Přejít na výpis diskuzí
Polovina PC hráčů čeká s nákupem hry na první slevu, zjistil průzkum v USA
10.9.2014 | Petr Poláček
153 příspěvků
-
Když budou hry stát stabilně 1000,- tak si jich holt za rok koupím šest, když budou hry jako dnes ve slevách za 200, tak si jich koupím třeba 5x tolik (z ekonomického hlediska, dnes už stejně nemám dost času na to, abych stíhal všechno hrát).
Studia se tomu přizpůsobí, holt predikují možné výdělky a podle toho naplánují náklady. Zkrachovat může studio i v případě, že se novinky za litr prodají statisíce až miliony kusů, stačí mamutí rozpočet jako v případě Kingdom of Amalur. A vydělávat se dá i u her za dolar (mobilní hry), ale studio s tím musí od začátku počítat a přizpůsobit tomu vývoj (prodat mrak kusů s minimálními náklady). Počítám-li s cenou třicet dolarů za kus a drtivá většina lidí není ochotna dát více než pět, tak mám problém. Jenomže pokud neslevím, možná by se neprodávala vůbec. Není to tak jednoznačné. -
Cože? Absolutně netuším, jak by konzole mohly brzdit vývoj her. Vždyť nikdo a to zopakuju, nikdo nebrání vývojářům dělat brutálně nabušené PC verze her či hry pouze pro PC, které využijí 10 Titánů (či co je teďka nejsilnější grafka) zapojených do sebe...
-
ctu,protoze jsem cekal,ze se neco dozvim a ne ze se celej pruzum tykal monstroznich 6000 americanu konzolaru ve veku od 9 let
-
jasne, sak podla clanku je ich tam daco cez 6 tisic!! :)
-
Protože se mi naskytla příležitost projít psychoanalýzou místních profesorů a mistrů na inteligentní správný vkus a kurs, tak mi tyto úžasné výsledky vysloužily vymaštěnce. Naštěstí si z téhle prohlídky ještě uchovávám zbytky zdravýho rozumu, a za přestávky cucání si palce, prděním do plín a dalších užitečných činností mých dvanácti let, a přemítáním o mé nevychovanosti, si hrdě zazpívám něco o pr*deli, a hraju to, co mě baví. Ale je to fuška...
-
Pořád ale platí, že hra se musí co nejvíc prodávat hlavně při startu. To že si jí někdo koupí za rok za dolar je už každýmu šumák. Pak se člověk diví, že studia krachujou a plno nadějnejch her se nedočká pokračování. To je jen názor laika samozřejmě, ale příjde mi to logický. *1*
-
Námitka ke psaný formě budiž, ale and/or (nevím jak jinak to přepsat) je dost používaný, hlavně třeba při sarkasmu. A/nebo vypadá hůř a krátkej českej ekvivalent mě prostě v tu chvíli nenapadl. Samozřejmě moje snaha ušetřit si práci a napsat to krátce přišla vniveč touhle odpovědí, takže děkuji za dotaz.
-
Opakujes se *6* zííív
-
Hra od blizzardu mi vydrzi dycky stovky i tisice hodin, takze i kdyby ty hry staly 5 litru, tak se to porad vyplati. A Blizzard moc neslevnuje no, jsou to hadi :D
-
Konzole mam rad, ale ze brzdi vyvoj je bohužel pravda, herni prumysl jede totiž podle nich, a desetileta existence aktualni konzole ten vyvoj opravdu nikam neposune. Na druhou stranu, to je tak trochu jedno, a nemusi se tak často upgradovat PC:)
-
načo to vôbec čítaš? potreboval si si vybiť zlosť? zle si vstal?
-
tak to tě lituju, od nich bych nekoupil hru ani zadarmo.
-
Neboj, za chvíli ti tady někdo napíše, jak konzole můžou za všechno špatné na herním průmyslu, jak ničí PC verze multiplatfomovek, jak brzdí vývoj her a další vtipný nesmysly...i když na druhou stranu, viník se samozřejmně hledá u ostatních a ne u sebe, takže to chápu.
-
Hru si klidně koupím za plnou cenu, nebudu jak s0cka čekat půl roku, když chci hrát hned teď. Nadruhou stranu, dnes vychází tolik dobrých her, že když člověk nějakou přehlédne a když pak po roce vidí na steamu tuto hru ve slevě, s radostí ji koupí.
-
no tos to zabil s tim CoD. Ted nevim jestli si troll, nebo vymastenec.
-
Hru na kterou se těším jako malý koupím za plnou palbu, někdy i v nějaké edici. Zbytek her, o kterých se dozvím později, nebo mě prostě při launchi až tak nenadchly, kupuji ve slevě.
-
Tomu se říká dehonestace her. Slevy velmi brzy po vydání + digitální distribuce (tedy nic fyzického v rukou). Hráč si tak hry neváží a odmítá její plnou cenu, i když za ní můžou být i roky tvrdé práce.
-
za prevzeti tohodle clanku plnyho kecu a neoverenejch informaci stejne tak jako naprosto neobjektivniho a nepouzitelnyho pruzkumu bych mistniho redaktora na miste vyhodil...
-
a nesouvisí to částečně i s tím, že blizzard drží ceny svých her dlouho na stejné hodnotě a nějakou slevu dá až za rok? s tím, že ta sleva není prakticky nikdy větší než 50 %... člověk tak při nákupu ví, že to za měsíc nebude o dvě stovky levnější.
-
samozřejmě, že je každého věc kdy nakupuje, jen tu prosím nebrečte proč tahle nebo tam ta hra nevychází na pc nebo se nikdo moc nepárá z optimalizací a hlavně proč jde vývoj tak pomalu dopředu