Přejít na výpis diskuzí
Pomozte českým vývojářům domů z řeckého vězení
17.11.2012 | Redakce Games.cz
236 příspěvků
-
Cely tento pripad je nestatny ale vyvojari si za to tak trochu mozu sami. Respktive spoliehali sa na to ze ten nasrdeny soplavy grecky starosta (ten bol tusim z toho hotovy ze jeho ostrov bude v arme 3) bude aspon trochu normalny. Evidentne neni a ani by som sa nedivil keby mali zoznam ludi co robia na arme3 a jednoduch na letisku pri kontrole pasov hned vedia kto prisiel a potom si ich trochu podusit. To ze nasli nejake zabery na vojenske objekty uz bol len bonus ktory mohli vyuzit. Mimochodom kto bol na greckych ostrovoch ktore susedia s tureckom dobre vie ze sa prakticky neda sprvit napriklad panoramaticky zaber na ostrov aby ste nevyfotili aspon jeden vojensky objekt. Tak isto vecsina ostrovou ma jedno letisko ktore je civilne a zaroven aj vojenske. Myslim ze takto by mohli b*zerovat tak 90% turistov a oni to dobre vedia. Cyba bola od vyvojarov bola ze isli na dovolenku prave na ten ostrov a zvlast ked vedeli ze su na nich naprudeny. Myslim ze keby nenasli greci zabery tak by im tu dovolenku sa snazili "osladit" proste inak.
-
-
Kez by si dokazali udelat takovy porad v ekonomice a politice.
-
-
.
-
kdo chce kam pomozme mu tam
-
-
ale hrat hry to chces vid tak se nad sebou zamysli
-
-
nechci *7*
-
-
bohuzel nepremysleli *2*
-
-
Bych kluky vyměnil za pár cigánu, v tom vězení by to pro ně byl dobrý luxus a třeba by tam pozvali i svý příbuzný *1*
-
-
Vždyť Řekové jsou taky takoví "cigáni", stačí se podívat na tu situaci v jejich zemi...
-
-
libi se mi jak clovek lehce odsoudi jine lidi aniz by je znal doufam ze az se to stane nam bude se vsude jinde rikat vzdit se na ne podivej to jsou spiny kteri nikdy nevideli praci.... no necham to bejt protoze lidi jsou dnes velice moudry a zapomneli na to ze jsme vsichni z masa a kosti
-
-
-
Zcela upřímně, Řecko není žádná p*del třetího světa, takže žádného hrubého upírání práv nebo nefér soudu se bát nemusíme a já říkám: Ať si všechno vyřeší jejich soudy samy. Neznalost zákona cízí země neomlouvá a "vždyť to přece dělají všichni" už vůbec ne. Stejně nemám pocit, že by názor české veřejnosti nějak změnil zahraniční politiku státu.
-
Nechapu na co jim jsou fotky zakladny nekde v recku. To neumi naprogramovat budovu obehnanou ostnacem:
-
-
Chápem, že nie si príliš inteligentný, to je normálne, ale aspoň trošičku by si sa snažiť mohol...
-
-
Neni treba nikomu pomahat, oni ty dva hlupaky brzo pustej.V Recku je ted vsechno na dlouhe lokte, sama stavka a celej proces to zrdzuje.Maj ti blbouni proste smulu i na dobu kdy se to stalo.
-
Já s tím mám problém pochopit pár základních věcí. Když pominu tu blbost, že z půl vteřiny videa je mohli obvinit ze špionáže, tak nerozumím tomu jak je vůbec možné nahrát takové materiály z Autobusu, který veze turisty:) Turisté fotí a filmují celkem běžně. Ti dva by měli zažalovat řeckou vládu, že vůbec pouští turisty do míst, kde vláda nechce aby byli. A všímat si každýho blbýho nápisu při jízdě, tak to promiňte. Jsem turista a nejsem povinen umět jazyk dané země a taky nemusím umět anglicky. Co kdyby si to tam filmoval nějakej 10-letej klučina na mobil? To by ho tam taky drželi? Nebo jeho rodiče, že využívají své dítě ke špionáži? Jestli dovolím turistům jezdit kolem vojenských základen, tak jim před jízdou dám instruktáž co nemají dělat. A taky to, že si pro ně přišli na hotel je více než podezřelý. Skoro to vypadá, že tam šli na slepo a snažili se něco najít, cokoliv. A měli kliku, že kluci nafilmovali půl vteřiny objektu u kterého byla cedule, že se nesmí filmovat, kterou před 7 roky, když vyšel google earth, někdo zapomněl sundat. Celý je to tak absurdní, že člověk neví jestli je to k smích nebo k pláči. Země, která je s náma v EU a v NATO zadrží naše občany za tak podezřelých okolností a absolutně nic se s tím nedělá.
-
-
"A všímat si každýho blbýho nápisu při jízdě, tak to promiňte. Jsem turista a nejsem povinen umět jazyk dané země a taky nemusím umět anglicky" To se seredne pletes. Mozna nejsi povinnen umet anglicky ale jses povinen dodrzovat zakony dane zeme a neznalost te neomlouva.
-
Presně tak je to nesmysl at Schvarzenberg nebo jak se ta karikatura chrapajici ve snemovne probere a zacne ty uzenace poradne dusit, uz bych jim tam vyslal par tech nasich slavnejch pandur aby kluci opaleny videli, ze si s nama nemuzou vytirat zadky jak se jim zlíbí a co ta slavná unie ta radeji resi kokotiny jako jestli byl ciryl s metodejem svaty nebo ne WTF???
-
-
A jéje..drsňák promluvil..:D Realita a Call of Duty jsou trochu odlišný věci, víš, blbounku ? :)
-
-
Jedna se o civilni letiste ktereho cast je vyhrazena pro armadni ucely. Je naprosto bezne ze lidi nataceji cestu z letiste. Zaberu jake poridili oni musi byt tisice.
V podstate je to jenom zaminka nic vic. Spinava politicka hra o politicke body v regionalni politice. *11*
-
-
Začíná se to podobat případu, jak si chlapi vyfotili toho Delfína někde v banánové republice. Jenže to byl mediálně profláklej případ, tak kluky min. zahr. dostalo domů i za cenu cesty na faleěné pasy...
-
-
...btw pořád věřím, že je Řecko demokratická země a vše se vysvětlí. Sám jsem táta a vánoce bez svejch zlobidel bych asi nerozdejchal *9*
-
-
Fotit funkční vojenský objekt v cizí zemi je neskutečně debilní nápad a páni vývojáři byli buďto doopravdy hloupý, že je to nenapadlo nebo nesmírně drzí, že to i přesto zkusili. Snad všude je zakázané fotit vojenská zařízení a je to naprosto logický zákon. Jinak by kromě těhle dvou čechů kolem té základny kempovalo tak 200 turků a několik měsíců tam natáčeli a fotili. ... Tím nechci říct, že se zaslouží 20 v řeckém vězení. Skutečnost, že jsou to češi a ně nějaký sýijci nebo turci a že vyvíjí počítačovou hru, která pracuje s tímto druhem materiálů by měla řecku stačit, aby jim dali pokutu, symbolicky jim zakázala na 2 roky vstup a hotovo.
-
-
Tak ještě, že nic nefotili co?
-
Pokud by sis o tom přečetl trochu víc, tak by jsi věděl, že ten vojenský objekt je zachycen jen asi na 10 snímcích videa, to jest ani ne na polovině vteřiny a že hned po všimnutí si cedule kameru vypnuli. Nebyl to úmysl, ale blbá náhoda a smůla, kterou Řekové nafoukli ad absurdum. Kde jsou ty doby, kdy Řecko představovalo kolébku moudrosti...
-
-
Samozřejmě v žádném z vesmírů neexistuje možnost, že by to náhodou natáčeli schválně čirou náhodou na místě, kde by se jim to tak hodilo do hry... No ještě že to hned vymazali, aby neměli problémy - vlastně počkat, oni si všimli cedule nefotit, a stejně to nevymazali. No, tak to pochopitelně bude nějaká další neuvěřitelná shoda náhod, třeba jako že tlačítko na mazání videa bylo moc umazané od olivového oleje, tak si nejdřív chtěli koupit Jar. A pokud vím, ta těch 14 (nebo kolik) snímků bylo jen pár vybraných, ne že to byly jediné.
Kde jsou ty doby, kdy lidé neviděli všechno tak neuvěřitelně jednostranně... -
-
Ano, kde se jim to hodilo do hry, která vyjde co nevidět. Tak tam kluci přijeli, aby do téměř hotový hry narychlo nacpali všechno, co se jim tam povede natočit. Ty jseš jouda, viď.
Už to, jak je celej ten případ "zamotanej" a v podstatě se nikam nehejbe, je dost podezřelý. Kdyby lidi občas zkusili použít tu makovici, co jim sedí na krku, tak by mohli dojít k tomu, že tu něco smrdí. Ten případ je tak uboze vykonstruovanej, že je to do nebe volající!
Copak si skutečně někdo myslí, že v době GPS a Glonassu (který se dokážou zaměřit s přesností na metr!) probíhá špionáž tak, že tam pošlou dva čičmundy na vejlet s kamerou?! Já se vzdávám...
Albert Einstein jednou prohlásil: "Dvě věci jsou nekonečné: vesmír a lidksá hloupost. I když tím prvním si nejsem jist." -
-
Ani v době supercitlivých elektronických průzkumných prostředků, nevymizela potřeba klasické zpravodajské práce s foťákem a kamerou. A "překvapivě" se dělá tak, že se maskuje za jinou činnost, například za turistiku....
TÍM NECHCI TVRDIT, ŽE TOHLE JE ZROVNA TEN PŘÍPAD!!!! Ale nenazývej ostatní hlupáky, když se v tom sám evidentně plácáš *3* -
No jo, já jouda zapomněl, že jakmile je hra vydána, už se s ní nic nedá dělat. Nebo do ní něco přidat tři měsíce před vydáním.
Ano, zamotané to je. Například jsou dost zamotané původní reakce BI dotyčných dvou pánů. Ale to už nikomu nevadí, protože oni vidí táhnoucí se případ a hned je to "zamotané" a "vykonstruované", čili logika na úrovni čtenáře Blesku.
No, vzdát by ses asi měl. Nebo si snad myslíš, že satelitní snímky (se kterými GPS, ta ruská kravina ani Galileo nemají nic společného) mají podobnou, nebo dokonce stejnou hodnotu, jako fotky nebo dokonce video z boku?
Ale pozor! Cituješ Einsteina, takže samozřejmě máš ve všem pravdu a jsi očividně vysoce inteligentní tvor...když cituješ toho Einsteina. -
-
Špionáž dělaná s perfektní zástěrkou? Proč ne. Útok bez prozkoumání terénu? Těžko. Ale to už jsou těžké spekulace. Je hezké, že ti to přijde vtipné, ale je to rozhodně levnější, než nějaké akce jak z Alpha Protocolu.
-
Jestli si myslíš, že dnešní špionáž se dělá tím způsobem, že tam pošleme 2 vývojáře s foťákem, tak pak jsem čínský bůh srandy. Jestli někdo bude chtít zaútočit na Řecko, což je dost nepravděpodobné, tak na něj zaútočí. Samozřejmě by se pak dotyčný měl připravit na odvetu ze strany NATO a EU a dokonce i Turecka. Takže představa, že 2 vývojáři z Čech s kamerkou a batůžkem jsou špióni, je přinejmenším vtipná.
-
-
-
"Kde jsou ty doby, kdy lidé neviděli všechno tak neuvěřitelně jednostranně.."
- To říká ten pravý. *15* -
-
No jó, já jsem ten, tvrdí "Řekové jsou hajzli a oni jsou nevinní" nebo "Řekové mají pravdu, měli by je popravit", že? Nebo máš v zásobě nějaký opravdový argument, a ne typické české "stát si za svým za každou cenu"? A ještě ti tu místní sebranka přizvukuje, no to je úžasné. *1*
-
-
Jen klid. Snad jsem toho tolik neřekl. *4*
-
Ano, jsem zaujatý. Jsem zaujatý proti lidem, kteří nejsou schopní si připustit, že by to třeba nemohlo být jak z pohádky o víle Amálce. Jsem zaujatý proti podpoře někoho, o kom tu nikdo v podstatě nic neví - kromě faktu, že oba jsou vývojáři Army a že mají melodramatické rodiče. Jsem zaujatý proti lidem, kteří by chtěli naprosto bezvýhradně omilostnit lidi, kteří podle všeho a všech tamní zákon prostě porušili. A jsem sakra zaujatý proti lidem, kteří si vytvoří nějaký názor na případ, ve kterém obě strany mají přinejmenším zvláštní chování a ještě nejsou žádné oficiální informace. A takoví si o sobě ještě myslí, jak nejsou "správňácký", nebo co.
Jediné, co chápu, že někdo podporuje, je popohnání celého toho procesu. Jenže taková příšerná fraška, kterou z toho média, komunita v čele s Vávrou a jejich rodiče udělali, to mě od jakékoliv podpory odrazuje...spolu s hesly podporujících. -
Tak když ti tedy jejich podpora ze strany komunity vadí (nebo ji nechápeš, abych byl přesný), tak proč to pořád opakuješ? Nezlob se, ale když to píšeš asi po desáté, tak už to vážně vypadá, jako bys byl spíš zaujatý, než naopak. Já to taky nechci soudit dopředu, spíš se ohrazuji proti případům komentářů typu: "Řekové mají pravdu, měli by je popravit".
-
-
-
-
-