kterym se ted spusta her vyznacuje. Navic ted vyslo i dost her s odemcenym frameratem jako GoW a Kingdom Hearts, kde ten variable refresh rate jde poznat snad jeste vic. Jo a mohli by tyto featury pridat i do stavajici ps4 :)
-
No jasně a další externí SSD třeba příjde přikoupit byla by to pěkná blbost v dnešní době spolehat jen na nějaký 1tb disk.
Jsem rád že se ještě nepočítá s využítím Cloudu, teda zatím ne.
-
Podla mna to SSD skutocne bude embedovane na doske a teda nemenitelne. Da sa predpokladat, ze bude zapojene do PCIe 4.0, kedze nove Ryzeny to podporuju a Cerny povedal to 'rychlejsie ako cokolvek co sa MOMENTALNE da zapojit do PC'. Podla mna takisto nebude to SSD jedinym diskom v konzole. Jednak by to bolo prilis drahe a viacmenej aj zbytocne. Skor si viem predstavit, ze na SW urovni sa budu dynamicky kopirovat data hry ktoru prave hrate z nejakeho klasickeho 'storage' disku na to SSD, s ktorym bude potom konzola dalej pracovat.
Predstavujem si to trochu podobne ako funguje napr. Blizzard a battle.net hry. Staci stiahnut cast tej hry, aby sa dala spustit a nasledne sa zvysne data stahuju zatialco hrate. Samozrejme, ono to nefunguje uplne dokonale, kedze to ide cez internet atd. Ale ked to bude fungovat interne, v ramci diskov a kazdy vyvojar s tym bude pocitat, je to podla mna viac ako mozne. A urcite je to financne vyhodnejsie a efektivnejsie riesenie, nez tam proste prasknut terove SSD...
-
Zpětná kompatibilita je určitě super návrat do dřevníxch dob PS2 , SSD taky spíše už možná i nutnost Ray tracing blbost bez které by se obejít dálo a to 8K rozlišení no budme trochu střízlivý, ten vývoj tak rychle dopředu nepůjde. Hlavní je že nevýjde tenhle rok ale to se snad ani nečekalo... Death stranding tedy nebude launch titul ale asi až remaster nebo kdoví jak to bude.