Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ano
  • Petici, kterou se práve zabírá BE jsem podepsal a jsem rád, že se něco děje....tenhle gambling do her nepatří....
  • JamesFaith
    Takže sedmnáctiletý je MALÉ dítě?
  • U her jako Destiny mi to nevadí, protože "lootboxy" s těmi hlavními předměty ve hře se tam nedají kupovat, ale pouze se sbírají grindem ve hře a za prachy jsou tam kosmetické lootboxy se skiny, vozidly, která mají max jinej tvar a skin, ale statisticky fungují stejně a prostě jsou čistě kosmetické.
    Ale u her jako Battlefront bude sláva, až regulace dají EA přes prsty a EA bude muset od těhlech pay to win praktik opustit. Jako, EA si to tenhle rok velmi podělalo, gameři jim dokázali, že se umí ozvat, když je něco špatně a že umí jim zatopit, když se s nimi pokusí vy*rdat. EA se z toho bude muset řádně poučit, když už to došlo tak daleko že jim do toho budou šahat jednotlivé státy. Jsem zvědav co provedou s příštím Battlefieldem a Titanfall 3
  • A jak vyřešíš to 18+? :D nepřijde mi že by hry označený 18+ děti nehráli.
  • Tak ono nejde jen o lootboxy. Plno her ma v sobe vyherni automaty, rulety, kola stesti,atp kde se toci "zetonama" za real penize a decka k nim maj neomezenej pristup a koupit si dneska nejakou dobijeci kartu dokaze i decko bez pritomnosti rodice ...jak to chce nekdo kontrolovat
  • Stejně jako dosud jen ta pay2win vojebávačka bude mít rating 18+ *3*
  • jindra.veliky
    zakazat by se to melo nebo to dat do stejny kategorie jako kasína, takze 18+

hra me totiz pobizi, abych utratil peníze a mozba ziskal neco s vyssi hodnotou (cenny skiny)
  • no a co že jim ubudou zákazníci, však to je účel ochrany před mikrotransakčníma šmejdama
  • v ČR 18+ čemu na tom nerozumíš?
  • Minulej rok byl prumernej vek hracu her 35...
  • no ono zalezi kolik lidi by tu hru za 120 ecek koupilo, mozna by proste jen zustaly stale na 60 a nic by se nemenilo jako driv. Jen by z programovani her byla jeste hure placena prace nez do ted.
  • honcka
    Podle stejného klíče by meli zakázat i všechny sběratelské hry, u nich jde navíc předměty prodat za reálné peníze např karty z Magic the Gathering
  • JamesFaith
    A kde začíná to malé dítě?

Zrovna tady Battlefront má PEGI 16 let.
  • JamesFaith
    Nákup přes internet se u karty může zakázat a u dětských to myslím je základní nastavení. Já si pamatuji, že u své první karty jsem ho musel výslovně povolit v nastavení.

A lootboxy považuji asi tak za stejný gambling jako štěstíčka na poutích nebo sběratelské karetní hry typu Magic. Obojí je tady už léta, štěstíčka pamatuji 30 let zpátky, a obojí je tolerováno jako přijatelné pro děti a mladistvé. Pokud by se najednou jejich obdoba zakázala v počítačové hře, považoval bych to za pokrytectví.
  • Kompost
    a kam spadas Bobe? dieta alebo ti mamca vari kakao?
  • vsak v pohode, pokud budou cilit na publikum 18+, tak je to preci v poradku. Ale manipulovat male deti, aby utracely penize je hnus.
  • SalemCZ
    Jenže pro Free to play hry je to mnohdy jedný jak můžou vydělat, viz DOTA
  • Ted bych se tady chtel zeptat, ktrey to sou hry ?? Podle mne všechny...naposled hra, ktera byla podle me pro dospěle byl Dying Light... *1*
  • SalemCZ
    tak to bude záležet na tvůrcích her jestli je důležitější lootboxy, nebo prodeje pod 18 let

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit