Přejít na výpis diskuzí
Pod kůži Dragon Age II - na co v recenzi nezbylo místo
11.3.2011 | Aleš Smutný
142 příspěvků
-
Díky bohu za dabing a systém rozhovorů z ME! Systém karmy bych uvítal, ale podobnej tomu z Planescape Torment, kde není dobro/zlo, ale přesvědčení a to nabízí víc než ze 2 potažmo 3 (neutrál) možností. V jedničce sem dělal kladná rozhodnutí, proto sem chodil s družinou který to nevadilo. A když došlo na pokec v táboře říkal sem každý postavě co chtěla slyšet + dárky. Teď budu odkazovat na sérii Baldur`s Gate, kde reakce družiny na vaše počínání byly skvělé. Jestli je tohle lehčí jak první díl tak tanka nepotřebujete vůbec. 5x sem první díl dohrál na solo nightmare a musím říct že trpaslík/zloděj je nej, hlavně v datadisku!
-
-
No mně se zdál nej mage bo byl docela přehypovaný ale stejně jako u roguna bylo potřeba za něj umět taktizovat *3* jinak 2 ka mi přijde několikanásobně těžší už jen proto, že není tak vélký výběr družiny, equipu, ... ( na nightmare samozřejmě )
-
-
...jakmile si člověk na nový systém zvykne (což je potřeba udělat u každého RPG), tak zjistí, že se mu dostal do ruky unikát ve svém oboru...prakticky všechny změny jsou...no, změny. Lidi se bojí změn a chtějí to, co už dříve fungovalo v stále novějším kabátku...s tím já nesouhlasím, řídím se pravidlem, že změna je život...a kdo je na tom podobně, ten si tuto hru užije jako žádnou jinou!!!
PS: Krev v soubojích dosahuje opravdu groteskních rozměrů...každá potvora (například bandita) má v sobě snad nějaké váčky s krví, které se při poranění protrhnou a vylijí na zem... -
Akční RPG ve kterém si nemusím lámat hlavu taktizováním v bitvě?To je trošku protimluv,jinak pro mě osobně byli všechny změny k horšímu,je to hra pro 12-ti leté děti,krvavost bitev je absolutně směšná,nevím proč bych měl do něčeho střelit šíp a ono se to rozletet na 2516841 krvavejch kusů????Váha a velikost zbraně taky absolutně ztratili míru,to je jak nějakej pokus o parodii parodie.No alespon tam snad zůstal obstojnej příběh a má to hezkej grafickej kabátek(což mimochodem je pro x% lidí hlavní kritérium jakékoliv hry).Jinak hra usnadnuje cokoliv komukoliv v každém směru,systém dialogů (kolo postojů) je blbost,jediná dobrá věc jsou na tom jak říkal autor snad že vyhodí ty vtipy z fleku,často se mi stávalo že Hawke,Shepard řekli něco s čím sem se absolutně neztotožnoval atd.atd.Celkově tomu ale zůstane 6/10,možná i víc když se budu soustředit na příběh ale je to škoda,mohlo to být o dost víc.Předpokládám že nějaký puzzle a hádanky v téhle hře vynechali,průměrnej žák 9.třídy(cílová kategorie EA,nevěřím že to dělali pro někoho staršího) by totiž měl problémy to vyřešit:D
-
SPOILER MAYBE
nevim jestli to bylo v tomto clanku nebo v clanku predchozim
ale autor psal ze za svych "xy" hodin nenasel skoro zadnou navaznost nebo odkaz na dej z DAO....nic proti ale ja za svy 2,5hod nasel pomerne dost spolecnych veci....
takze neni pravda zeby tam bylo malo odkazu na DAO.....nechci spoilovat jen reknu ze flemeth se pokousi najit svoji dcerku morrigan....takze je dost mozny ze se nam v DA2 objevi,) -
-
Nene, já nemyslel (a myslím ani nepsal:)) odkazy na DAO, ale scény plynoucí z vašich rozhodnutí z DAO, poté, co hra importuje původní uložené pozice. Což o to, narážek je tam tuna, pořád je to legendární Grey Warden, Blight,uprchlíci z Fereldenu atd, ale konkrétní reflexe jako ... ... ... (tohle už by byly spoilery nemalé) tam je spíše pomálu. Ale to není podle mě mínus, Kirkwall prostě žije vlastním životem a je jinde.
-
-
Já bych uvítal provázanost jako mezi 1 a 2 Mass Effectu. Tam vám chodili i maily od lidí, kterým jste v jedničce pomohli třeba i jen v rámci nepovinných questů :-)
PS: Taky bych uvítal, když už existuje ten online účet a social network Bioware, aby se i u nich ukládaly mé savy. Ubisoft to má, steam to podporuje a zrovna BW zakládající si na "ságovosti" svých děl ne. Takhle aby si člověk uložené pozice pořád zálohoval, aby nepřišel o stovky hodin příběhu a rozhovorů. -
-
*chodilY maily *12*
-
-
aaha tak to sem si zle precet nebo zle pochopil,)).....kazdopadne sem zvedavej jak se zziju s kirkwallem....zatim sem z toho na rozpacich....
A UZ SE TESIM NA CESTINU....z kazdy treti vety rozumim tak pulku takze to prome bude vysvobozeni:D
-
-
-
Chris Priestly wrote...
OK: Here is the story.
Auto-attack option for consoles was added in to the games late in the development cycle after the initial certification build was sent. The auto-attack functionality was sent to be added to the game for testing and approval. This was why staff said it was in game.
Due to an error during mastering, the auto-attack file was omitted during manufacture.
*1* -
-
Třeba budu znít jako kacíř, ale já u některých her možnost automatického zaměřování a útoku vítám. Vzpomínám si třeba na Fable, ve kterém díky portu z konzole bylo celkem těžké manuálně zamířit a tak to dělala hra za hráče. Ono je samozřejmě nejlepší udělat hru tak, aby obtížnost nebyla uměle zvyšována například špatnou kamerou (např. Prince of Persia nové díly) nebo složitým zaměřováním. Nicméně pokud už se to nepovede (díky multiplatformálnímu vývoji), pak je nemožnost spadnout ze skály nebo autoaim plusem pro hratelnost.
-
-
Ja som sa stal šťastným vlastníkom pevnosti, štyroch dobrodruhov poslal zajať Kráľa tieňov, /zrejme to schytajú *2* / a my piati s partiou obiehame mapu a hľadáme baníkov, podarilo sa mi ukradnúť 720 zlatých prsteňov, ale neviem kto vykupuje kradnuté veci...
SKR to je iná hra... -
Jako ona je to hodně dobrá hra, ale po ani ne trech hodinách hraní mě už prostě nic nenutí si to pustit..
-
-
A nebude to spis "teprv" po ani ne trech hodinach? : )
Hry od Bioware patrej preci k tem, co jsou cim dal tim lepsi. Kdyz je to hra zalozena na pribehu a postupnym hracove prikovavani, tak ji preci musis dat cas : P
-
-
Wow, sourozenec? Důl zkrachuje? Ještě že tam byl napsaný spoiler alert.
-
-
jen takové malé upřesnění..je ti jasné, že hlavní hrdina není ten samý jako z jedničky? kdyby ten měl bráchu, tak by to určitě bylo překvapení..a víš že má ještě strejdu a mámu? *3*
-
-
Ano, to vím. Většinou to ale bývá tak, že se o rodině vůbec nemluví, nebo se problém shrne pod "celá rodina zahynula v tragické tragédii, kromě TEBE". Takže jo, je to maličko překvapivé *3*
-
-
Tak sourozence máš od první minuty hry a důl je jen jeden z mnoha sidequestů pro příklad - zas až takové spoilování od autora to není *3*
-
-
Vzhledem k tomu, že jsem nehrál ani demo ani plnou hru, tak ani jedno nevím. U sourozence odpadá vyjevení "Jů hele, brácha, jak vzácné" a u dolu odpadá rozhodování, jestli se tím zabývat nebo ne. Obecně to je prozrazení děje, čemuž se říká spoilování. U příběhového RPG to dokáže naštvat. Zvlášť, když to jde napsat jinak. A na TG jsem viděl takové varování jen jednou jedinkrát, jinak se z každé preview / review / prvních dojmů dozvím něco z děje, více či méně důležitého. Proto, pokud už něco podobného čtu, tak až po dohrání. A DAII pořád nevím, jestli si to koupit, tak jsem si tohle přečetl. Chyba.
-
-
Ježiš aby ses nepodělal. Nelez na internet když ti vadí že se dozvíš dva miniaturní detaily příběhu. Děláš, jak kdyby mělo DA 2 nějaký strhující a originální příběh, který tě chytně a nepustí. Tvoje stížnosti jsou relevantní ke knize, neboť tam nic jiného než příběh není. Hra je hra... *7*
Nejvíc se mi líbí že jsi rozčarovaný nad tím dolem... to je skutečně klíčový plotpoint. Nad rozhodnutím jestli ten quest dělat jsem dumal celé dvě sekundy. A následky mého rozhodnutí mi proměnily gameplay k nepoznání. -
-
U RPG bývá příběh taky prim, ale co tak čtu, tak je to vlastně jedno. Ale třeba v EVE je díky té filozofii "hra je hra" atmosféra tak paranoidní, nepřátelská a obecně stupidní, že se občas divím.
Jak jsem psal výš, "dejte pozor, jaké úkoly necháváte za sebou" naznačuje opak toho, co píšeš.
-
-
Asi si neviděl nikdy žádnej Spoiler..
Jestli si hrál DAO tak tam když si začínal... nechci spoilovat =D .. každá druhá postava měla sourozence, tak jaká změna..
A řešit takovej quest jako spoiler je taky kravina, je to vedlejší quest kterých je ve hře desítky, takže jeslti tě příběh chytne tak úplně zapomeneš na nějaký krám a důl.. -
-
Budeme se dohadovat o definici spoileru? To by byla zábava na dlouhou dobu *2*
Zrovna z DAO si nějak nepamatuji sourozence, kromě sestry v Lotheringu (která sloužila jen jako affection quest).
Nojo, to už jsem si přečetl.
-
-
Pardon, ale já spoilery nesnáším a tohle skutečně spoilery nejsou. Sourozenec se kromě snad všech trailerů objevuje v první sekundě hraní vedle Hawka, to byste se mohl rozčilovat nad tím, že se píše o existenci Kirkwallu.
A příklad s obchodníkem je skutečně minoritní subquest a bez podobného důkazního materiálu jaksi nejde o té hře říct vůbec nic, zvláště její nejsilnější stránce. Navíc kolem dolu se točí asi tři další questy, pokud je najdete, takže... Pokud si přečtete recenzi, uvidíte, že se pokouším tančit mezi spoilery. De facto se nerozkecávám o ničem konkrétním ani z prvního aktu, navíc později a i obrázky jsem vybíral s tím, že nesmí prozrazovat nic moc konkrétního...:) -
-
Technicky vzato, Kirkwall je jen lore, a mluvilo se o něm v jedničce, myslím. A že je tam bratr od začátku, to jsem neměl potuchy, dokud mi to bratr Kaina neřekl. Co se týká toho dolu, po přečtení věty "Takže si dejte pozor, jaké úkoly necháváte za sebou" se mi zdálo, že má ten quest nějaký větší význam, než jen kosmetický filler. Sice to nic nemění na tom, že mě to štve (resp. štvalo by, kdybych měl o tu hru zájem), ale asi by se bez nějakých konkrétních příkladů psalo hodně špatně. Od doby, co jsem si četl kdesi recenzi na ME2, kde byla jen tak plácnuta identita Archangela, trpím patrně alergií na podobné . . . výstřelky. Omlouvám se tedy a děkuji za tip na film ^^
-
-
"a u dolu odpadá rozhodování, jestli se tím zabývat nebo ne"
Je to sice jenom hodně boční quest, ale doporučuju tohle rozhodnutí přehodnotit *3*
-
-
-
-
Musíme si holt zvyknout na změnu doby. Hry se dneska prodávají po částech, a po částech holt dostáváme i recenze. Akorát by se to nemuselo maskovat za nedostatek místa...
-
Co mě strašně štve, ale možná se mi to jenom zdá je fakt, že kouzelník je mnohem, ale mnohem silnější než můj Hawke bojovník s dvojručákem (Zdá se mi to?), taky mě strašně naštval design dungeonů, který se opakuje.
-
-
Přesně za celou dobu tam máš tak 3-4 dungeony jen do nich po každý chodíš z jiné strany. Což mě moc nepotěšilo...
-
-
tie dungeony su fakt fail.. maximalne trochu zmeneny interier a konec. to uz aj gothic 3 mal viac typov
-
Jako že v jedničce to nebylo úplně stejné. Nemluvě o ME1. Jako mám to dohrané za cerka 30 hodin se skoro všemi questy (2 jsou buglý a ty Quanari meče bych musel hledal celej den) a teda kromě (po cca 20 hod) stereotypních dungách a cliffhanger konci, jsem s DA2 spokojen. A kdo říká, že to je pouze bezmyšlenková rubačka, tak ať si zkusí na Hard/Nightmare porazit toho draka u dolů. Takhle záhulovej souboj jsem v žádné Bioware hře zatím nezažil. Životů tři prdele to má, AOE jako prase a každou chvíli na vás ještě naběhnou ve velkých počtech mláďata a "dorostenci" (který dělaj dmg jako prase).
-
-
V jedničce to možná bylo stejně, ale nešlo to až tak děsně vidět, teď se to neztratí, bojovníkem ubírám, když je dobře, po 16ti a mágem po 60ti úplně běžně.
-
-
Tak to asi hrajeme jinou hru, protože bojovníkem se běžně na těch šedesát měl (i když mága jsem v DA nikdy nehrál, mám rád výzvy). Nehraješ to náhodou se štítem? :P
-
-
Za ten slohový maglajz se omlouvám, psal jsem to narychlo.
-
-
To mě to přímo nasralo, na hru jako je Dragon Age 2 ještě k tomu od Bioware... podle mě si s tímhle vážně mohli pohrát. A regulovat počet nepřátel a třeba je zesílit...
-
-