Přejít na výpis diskuzí
Podle šéfa Cryteku konzole brzdí vývoj her
25.11.2010 | Aleš Smutný
109 příspěvků
-
osobne mam oboje,mam rad perfektni grafiku,ktera je na PC urcite detajlnejsi nez na konzolich ale hry stojej cim dal tim vic zaprd.navic to je porad same pokracovani medalu,CoD,NFS.Konzole je dobra v tom ze na ni vychazi zanr her ktere na PC nejsou,napr,GoW3,Castlevania lord of shadow atd.Az to bude na PC taky,konzole me nebude zajimat.A nazor ze konzole brzdi vyvoj,je to jen o tom ze crytek chce penize a tak to vytvari i na konzole,nikdo ho k tomu nenuti.
-
Staci se podivat na velehit Black Ops,engine na kterem se vali vrstva prachu a clovek by rekl ze s nim uz umi delat i jednim prstem v nose a realita ? Skoda mluvit. *11*
-
To je sice pravda ale v soucasne dobe zadna hra PC komunitu nijak nenuti upgradovat sva zeleza. Naposled bylo trochu poprasku kolem HW Metro 2033 ale jinak valnou vetsinu her v pohode rozbehnes na 2- 3 roky starem PC. Pocitam ze do prichodu nove generace konzoli se na tom moc nezmeni.
-
Ja nevim asi se tu vyskytuje vic konzolistu ale co si vlastne pod tim slovem hratelnost predstavujete.. je to znovuhratelnost nebo komplexita systemu ve hre nebo co tim vlastne myslite. pokud mate namysli neco jako ze se to da rezat porad dokola, tak tady narazite na limit u nekterych zanru her u kterych to proste takhle nepujde.
Grafika je proste dulezita predevsim kvuli atmosfere a moznosti vziti se do hry (i kdyz nerikam ze pro nekoho tento prvek nemusi byt dulezity) ja osobne ale nechci hrat hru ja se do ni chci spise vzit a to me bez neustale zlepsujici grafiky moc nejde. je samozdrejme rozdil mezi tim kdyz hraju hry ktere jsou navrzene na znovuhratelnost a zabavnost ty tu grafiku nepotrebuji nicmene pokud nechci pouze hrat ale vzit se do toho tak ji vetsinou potrebuji (vice ci mene).
Snad me zdejsi publikum pochopi jak to myslim.
Co se tyce Unreal Enginu to se samozdrejme neda srovnat, zaprvi nevite jestli ten trailer nebyl z UDK PC verze a zadruhy jelikoz s Unreal Technologii pracuji tak vim ze tyhle prvky ktere UE nabizi v nejnovejsich verzich maj hromadu kompromisu a v zadnem pripade se nejedna o plne realtime renderovani jako v pripade x let stareho cryengine 2.
Za dobu co jsem tvoril pro Unreal Tournamet 3 a nyni do UDK je pravda ze to vyzname poposkocilo a za starych casu by se to klidne uz mohlo nazvat UE4.0 nicmene UDK nebo nejnovejsi verze UE teprve maji efekty ktere treba Cryengine uz mel davno navic implementovano tak aby to bylo co nejlacinejsi (horsi verze efektu, vypoctu atd) aby to na konzolich dobre behalo. to co vidite je proste demo uzpusobeny tak aby to tomu enginu vyhovovalo. -
Hm, za dob PS2 je zajímavé,každá ta konzole,xbox,ps2, a výkonné PC.Nikdo si nestěžoval , každá ta krabice co uměla , tak ukázala svou grafiku atd a nikdo nekecal o brždění , to je zajímavé co melou. Je to dnes o penězích a penězích ! Už jen to , že na pc jsou nejvíc pirátů a vy se pak divíte proč vlastně nedostanete lepší grafiku nebo reálnější hru?! pak se svádí na konzole , dost ubohý ! Zamyslete se hoši i celej Crytek !
-
no ano, ale proč by se namáhali když si to koupí tak či onak miliony tupých konzolistů (viz. CoD). A o tom to je.
-
nooo...tak asi tak vy vyvojari melete o tech. vlastnostech her tzn...namakana grafika atd....ale řeknu vam jedno crysis nikdy nebude tak zabavny jako např, Contra, nebo super mario na
16 bitech. nad tim by jste se meli zamyslet. jak udělat hru zabavnou a plnou napadu.... a ne nad tim jaky efekt použijete při vybuchnuti bomby...nudaaaaa.......kdysi jsem měl 486....ale pobavil jsem se daleko vic než ted z těhle nudnejch srač...........ktere jsou jen oleptané grafikou ..... -
he he. Tak nevadi. Zacinajte pracovat na novej hre ktora vyjde o rok dva na sedemrocne zelezo. Sice nikto nikoho nenuti tak kde je problem.
-
No, kdyz nekomu reknu kolik penez jsem dal za hry a za chlast, obvykle me posila do blazince:-)
-
Pokud má hra slabý gameplay, tak ji nehraji, protože grafická stránka to nezachrání. A zrovna RE5 měl výborný gameplay, takže i kdyby to bylo na mnohem horší grafice, tak by to byla výborná hra...
-
Volejte Chocholouška *1*
-
Moje geneze - Atari 800 XL, PC 386, Pentium 120, 200MMX, P3 600, P3 Tual 1,1, P4 2,4, P4 3.6, Core 2 Duo, Xbox, PS2, Gamecube,GAMEBOY Advance, X360, NDS, PS3. Nyní ze setrvačnosti Core 2 Quad 9550+9800GTX, ale jedu na tom jenom net:-))), sem tam nejaky retro. Konzole jako přístroj POUZE na hry je FASCINUJICI zalezitost a PC se mu nikdy nemuze vyrovnat. Howgh
-
no jeste bych dodal, hry jsou stael pro blbejsi a sirsi hracske publikum, jsou az tak ulehceny ze uz to nejsou hry,ale primitivni mackani tlacitek ktere zvladne 60 babka, kde jsou tydoby kdy to byla vyzva pro hrace, kdy opravdu resili ze maji malo zdravia bali se vykouknout zpoza rohu. tedje vse pro blbce s autohealem a autoaimem. sice je to konec frustrace pro mene zkusene ale pocatek nudy pro stare vlky
-
Ale jasně že jde hlavně o obsah. Tak jsem to nemyslel. Chtěl jsem říct, že když je tom hra slabě s hratelností(např. sterotipní střílení nebo sekačka), tak aspoň ta grafika to dokáže povýšit na nějakou tu zábavu. Takových her už jsem pár dohrál.(Avatar,Dirt 2,RE5).
-
V tvém příspěvku máš sice 121 teček. Ale ve všem se pleteš..........................................................................................................................122 *2*
-
tak mam trochu pocit, ze crytek snazi usmirit pc komunitu jelikoz po jeho narazce , ze omezeni konsoli je pro hry lepsi si myslim zvedlo vlnu nevole. tak rychle snejakym prohlasenim, ze pc jsou lepsi.nevim, skoro bych jim skodolibe pral,aby na pc prodali vic her nez na tech konzolich.
-
PS: Myslím tím názor od: fiLLkiLL
-
To jsou ale kecy... Jsem pc hrac ale kdyz ctu takove ........ Tak je me blbe. Nikdo nikoho nenuti delat takove ci onake hry. Delaji to pro prachy a jeste remcaj. Povedene hry jako portal, world of goo atd. Nepotrebuji supercool cryengine a presto jsou mnohokrat zabavnejsi a prinasi mnohem vic nez crysis.
-
Tak tohle je 100% opak mého názoru. O grafiku jde míň než o hratelnost a obsah hry...
-
konzole jsou zlo....ale...bylo to tak vždycky.....konzole je nakonec levnější....jednodušší.....hlavně......teď hrajou velkou roli ty velký levný lcd televize a pak kraviny typu Kinect nebo move-----Kinect teda zatim spíš infantilí bublina, která brzo..to...........né..konzole......sem fakt nikdy nemusel....jasně, je na ně řada skvělejch her......který na PC....často ne....ale jsou jasně...zastaralý....plný kompromisů............................grafika a fyzika jsou dobré věci..........................