Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • tak ti se vysvetluje proc MMO zanr vypada jak vypada a kazda druha je WoW clone...
    • Víš že Wow není první MMORPG ? Tím pádem se dá říct, že Blizzardi kopírují jiné hry.
  • Pěknej článek
  • maros.goc
    Tak ako sa hovorilo ze vsetky cesty vedu do Rima, tak sa bude po novom hovorit Vsetci vyvojari pochádzajú z Blizzardu :-D
  • Herní průmysl je v podstatě malou, téměř uzavřenou skupinou lidí. Samozřejmě, že v každé firmě se najde někdo, kdo měl co dělat s Blizzardem. A to nejen ve sféře vývoje, ale i například zákaznické podpory. Stačí si vzpomenout na ten osudný rok, kdy 600 kolegů vyhodili, protože nás bylo hodně. Teď jsou po celé Evropě v jiných herních firmách. :)
  • Díky za pěkný článek... spousta zajímavých infromací po hromadě... *5*
  • Říkejte si co chcete, ale když jsem hrál Torchlight 2, který jsem si koupil po té co mě zaujala jednička, tak jsem si říkal, že tyhle fíčury mělo mít už Diablo 2 v době vydání. Strašně rád bych si zahrál Diablo 2 s všema vychytávkama z T2 akorát ten pet by mohl být něco temnějšího než papilon nebo fretka *1* ale přiznejme si, že dost velkou částí úspěchu obou torchlightů byla cena v době vydání. Do Diabla 3 s datadiskem půjdu tehdy, až sníží tu zlodějskou cenu, takže nejdřív tak za rok, za ty prachy mi to nestojí, T2 jsem si koupil hned jak se k nám dostala steamová krabicovka (abych měl co na poličku vedle prvního dílu)
  • po spojeni s Activision je to uz jen Blizidzard, kdyz chtej za datadisky cenu plnych AAA her
    • Veskoslav
      Plná cena? Warcraft III Frozen Throne stál 999 Kč, Chaos Rising 1599 Kč. Diablo III stálo v den prodeje od 850 do 1590, datadisk od 650 do 1250. Takže kdo chce, tak ano, může si koupit za AAA cenu datadisk. Zbytek si najde alternativy v podobě levnějších cd-key atd. Což předtím nešlo. A jelikož je V. akt rozsahově jako jako první tři akty Diabla III, cena mi přišla adekvátní. Mimochodem Diablo II jsem kupoval za 1699 a datadisk za 1199. To jenom tak na okraj, že cena datadisků byla prakticky stejná ještě před tím, než k nějakému spojení došlo.
      • kdyz chces porovnavat ceny MUSIS porovnavat doporucene nebo ceny v jednom obchode NELZE srovnavat ze datadisk si koupim jako cd key od prekupniku co nejak sehnali free kody treba ke grafickym kartam za cenu vs cenu krabicovky v kamennem obchode... imho to ze datadisk sezenes i za 650 neznamena vubec nic kdyz jeho doporucena cena je 1200 imho kdyby byla tech 650 tak ho pak sezenes nekde i za 300... a votom to je degene
      • Srovnávat D2 a D3 datáč je k pousmání. Datáč D2 měl nejdelší akt ze všech a 2 classy plus mrtě vylepšení (charmy, kostka, jewely, runy, runová slova, recepty, class-spec itemy)... just lol at RoS...
        • Veskoslav
          Pravda dal více, ale taky mě stál o 500 víc než ten k DIII. A to nepočítám cenu základní hry, která mě vyšla o dalších 500 víc. Takže ano, kdybych měl srovnat obsah, je ho rozhodně méně. Ale taky za méně peněz.
      • A jelikož je V. akt rozsahově jako první tři akty Diabla III, cena mi přišla adekvátní.

        *15* *15* *15*
        • Veskoslav
          Ano. 750 Kč mi přišlo adekvátní za krabičku. Takže nevím, čemu se směješ.
          • Ja se smal prvni vete, tezkej nesmysl.
            • Neverim, podle me si ty cisla cucas z prstu.
            • Veskoslav
              8 hodin mi trvalo celé Diablo III včetně všech vedlejších atd. V. akt jsem proletěl za 4,5 hodiny včetně všech úkolů, co tam byly.
            • Zkus si nekdy zmerit cas actu, kdyz budes prochazet uplne vsechno. Act 5 ti zabere max o 20-30% casu vic nez jednotlivy 1-3 acty. Rozhodne ne 3x vic.
            • Veskoslav
              Co to mektáš? Víš, že 1. akt je delší jak 2. akt, který je delší jak 3. akt.....Nejsou stejně dlouhé a nikdy nebyly.
            • Patej akt je naprosto rozsahove srovnatelnej s 1,2 nebo 3. aktem, kdyz nepocitam rifty, coz jsou jen prevzaty uz vyrobeny materialy z cely hry. Tvrdit, ze je velkej jako prvni 3 akty dohromady je tezka prehanka.
            • Veskoslav
              Rozveď to. Rád se zasměji, co na tom není pravdy.
    • Pamatuju si jak tvrdili, že to spojení na nic nebude mít vliv. Jasně babi. A pak přišlo Diablo 3 na konzole. Navíc bez AH a DRM s vylepšením, na který museli PC hráči čekat do datáče, teda do DLC v ceně datáče, abych byl přesný... lol.
      • N7N7
        Ano, od Veskoslava si nech poradit. To je náš profi-lhář, ten ví o čem mluví. *2*
        • Taky sem si všiml, že ten chlapec má dost. Akorát nechápu, kde se berou ty pluska. Asi pan naklikávač.
          • Veskoslav
            Další debílek. Ještě o někom napiš, že je tady Veskoslav a je to komplet.
            • maros.goc
              Drzim pri tebe ;-) nedaj sa
            • Njn, to máš těžký, to je samej debílek a jeden velkej Veskoslav.
        • Veskoslav
          Co zase chceš? Táhni někam k indie scéně. Chápu, že tvůj mindráček z mé chyby ohledně Wildstar ti udělal druhé Vánoce, ale už je to dost nudné a ohrané. Ale chápu, nudná existence jako ty nemá nic jiného na práci.
          • N7N7
            Táhni si malovat boty a rozdávat nefunkční cd-klíče ty ksindle, na tvé lži a naklikávání plusů tady není nikdo zvědavý. *6*
            • N7N7
              Tak vidíš kolik lidí si už všimlo, že naklikáváš. Ale ty to stejně nepřiznáš, přestože jsi si moc dobře vědom toho, že o to vím. Potom se nediv, že jsi pro mě lhář.
            • Veskoslav
              Co zase chceš ty nulo? Je zvláštní, že z naklikávání mě obviňuje Joe alias max, GGG, Triska, ty, Jack a haha. Takové vytříbená společnost. A myslím, že tímto už s tebou můžu definitivně skončit. Nemám potřebu se hádat s nulou. Přeji hezký zbytek života, nulo;)
            • N7N7
              Ty jsi tady někoho nabádal: "Když už lžeš, tak zkus lhát tak, aby se tvé lži nedaly jednoduše vyvrátit." Čili je evidentní, že mluvíš z vlastní zkušenosti a na to jsem reagoval. Už proto, že jsi svým lhaním zde známý. A to naklikávání jsi samozřejmě zamluvil. Oba víme, že to děláš, ale přiznat to nedokážeš. Nejsi chlap, jsi jen prolhaná krysa.
            • Veskoslav
              V přímém přenosu? Ty jsi nula a nula jako ty už mě přestala bavit. Takže si táhni někam, kde Tě trpní. Protože evidentně máš problém a hodláš to přes mě ventilovat. Mimochodem, pročti si diskuzi a podívej se, kdo začal s příspěvky, které se netýkají Diabla. Byl jsi to ty, ty nulo. Ty, jsi začal psát bláboly jako Jack. Takže si dej facku, vzpamatuj se a nebo odtáhni do pekla za podobnými idioty jako jsi ty;)
            • N7N7
              Jediné čím trpím (a nejen já, ale celé Games.cz) jsou tvoje prolhané a agresivní komentáře téměř v každé zdejší diskuzi. Stejně jako Jack1947 zahlcuješ Games zbytečným spamem o nulové hodnotě. Jack ale aspoň není tak agresivní a egoistický jako ty. Ty jsi taková zdejší prolhaná krysa, jak tě kdysi jeden diskutér naprosto přesně pojmenoval. A naklikávač. Buď aspoň jednou trochu chlap a přiznej, že naklikáváš. Ne že bych to nevěděl, vím to na 100%, viděl jsem to v přímém přenosu asi stokrát. Jen by mě zajímalo, jestli to dokážeš přiznat... *3*
            • Veskoslav
              Ano umím malovat narozdíl od nuly jako jsi ty. A ano, rozdal jsem nefunkční klíče kvůli své chybě o jejich platnosti. To ostatní už nemá cenu komentovat. Jsi kryplík, co si léčí mindráček. Tak si ho leč dál. Protože evidentně ho*no umíš, komentuješ to, co Tě nezajímá a trpíš stihomanem a paranoidním chováním;) Ale neboj, za měsíc končí prázdniny, tak zase naklušeš do školičky.

              P.S: A jak jsem psal už dříve. Kódy, co jsem zde rozdával, vždy fungovaly a vždy někdo za ně poděkoval! To, že to tvůj slepičí mozeček nechápe, to už je tvůj problém. Takže sbohem trosko;)
      • Veskoslav
        Proč jsi takový lhář? AH se vypnula bez ohledu na to, jestli vlastníš nebo nevlastníš datadisk. Když už lžeš, tak zkus lhát tak, aby se tvé lži nedaly jednoduše vyvrátit. A DRM je taková jaké i z toho důvodů, že takové Diablo II mělo 30% lidí v originále.
        • Nebereš něco? Já se nikde nebavil o tom, že AH odstranili jen těm, kdo mají datadisk. Já se bavil o faktech:

          V konzolové verzi nebyl AH a DRM (a to ještě v době, kdy na PC AH bylo).
          V konzolové verzi základní hry byl už smart loot a loot 2.0 (to je to vylepšení), který byl v PC verzi až v patchi těsně před datadiskem.

          Příště počítej do deseti, než zareaguješ. Btw, důvod DRM mě nezajímá, mě jako hráče zajímá akorát fakt, že na PC verzi si nikdy nemůžu perfektně zahrát hardcore mód bez toho aniž bych se musel bát, že zhebnu v lagu.
          • Veskoslav
            Měsíc a půl před vydáním datadisku. A bylo by fajn dodat, že ty konzolové verze, narozdíl od té pc verze nějak moc patchů nedostali, co? No mám HC postavu s paragonem 122, ze seznamu "přátel" z Diabla jsem s nejnižším levelem a pouze jednomu umřela postava v rámci HC. Navíc poslední patch přidal právě tu ochranu proti smrti v HC. Vím to, hra se mi sekla na 1,5 vteřiny, ale má postava žila dál a to přesto, že byla uprostřed elitek. Je tam zabudovaná v současné chvíli ochrana právě z důvodů výpadku od 0,5 sekundy. Je to popsané i na fóru.
            • Veskoslav
              Zkusit to můžeš. Já osobně to neriskuji, ale nelžu, když říkám, že dvakrát mi vypadl asi na 15 sekund internet. Takže hra automaticky odhlásila a musel jsem se znova přihlásit+autorizační kód (normálně jej nezadávám, mám ten program, kde mám automatické přihlášení+kód pouze při prvním spuštění) a postava žila. Jako chápu, že máš k tomu výhrady a chápu, že to má své nevýhody. Osobně bych uvítal třeba to, že by ses musel přihlásit online, ale hra by šla offline hrát. Ale tam zase vidím problém, že spousta lidí by se to pak snažila nějak ojebat.

              Jinak bych se i chtěl omluvit za moje první, neadekvátní reakce. Měl jsem reagovat jinak a slušněji v rámci diskuze.
            • Nehce si mi nějak věřit, že by to fungovalo takhle. Pak by stačilo natvrdo vypnout modem/hru kdykoliv by šlo do tuhýho.
            • Veskoslav
              Ne nehraji, doporučuji ti přečíst, co mám napsané. A ano, jakmile vypadne spojení, odpojí Tě ze hry. Zkus si to. Založ si postavu v HC, pošli ji do houfu nepřátel a pak si vypni pc. Tvá postava by to měla přežít. Zatím se mi to stalo 2 krát a ani jednou jsem o postavu nepřišel.
            • Ty asi nehraješ HC že? Nevim co tu pohádkaříš o 1.5 sekundě, ale gear na HC se většinou staví tak, aby si dokázal vydržet několik sekund v lagu, to nesouvisí s nějakou ochranou. Navíc ta ochrana mi to nepomůže, když vypadne net u mě, nebo mi spadne PC.
    • Asharak
      Kde žiješ, plná hra stojí přes 3000,- pokud teda někdy plná bude *7*
      • Vetsina asi nepochopila narazku na DLC, kterych je vsude tolik, ze to kolikrat pri vyjiti hry skutecne muze vyjit i na takovouto cenu :)
        • Veskoslav
          The Sims 3 jsme tu jednou počítali a vycházelo to na 7500 a Train Simulator někde k 20 000. Takže 3000 je ještě slušná cena *1*
  • To už radši pracovat třeba u takových City Interactive, než v Blizzardu. Jejich hry mají s hrami společnýho pramálo. *11*
    • naopak, jejich hry jsou čistou esencí hratelnosti bez nesmyslů okolo
      • Ale vypadaj příšerně.
        • pro me jsou hry od blizzardy asi to nejhezčí co v herním svetě je, ale každej ma rad neco jineho nekdo fotorealismus a nekdo (ja) zas umelecke ztvarnění a barevne světy

          diablo 3 je prostě nejkrasnejší hra co znám tam se přesně trefili do meho vkusu

          ale komu se tento styl nelíbí nemusí to hrat, me se zas hnusej vzhledove hry jako Skyrm nebo path od exile
        • Asharak
          Ale naopak, vypadají jak hry a né jako realita *7*
          • To jsem rád, protože kdyby realita vypadala jako hra od Blizzardu, tak bych v ní moc dlouho nevydržel. A určitě nejsem sám.
  • mondzi
    Diky za clanok, dobre zhrnutie, este som si spomenul na Mythos (http://en.wikipedia.org/wiki/Mythos_%28video_game%29), co Flaghip kutil popri Hellgate.
  • pro mě blizzard s nauthy dogs nejlepší studia současnosti, co hra to klenot herně, obsahem i vzhledem

    blizzard mam opravdu rad a miluju jejich stylizaci her, ale ne každemu se to muže líbit, taky nehraju ty "hnusy" jako je sykrm nebo zaklínač, nelíbí se mi to proste, stejne tak nektere nikdo neniutí hrat blizzard hry

    + jeste bych vyzdvyhl jejich optimalizace hlavne pro OSX ktera je asi nejlepší co sem zatím viděl, prakticky vše od blizzu jede na macu lepe než na win na stejnem HW a to je co rict vetšinou to je nastejno nebo lepší jen trochu

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit