Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kecal Molyneux a jeho dristy... Apple na poli hernych vyvojarov:F Ktora z jeho hier naposledy za nieco stala? Kecy v kleci a skutek utek uz od 1.Fable. Neschopny zrealizovat 2/3 slubov a prinasajuci teorie o zabavnom gameplayi ktore sa vsak v jeho hrak vobec neprejavia. Kthxbb.
  • promluvil pan "prodam vam dlato za 1 600 000 $"
  • Hry by měly být zdarma a neměly by se vytvářet za účelem zisku, monetární systém je už od základů nesmyslný a neustálé vytváření umělých derivátů bez reálných podkladových aktiv jen poddtrhuje absurditu celého systému. Musíme přestat používat tento starý systém a začít používat systém ekonomie založený na přirodních zdrojích planety bez jakýchkoliv monetárních implementací. Kottick, Rockefelleři, Rothschildové, Soros a jim podobní do plynu, po dobrém to totiž nepůjde.
    • Jdi se léčit ...
  • Četl jsem tady příměr se zahrádkou. Když si koupím rostliny a někdo si koupí rostliny za desetkrát víc, pořád to nijak neznehodnotilo moji investici. mám svou milovanou zahrádku a může mi to být fuk.
    Když vlezu do online hry a investuju navíc do vybavení řekněme 20 USD a budu mít prd zábavu, protože trouba co investoval 200 USD, jakých se tam bude pohybovat spousta, mi během pár vteřin někde naseká zadel, tak už to je minimálně o znehodnocení mé investice, když opomenu to, že mi to kazí zábavu, o kterou jde přeci u her především. Placené funkce by měly poskytnout především komfort a nějakou vidiletnou výlučnost, ale ne hráče zvýhodňovat herně. To už je špatně. A nemluvím o nějaké morálce, ale o smyslu her.
  • osobně je mi freemium systém dost nesympatický, ale když dojde na jakékoliv diskuse o morálce v odvětví tak by defakto všichni herní vývojáři a vydavatelé měli tak akorát stát se skopenou hlavou, červenat se a držet hubu ... zajímalo by mě jak moc morální podle něj je vypustit a prodávat za plnou cenu nedodělanou a zabugovanou hru ve stavu který se těžko dá označit aspoň jako betaverze, samozřejmě bez jakékoliv záruky že k ní někdy vyjde nějaký update. což je bohužel v dnešní době defakto "industry standard" co se her týče. ale s tím Molyneux evidentně problém nemá
  • Well mr. Molyneux, after so many empty speeches, who gives a sh.it?
  • Free-to-play hra - pokud se hraci nelibi tak ji smaze / pokud libi tak si zaplati vyhody - to je nemoralni ?
    Co je pak hra za 1500, ze ktere se vyklube totalni blbost a nevrati vam nikdo nic - poctivy byznys ?
    • Je nemoralni pri pokerovem turnaji nekomu hodit do ruky dve esa, protoze si to zaplatil? Nevim.
      Ale vim ze platit za kazdou kravinu ve hre je hloupe (hlavne pro toho kdo chce mit celou hru, ne nejaky orezany demo), viz AoEO, origo hra byva za 1600,- tohle stoji dohromady snad 3000 a vic.
      Druha pulka - souhlas.

      Mozna pan Molyneux narazi na hry, kde prijde nekdo a vymlati me, protoze zaplatil 150 euro a ne jenom 10 ja ja. Takovy taky moc nemusim. *5*
  • V oblasti byznysu je prave uplatnovana moralka, autor je tak trochu levicak, ekonomicky mameluk a nebo oboji. Byznys je o uspokojovani potreb zakaznika a ziskani za to zaslouzene odmeny, nechapu co je na tom nemoralniho. Obetovani se pro blaho druhych je nejvetsim zlem, ktere kvuli nepochopeni zakladu lidskeho jednani vsichni hlupaci opevuji a vychvaluji.
    • Mas pravdu, kazdy necht si dela se svyma penezma co chce. Ale kdyz nekoho "uspokoji" utratit stovky a tisice za veci imaginarni, a jeste k tomu vetsinou ve vlastnictvi nekoho jinyho, tak se vzdycky najde nekdo, kdo si bude klepat na celo. A nemusi byt ani levicak ani ekonomicky mameluk.
      Podle me je zase zlo lidska hloupost, ktera tohle podporuje. Ale sto lidi, sto chuti.
    • ales.smutny
      Ano ano, klasicky argument, kdyz nesouhlasim, hned je ten druhy "levicak" :)
      Nicmene ja mam na mysli fakt, ze pro uspesnost byznysu se nesmi uplatnovat pracidla bezne spolecenske moralky a tak to fungovat musi. Tabakove firmy nemohly z logiky veci rikat, ze koureni zpusobuje rakovinu, spolecnosti nemohou rikat, ze nadmerna konzumace Ecek je skodliva, free to play model se nemuze prezentovat, ze jejich cilem je vyvolani zavislosti, na jejimz konci hrac ma utratit vice, nez za plnou hru.

      A neni na tom nic zvlastniho. Byznys nema moralku, neni dobry, neni spatny. Cilem je proste vydelat vic, nez se investovalo. Volba je na konzumentovi, nikdo jej do niceho nenuti. Priste bych prosil bez predsudku:)
    • souhlasim, jen bych do toho nejaky pojem moralky netahal vubec. Neexistuje moralni nebo nemoralni system, jen efektivni a neefektivni
  • Ten pán má pravdu, škoda jen že po geniálním Dungeon Keeperu neudělal již nic úchvatného. Snad ještě Black & White, ale ty mi nesedly a Fables se mi nelíbily vůbec...
  • Nejlepsi je asi momentalne model neplatit nic a kdyz chci neco navic prihodim dollar..... proste a jednoduche mimochodem zda se mi ze pan Molyneux je par let totalne mimo :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit