Přejít na výpis diskuzí
Pomozte zmapovat českou komunitu hráčů onlineovek
9.6.2013 | Petr Poláček
383 příspěvků
-
muj mail? go fuck yourself
-
Ale bez mozku by přece člověk umřel Yuffi.
-
tebe uz ty nasledky asi postihly, co?
-
Potrefená husa se ozvala :-D
Ale ja to beru všecko, prostě se bavím. Bez šílenců jako jsi ty, joe, zmatený trollhunter Veskoslav atd. by to tady prostě byla nuda. Jen Trisska tu dnes ještě chybí.
Btw. klobouk dolů před Yuffie, ta má nervy ze železa snad... -
Dotazník jsem vyplnil už poprvé kdy se tu na to objevil článek. Jak teď ale pročítám diskuzi tak mě to vedlo k tomu se znova zamyslet. Je pravda, že na dost otázek jsem neodpověděl "zásadně nesouhlasím", což vzhledem k tomu, že je dotazník dosti negativní ze mě dělá asociála bez sebevědomí, marnícího svůj život a utápějícího se v depresích. Na jednu stranu když se na to podívám, dotazník má do určité míry pravdu. Za kompem trávím dost času, mé zájmy se především týkají počítače, a jakožto mladý člověk se opravdu někdy trochu ztrácím a potřebuji si vůbec ujasnit, kdo jsem. Dát tyto informace médiím tak jsem okamžitě odsouzen jako špatný člověk - na vině je počítač. Alespoň to bude z dotazníku týkajícího se MMO nutně vyplývat.
Podívejme se na to ale z druhé stránky. Mám sice jen několik, ale opravdu dobrých přátel, mám několik let trvající fungující vztah, úspěšně studuji poměrně prestižní vysokou školu (a pořádné hard science, žádné humanitní pablbosti), každý rok trávím několik týdnů v terénu pod stanem s přáteli. Jen to, že nechodím každý pátek chlastat, že spočítám přátele na prstech a nemám jich desítky - ale o to méně kvalitních a že jsem přemýšlivý člověk ze mě dělá někoho vadného? Naopak, připadám si jako naprosto normální zdravý mladý člověk. Dotazník ze mě ale dělá zrůdu.
Vypadá to, že průzkum dělají rozumní lidé. Nicméně vzhledem k tomu, jak jsou otázky nastaveny bude ve výsledku kladena příliš velká korelace mezi nadměrné hraní počítačových her a sociálně patologické jevy. Přičemž asi ani nemusím říkat, že korelace neznamená kauzalitu.
Kvalitě dotazníku kromě tohoto rovněž neskutečně ubírá amatérské zpracování. Když už z toho chtějí dělat tak velký projekt (tisíce respondentů, přes jeden rok), mohli by si o problematice něco zjistit. Špatné názvy her, některé poměrně populární hry chybí, jiné jsou tam zase dosti zbytečné případně s ostatními vůbec nesouvisí. Navíc i další otázky jsou nakonec podle vybrané hry dosti úsměvné a člověk vlastně neví co vybrat. Přijde mi, že mimo jiné se dotazník snaží odpovědět na to, jak vypadají herní návyky (a pozorovat tento jen v čase), každopádně autor ani jeho okolí asi nehraje hry a netuší, jak se takový hráč vlastně chová a tedy neví, na co se mají ptát. -
Souhlas, popravdě mě při čtení některých příspěvků běhá mráz po zádech. Kdyby Praotec Čech viděl jaké typy lidí budou chodit po jeho milované zemi, zřejmě by si na místě provedl kolonoskopii oštěpem. Chápu že sem chodí i mladší ročníky, ale co je moc to je moc. Hraní her neškodí, ale navštěvování diskuzí a čtení některých komentářů může pro dosud se vyvíjejícího jedince mít vážné následky.
-
S kolegou Veskoslavem bohužel krom trvalého bydliště nemáme nic společného *4*.
-
*1* *1* *1* *1*
-
Minimálně musí být schopný zapnout PC a nainstalovat si hru, takže bych ten počátek křivky mírně posunul.
-
Tak ťukni na + místo - , to se změní. A musela ses podívat na google obrázky, abys věděla co to je?
-
Asi protoze malo hrajes strategie a rpg
-
naprosto bezmozkoidni nazor.
-
noo kdyz sme u toho, tak by me zajimal rozdil iq mezi hracema fps a rts
-
Tak jsem to vůbec nemyslel, jukni co jsem napsal nahoru, nějak se to hodilo do nesprávné kolonky, tam pochopíš, že to co nemáš rád vůbec nedělám. P.S. ale tím, že se na stavbách teď pohybuju, tak ti můžu potvrdit, že zedníci in global fakt RPG a strategie nehrajou.
-
Občas si tady připadám jak v zoo... Ale to už by ani nebyly games.cz bez takovýhle diskusí. Bavím se velmi :-D
-
Podobní lidé se dali vždycky snadno zmanipulovat. Má vysokou školu=je chytrý=budu mu vše věřit. tss doufám že takových lidí není víc, jinak má lidstvo problém.
-
Veskoslav umění absolutního zapření skutečnosti povýšil na zcela novou úroveň. Podle tvé profilovky a jména odhaduji že když řeknu že se Veskoslav stal Králem dómu Trollů že to pochopíš.
A joe to je prostě jenom duševně nakřáplí jedinec se sklony k totálnímu odporu vůči všemu. Kdyby tu ten test všichni chválili bude joe první kdo ho bude kritizovat. *6* *6* -
Já to pochopil tak, že zedník= blbec co dokáže pobrat max. CoD. Já jsem jenom alergický na házení do jednoho pytle a názory typu dělník= pologramotná opice.
Ano znám plno zedníků a apod. co rádi a bez problémů hrajou strategie a rpg. Ale jejich IQ jsem neměřil, takže nemůžu s určitostí odpovědět :). Ani nedokážu posoudit jestli někoho s IQ 80 může bavit hrát rpg a strategie. -
Myslíte si, že se projeví Social desirability bias? Nejsem si jistý, ale je to pravděpodobné.
-
Ale jo. Tady se vám docela povedl vtípek.