Přejít na výpis diskuzí
Pomozte zmapovat českou komunitu hráčů onlineovek
9.6.2013 | Petr Poláček
383 příspěvků
-
Ja si myslím že neverwinter je skvela hra.Hlavně souboje :
https://www.youtube.com/watch?v=0BnF-6Km79c -
Nechodím s klukama co hrajou hry *6* Btw Sarrah Kerriganová nevypadá tak jak na tom obrázku.
-
-
Nechodis, ale navstevujes herni web?
-
-
S kým by taky tenhle třiceti letej anonymní pedofil, co si tu dal holčičí jméno a čeká že bude zajímavej, chodil ? *6* *6* *6*
-
-
A?
-
-
No tak nevim.. Je jasné že dotazník se snaží řešit nějaké stávající otázky ohledně hraní her. Některé části jsou na to vyloženě, až nepříjemně cílené. Doufám že při vyhodnocování budou rozumní a budou zhodnocovat mnoho různých pohledů na to proč kdo volil jaké odpovědi. Nerad bych aby byli někté věci špatně interpretované, myslím že by tam mělo být víc možností v určitých částech.. Jako například otázka zda člověk o sobě přemýšlí.. Tak třeba o sobě nepřemýšlí, ale to neznamená, že to nikdy nedělal. to může znamenat že už má svou existencionální rovinu vyřešenou a už se tim moc nezabývá. Jako většina dospělých lidí už nad tím tolik nepřemýšlí, protože si už vytvořila svůj názor. a tak by se do jisté míry dalo uvažovat o dalších věcech.. je to velice cílené spíš na mládež... je to hodně černobílé v některých částech, ale osobnost není černobílá. Nevim no jestli ty otázky byli nastavené nejlépe.
Nebo taky třeba, když mě občas hry odvádí od povinností, tak cokoliv co nás baví nás odvádí od povinností, a to může být i sport či čtení knih, záleží pak na zodpovědnosti člověka, jak moc se nechá odlákat od povinností, ale rozhodně bych byl nerad, aby z toho pak někdo (jako vždy) vyvodil názor že hry kazí lidi a odvádějí je od povinností, když to vlastně dělají všechny činnosti, které nás baví. (pokud teda naše povinnosti nejsou nějak provázané s tím co nás baví) -
Inac nechapem, ja sem asocial co ma jedneho dobreho kamosa, jednu holku, nic moc nejsem mudry ale on-line hry nehrajem..... Nejaaaaaaaake divneeee toto :D....
-
No podla tohoto co tu citam, by som ako poslenu otazku dal "urazil vas tento dotaznik?" :) resp. "myslite si, ze my si uz dopredu myslime, ze ste debilove?" :D:D...
-
Mozna mi prijde i zbytecny delat nejaky dotazniky. O tom co jsou hraci zac se da dost zjistit i v tehle diskuzi *1*
-
Moment, ono se mě to nezeptalo, jestli mám někdy chuť přetáhnou bezdomovce na ulici lopatou? Divný, opravdu divný..
-
Zkoušel jsem dotazník vyplnit. Ale zastavil jsem se u výběru her. Asi nejsem typický hráč MMO. Hraji např. Trackmanii Nations... již 7 let. V posledních 2 týdnech, když už mám téměř po zkouškách, jsem však vyzkoušel pár MMORPG. Např. Neverwinter, Dragon's Prophet a zjistil jsem, že to jsou otřesné hry. Celkově hry jsou na mizerné úrovni. Pořád samé sci-fi a fantasy blbosti a stále to samé dokola... Příšery stojí na poli a vy je máte pobít. Ty hry nějak postrádaly život a rozmanitost. Podle mého názoru hráči nechtějí hrát fantasy a sci-fi bláboly, ale vítají hry založené na skutečnosti. A takovéhle dotazníky a média přispívají jen tomu, že dělají z hráčů maniaky a zrůdy, kteří touží po krvi a znetvořených příšerách.
Proč pořád jen střílet. Ve hrách by se toho dalo tolik ztvárnit.
Jediný kdo mi z vývojářů dělá radost je Dan Vávra. Těším se na výtvor od WarHorse. Také Petr Poláček má občas dobré nápady. Ve Fight Clubu např. s Assassin's Creed IV. S jeho názory se ty moje dost shodovali.
Dále k tomuto dotazníku... Také se mi zdá zaujatý. A to že by měli mít na začátku hypotézu je špatně. Vzhledem k rozsahu to je kvalitativní výzkum, tak ověřování hypotézy není na místě. To je jako Meadová a Freeman. Naopak, hypotéza by měla být výstupem. -
-
Nekoho bavi behat po poli a zabijet prisery, nekoho bavi jezdit s autickem. Ja hraju 7 let wowko, ty hrajes 7 let Trackmanii. Ani jedna z tech her neni blbost - kazdej hraje to, co ho bavi.
-
-
@Planek No nevím chlape... podle mě je realita dosti nudná... pro 90% populace - prvních 25 let školní docházka, dalších skoro 50 let práce, mezitím rodina apod. pak smrt čili raději si zahraji nebo přečtu fantasy. No a pokud tě nebaví tradiční fantasy klidně si přečti MKP .)
-
-
Realitu myslím tím, že tam nebudou pobíhat šesti hlavé želvy a nebude modrá tráva. Třeba L.A. Noire byla dosti zajímavá hra. Se střílením se to nepřehánělo... a nebylo to hlavní náplní.
-
-
Třeba v Neverwinteru... Něco jsem tam pozabíjel. Ale teď ani nevím vlastně co to bylo... A to je podle mě špatně... když zabiješ 50 stejných příšer a ani pak nevíš jak vypadali... Ta hra by ti to měla nějak povyprávět... Proč ho vlastně zabíjíš? Nebo taky blbost, když zabíjí 1000 monster velkých jak panelák za hodinu... To by musel být sakra korba...
-
-
Ne to se drasticky nevyvine nijak. To je prostě rozdělení trhu. Někdo je Hard core někdo casual, jsou různé skupiny hráčů, kterým se líbí různé věci. Samozřejmě Main stream je main stream. Casual hráči jsou největší skupina v podtatě, takže ten kdo chce zasáhnout tuhle skupinu musí vytvářet hry tak, aby se jim to líbilo. A Casual hráčům se většinou líbí nenáročný content, který jim dá pocit vítězství za ne tolik náročnou práci. Uspokojit je nějakejma vizuálníma pocitovejma vychytávkama a ukázat jim hezké prostředí, pochopitelné principy a srozumitelný svět. Casual hráči budou ve směs vždy takový, to se nezmění, jako bude tam pomalu růst náklonost ke kvalitě, ale nepůjde o velké skoky.
-
Máš pravdu... Můžou si za to hráči sami... Asi na to ještě nejsou připraveni. Je to jako u filmu. Divák se učí. Doufejme, že se to vyvine...
-
No tak nějak ale o tom ta hra je do jistí míry... Tak jako ty tam máš vždycky nějakej příběh, koho a proč máš zabít. Ale jako do jisté míry ti hráči sami chtějí takovou tu rchlost toho postupu a zabíjení všeho možného. Jako na štěstí už MMOčka opouštěj od grindování a nutnosti zabíjet do slova 1000 mobů (na vyšších úrovních), začíná se to orientovat na odměňování za questy, takže, už to má aspoň trošku lepší smysl, i když výsledek je podobnej, ale zase na druhou stranu to tak hráči proletěj za tři dny tu hru a pak nadávaj že už neni content. Takže je třeba dělat mnoho kompromisů a do jisté míry si za to hráči můžou sami.
-
-
Je pravda, že ve hrách není moc originální fantasy - většinou jsou to high fantasy bez špetky originality, ale rozhodně to nejsou všechny hry. Sice se budu opakovat, ale Dark Souls je originál ve všech směrech.
-
-
Pokud něco soudíš podle videi tak nemá cenu, abych tu s tebou vedl diskuzi.
-
A Dark Souls se mi podle videí rohodně nelíbí... Žádná chuť si takovou hru zahrát.
-
-
-
-
Na tohle bych vůbec nereagoval. Ten člověk v podstatě napsal že hrál fantasy mmorpg , ale bylo to špatný, protože to bylo fantasy mmo rpg.
-
-
No hlavně chci naznačit, že lidi pořád žerou těm výrobcům ty samé hry (a ne jen MMORPG). A všeobecně hry jsou v poslední době dost trapné. Staré hitovky na Playstation mají daleko vyšší kvalitu. např Spyro, Crash Bandicoot, Tomb Raider. Měli nějaký nápad a originalitu.
Podle mě forma hry, má úžasný potenciál. Vidím v tom budoucnost... Vždyť třeba i ze spousty českých pohádek, by se dali udělat super hry... Jen se nad tím zamysleta a zapojit do toho víc filmových pravidel... -
-
Ano protože český pohádky jsou všechny strašně originální , zajímavý, oduševnělý a inteligentní díla. (kdo by nepozna sarkasmus tak z týhle věty doslova odkapává)
Pokud chceš něco originálního tak hledej na indie scéně u komerčního titulu se toho nedočkáš, protože to nikdo nezaplatí. -
-
No právě a zrovna ty český pohádky jsou takový že když si spřeházíš jména tak jsou všechny na jedno brďo.
-
jo no jasně :)
Český pohádky jsou nejlepší na MMO...
Ne tak žádné pohádky nejsou dobré na MMO, Pohádka je moc omezený pojem pro MMO. MMO potřebuje universum. To znamená celý vytvořený svět plný pohádek, MMO by tak muselo být založené asi na všech Českých pohádkách najednou aby z toho byl content na pár dní... Mimo to pohádka je konkrétní příběh.. MMO by se nemělo zakládat na konkrétním příběhu s předdefinovanýma postavama, to je dobré pro SP ale ne pro MMO, kde v celku pointa je, že si hráč tak nějak vytváří svůj vlastní příběh. Jednoduše. MMO by nemělo simulovat konkrétní příběh, ale mělo by to poskytnout svět, platformuu, ve kterém si ty sám vytvoříš příběh v určitém universu. To je i velký rozdíl mezi tím proč mam rači MMO než SP.. že v MMO sem "sám sebou" v SP jsem většinou "předdefinovanou postavou" ve skriptovaném příběhu. Na tom není nic zlého, někdy je to velká sranda, ale MMO je pro mě lprostě lepší. -
Já ti nevim člověče tak nejdřív se ti nelíbí mechanismy a nereálnost pak neoriginalita a ted najednou grafika a něco co zní jako bys měl nekvalitní nebo špatně nastavenou grafickou kartu. Fakt nevim jestli tě jen nechápu nebo si ze mě děláš srandu.
-
Tak se stylem hry se moc vymyslet nedá... Ale zasazení do prostoru a zpracování... Taky hratelnost v poslední době u těch her pokulhává a to díky kameře... Nechávájí plovoucí kameru za osobou a přehazuje se střílení z jedné strany na druhou. Pak se třeba stává, že kompozičně je to úplně otřesné... Postava čumí ven z obrázku atd. Ať radši nechají pevnou kameru a postavu uprostřed :). Mám radši přehlednou scénu... Ty modní grafické výstřelky se mi moc nelíbí... Radši pořádný antialiasing, než zybtečnou přeplácanost a blikající okraje objektů.
-
hmm takže adventura to je tedy inovace *2*
Jo a mrazíka a gooku jsem hrá a ani jedno teda neni zrovna česká pohádka.(ikdyž ten mrazík k tomu nemá moc daleko, nadruhou stranu hra s filmem neměla moc společnýho) -
Tak z pohledu 3. osoby.
-
Ste nehráli Mrazíka, Gooka, nebo Dračí historii? *3*
-
Nikdy a doufám, že to tak zůstane. Opravdu si nedokážu představit , že by mě klasická česká pohádka něčím oslovila. Nemluvě o tom, že je to dost nevhodný materiál na hru v jakém žándru by sis to vůbec představoval?
-
No a kdy jsi naposledy hrál klasickou pohádku na PC?
-
-
Já osobně nemám zájem o hry s více filmovýma pravidlama ... radši velký otevřený svět s minimem příběhu a maximem možností co v něm dělat. Mě u MMO příběh překáží, v MMO si svůj příběh udělám sám.
Ale chtěl bych logické fungování světa (Ať už fantasy, scifi, nebo nějakého jiného) ... mobové stojící na místě sou imho vážný problém MMO a chce to s nima něco udělat. Já chci realističnost ve hrách, ale nemusí to být podle reálného světa ... Mám radši sci-fi a fantsy, než RL hry, ale chtěl bych aby železo bylo železo a látka byla látka, aby se někdo zamyslel nad tím jak by takový svět asi fungoval a to se potom pokusil ztvárnit v té hře. Já doufám, že se něčeho takového někdy dočkáme.
Ale jinak pokud máš problém s dnešníma hrama tak proč nezkusíš indie scénu? Tam je každý rok několik hodně propracovaných a originálních pecek a navíc nestojí ani polovinu jak AAA brak. -
-
tak jako zas tak hard core sem to nemyslel že by obchodník šel spát :D.. Myslel sem spíš na to psotavení mobů a tak.. na zvěř a pdobně. Třeba města bych nechal uplně generický a tak... Jako zase bych se v tom nepitval ale udělal to na oko.. nemusíš plánovat cestičku každýmu tvorovy. V podstatě je to zbytečné. já osobně sem nikdy žádného NPC pořádně nesledoval ani ve Skyrimu pokud to nebylo součást questu. Myslel sem třeba random chování a generické chování, které však má smysl.. jako zvěř se bude náhodně pohybovat v určité lokacy, ale bude to dělat logicky na oko. Budfe tak nějak pobýhat.. a stejně tak mobové, budou tak nějak pobýhat genericky, ale po logických trasách a dělat logické úkony. Třeba NPC bandita se bude zdržovat okolo ohniště a tábora, genericky, nebude ale stát jen tak na louce jak pařez a čumět. Bude někde, kde by logicky byl. Budou se sdružovat v logických skupinkách a tak... jako pomalu už MMO začínaj nějak na tohel navazovat. Ale pořád je to dost kostrbaté někdy. Vlastně to vůbec nemusí být propracované do hloubky pač stejně tam jen přiletíš a všechny tam rozsekáš na kousky, ale na oko aby to vypadalo že tam nějak ty mobové jako opravdu logicky existujou. Nějak mi přijde tragický, když máš za úkol posekat nějaké bandity ktečí jsou naprosto uměle rozmístěni po nějaké loučce po jednom bez nějakého smyslu. Třeba v neverwinteru už klasicky vidíš patroly, to hodně dává na živosti prostředí, jednotky tam mají více logické rozmístění a někdy i lokální animačky (skupinka banditů se dobívá do dveří). Jako už neřešíš že se do nich nikdy nedostanou, ale na ten první pohled už vidíš že tam maj nějaký smysl. Nebo třeba nepřátelé mohou utíkat v určitou chvíly, nebo alespoň třeba zvěř mobové, třeba skupinka vlků se rozuteče po tom co hráč zabije většinu. Takové maličkosti co vlastně nejsou nijak moc hluboké ale potom vcelku tvoří mnohem reálnější pocit. Samozřejmě v MMO si nejde dovolit věci jako poslat obchodníka na noc spát :D.. to sem nemyslel tak drasticky.. ale spíš takové to generované chování a rozmístění, logičnost. Posadit skupinku banditů k ohni a ne doprostřed louky.
-
No ono by to čistě teoreticky šlo i ve hře typu wow, protože v praxi se ti stejně neustále posílají a uchovávají data k objektům , které máš nadohled a který je nezbytně nutno vykreslovat. Ale pořád je třeba ke každýmu objektu odeslat pozici, ID a stav tomu se prostě nevyhneš . Navíc je tím pádem třeba udělat spoustu práce navíc jako animace, trasy po kterých se npc budou pohybovat, řešit nějaký podprogram, který je bude ovládat podle denní doby. Vše to je práce navíc , kterou někdo bude muset zaplatit takže si nemyslím že se toho dočkáme někdy v blízké době zejména když přihlédneme k přechodu na f2p model.
Jinak máš pravdu že by to asi udělat šlo potože většina těch dat se musí stejně odeslat, když nad tim tak přemýšlím. Jen už vidim jak lidi prskaj , že obchodní neni o půlnoci u stanku ale chrápe doma když oni potřebují vyprodat inventář ^^. -
Ale jako ve hře typu WoW by to nešlo že jo. pač tam je svět celistvý, ale když ho naporcuješ tak hned tim získáš větší možnosti na operování na individuálnim levelu, některé lokace mohou být přístupné jen pod podmínkou splěnní určitých questů a tak dále, to silně může individualizovat zážitek z příběhu. Třeba se v příběhu rozhodneš zníčit město, to ve WoW by nešlo, ale ve světě, který je rozdělen na lokace (jako mnoho teď onlinovek) tak můžeš jednoduše tuto lokaci vymazat z hráčovi mapy. Sice se s tim pak objevují jiné problémy jako, řešit přístupy na takové lokace pokud chceš pomoci, někomu, kdo tu lokaci stále má, ale i to se dá vyřešit různými kompromisy.
-
Jo no ale servery se rapidně zlepšujou pořád. Technologie na tom neni zas tak hrozně, většinou nejsou plně využity dostupné prostředky.
A je to vhodné, tím jsou se zabíval docela dlouho a napadlo mě mnoho mechanismů jak zapojit reaálný svět ve prospěch všech hráčů. A v celku ta myšlenka už se nějakou dobu zavádí v MMO. To třeba individuální příběh je mnohem komplikovanější než živé prostředí. A přitom se to dá zvládnout pomocí různých fíglů. Zvěř se dá třeba generovat podle počtu hráčů v určité lokalitě, podle různých hodnot potřeby, dají se uzavírat lokace vně, kterých se kalkuluje content podle počtu hráčů a tak dále. Podobné mechanismy se vyvíjí pomalu ale ještě plně nevyužívají svůj potenciál. Tak se dá i regulovat tok dat a zátěž na jednotlivý server. -
No jo ale udělat realistické chování npc a mobů je problém i v single-playeru. V mmo je to spousta dat navíc , který je třeba poslat ze serveru klientu, což znamená potřebu výkonějšího připojení což zejména na straně serveru je obroský problém. Nemluvě o tom, že pro koncept mmo kde svět musí najednou sloužit všem hráčům je to značně nepraktické a nevhodné.
-
Jo to je pravda.. Souhlasím s tím že MMO se musí trošku rozhoupat v té reálnosti toho světa. Myslím tím živý svět, kde mobové mají svůj smysl (to zní hluboce :D)... Ne tak aby se pohybovali v prostředí přirozeně a tak vůbec se přirozeně chovali a vyskytovali. Třeba jeden z mých idolů živého světa je svět Red Dead Redeption, který byl dokonalý, zvěř zde byla naprosto úchvatná, její výskyt a pohyb byl logický a vpřekrásný, někdy sem jen projížděl přírodou a pozoroval jak se tam ty zvířata tak různě vyskytujou. To mě fakt dostalo.
Pro západní kultůru je spíš přirozený určitý realismus ve hrách... I když je to fantasy, tak stále chceme uvěřit tomu, že ten člověk se v té zbroji může pohybovat, že ten 3 metrovej meč co má půl metru na šířku (viz manga) asi nebude držet v jedné ruce a máchat s tím jako by to byla plácačka na mouchy, že věci co se v tom světě dějí mají určitý fyzikální, fyzikálně/magický podklad. Nevadí mi, když hory létají (na základě nějakého kouzla, či gravitační anomálie), dokonce to považuji za úchvatné scenerio, ale vadí mi když hráč má přeplácané brnění ve kterém by se nedokázal pohybovat ani v té nejdivočejší fyzikální noční můře, navíc to nepovažuji za hezky vypadající. Naprostá většina her také nedokáže zvládat udělat solidního koně do hry třeba, jako mounta, sice ano po hraní Red Dead Redeption je člověk trochu rozmazlenej, pač tam byli koně naprosto úchvatný, ale stejně... Myslím, že by MMO mělo víc čerpat z SP co se týče živosti a přirozenosti světa. Pač to jde...
-
-
V první větě jsem si řikal, ok, názor, ale když pak vytáhneš Spyro, Crash Bandicoot, Tomb Raider? Zahraj si třeba Uncharted, nebo The Last of Us a co je Crash Bandicoot oproti tomu? Starej dědeček, s kterym si možná ještě zahrajou vnoučata, ale spíš budou chtít něco novějšího. Zrovna na Naughty Dog je vidět, kam se ty moderní hry posunuly v dobrém smyslu slova.
-
-
No tak to je chyba. Jestli tě zajímají takové hry, které píšeš, tak právě na PS3 jich je spousta a zrovna i od firem, co dělaly dříve Spyro, nebo Crashe. To pak nemá cenu psát, že dnešní hry nestojí za nic, když ty dobré jsi nehrál *3*
-
To si nezahraju, protože nemám Playstation 3. Ale máš pravdu, že to jsou hry co vypadají celkem zajímavě.
-
-
-
-
-
-
Online hry sice nehraju, ale co bych si to nevyplnil. Chybělo mi tam, jestli jsem se se svou závislostí už někde léčil, jestli docházím k psychiatrovi jednou dvakrát, čí vícekrát týdně a jestli mám dluhy nad 100 tisíc Kč, půl milion, nebo více jak milion korun, a jestli si myslím, že se někdy opět zařadím do společnosti. Jinak spokojenost :)
-
-
mne na tech otazkach neprislo nic zavadneho
-
Umm jsi si jistý že si nepleteš online hry a drogy? *1*
-
-
Stopro, kdyby byl dotazník na drogy, vyplnil bych drogy. Tohle byly hry, to ještě poznám *15* I když je fakt, že ten dotazník na drogy by byl asi hodně podobnej v řadě položek *3*
-
-
*1*
-
-
-
-
jinak mě baví skálopevné přesvědčení, že chyba není v dotazníku, ale zásadně v lidech co ho vyplňují :))
-
-
Jedno souvisi s druhym ne? Tezko se dotaznik sam napsal...
-