Přejít na výpis diskuzí
Politici z Ameriky i Belgie chtějí zakázat loot boxy ve hrách cílených na děti
22.11.2017 | Adam Homola
144 příspěvků
-
Tak si to zkus vygooglit. Nevím, jestli je ve slovníku, ale v češtině se gambling (příp. gamblerství) používá jako výraz pro závislost na hraní (české slovo to původem samozřejmě není, ale používá se). Jakživ jsem neslyšel, že by se gambling používalo jako synonymum pro hazard.
-
Jasně no, Kinder vejce za 25 Kč si kupuješ kvůli čokoládě, které tam je kolik? 20 gramů? *1* Ne, děti vůbec nebaví těšit se na to, co najdou uvnitř. *15*
-
Špatný příklad. Spíš to vidím u CCG, nechápu že FFG jde po svých úspěšných LCG hrách kdy víte co kupujete zase do CCG SW Destiny s booster packy alá zajíc v pytli, ale holt je to ze strany výrobce víc peněz za méně snahy (nemusí vymýšlet každý 1/4 rok nový balíček, ale stačí když udělají jeden na rok a chytře karty rozloží v rámci náhodných balíčků) a lidi to bohužel nečekani poměrně hodně kupují.
-
V tom případě je zvláštní, že se jich děti dožadují kvůli té hračce a někdy na čokoládu i na chvíli zapomenou, když tam najdou nějakou zajímavou hračku.
Navíc vejce s hračkou je dražší než vajíčko bez hračky, jak se může každý přesvědčit před Velikonocemi v krámě, takže hračka v té ceně musí být. -
btw: kindervajicko neni hra :-D (jen pro pripad, ze by to nekdo nevedel :-D).
-
btw: platis ale za cokoladu ;-) hracka je bonus.
-
kinder vajicko ti garantuje lahodnou cokoladu a prekvapeni v podobe hracky jako bonus. neplatos za hracku, ale cokoladu.
-
Co takovy kinder vejce, to gambling neni? :) Taky nevis, za jakou hracku platis...
Tim se nechci zastavat EA, doufam ze jednou se svym business modelem shori v pekle. -
Já bych radši nic neriskoval a zakázal ty lootboxy za peníze úplně *1* Ale to by pak Star Wars: the old republic do týdne skončilo *1*
-
"jen jsem si vypůjčil argument někoho od vedlejší recenze"
"sofistikovaný humor ne každý pochopí ;)"
Ano, to je tak sofistikované. Myslet si, že diskutující mají vědět o tom, že sis půjčil argument z nějaký recenze. Gratuluji k sofistikovanému Tumoru na tvém mozku, génie. -
kindervajicka obsahuji hracku. nebo snad nesouhlasis?
-
gambling v cestine znamena to stejne jako v anglictine. ono to ceske slovo ani neni, vime?
-
To nemuzou udelat, jelikoz pokud to bude 118+ tak jejich krabicovky odmitnou retezce prodavat, stejne tak nebuodu moci prodavat bundly s tou hrou (napriklad PS4 + SW:B2) jelikoz to bude obsahovat hru ktera je 18+
-
Takže ME3 by měl být povinně od 21 let nebo tak něco? Když ho koupíš sedmnáctiletému hráči, tak to naruší jeho vývoj nebo tak? *4* No nevím, já osobně bych každopádně neměl tu drzost diktovat vývojářům, jak mají dělat svoji práci. Každý si koneckonců může vytvářet svoje hry, jak se mu zlíbí. Ale donutit k tomu ty, kteří to umí, je jednodušší. Chápu.
-
kdyby vůbec neexistovali tak je vše lepší
-
Zkus to vysvětlit malému dítěti co miluje Star Wars, je finančně závislé na rodičích a nemůže mít tudíž ještě pořádně zafixovanou finanční gramotnost. Někdo se v tom třeba neorientuje a jen chce potomkovi udělat novou hrou, kterou si samo vybralo, radost. Není to jen o tom co píšeš, což je sice volba kterou jsem třeba já konkrétně učinil, ale je to právě i o tom co píšu výše. Média, jelikož chtě-nechtě ovlivňují mládež nějakým způsobem vždy, by ji neměla tímhle způsobem zneužívat. (je mi už přes čtvrt století, ale i já jsem tehdy chtěl hezké věci z reklam atd.). Oni tohle vědí moc dobře a proto to dělají, nenech se vysmát. Tohle klepnutí přes prsty bude jedině k užitku.
-
Takže hry jsou jen pro děti? A pokud mě baví hrát hry jako jeden z koníčků, tak jsem nedospělý...
Zajímavá úvaha. Klidně si mě označ za "nedospělého", ale hry budu hrát klidně i v 60, když budu mít tu možnost. Lidé mají různé koníčky a škatulkovat podle věku...No, zdá se mi to trochu omezené.
Sem zvědav, jestli v den svých 18. narozenin zanevřeš na hry, protože už budeš dospělý... *7* -
Jak to vidím já tak daji 18+ ale hráčů bude pořád stejně, ten dotazník kde se zaškrtne že je člověku 18+ nikdy nikoho nezastavil a nezastaví
-
A neříkejte tomu pořád gambling. Žádná hra neobsahuje "gambling", to prostě nejde, protože gambling znamená v češtině závislost na hraní. V angličtině znamená "gambling" hazardní hry. Takže SWB2 obsahuje prvky hazardních her, neobsahuje gambling. *1*
-
Jenže KC:D má být od 18+, takže děti mají smůlu *3*