Přejít na výpis diskuzí
Pod kůži Dragon Age II - na co v recenzi nezbylo místo
11.3.2011 | Aleš Smutný
142 příspěvků
-
Díky bohu za dabing a systém rozhovorů z ME! Systém karmy bych uvítal, ale podobnej tomu z Planescape Torment, kde není dobro/zlo, ale přesvědčení a to nabízí víc než ze 2 potažmo 3 (neutrál) možností. V jedničce sem dělal kladná rozhodnutí, proto sem chodil s družinou který to nevadilo. A když došlo na pokec v táboře říkal sem každý postavě co chtěla slyšet + dárky. Teď budu odkazovat na sérii Baldur`s Gate, kde reakce družiny na vaše počínání byly skvělé. Jestli je tohle lehčí jak první díl tak tanka nepotřebujete vůbec. 5x sem první díl dohrál na solo nightmare a musím říct že trpaslík/zloděj je nej, hlavně v datadisku!
-
-
No mně se zdál nej mage bo byl docela přehypovaný ale stejně jako u roguna bylo potřeba za něj umět taktizovat *3* jinak 2 ka mi přijde několikanásobně těžší už jen proto, že není tak vélký výběr družiny, equipu, ... ( na nightmare samozřejmě )
-
-
z metacrititcs:
User Score
3.8 out of 10
Generally unfavorable- based on 799 Ratings
Vypada to an slusny sranec :D -
-
http://beefjack.com/news/metacritic-users-drag-down-dragon-age-2-rating/
Jde o kauzu vlny hodnocení 0 a 1/ 10 za účelem...no, ten účel nevidím, ale jistě pro to daní jedinci mají racionální důvody...:) -
-
hlavne konzolisti se bavi a pochvaluji si , ze maji konecne tlacitko na swing ...
-
-
-
"a díky nižší obtížnosti bojů si dokonce můžete dovolit jít bez tanka"
*Plesk* ... Jo na Casual a normal možná. Na Hard padnete na hubu a na Nightmare padnete tou hubou přímo na bodec. Jsem čekal že máte trochu koule, kdo dneska hraje hry na střední obtížnost (krom casualů, kvůli kterým to je tak nastavené)?
A pro každého kdo si stěžuje jak je to jednoduché, ty nastavení obtížnosti tam nejsou z legrace. *7* -
-
Tak občas mi ten tank přijde na prd. Třeba když se po skorovybití první skupinky nahrnou z obou stran 2 další (čímž mimochodem ztrácí účinnost rozestavení a jakákoliv dopředu plánovaná taktika) a tankovi se stále loadují stěžejní schopnosti, především taunt
-
-
Je důležité vědět jak tady funguje aggro. Bohužel mi přijde že to snad neví ani sami developeři. Ale i když pominu ty stupidní respawny (ano, taky mě štvou) tak jde čistě o ten DMG který na hard+ nepřátelé vyprodukují. Nechtěl bych mít natáhnuté elity na kohokoliv jiného než Aveline- I přes její skvělé defense ability má co dělat. Bych to bez ní stěží rozdýchal (hraju mága, takže já teprve ne).
-
-
-
Signature edition doma, tak se s vámi loučím, teď me douho neuvidí ani vlastní máma...
-
Mno s jedničkou jsem se taky dal do party až po prvním dohrání, se dvojkou to ale podle mě bude o něco težší, bohužel poslední dobou se musím neustále vracet ke hrát které jsem dohrál jedním dechem, protože od těhle si musím dávat oddych těžko říct jestli je to úplně špatně ale úplně dobře to taky nebude *2*
-
http://your-role.webnode.cz/
-
Bez češtiny ani ránu.
-
-
budeš ji mít do roka a do dne, tak nevzlykej, člověče
-
-
Ja nevzlykam XD Jen říkám že já RPG a Adventury bez češtiny nehraju.
Proto říkám bez češtiny nekupuju protože to pro mě nemá smysl.
-
-
-
Ja som sa stal šťastným vlastníkom pevnosti, štyroch dobrodruhov poslal zajať Kráľa tieňov, /zrejme to schytajú *2* / a my piati s partiou obiehame mapu a hľadáme baníkov, podarilo sa mi ukradnúť 720 zlatých prsteňov, ale neviem kto vykupuje kradnuté veci...
SKR to je iná hra... -
Wow, sourozenec? Důl zkrachuje? Ještě že tam byl napsaný spoiler alert.
-
-
jen takové malé upřesnění..je ti jasné, že hlavní hrdina není ten samý jako z jedničky? kdyby ten měl bráchu, tak by to určitě bylo překvapení..a víš že má ještě strejdu a mámu? *3*
-
-
Ano, to vím. Většinou to ale bývá tak, že se o rodině vůbec nemluví, nebo se problém shrne pod "celá rodina zahynula v tragické tragédii, kromě TEBE". Takže jo, je to maličko překvapivé *3*
-
-
Tak sourozence máš od první minuty hry a důl je jen jeden z mnoha sidequestů pro příklad - zas až takové spoilování od autora to není *3*
-
-
Vzhledem k tomu, že jsem nehrál ani demo ani plnou hru, tak ani jedno nevím. U sourozence odpadá vyjevení "Jů hele, brácha, jak vzácné" a u dolu odpadá rozhodování, jestli se tím zabývat nebo ne. Obecně to je prozrazení děje, čemuž se říká spoilování. U příběhového RPG to dokáže naštvat. Zvlášť, když to jde napsat jinak. A na TG jsem viděl takové varování jen jednou jedinkrát, jinak se z každé preview / review / prvních dojmů dozvím něco z děje, více či méně důležitého. Proto, pokud už něco podobného čtu, tak až po dohrání. A DAII pořád nevím, jestli si to koupit, tak jsem si tohle přečetl. Chyba.
-
-
Ježiš aby ses nepodělal. Nelez na internet když ti vadí že se dozvíš dva miniaturní detaily příběhu. Děláš, jak kdyby mělo DA 2 nějaký strhující a originální příběh, který tě chytně a nepustí. Tvoje stížnosti jsou relevantní ke knize, neboť tam nic jiného než příběh není. Hra je hra... *7*
Nejvíc se mi líbí že jsi rozčarovaný nad tím dolem... to je skutečně klíčový plotpoint. Nad rozhodnutím jestli ten quest dělat jsem dumal celé dvě sekundy. A následky mého rozhodnutí mi proměnily gameplay k nepoznání. -
-
U RPG bývá příběh taky prim, ale co tak čtu, tak je to vlastně jedno. Ale třeba v EVE je díky té filozofii "hra je hra" atmosféra tak paranoidní, nepřátelská a obecně stupidní, že se občas divím.
Jak jsem psal výš, "dejte pozor, jaké úkoly necháváte za sebou" naznačuje opak toho, co píšeš.
-
-
Asi si neviděl nikdy žádnej Spoiler..
Jestli si hrál DAO tak tam když si začínal... nechci spoilovat =D .. každá druhá postava měla sourozence, tak jaká změna..
A řešit takovej quest jako spoiler je taky kravina, je to vedlejší quest kterých je ve hře desítky, takže jeslti tě příběh chytne tak úplně zapomeneš na nějaký krám a důl.. -
-
Budeme se dohadovat o definici spoileru? To by byla zábava na dlouhou dobu *2*
Zrovna z DAO si nějak nepamatuji sourozence, kromě sestry v Lotheringu (která sloužila jen jako affection quest).
Nojo, to už jsem si přečetl.
-
-
Pardon, ale já spoilery nesnáším a tohle skutečně spoilery nejsou. Sourozenec se kromě snad všech trailerů objevuje v první sekundě hraní vedle Hawka, to byste se mohl rozčilovat nad tím, že se píše o existenci Kirkwallu.
A příklad s obchodníkem je skutečně minoritní subquest a bez podobného důkazního materiálu jaksi nejde o té hře říct vůbec nic, zvláště její nejsilnější stránce. Navíc kolem dolu se točí asi tři další questy, pokud je najdete, takže... Pokud si přečtete recenzi, uvidíte, že se pokouším tančit mezi spoilery. De facto se nerozkecávám o ničem konkrétním ani z prvního aktu, navíc později a i obrázky jsem vybíral s tím, že nesmí prozrazovat nic moc konkrétního...:) -
-
Technicky vzato, Kirkwall je jen lore, a mluvilo se o něm v jedničce, myslím. A že je tam bratr od začátku, to jsem neměl potuchy, dokud mi to bratr Kaina neřekl. Co se týká toho dolu, po přečtení věty "Takže si dejte pozor, jaké úkoly necháváte za sebou" se mi zdálo, že má ten quest nějaký větší význam, než jen kosmetický filler. Sice to nic nemění na tom, že mě to štve (resp. štvalo by, kdybych měl o tu hru zájem), ale asi by se bez nějakých konkrétních příkladů psalo hodně špatně. Od doby, co jsem si četl kdesi recenzi na ME2, kde byla jen tak plácnuta identita Archangela, trpím patrně alergií na podobné . . . výstřelky. Omlouvám se tedy a děkuji za tip na film ^^
-
-
"a u dolu odpadá rozhodování, jestli se tím zabývat nebo ne"
Je to sice jenom hodně boční quest, ale doporučuju tohle rozhodnutí přehodnotit *3*
-
-
-
-
Diskusi jsem nečetl, takže nevím, jestli tu již nezaznělo, každopádně cítím povinnost na to upozornit. Totiž, ten černobílý dogmatismus - o kterém se pan Smutný zmiňuje jak v tomto článku, tak v recenzi - není ani v prvním díle. Že jedinou morální rovinou je vztah se společníky v družině tedy není žádná novinka. Právě první díl v tomhle směru dost vytěžil, jelikož i třeba takový Loghain nebyl jednoznačně zlý, ale prostě měl jen jiný politický názor, který byl navíc ovlivněn jeho minulostí, kdy veškeré jeho bývalé snažení málem přišlo díky Králi Cailanovi vniveč.
Rozhodně bych tedy tento aspekt nevydával za výsadní přednost druhého dílu, když je pouze převzatý z jeho předchůdce.