Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Co mě strašně štve, ale možná se mi to jenom zdá je fakt, že kouzelník je mnohem, ale mnohem silnější než můj Hawke bojovník s dvojručákem (Zdá se mi to?), taky mě strašně naštval design dungeonů, který se opakuje.
    • Přesně za celou dobu tam máš tak 3-4 dungeony jen do nich po každý chodíš z jiné strany. Což mě moc nepotěšilo...
      • trolo
        tie dungeony su fakt fail.. maximalne trochu zmeneny interier a konec. to uz aj gothic 3 mal viac typov
      • Jako že v jedničce to nebylo úplně stejné. Nemluvě o ME1. Jako mám to dohrané za cerka 30 hodin se skoro všemi questy (2 jsou buglý a ty Quanari meče bych musel hledal celej den) a teda kromě (po cca 20 hod) stereotypních dungách a cliffhanger konci, jsem s DA2 spokojen. A kdo říká, že to je pouze bezmyšlenková rubačka, tak ať si zkusí na Hard/Nightmare porazit toho draka u dolů. Takhle záhulovej souboj jsem v žádné Bioware hře zatím nezažil. Životů tři prdele to má, AOE jako prase a každou chvíli na vás ještě naběhnou ve velkých počtech mláďata a "dorostenci" (který dělaj dmg jako prase).
        • V jedničce to možná bylo stejně, ale nešlo to až tak děsně vidět, teď se to neztratí, bojovníkem ubírám, když je dobře, po 16ti a mágem po 60ti úplně běžně.
          • Tak to asi hrajeme jinou hru, protože bojovníkem se běžně na těch šedesát měl (i když mága jsem v DA nikdy nehrál, mám rád výzvy). Nehraješ to náhodou se štítem? :P
        • Za ten slohový maglajz se omlouvám, psal jsem to narychlo.
      • To mě to přímo nasralo, na hru jako je Dragon Age 2 ještě k tomu od Bioware... podle mě si s tímhle vážně mohli pohrát. A regulovat počet nepřátel a třeba je zesílit...
  • Musíme si holt zvyknout na změnu doby. Hry se dneska prodávají po částech, a po částech holt dostáváme i recenze. Akorát by se to nemuselo maskovat za nedostatek místa...
  • SPOILER MAYBE

nevim jestli to bylo v tomto clanku nebo v clanku predchozim

ale autor psal ze za svych "xy" hodin nenasel skoro zadnou navaznost nebo odkaz na dej z DAO....nic proti ale ja za svy 2,5hod nasel pomerne dost spolecnych veci....

takze neni pravda zeby tam bylo malo odkazu na DAO.....nechci spoilovat jen reknu ze flemeth se pokousi najit svoji dcerku morrigan....takze je dost mozny ze se nam v DA2 objevi,)
    • ales.smutny
      Nene, já nemyslel (a myslím ani nepsal:)) odkazy na DAO, ale scény plynoucí z vašich rozhodnutí z DAO, poté, co hra importuje původní uložené pozice. Což o to, narážek je tam tuna, pořád je to legendární Grey Warden, Blight,uprchlíci z Fereldenu atd, ale konkrétní reflexe jako ... ... ... (tohle už by byly spoilery nemalé) tam je spíše pomálu. Ale to není podle mě mínus, Kirkwall prostě žije vlastním životem a je jinde.
      • Já bych uvítal provázanost jako mezi 1 a 2 Mass Effectu. Tam vám chodili i maily od lidí, kterým jste v jedničce pomohli třeba i jen v rámci nepovinných questů :-)
        PS: Taky bych uvítal, když už existuje ten online účet a social network Bioware, aby se i u nich ukládaly mé savy. Ubisoft to má, steam to podporuje a zrovna BW zakládající si na "ságovosti" svých děl ne. Takhle aby si člověk uložené pozice pořád zálohoval, aby nepřišel o stovky hodin příběhu a rozhovorů.
        • *chodilY maily *12*
      • aaha tak to sem si zle precet nebo zle pochopil,)).....kazdopadne sem zvedavej jak se zziju s kirkwallem....zatim sem z toho na rozpacich....

A UZ SE TESIM NA CESTINU....z kazdy treti vety rozumim tak pulku takze to prome bude vysvobozeni:D
  • ...jakmile si člověk na nový systém zvykne (což je potřeba udělat u každého RPG), tak zjistí, že se mu dostal do ruky unikát ve svém oboru...prakticky všechny změny jsou...no, změny. Lidi se bojí změn a chtějí to, co už dříve fungovalo v stále novějším kabátku...s tím já nesouhlasím, řídím se pravidlem, že změna je život...a kdo je na tom podobně, ten si tuto hru užije jako žádnou jinou!!!
    PS: Krev v soubojích dosahuje opravdu groteskních rozměrů...každá potvora (například bandita) má v sobě snad nějaké váčky s krví, které se při poranění protrhnou a vylijí na zem...
  • smejki
    "Rád bych se zeptal... Jak velkou herní náplně tvoří souboje (z hlediska času, četnosti)?"
    "Smejki: O fous víc než v DAO."

Pane Smutný, jak tedy můžete tvrdit, že snadnost soubojů znamená, že je hra zaměřena jiným směrem - na příběh a naraci? Už v DAO bylo soubojů více, než bylo místy zdrávo. Pokud je v DA2 soubojů ještě více (poměrově k ostatnímu obsahu, kdy v DAO to bylo imho 60-70% herního času), pak přeci nelze tvrdit, že je hra zaměřená na příběh na úkor soubojů. Jaký smysl tedy má 70-80% herní náplně, která jde zvládnout s prstem v nose a postupem času musí být díky jednoduchosti zábavná asi jako hubení otravného hmyzu? Je nastavení vyšší obtížnosti (když už tam ty souboje jsou, tak ať za něco stojí) nakonec výzvou (což by výtky spláchlo do hlubin zapomnění), nebo jen prodlužování agonie nudy?
    • Vyssi obtiznost je vetsi vyzvou, ale nenechte se plest, subjektivni dojem:
      spelly se loaduji dele (ale nemam overene, mozna se mi to jen zda)
      Potvory maji bud vic hp, nebo vic armoru...
      Ale:

mate pet a pul skillu, minimum mozneho piplani postav (vyjma te hracske), takze bud Vam to nejde, a nebo to jde az moc snadno... Proste je to chudsi.. bohuzel...
    • Spades
      Problem je v tom, ze na vyssi obtiznost ti hra proste nasazi vice nepratel nez je zdravo. Nekdy mam fakt pocit, ze muj fireball je nejsilnejsi kouzlo na svete, protoze odrovna 20 kostlivcu naraz jednou ranou :D:D:D
  • Felczar
    Zatím nejlepší hra roku, na bojový systém jsem si chvíli zvykal, ale po pár hodinách hraní by už člověk neměnil. A pokud chcete rýpat nad jednoduchostí, zkuste si nightmare, první boj ve hře(útěk z vesničky) jsem nedal ani na desátý loading. A kdo to zabalí už po misi z dema, dělá chybu, pravá zábava začíná až v Kirkwallu.
  • Jsem tady jediný komu se ta hra líbí? Jasně, je trochu jiná - a se nesmí??
    • Whisp
      Aj mne sa páči, ale od dokonalosti má ďalej ako DA 1. Hlavne ma dorazili opakujúce sa interiéry. V rámci questov vás hra kľudne pošle aj 30x do rovnakého skladu, či bane. Nepriatelia sa objavujú len tak zo vzduchu. Mesto mohlo byť tiež väčšie, alebo aspoň živšie.
      Boje sú tiež dosť nevyrovnané, tu si pozabíjam 20 paladinov s prstom v nose a o chvíľu mám problém na 5-ty pokus zabiť 4 pavúky (hrané na hard obtiažnosti). Tiež som nepochopil, odkiaľ mam získať 112 zlatých na palicu pre môjho čarodejníka :)
      • no boje su ozaj dost zvlastne, zatial som hral len par hodin, postavy su cca na 6 leveli a na normal obtiaznosti nemam problem s nikym, hlavne ked zacne bethany metat firebally a varric hoist of arrows ci ako sa to vola, to prirovnanie k vietnamskej dzungli fakt sedi..., dokonca som nemusel este ani pouzit nijaky heal potion...ale zas problem s prachmi nemam, splnil som len par questov a uz mam 41 zlatych...
  • Výborná recenze! *3*
  • Karma system predsa nebol ani v povodnej hre.
    • ales.smutny
      To ne, tady je myšleno jako celkové zhodnocení konglomerátu systému dialogů DAO-ME, což DAII je.
  • Jako ona je to hodně dobrá hra, ale po ani ne trech hodinách hraní mě už prostě nic nenutí si to pustit..
    • A nebude to spis "teprv" po ani ne trech hodinach? : )

Hry od Bioware patrej preci k tem, co jsou cim dal tim lepsi. Kdyz je to hra zalozena na pribehu a postupnym hracove prikovavani, tak ji preci musis dat cas : P

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit