Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak to je dobrý protimluv. Nejdřív, že si komunita váží vývojářů a pak že si to MUSÍ koupit. Prd si váží. Vývojářů si váží procentuelně plus mínus stejně. Jenže si to musí koupit protože - A) nemají PC, kde by to ukradli a chodilo jim to v normální kvalitě B) neumí si upravit konzoli, potažmo mají takovou kde to nejde. Celá věc a konec kravin.
  • Čau lidi, plánuji si koupit nové pc okolo těch 20 tisíc ( max 25 ) mohl by mi tu někdo hodit přibližně sestavu která se za tyto peníze dá koupit, vůbec si neví rady *8* Díky moc:) *10*
  • Bude zábavné pozorovat stahovanost PC verze. Já se klidně vsadím, že překoná obě konzole. *1*
  • Mato1987
    A zase sú aj hry, ktoré v dobe vydania stoja štvrtinu toho čo stojí troj áčkový titul a niekedy je to aj menej ako štvrtina, ale zábava a pôžitok z hry je niekedy väčší ako pri tých drahých hrách.
    Príkladmi takých hier, ktoré majú naozaj nepomer medzi cenou a kvalitou sú trebárs fez, trine, limbo, brothers a tale of two sons, mimochodom hry, ktoré mi automaticky prilnuly k srdcu a zaplatil by som za ňe aj dva krát či tri krát toľko.
  • Vidím, chybí tu i opačný názor, jsou hry které člověk projede jednou a odloží (u těch slevy přímo vyžaduji) ale jsou i srdcovky... například serie Fallout, u F 2 jsem projel asi 15x ikdyby taková hra stála 5 tisíc musel bych ji mít (u toho je zase škoda kupovat digitální, ale spíš sběratelské edice). Nápodobně i zaklínače... popravdě už je pryč éra kdy hra stála 2-3 tisíce... proč si pákrát do roka neudělat radost a kopit si gamesku za tisícovku, v den vydání když stejně vím že mi ta hra 50-60 hodin zábavy dá. Já to průměruji: na zábava za hodinu, když mi to vyjde na 20-50kč tak proč ne?
  • Kdyby jsi tam nepatlal ty anglický výmysly (můžu znát důvod?), tak bych ti i dal kvylitní.
  • Mato1987
    Treba si vedieť vybrať, ja som si trebárs tento rok žiadne dlc nekúpil a ani neplánujem.
    Ja osobne som zhrozený keď si pozriem katalóg steamu a pri hrách ako train simulator, sleeping dogs, borderlands 2, saints row a podobných hrách vidím dlc, ktoré v cene prevyšujú hodnotu originálnej hry niekedy až trojnásobne...to je vážne na hlavu postavené.
  • Mato1987
    Ja som tento rok kúpil dokopy 4 hry v deň vydania a 6 hier v letných steam zľavách, jednalo sa namjä o staršie hry.
    Je to menej ako minulý rok, ale je to najmä kvôli tomu, že tento rok tých kvalitných hier fakt vela nevyšlo.
  • calwin
    dlc sú hovadina a ak už ich chcú vydať mali by slúžiť ako prestíž pre daného vývojára... táto somárska politika sa osvedčila na konzoliach a teraz zažíva veľký boom na PC... divím sa že ľudia sú ochotní nechať sa takto manipulovať

jo a tieto DLC boli kedysi datadisky a mali aj viac obsahu... obyčajne vždy ponúkali nejaký dodatok ku kampani a tak... dnes to už nevidíš lebo načo keď sa dá ustrihnúť pár vecí z originálnej hry a dodávať ich za peknú sumičku ako zákusok pre hráča
  • calwin
    je celkovo smiešne že konzola kde si človek musí platiť už len za samotný multiplayer sa predáva najlepšie... ktovie asi prečo... načo si nahovárať že pirátstvo na konzoliach neexistuje... každopádne aj tak zastávam názor že konzola je veľmi dobrý kompromis pre nenáročného hráča (nehovoriac o pohodlnosti gamepadu ktorý ja osobne preferujem radšej ako tlačiť sa za klávesnicou... bohužiaľ dota 2 sa tým hrať nedá :D)
  • Mato1987
    A preto si pekne počkáš na letné alebo zimné steam zľavy a nakúpiš tie dlc za zbytkovú cenu a budeš mať hru kompletnú.
  • Mato1987
    pána boha, ľudia nereagujte na podmostových obyvateľov.
  • calwin
    ono nejde ani tak o cenu samotného produktu ako skôr o to že si treba priplatiť ešte kopu ďalších DLC pre plnohodnotný zážitok čo je pekný bulshit... presne tak ako sa tu už niekto vyjadril... ja som zákazník a ja viem koľko mám prostriedkov v peňaženke... dnes sa dá spraviť plno kompromisov (a to nehovorím ešte o možnostiach free to play titulov)...
    a väčšina pirátov sú hlavne vo veku 14-17 rokov (veľa voľného času a nedostatok finančných prostriedkov)... pochybujem že nejaký dospelejší jedinec čo chodí denno denne do práce má náladu ešte niečo sťahovať (poznám aj takých ale to sú skôr v mojom pohlade idioti keď nevedia dať ani len 5 € za hru)... ja osobne už nemám potrebu hrať všetky tituly čo výjdu... aj tak je podstatná väčšina z nich docela slušný odpad a recyklát typu watch dogs (subjektívny názor)... to čo sa predáva na PC je ešte slabý odvar oproti tabletovým predajom
  • nekromant33
    Půl roku čekání:

1) dohnání restů, protože běžným životem vytížený a zároveň herně náročný člověk nemá čas na to dohrát všechno hned poté, co hra vyjde
    2) nižší and/or rozumná cena
    3) o několik patchů později, kdy je hra kolikrát teprve hratelná

Win-Win
  • maros.goc
    ano aj preto xbox verzia GTA V svojho času trhala rekord v návšteve pirátskeho zálivu že ;)
  • maros.goc
    pokiaľ hra stojí 50-60 eur tak rozumný človek počká...ak od začiatku stojí cca 30 ako dnes Witcher 3 na gog, tak nie je prečo čakať :)
  • Se podívej např. na prodeje CoDka. Hravě vítězí konzole, protože ano konzolisti to musí koupit na ne jen to sprostě ukrást.
  • Tilwaen
    Pokud se na hru těším a vidím, že sbírá vysoká hodnocení, tak na slevu nečekám a klidně si ji koupím hned. Koupě potom zpravidla nelituji; krásným příkladem z poslední doby je třeba Divinity: Original Sin.

Nicméně souhlasím s pointou článku a nemyslím si, že je pro herní průmysl dobré, aby se (relativně) nové, povedené hry prodávaly po měsíci za pár šupů. Na druhou stranu, spousta herních společností si to na nás vybere zpět v podobě nekonečného přívalu DLC. Co víc, v případě multiplayerově orientovaných her se často ani nevyplatí kupovat je ihned, ale je lepší počkat na příslušné patche a nekazit si do té doby herní zážitek.
  • Dogkiller
    To znám. Na něco se těšíš, koupíš hned, dohraješ, odinstaluješ... A pak zjistíš, že vychází další a další DLC, ale hra už se ti nechce znovu instalovat, protože už hraješ něco jiného. Ale zároveň máš blbý pocit, žes o něco přišel. A proto jsem začal kupovat až s odstupem času i to na co se těším... *7*
    GOTY edice
  • Konzole ? a jak si je váži ? vývojáře ? vždyt kupují hry jenom proto že musí ... a kdyby 90% pc hráčů hry stahovalo tak neexistuje žádný herní průmysl, vzbud se ...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit