Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jsem docela veterán a hraji spíš míň. Dostala se mi do rukou konzole PS společně s jejím ovladačem. Poměrně často jsem v různých zdrojích četl (i tady), že nový ovladač a jeho nové funkce jsou "game changer". No, nevím, já si vlastně při hraní Jedi Survivor žádné revoluce nevšiml. Dokážu si představit, že bych kvůli prodloužení výdrže baterie v nastavení povypínal u ovladače všechno, co jde vypnout, a spokojeně to používal jako klasický ovladač, který něco snese.

  • Zdravím tě, mám úplně ten samý problém! Vyřešil si to nějak??? Po vypnutí HD Deep color v tv mi zvuk jede jak má, ale nejsem si jistý, zda tím nevypnu i HDR nebo uberu na kvalitě obrazu.. 

  • Duncan66

    si to 4k video pust na fullhd a 4k monitoru, divej se z metru a nepoznas rozdil ;-)

  • Ahoj chci se zeptat,

    mám ps5 propojenou s LG 55SM 9010.

    Hned od začátku jsem měl problém, že zvuk normálně jede ale dialogy v hrách nebo komentář ve fifě 21 nejde slyšet. U filmů z blueray disku to stejné zvuk jde, ale dialogy neslyším.

    Neví někdo poradit jak nastavit?

    TV má 4porty hdmi 2.1 a kabel jsem taky kupoval 2.1


    Děkuji

  • Ja to komprimovane nenam, ja mam treba 1:1 4K film velikost je treba 70 - 90GB. FullHD mam treba film 25 - 40GB klidne. Prepocitavani je jen umeli dopocet tj upscale, u 1080p asi na 4K a divani se na film mozna tolik vadit nebude, u hry sednes dal asi da se.... ale nevim no treba do 8K to musi byt uz hnus a nebo plasticke jak omalovanka :(


  • LG ale jede hodne OLED a ta technologie ja pro me na nic. Rozumej ze potrebuji pouze 55 palcu 1x TV - Monitor pro PC Windows tj staticke ikonky, staticke veci napr world, ale zaroven pustit hru a nebo film. Nevejde se me vedle uz cpat dalsi monitory bokem. Takze potrebuju LED nebo nejakou QLED co ma herni rezim tj nizsi herni odezva do 20ms i za cenu nekde horsi barvy ci jine blbosti.

    Potom mam uz jen otazku zda jit s Dolby Vision moznosti a nebo HDR10+ jako razi Samsung. Pokud o takove TV typu i LG vis klidne, ale i po netu jsem hodne hledal a skoncil pouze u Sony Bravia 9096 nebo rada Samsung 80T :(


  • Jack1947

    Nejsilnější je stále Xboxe Series X,  takové horší pc. Postupně se ten rozdíl čím dál tím více stírá.

  • Jack1947

    8k je volovina samo osobě zatím, Sony už je dávno za zenitem jediný skutečný konkurent je LG.

  • Ano videl jsem nektere youtube recenze a nevypadalo to spadne, jako TV pro hry i PC Windows, hra PC a i konzole jako multi pro nekoho kdo nemuze nebo nechce mit vic doma TV / monitoru :)

    Tam je jen spatne ze Samsung jde cestou ala 4K TV a 8bit + FRC a to i u drahe za pres 30tisic! Za to ale rovnou udela 8K TV kde to da, jenze ne kazdy touzi ci chce jeho 8K aby mel 10bit panel! :(

    Dal tam sazi na format HDR10+ ktery je pomerne malo rozsiren, zatim co treba Sony ma Dolby Vision, ktery je imho dal. Sony ale zase ma nektere svoje neduhy, napr jedinou TV Bravia co ma konecne HDMI 2.1 ale dosud chybne, tudiz se tam ceka na udajnou opravu firmware :(  Hlavne ze na cenu nezapomenou, proste zatim hodne nedodelku na to jak to reklamuji. Monitory pro PC to je katastrofa, jako myslim tim vse vetsi veci od 43 palcu, 55 palcu :)

  • aha no tak tohle se jeste musi doladit, to je normal a zvlast pokud je to pouze sw vec :) Ja to myslel ze prinesu fyzickou hru napr ten Last of US 1 Remaster PS4 na BD, dam do mechaniky a instalnu. Nastavim pak v menu hry 4K a snad dle meho usudku by melo jit i 60fps. Ne ze bych to bral tak dusledne, ale kdyz PS4 mela 30fps tak ocekavam ze by zde to konzole co je silnejsi mela umoznosti a rozjet hru v lepsi kvalite :)


  • Jack1947

    Zvětšení je ohavnost ale to mám jen na webu trochu protože je pravda že už fdefaultně na 32" monitoru se mi menší písmo špatně čte.

  • Jack1947
  • Jak jede? nebo jak je to mysleno? Pokud zapnu napr Last of US 1 Remaster nemelo by me to jet lepsi na PS5? Tedy ze kdyz ma vetsi vykon melo by to umet 4K a 60fps ne? Protoze pro PS4 to bylo vytvoreno ale ta mela mensi vykon, takze tam mozna slo 30fps a nebo mela konzole problem.

  • Jaka hloupost? 55 palcu monitor / TV je neco jako 2x 27 monitor, takze ikony a text by meli odpovidat aniz by clovek musel stelovat ve Windows zvetseni na 140% jako se to musi v pripadne monitoru 40 - 43 palcu. Lidi to pouzivaji, na web to je tak ze tam zmensi jen prohlizec a nebude ho davat pres celej obraz a muze normalne koukat - prohlizet.


  • Jack1947

    To si vem že to "Dělo" od LG to ani nemá, to fakt nechápu že OLED bez HDR10 když to umí i s patřičným výstupem můj 3 roky starej pekáč. Dolby vision je asi zvdálenější budoucnost, PS5 to fakt moc nedá... stejně jako nedává 4k. Škoda že je nanapadlo Qhd by to byl výbornej poměr výkon/kvalita.

  • Jack1947

    Jo Upscalling už je od dob PS3 nesmysl jenže tehdy to tolik nevadilo na 4k a 8k ? ( už jsou 8k monitory ale stojí pořádnej ranec) Lol já měol problém provozovat tv jako monitor na 42" tady na 55" to je hrůza všechno imo ikony tak malinké... prohlížet na tom obyčejnej web by musel bejt porod.

    Zase je to tv ale třeba všechno nad 43" jako minotor je hloupost! na tv se počítá že většina lidíé kouká z křesla nebo pohovky.

  • a to jsem zapomel jeste mluvit o blazinci kolem HDR10 a Dolby Vision kdo bude mit budoucnost :D

  • Ja myslim ze teda 55 je dostacujici pro hry cca 1,5 metru od toho nebo i metr zrejme v poho. Filmy do 2 metru ok a kdyz bude nekdo delat neco ve Windows na PC nebo cumet na web tak je to az az, to ani nemuze snad dat prohlizet pres celej obraz :)

    Takze 65 nebo dokonce 75 palcu to uz vidim nekoho i kdo sedi fakt dal. Toto ale prezentoval Samsung, ze si veri a lidi budou mit monitor 2 metry a 8K :D

    Podle me je to moc, sice vecne upsaling, ale cim vyssi se musi udelat, to podle me hrozne utrpi obraz a neverim tomu ze to nebude poznat :( Treba budu mit starsi film 1080p a to me chce tvrdit ze to do 8K neni moc? Proto po TV 8K ani netouzim ufff :(


  • Jack1947

    To souhlasím, jinak jo pravda právě jak je to zkomprimované trochu jako DVDčka dříve taky neměli úplně ostrej na 100% obraz.

  • Thanquol

    Oni z toho mají dopamin.. chudáci. Idealně na všem hledat chyby a proč? protože sami stoji za howno a moc pochvaly a uznaní v životě nezažili, tak to neumí a jejich svět se smrskl na tyhle výlevy.

    Druhá věc je, že trpí nazorem, že nazor se musí konzolidovat. Protože sami jsou zvyklí, že nemají v životě moc tah na branku, tak si hledají tyhle vyroky druhých a pak je chodí papouškovat a doufají, že dostanu lajčík, protože mají ten subjektivní fakt, to video, toho streamera co s něma souhlasí. 

    Třetí věc budou finance. Oni takto přežívají fakt, že nemají peníze. 

    A jak řekli v Black Flag. Lidi chtějí slyšet, co si mají myslet. To je jak uvažují, to je jak podle chtějí a vnímají svět , tak jim to přijde správně. Prostředky světí účel. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit