Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pokud jde o práci, byl bych asi jeden z nich. Vždyť fullHD na 27" je 82 PPI. Teď koukám z 80 cm na 137 PPi a netroufl bych si tvrdit, že písmo je hladké (škálování Win 100 %). Vyloženě rastr nevidím, ale je prostě vidět, že to není ostré jako třeba na telefonu.

Na hry je to samozřejmě v úplně v pohodě, zvlášť když člověk hraje s gamepadem a sedí od toho dál 

• Thanquol

Pěknej článeček 

• victor

No mne spíš jde o to že primárně budu dál na PS4 ale chci bonusy pro PS5 , jen nevím kde si je mam aktivovat  když PS5 nikdo v okolí nemá a mít jen tak asi nebude ...:////

• victor

Právě to Open world mne děsí natolik ,že Days Gone šlo mimo mne plánovaně :/...

• victor

Jen se ukazuje , že s tou rychlostí SSD je to docela papírové vytězství ...Spíš než rychlost SSD se ukazuje že je rozdíl jetli tam SSD vůbec je nebo se jede z HDD ...a obecně klidně bych tu rychlost oželel , když budu moci nainstalovat nextgen na  klasický HDD :/ .

• victor

XboX dokazuje že jde udělat tichou konzoli bez rozměrů piána ....ale uvidíme časem kdo uspěchal design :) ;)

• 0011

Tak záleží jestli to máš stažený z netu, jaká je komprimace případně jestli streamuješ z nějaké služby tak jak stabilní máš připojení, já se dívám na filmy jenom na blu-ray tam teda žádné zuby nemám, ale také záleží na přehrávači/televizi a jejich upscalingu, nebo jestli to pouštíš bez něj - tam rozdíl v ostrosti nepoznáš. Bylo by nejlepší aby oboje konzole nabízeli u včech her možnost 60 a víc fps na 1080p na maximální detaily než volbu mezi maximální grafikou na 4k a 30 fps a adaptivním rozlišení na 60 fps, uzamčené 1080p na 4k televizi vypadá líp než když se to pořád mění.

• Jack1947

Snad reálnější byla ta zpětna kompatibilita...  než blábol o upscalnutým 8k :D Jinak jsem četl že prý Samsung jsou nej televize na hraní a tedy Launchové PS5/Xbone x s doporučené.

• Jack1947

Pecka je docela že defaultně PS5 jede hry z PS4 v nižší kvalitě namátkou třeba jen (Black ops COLD war, The Pathless, Watch dogs Legion) ... Jn 4k jak vyšité 😛

• Jack1947

Je jich pár ale kvalita obrazu se nevyrovná přehnané ceně.

• Jack1947

No vidíš a já tenhle GIMMICk bych třeba na těch Amperech vypnul jen se potvrdilo že to bere FPS.

• Jack1947

Mám 32" a Fullhd už několik let ale je pravda že nemám srovnání krom teda tv...

• Jack1947

Sední si blíž na 4k potřebuješ aspon bejt metr 😛 2-3 metry to máš super zrak... já když hraji musím být blíž abych ti malé písmenka vůbec rozluštil.

• Jack1947

Já koukám tak 1,5 metru ale mám jen 55"( už by to chtělo větší noo)  zase spíše nechápu těch 2 a více mrtrů třeba na 43" to musí bejt lahoda.

4K a 1080p u filmů je dost velkej rozdíl nebo seriálů páč mnejsou vidět pixely, to se u Fullhd méně nepoštěstí. Většinou tam nějakej zub je. I 1080p ale jde vždyt to je standart! 4K na konzolích byla utopie ale 8K byl nesmysl když to umí jen 3090RTX a sotva to bude umět PS5/Xbox one S to by vrátilo celej počítačovej segment do doby ledové😀

• 0tecFura

Šílená diskuze tady. Nechápu tyhle věčný války konzole vs pc. Myslím si, že každý tady v diskuzi moc dobře zná výhody a nevýhody hlavních herních platforem. Každý hraje na čem vyhovuje jemu. A nevím proč bych jako pc hráč měl hustit do někoho, že hraje na PS. Prostě někomu vyhovuje tohle a někomu zas tamto. Smirte se s tím lidi. Hlavne jsme všichni hráči a o tom to hlavně je ne? 

• Tam je to dano hlavne bitratem, zkus si porovnat poradny FullHD a 4k encode filmu z Blu-raye.

• 0011

Hele viděl jsem v životě spoustu zvěrstev, ale nikdy jsem neviděl nikoho, kdo by seděl metr a blíž k televizi. Většina lidí má naopak gauč nebo křeslo ty 3 metry a dále pokud mají prostor, čili jak říkáš  většina lidí si "naschvál" sedne co nejdál, ve skutečnosti je to proto že běžný konzument tomu nerozumí vůbec, ale hlavně to dokazuje že 4k je gimmick, není to gimmick u monitorů kde sedíš ten metr a blíž a i bych to využil, ale na nanocad a obecně práci s výkresy a vektorovou grafikou. Hraní na pc v nativním 4k ještě pořád není mainstream a ještě dlouho nebude, většina lidí pořád hraje na zdaleka ne herních noteboocích, to jenom hlasitá online minorita je slyšet.

• a kamaradka koupila tuto TV na hrani her, takze asi to staci nebot to asi umi poradne dopocitat, ale kolik uzivatelu bude mit takovou televizi? :(  Samsung QE75Q950T

• Zadost o recenzi a i od uzivatelu po vydani PS5, abych nemusel pak vracet do kramu zpet v 14ti dnech a tim nedelal naklady prodejcum :)  Psalo se toto PS5:

8K vs. 4K

Původně
    se spekulovalo o tom, že konzole bude stačit na rozlišení 8K. To bylo
    poměrně překvapivé, neboť aktuální top model PlayStation 4 Pro totiž
    nezvládal všechny hry ani v rozlišení 4K. Šéf herní a zábavní divize
    společnosti Sony nicméně upřesnil, že pětka bude zvládat hraní ve 4K při
    obnovovací frekvenci 120 Hz.

https://www.novinky.cz/internet-a-pc/hry-a-herni-systemy/clanek/co-bude-umet-playstation-5-sef-sony-se-rozpovidal-40299183

Sony certifikuje některé své televizory jako „Ready for PlayStation 5“: 8K a 120 Hz

https://www.cnews.cz/sony-bravia-televizory-ready-for-playstation-5/

• Bohuzel to je problem, recenze to pise ale je treba upozornit ze to pise stale 1 osoba!!! :) Takze to hodnoti dle sebe, co vidi - nevidi, neznas ho. Realne to dalsim XY lidem vadit muze, vidi treba lepe apod :)  Mno a nejedna se o tohle, jedna se tu o to co Sony hlasalo, slibovalo. Pokud slibi lidem 4K a 60fps tak to tak ma hrat a ne vymejslet ze to vlastne kazdej nepozna. To tu taky muzu napsat ze bylo super, kdyz jsem prepocital VHS pomoci AI inteligence a super TV na 4K a ze to vypadalo vlastne dobre :D Pokud se s tim lidi spokoji, ze se jim prodava odpad ci klamava reklama, muzou si to vyrobci dovolit :) Staci dat nalepku a napsat jako Cinan 50 000 lumens baterka... 8K konzole!  8K je to ready, takze sup prepnout hry do 8K a prosim recenzi jak to hraje, at to pak muzu koupit ale zbytecne nemusim vracet do 14dnu zpet :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit