Přejít na výpis diskuzí
Podle Molyneuxe je většina freemium her morálně pochybná
13.6.2012 | Aleš Smutný
61 příspěvků
-
Tak zrovna u MMO je tenhle systém asi ten nejvíc trestající hráče. Podle mě je mnohem lepší systém který lidem dává zkratky a skiny. Neplatící hráč může pořád bez problému hrát, ale všechno mu trvá dýl.
-
guild wars takto bezi uz vyse sedem rokov a je to stale top hra, ziadne pay-to-win, absolutna dokonalost *3*
-
Já sem se teď vrátil k battlefieldu .. tam je ta nejlepší sociální interakce ... rozhovory plné střelného prachu a olova. *5*
-
Přesně tak, za prachy si člověk může koupit jen champy (kteří se dají koupit i skrze herní měnu) a různé boosty a skiny. Nic z toho nijak neovlivňuje gameplay a pokud to člověk opravdu chce dá se jich dosáhnout skrze nesportovní "snurfení".
-
Je to pochybný systém ... tak de dělat hru která bude zadara a bude v ní prodávat dlátka za RL .... Kdysi král herní branže, dneska už bohužel zmagořil.
-
Nu to je samozřejmě jedna volba, ale někdo, třeba já, si rád zahraje match s / proti živým a myslícím bytostem namísto tupých algoritmických NPC, kterým se z nějakého důvodu přezdívá inteligence, což je samozřejmě nesmysl.
-
Já nehraju takové ty masivní multiplayerové hry. Vadí mi na nich sociální interakce - přece když chci s někým komunikovat, tak jdu do společnosti a pobavím se s lidma. Naopak když se chci zabavit a nechci u toho žádné lidi, pustím hru.
-
to sú strašné kecy čo dáva a to jeho 50 tisíc librové DLC s kladivom,
....týpek čo si to kúpi, dvakrát j.bne do kocky a je po hre :-D -
pric by ne. do mmorpg jen urcity oblasti, do rts jen par map, do strilecek jen par map, do zavodu jen par trati *6*
-
zhulenec neschopný
-
Pro me je to jednoduchy. Mam jedinou zkusenost s free-to-play a to s Age of Empires online, ktery me chvilku i bavily, ale dal uz mi nestalo zato vubec za to neco platit. Free-to-play by pro me mel jednoduse smysl, kdyby po secteni vsech virtualnich blbin a obsahu, ktery bych si musel koupit pro kompletni hru, bych za to vse dal maximalne stejne, jako kdybych si komplet hru koupil v obchode. Pokud ale takova hra vyjde mnohem draz (a treba mnohonasobne), tak o tom nema vubec cenu uvazovat. To ale nema nic spolecnyho s moralkou, jako drzosti firem, za co si nechaji platit, a pripadnou hlouposti lidi, kteri za to plati. A to uz je jejich problem...
-
nazorna ukazka je league of legends ktery takto bezi uz od 2009, pay to win faktor je tam minimalni :)
-
Kdyby nekecal a raději udělal novej Dungeon Keeper, anebo něco na ten způsob.Zatím,se mně zdá a moc kecá a málo dělá.I když asi si to může dovolit *5*
-
tohle by nešlo uplatnit u všech typů her...
-
Dota 2 = nazorná ukážka ako sa to má robiť
-
Ten má co kecat...
-
"Jenže všichni víme, že udělat free-to-play systém ve hře více hráčů tak, aby v konečném důsledku netrestal neinvestujcího hráče je těžké."
treba tim ze by se platilo jen za novy mapy a skiny....ale to driv budeme mit zenskou prezidentku nez to nekoho napadne *5* -
Hlavne by me zajimalo, jestli to dlato co chtel prodavat za 160 tisic USD nebo kolik, bylo take "sprave" a davalo pouze nejakou kosmetickou vyhodu, a nebo bylo "zle, spatne, moralne pochybne" a davalo opravdovou vyhodu. *15*
-
Molyneux zase dokázal sílu prázdných slov. Je to špatný, ale dobrý. Nemělo by to bejt, ale klidně bych to sám zavedl :D. Tenhle člověk se cejtí jako bůh mezi vývojáři a nemá k tomu důvod :D
-
Všichni přejdou na freemium!
Já viním konzole, na kterých sice moc freemium her není, spíše žádná, ale stejně je to jejich chyba!