Přejít na výpis diskuzí
Pod kůži Dragon Age II - na co v recenzi nezbylo místo
11.3.2011 | Aleš Smutný
142 příspěvků
-
Zlatej Planescape Torment!
-
-
Jéé ani mi nepřipomínej. Pro mě stále nej rpg. Hlavně kvůli tématu, atmosféře a opravdu černému humoru :D
-
ano, ale to byl taky těžký komerční propadák, takže nelze doufat v jeho reinkarnaci....
leda by zas Avellone něco vymňouk... i kdyby jen v nějakém DLC, jako třeba zde:
http://www.madbrahmin.cz/index.php?dir=ruzne/clanky/prispevky&id=040311_mca_about_deadmoney
-
-
Pro mne je toto první hra od Bioware, která mne zklamala...Je to na rychlo udělané : ( Před chvilkou jsem dohrál. Souboje nejsou, tak špatné na vyšší optížnosti, ale sterilita prostředí mne irituje.
-
-
Souhlas, na rychlo uplacana, povrchni, osekana a pripravena pro DLC, technicky nedodelana, atd..,atd..
Je to opravdu skoda, puvodni DA me opravdu bavilo a bioware mam rad, snad to neznamena zacatek jejich konce kvalitnich her.... -
Souhlas. Az na to ze pro me to neni prvni jejich hra ktera me zklamala. Ale je to prvni jejich hra,ktera se temer neda hrat.
-
-
DA2 je pro mě bohužel velmi velkým zklamáním. Interface vypadá strašně, spíš jako z nějaký scifi hry a k tomu beta verze. Elfové vypadají jako zmutovaní avataři. Hawkův hlas je mi strašně nesympatický. A všechno to vypadá jako kdyby dělali podprůměrnou hru, což nedělají a snaží lidi lákat na takové ty hloupoučké věci co dělají Béčková studia. A všechno to zjednodušení...ptám se, bylo to potřeba?
No nic, tohle je jen můj názor, i když sem si jist, že ho má víc lidí. -
-
Takže tvoje "konstruktivní" kritika začíná a končí u toho, že se ti nelíbí vizuální stránka hry. A ty paka ti tady za to ještě naklikaj plusy...Bravo!
-
-
No ja teda nevim, recenze mi prijde docela plytka a nanic. Jak je to napriklad s hadankami a rebusy -> je tam vubec neco?
Z toho co jsem si precetl, tak me hra moc nelaka
-70% casu zaberou souboje, ktere jsou zjednodusene a nezazivne
- 20% casu zabere konverzace - kde se pouziva prihlouply ME2 zpusob, kdy nevim co presne reknu, ktery mi naprosto nevyhovuje
- 10% casu vyvoj postavy a shaneni vybaveni - pricemz to, ze nemuzu poradne ovlivnit spolecniky je na pytel.
Hm, asi si zahraju Drakensanga a DAO2 si koupim, az vyjde edice za par kacek se vsemi DLC. -
-
tie suboje su fakt onicom. 6 protivnikov z toho 4ja su taky ze umieraju po 1 seknuti a potom sa len objavuju dalsi zozadu nonstop a z bokoch pribiehaju od niekial jak keby sa rodili niekde ako v call of duty... a kazdy suboj je skoro to iste. skupinka a potom take 3-4 vlny a konec. hrajem to na nightmare a jediny suboj co mi dal vobec zabrat bol boj v tej bani.
zatial to je take nemastne neslane no.. jednicka bola ovela lepsia. nehovorim ze to je uplny prepadak ale tie suboje su fakt nuda -
-
Jeste k tem dialogum, docela si vzpominam na ME2, kde me nekolikrat vypekla ta option, kterou jsem zvolil, protoze tvurcum se zdalo byt docela vtipne dat uplne jiny konec, nez jaky byl ten zacatek vety. Nasledovalo nahrani predchoziho stavu, ktery mohl byt docela stary. Pak to koncilo tak, ze si clovek, pred kazdym rozhovorem radeji hru ulozil, protoze nevedel jak to dopadne. A za to ma hra u me velke minus, protoze hrat za retarda, ktery nevi co presne placne, se mi moc nechce. *10*
-
-
*1* tak nevím, jestli jsem věštec, ale tohle se mi nikdy nestalo - ani v ME a zatím ani teď v DA2. Navíc mi příjde vychytané, že i vaše povolání může ovlivnit výsledek rozhovoru - nějaký kluk je třeba mág-renegát a tak si od jiného mága nechá spíš poradit, než aby došlo k boji a tak podobně se dá postupovat ve spoustě dalších případů.
-
-
-
-
Bohuzel :-(
Hra mi prijde chudsi... Jednodussi, chudsi, min variabilni. Zacal jsem na nejvyssi obtiznost, a tu uz je to celkem zahul (ten daemon+rouge bossove, a tuna koster), takze fallback na hard kde uz se to da.
Bohuzel mi tu chybi tuna skilu, oblekani partaku neni uplne koser... kdyz hraju rouge, a chci dat poradne brneni tankovi - mam smulu (ci je to tam nekde ultimatne schovane? za tech 10-12hodin jsem to nenasel). To doslova stupidni obnovovani vln je vazne vymysl chore mysli. Takticke rozdeleni je uplne k nicemu, nakonec to dopada tak, ze clovek hodi "chodici bombu" bossovi, a zabiji jen jej, protoze ten pak zabije vse ostatni... vymlatit spolecniky ztraci smysl (viz kdyz nehrajete tanka).
Obecne na me hra ted pusobi "dobehni->vymlat, dobehni->vymlat". Na mape vidime krasne kam, ale je to proste takove cele nejake cudne... ME2 bylo prijemne zjednoduseno, DO2 ne :-(
Musim pochvalit boje, jsou hezke na podivani, ale jinak nedoporucuji porizovat tuto hru, tedy ocekavate-li/hledate-li zabavu jako v DA1. -
Zatím řeším úkoly v prvním cyklu (před trpasličí výpravou) a hra se mi rozhodně líbí. *1*
-
No zbohom vobec sa mi nepozdava tento pristup k rozhovorom, uz Mass effect tymto liezol na nervy (este viac ako jeho trapne suboje)a dohral som ho len preto lebo som hru kupil.DA bol super takze urcite skusim aj dalsi diel ale ostavam skepticky-ved sami autori fakticky priznavaju zjednodusovanie -aby si to zahral aj Killer co hrava iba 3d akcie?????????(komercia vladne svetu).
Tak to vidim ze sa vracia doba interaktivnych filmov (kto pamata Johny Mnemonic,Rebel Assault)
Este ze sa mozme tesit na veci ako Zaklinac2 a Skyrim. -
-
Jo... Zaklínač 2 a novej Deus Ex, jediné dvě hry, na které se skutečně netrpělivě těším.
-
-
Viděli jste, jak bude vypadat dialogový systém u nového Zaklínače? Ne? Tak se podívejte, než začnete pičovat na DA2...
-
souhlas, z mé strany jen přidám mezi tyto dvě ještě Skyrim a můj RPG spirit bude na vrcholu blaha :)
-
Naprosty souhlas *2*
-
-
No ja bych si zas nedelal takove nadeje na ten Skyrim, vzdyt jak jen byl zjednoduseny Oblivion
proti Morrowindu (textove soubojove rozlohou obtiznosti - sipka ke questu, atd..). Jestli bude tento trend pokracovat tak Skyrim bude presne pro to same publikum jako DA2. *9* -
-
Jenomže i kdyby to tak dopadlo, díky toolům, které budou i u Skyrimu, můžou fanoušci udělat mody, které to "opraví". Alespoň teda doufám. :)
-
-
-
Zkousel jsem zatim jenom demo ale :
..duraz na vyprávění a menší na bojovou taktiku a náročnost? ...
Uz DAO byl celkem jednoduchy, a to i na vyssi obtiznosti. Mozna, ze kdyz to nekdo prolitnul za par hodin pak nejake potize mohl mit, ale pri trose premysleni to proste byla jednoducha hra. Tak jake zmensovani narocnosti? Napr. v demu, jsem nemusel pouzit pauzu ani jednou, o spolecniky jsem se nestaral a jen jsem v klidu oznacoval 3tim tlacikem dalsi a dalsi protivniky, k tomu sem tam pridal tu specialni schopnost a hra se sama hrala (a dohrala). Ano mozna tam moznost taktiky byla, ale chybel sebemensi duvod ji vyuzit. Duraz na vypraveni je samozrejme skvely a dulezity, ale proc tam teda delat aktivni boje, tzn. nudne oznacovani protivniku tretim tlacitkem ? Nestacila by animce boje? Popr nejaka volba v menu : v boji oznacit automaticky dalsiho bojovnika a zdravi pod 30 proc. vypit lektvar?.
V dobe boje si tudiz muzu jit varit kafe a vratit se k rozhodnutim u pribehu. Jasne soudim podle dema, bohuzel bylo prilis kratke na to, aby predvedlo neco z kladu (a navic se nedala myslim nastavit obtiznost). Kdyz je dobry pribeh, proc ukazuji boje, ktere jsou velkou slabinou hry?
Jinak to podani pribehu vypada zajimave i ty do dusledku dovedene reakce na provedene volby. Pokud bych teda prijal, ze kupuju adventuru se skvelym pribehem a boje bez taktiky bral jako nutne a nedulezite zlo, mozna bych byl spokojeny. Jenze zase to demo o tech pribehovych kvalitach nijak zvlast nepresvedcilo. Narozdil treba od vsech recenzi co se na netu objevuji...Sorry za ty kecy , jen nejak nemam porad jasno, jestli je to hra pro me nebo ne..(a preci jen vyhodit 1tk se mi uplne nechce) -
-
máš pravdu u starejch RPG šlo udělat důraz na příběh a ještě mohli být i kvalitní boje,taktika,obtížnost....dnes už si asi můžeš vybrat jen 2 ze 4 a zbytek asi udělají jako DLC:D
-
DAO bylo jednoduchý až po prvním patchi. tovární hra byla dost náročná už na medium...
-
-
Hra je to vcelku dobrá, ale je vidět že je zaměřená na puberťáky, stačí se podivat jaký maj ty ženský kozy :)
-
-
copa kozy, ale i jak uprostřed bojiště chodí jqk okolo tyče *11*
-
clovek se pak citi kdyz to hraje trochu trapne :)
-
jo to mi taky prijde zbytecny (kdyz obrovsky hladky kozy ma i 70tileta starena :) )
-
-
Přesně... na to sem taky koukal jak tele :D ale co prsa mam rád, ale čeho je moc... :)
-
-
Bohuzial
-
-
Je to take social-network-relations RPG, kde hra samotna ide bokom a to, co robi DA2 vynimocnym nejde zachytit okom ani uchom po hodine hrania. Hoci mesto sa mi zda plytke, a questy priamociare, hra sa hra prijemne, interakcie, dialogy a vztahy spolu s absentujucim karmickym systemom vytvaraju zaujimavu kombinaciu. Ak by aspekty opisane v clanku chybali, bolo by to tak na 5/10, no az dlhsie hranie odhali hlbku vztahov medzi postavami i rasami v celkovej plytkosti a repetitivnosti prostredia.